Debian Linux alatt működő, ipari jellegű mini-itx alaplap, 2,5" SSD támogatással.

Fórumok

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan alaplapot, amely az alábbi paramétereknek megfelel?:

Kialakítás: Mini-ITX / Integrált vagy külön álló Intel vagy AMD Processzor / DDR3L vagy DDR4 SO-DIMM RAM

Portok: USB 2.0 , 3.0 / D-SUB, vagy DVI-D / RS-232 alaplapi aljzat 4 db / Gbe-LAN / 3.5 Jack , Line-in, SATA Power + Data socket.

Tápegység : Ha megoldható, akkor 12V /5A tápegységgel üzemeljen, ha ilyenre nincs lehetőség, akkor tartozékként legyen hozzá tápegység.

Igazság szerint keresem már pár napja a megfelelő alaplapot, ami kiváltja a jelenleg 6. éve üzemelő "noname" alaplapokat, de vagy horribilis szállítási idővel, vagy horribilis áron találtam csak, és kizárólag külföldről való szállítással.

Tudom, hogy jelenlegi helyzetben nehéz találni reális áron, normális szállítási határidővel , az igényeknek megfelelő alaplapot, de ha a gyors szállításról lemondok, akkor mit tudnátok ajánlani, 0-24/-es zárt asztalban futó környezetben való üzemelésre?

A  legtöbb alaplapon, amit találtam sajnos vagy nem volt elég COM port, vagy a 2,5" méretű SSD-t nem tudta kezelni, arra viszont szükségünk lenne, mert nem szeretnénk mind a 40 db OS-t újratelepíteni, illetve plusz pénz kolteni nvme, vagy m.2 sata ssd-re.

A jelenlegi vasak Debian Linuxot futtatnak jelenleg, és a továbbiakban is ezt szeretnénk használni.

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 14., cs – 17:52

jo ertem 4db rs232 portot szeretnel?

egyaltalan letezik olyan alaplap? :)

az usb-rs232 atalakito nem jo? nagyobb lenne a valasztek.

neked aztan fura humorod van...

Igen, sajnos szükség van a 4db RS232-re, és próbáltam, de usb konverterrel instabilan kommunikálnak az eszközök, nyilván valamilyen driver hiba, de rendszert nem frissíthetek, mert akkor nem indul el a program, amit a gépek futtatnak, a programozó, aki a programot fejlesztette meg túl drágán vállalná az alkalmazás fejlesztését, így marad az, hogy kell a 4db rs232 natív port.

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 00:04

DIN BOX PC lista:

-AXIOMTEK IPC962-511-FL
-AAEON BOXER-6750
-AAEON BOXER-8320AI
-ADLINK MVP-5100
-ADVANTECH ARK-3530L
-MOXA MC-1200
-MOXA UC-5102-T-LX
-IEI TANK-610
-IEI TANK-620
-IEI TANK-870
-IEI TANK-871

Ha csak alaplapot akarsz:
(ebbe van 3db Mini Pci-E foglalat, ebbe kell rakni kártyát, akkor lesz RS485/RS232)
https://www.pcengines.ch/apu2.htm

Nem mindegyiken van "3.5 Jack , Line-in" azt USB hangkártyával lehet megoldani (USB audio dongle), többi paraméternek megfelel.

Az "ipari" jelen esetben mit takar?

- termék beszerezhetőség változatlan formában >10 év?

- extended temperature range 0-55C?

- tényleg 4x gigabit LAN és 4x RS232 kell? Megoldható egyébként 

(Az ipari PC-k 24V DC-n szoktak üzemelni)

A ketkedoknek: A cegnel volt par ilyen gepunk. Pontos tipust nem tudok, de nem is igazan erdekes. Gyonyoru kivitel, direkt ipari gepnek arultak. Valami par eves celeron van benne passziv hutessel (a gep sem mai), az egesz gep gyakorlatilag egy nagy hutoborda, es minden van rajta, 2 ethernet (nekunk ez kellett), 4 RS232, USB-k tomkelege, VGA, HDMI, termeszetesen SSD-s, hogy ne legyen benne mozgo alkatresz. 12V-ot ker, igy a szunetmentesitese is kb. egy akkuval megoldhato. Papiron csodas. (korabeli Debiant meg Ubuntut tettunk rajuk, driverekkel nem volt gond)

Ez a 4-es sorszamu peldany, az elozo 3-at mar visszavittek a kollegak, mert annyira instabilak (ez is az, de mar nem erdekelt senkit). Linuxos gepet meg nem lattam annyit fagyni, mint ezeket. Igazabol korabban csak akkor lattam Linuxot fagyni, amikor egyertelmu HW gond volt (mint itt is). CNC vezerlonek meg ment a helyere valami tesco gazdasagos AMD-s gep, es evek ota semmi baja.

Szoval letezik ilyen alaplap (es gep), de nem ajanlom (ezert sem nyomoztam a pontos tipus utan). Ha nekem kene 4 RS232, fognek valami normalis alaplapot, menne bele 2 db. PCI-os kartya (altalaban 2-2 port van egyen, de ugy emlekszem, van 4 portos is), es nem erdekelne a merete.

Egyebkent mit vezerelne az a 4 db RS232?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?