Oltani vagy nem oltani

Mondjuk az jó, hogy a levegőt nem nyomta bele vissza :O

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 12. 19., szo – 11:52

lol

(Bírom, amikor a celebeket beoltják a kamerák előtt: "valamivel".)

(Ez a videó mondjuk a másik véglet. :D )

Szerkesztve: 2020. 12. 19., szo – 12:10

A cím láttán először komolyan a tűzoltóság jutott az eszembe... :)

 

"Mi F *** történik !!! Elvesztettük az eszünket !!! Piros pirulák esnek az égből, és az embereket még mindig hipnotizálja a média és a félelem, amit tolnak!"

 

Nem kétséges, a döntés a "narratívák örvénylésében" nem egyszerű.., - de had könnyítsek, - ilyenkor jó megoldás a "gordiuszi csomó":

"A leginkább elterjedt verzió szerint: miután Nagy Sándor egy ideig tanácstalanul nézte a csomót, végül egyszerűen elvágta azt." :) (Wikipédia szabadon)

A vakcinára is igaz:  Ami nem öl meg, az megerősít!!!

(- Mondom ezt úgy, hogy éppen a második "tüdős", azaz  frissítő oltásommal "gyógyulok" - Lószérum volt a javából. Ennél már az orosz vakcina sem lehet rosszabb... :) )

Tegnap hosszabb "nem kapható" időszak után végre a gyógyszertárunk prezentálta a Pneumovax 23 nevezetű oltást. Reggel benyomták a vállamba, most égő, feszítő fájdalommal a vállamtól a könyökömig élvezem a bakteriális védelem kialakulásának egyes fázisait. (Írtam már róla, hogy egy télen lábon kihordott vírusos tüdőgyuszi után vannak légzési problémáim, a tüdőgyógyászok meg javasolták a kétlépcsős védőoltást. Egyik nyáron megvolt, most fél év múlva kaptam a másikat. :) )

Megjegyzem érthető, hogy "nagy" emberek is félnek a tűtől, de még jobban félnek attól, hogy ez a médiában kiderüljön róluk. (Azért a felvétel előtt vagy után megkaphatta valóságban is, igaz akkor lehet, hogy a fájdalomtól, - egy kamera számára nem túl előnyösen, - elhúzta a száját.)

Szerkesztve: 2020. 12. 19., szo – 14:44

A többiek viszont megkapták, mint az ezen a videón is látszik:

https://cbs4local.com/news/coronavirus/mishap-occurs-during-covid-19-va…

 

És már reagáltak az "social media buzz"-ra, és nagyon sajnálom, hogy csak fényképpel, és nem videóval, hogy minden kétséget eloszlassanak, és lehessen bizonyítani, minden kétkedőnek, hogy egy egyszerű emberi hiba történt, és nem a gyíkemberek támadnak.

https://kvia.com/coronavirus/2020/12/16/umc-nurse-is-re-vaccinated-afte…

Nem túl bizalomgerjesztő „reklám”...

Értem én hogy most azt magyarázza hogy ő ilyen „túlérzékeny”... kérdés, ezalatt pontosan mi értendő... hogy már kis fájdalomra is... nos, erősen kérdéses előttem hogy miért váltana ki egy ilyen pici fájdalom ekkora reakciót.

Sok évvel ezelőtt, még Magyarországon megtörtént velem, hogy a munkahelyen ahol dolgoztam, egy lezuhanó vaslemez eltalálta az egyik ujjamat... volt rajtam vastag bőrkesztyű, de az a lemez sok-sok kilót nyomott, és az élével találta el... a következmény: egyből lemetszette (mondom, kesztyűn át!) a bal kezem hüvelykujjának felső ujjpercének a felét. Igen, azóta az az ujjam rövidebb, a körmömnek is csak a fele van meg...

Én meg egyedül voltam ott, nézem a kezemet hogy na mi van... Végül vállat vontam, s azt mondtam: „Ó a francba is!”

Aztán bementem a művezetőhöz, - de csak a titkárnője volt bent - a kezemet hátra téve, s mondom neki hogy bocs hölgyem de jó lenne értesítenie a górét hogy holnap egészen biztosan nem jövök be dolgozni, de már a mai nap hátralevő részére is keressen más munkaerőt, de ne aggódjon a plazmavágógép nem lett felügyelet nélkül hagyva mert biztonságosan leállítottam mielőtt idejöttem bejelenteni hogy sztrájkolok.

A kiscsaj meg néz rám hogy MI VAN?! Mi a bajom? - kérdi.

Erre előhúztam a kezem a hátam mögül, s mutatom neki hogy ez...

Na, én nem ájultam el de ő majdnem... falfehér lett de tényleg, sikoltozni kezdett, én meg mondom neki hogy nem bánom ha visitozik de lenne olyan kedves előbb felhívni a telefonon a nagygórét és a kagylóba kiabálni...

Aztán persze azonnal beautóztak velem a kórházba meg minden... na de a lényeg hogy azután hogy ezt a kis horrort eljátszottam a hölgyike irodájában, én is éreztem hogy kissé mintha szédülnék, ekkor le is ültem egy székre (engedélyt se kértem hozzá, bunkó voltam na, elismerem...), de szó se volt ájulásról, és mire a művezető megérkezett rohanva már teljesen rendben voltam. És ehhez is az kellett hogy egy jókora darabot totál és örökre elveszítsek az egyik ujjamból! Nem ám hogy mindössze egy INJEKCIÓ!

Szóval nem tudom mit gondoljak a videóról, nem tartom teljesen kizártnak hogy létezzék ekkora fokú túlérzékenység, de azért eléggé hihetetlen és gyanús nekem, bevallom.

És tényleg nem vérzett nagyon...

De ebből csak azt akartam kihozni, hogy ha ekkora sérülés nálam ilyen kis „poszttraumás stresszt” okozott csak, akkor elég nehéz elhinnem hogy az a hölgyike egy egyszerű injekcióra így reagáljon. Nem azt mondom hogy szerintem lehetetlen, de tényleg eléggé meg kell erőszakolnom hozzá a „hitemet” hogy úgy véljem, az injekció maga nem hibás, és mindez csak a hölgy szimpla túlérzékenysége vagy mi.

"azért eléggé hihetetlen és gyanús nekem, bevallom"

Ismerek olyan embert, aki már a vér látványától rosszul lesz. Meg olyat is, akinek megmutattuk a jackassből a poo cocktail epizódot és elhányta magát, miközben másik 5 részeg csávó dülöngélve hahotázott.

Ha valakinek beadnak egy injekciót a vállába, az nem jár „vér látványával”. A fenti sztorimban én értem hogy a titkárnő mi miatt került majdnem sokkos állapotba, mert tény hogy valóban rém rondán mutatott az ujjam. Na de az ég szerelmére, egy injekció ehhez képest SEMMI!

Nekem nem ez a legfurább, simán lehet hogy mondjuk a gyógyszerkiadóban dolgozik vagy más olyan helyen ahol nem fenyegeti őt a vér látványa, meg ugye ha ő nővér és nem beteg akkor őt általában nemigen szurkálják... hanem az az igazán fura, hogy ha tudja magáról hogy ilyen körülmények közt jó esélye van az elájulásának, akkor miért vállalja hogy a kamerák nyilvánossága előtt oltsák be?

Komolyan, mintha direkt akarta volna rossz hírét kelteni az oltásnak...

ismerek allatorvost aki az _emberi_ vert nem birja. ha kell konyekig turkalt allati verben (meh vizsgalat), de ha egy elvagott kisujjat latott attol rosszullett. nem erezte cikinek, humorosan fogta fel. :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Már olyanok terjedtek el, hogy az ájulós nővér meg is halt, picit keresgéltem, és elég fura dolgokat írogatnak, halotti adatbázisról, meg napok óta nem reagáló rokonokról, elnémuló twitterről, fészbúkról, de még színésznővel történő helyettesítésről is, stb.

Többen jogosnak tűnően reklamáltak, hogy ha celeb lett az oltás showban, akkor igenis adjon interjút, mert így csak erősítik a halál "konteót". Van baj a fődön mindenhol. :D

Talán nem találtak egyetlen olyan belevaló, „bevállalós” pasast se aki ne rettegne egy igazi szúrástól...

Na de komolyan, ilyesmi azért tényleg tök gáz. Hacsak persze, nem az van hogy egy kamu video az egész, mármint, ügyesen kiretusálták a filmből mindenhonnan a tűt, vagy ilyesmi...

Mert hogy őszinte legyek, ez így annyira nagyon gáz valóban, hogy el se tudom képzelni hogy ekkora böszme bárgyúságot, ekkora szarvashibát elkövethessenek. Nem tudom mire véljem, úgy igazából. De nagyon el vagyok képedve.

Majd kialakulnak az olyan ügyes távolkeleti vállalkozások amik összegyűjtik és „megjavítják” a kidobott „okos injekcióstűket”. Arra már volt példa hogy Vietnámban vállalkozás alakult a kidobott gumióvszerek összegyűjtésére, kimosására, újracsomagolására és eladására...

Ez arra volt reakció, hogy miért tűnik el az oltás injekció tűje. Nem hinném, hogy Vietnámban ha újrafelhasználásra szeretnétnek tűket, akkor ilyet vennének ami egyébként drágább

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

A linkben okos tűt írt:

https://hvg.hu/vilag/20150223_okos_injekcios_tuk_who

 

Ez egy mechanikus tű, rugóval. Én okos tűre kerestem rá, hiszen arról volt szó.

Az kétségtelen, hogy a videóban egy ilyen mechanikus, rugós tű lehet, ezt nem vitatom egy percig sem most már. 

rtl klub híradó 12.26.: csak az MTVA csatornáját engedték be debil doktor klinikájára, ahol a zoltás megérkezése után sikeresen(?) beoltottak egy egészségügyis dolgozót. mármost ha én népszerűsíteni akarnám ezt a szart, akkor összetrombitálnám a kurvaédesanyja bánatos pics*ja sajtóját is, hogy mindenki hatszázhetven kamerával filmezze ahogy én és a kormányom tagjai beoltatom magamat...

a videón sajnos (nem véletlenül) nem látszik tisztán az egész művelet, de én (a látottak alapján) azt gondolom, hogy a tű valószínű belement a delikvens karjába, viszont a fecskendő pont ugyanolyan hosszú maradt mint előtte.
ezzel párhuzamosan továbbra is érdekel: hány embert vitt a sírba CSAK a covid, magyarországon....?

múlt heti hír: orbán a kormányra hivatkozva közölte, hogy a digitális útlevél történetéhez esetleg beírják a covid oltást, illetve az oltásról egyfajta bizonyítványt kap a delikvens. magyarán a királyi kormány előkészületeket tett annak érdekében, hogy emberek egy csoportját a többiek hátrányára megkülönböztesse (oltottak és oltást nem kérők). mondhatjuk hogy ez a tézis valamelyest áll az élet számtalan területén, de itt azért többről van szó: pl influenza elleni oltásnál ilyen nincs, illetve pl tbc-vel fertőzött egyén csak a saját felelősségére utazhat (és a hangsúly az UTAZHAT szóra kerül!) közösségi közlekedési eszközön. mindegy melyiket nézed, nem érint hátrányosan - akár fertőzött vagy, akár nem. tehát az oltás önkéntes. kb mint az adózás: nem baj ha nem akarod. ha nem fizetsz, legfeljebb bezárnak.

A mai napon a Szt. László Kórházban megkaptam az első ( Biontech / Pfizer BNT162b2) oltásomat.

A mai napon a Szt. László Kórházban megkaptam a második ( Biontech / Pfizer BNT162b2) oltásomat.

UPDATE: 01.19 10:06

semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.

Az oltás helye az elsőhöz képest kevésbé fájdalmas, de ez jelzi, hogy dolgozik az immunrendszerem.

Nem nyitok új topikot, témába vág:

Rogán és Simicskó sajtótájékoztatón mondta: nem szükséges regisztrálni a vakcinalófaszra ahhoz, hogy megkaphasd (értelemszerűen a későbbiekben) az oltást.

Egy 60-as faszi jó sokáig meccselt, mire Dr. Kelemen Erzsébet nyunyókahelyettes leírta(!), ha nem regisztrál, lófaszt sem kap nem hogy oltást. (A témával az rtl híradója is foglalkozott)

Tehát megint nem azt és úgy teszik, ahogy és amit pofáznak - azaz hazudoznak (szokás szerint).

a fideszes seggnyalóktól kérdezem, mikor hazudott Orbán miniszterelnök úr?
a) "Mindenkit meggyógyítunk"
b) "10ezer felett jár a koronavírus miatt elhalálozottak száma"

A
Mikor nem tűnik olyan rossznak a járvány: "„Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”"

és a

Mikor már nem annyira: "„Kinek hányják önök a szemére, hogy meghalnak emberek, akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, és elviszi őket a vírus? Nekem, de a vírus nem én vagyok. Nem a kormánypárt miatt halnak meg az emberek, hanem mert egy világjárvány van, és az a kérdés, ki hova áll, ki reménykedik-e abban, hogy romlanak a statisztikák”"

kombó is ügyes :)

Illetve legyen itt a

"„Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri.” is :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

nos, saját maguk nyilatkozgatnak ordenáré balfaszságokat, amik ha véletlenül számon vannak kérve, akkor kicsit más módon vannak magyarázva. továbbra sem mondják el, mennyi a csak és kizárólag a covid miatt föld alá rakottak száma (saccolom 15-re). az is kérdés, miért áll tonnaszámra rendelkezésre az influenza elleni oltás, kötöttségek és megkülönböztetés nélkül, meg az is, hogy malária/aids/lepra/kolera miatt miért nem terveznek regisztrációs oldalt, digitális útlevelet, nem oltottak korlátozások alá kényszerítését.

kötelet a nyakába mindegyiknek (pártállástól függetlenül). megválasztásuk esetén azonnali 5 év fegyház meg 10 év kényszermunka, ez legyen az alap, ami alól mentesül ha a kormányzása nem fullad kudarcba/korrupcióba/nemzetközi bíróság elé.

még egy apróság, most jött szembe: Kásler szerint amíg nincs megfelelő mennyiségű ember beoltva, addig maradnak a korlázotások. érdekelne mi a faszom van a 10 parancsolattal, mert ez a vén barom azt mondta korábban, hogy ennek betartása megóvhat a fertőzéstől... már a középiskolában is egy büdös balfasz volt (évfolyamtársai szerint).

összegezve, a kérdésre, miszerint mikor melyik hazudik, ugyanaz jön ki most, mint tavaly bármikor: folyamat, orrba-szájba. szar ügy hogy a baloldalnak nincs fucidrukker bandája, szívesen végignézném a lendvai utcai székház leamortizálását... 2011 óta...

Szerkesztve: 2021. 01. 13., sze – 08:38

Alakul ez :) forras  -

https://444.hu/2021/01/12/ugyeskedessel-es-kis-szerencsevel-barki-beolt…

 

"Kötelező regisztráció: öszevissza beszélnek a hivatalok

Magyarok milliói várják, hogy sorra kerülhessenek az oltási rendben, ám a kormány kommunikációjából nem világos, hogy erről miként értesülnek majd. Sőt, továbbra sem lehet tudni, hogy van-e bármi jelentősége a regisztrációs oldalnak.

Szombaton már úgy tűnt, legalább erre  kérdésre választ kaptunk. Az egyik olvasónk addig írogatott kérdéseket hivataltól hivatalig, míg végül a fővárosi tisztifőorvos helyettesétől választ kapott. Abból kiderült, hogy aki nem regisztrál, annak nem jár oltás. A levél erre vonatkozó része szó szerint így hangzik:

"Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt."Értesülésünket szombaton hivatalos nyilatkozatban is megerősítették. Vasárnapra aztán olvasónk egy másik hivataltól is választ kapott a kérdésére. Ezt a levelet az NNK Jogi Osztályától kapta, és pontosan az ellenkezőjét írják annak, mint amit a fővárosi tisztifőorvos helyettese állított.

Eszerint a kormány oldalán való regisztrálás nélkül is beoltathatja magát az ember, azt pedig, hogy mikortól lehet igényelni az oltást, a sajtóból és a kormány hivatalos tájékoztatási fórumairól lehet megtudni. Az NNK levele, teljes terjedelmében:

“Tisztelt X!

Megkeresésében foglaltakra tekintettel az alábbiakról tájékoztatjuk.

Az oldalon történő regisztráció azt biztosítja, hogy a lehető legtöbben és leghamarabb értesüljenek a vakcinára vonatkozó legfontosabb információkról. Az itt történő regisztrálás nélkül is lehetősége lesz az oltás igénylésére (kiemelés: szerk.).Az egyes oltási csoportokra vonatkozó információk a sajtóban (Operatív Törzs sajtótájékoztatója), valamint a hivatalos tájékoztatási fórumokon is megjelennek. Így amennyiben ezeken a fórumokon megjelenik az információ, hogy az a csoport, amelybe Ön tartozik megkezdheti az oltakozást, úgy Ön is tudja majd azt igényelni. Az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza meg.

Jelenleg jó ütemben halad az első csoportba tartozók (egészségügyi dolgozók) oltása, s az oltóanyag-utánpótlás is folyamatosan érkezik. Ahogyan az az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elhangzott 2021. január 7. napjától megkezdődhetett már a szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek oltása is.”

Egy pasas bemegy az étterembe és rendel magának egy tányér levest.
Azt mondja a pincérnek, hogy: - Jöjjön, kóstolja meg!
A pincér azt kérdi: - Valami gáz van a levessel?
Ő meg: - Kóstolja meg!
A pincér: - Nem ízlik talán? Túlzottan forró?
Ö meg: - Kóstolja meg!
- Mi baj? Kihűlt?
- Nem, csak kóstolja meg!
- Jó, megkóstolmom, de hol a kanál?!

Értitek is ti a viccet! Seggfejek!

És hol a vakcina?!

A többi meg csak szájkarate.

(Az idézet: Amerikába jöttem - Eddie Murphy öreg fehér zsidónak maszkírozva.)