Én és a linux - Kalandos utam Ms. Windows 95-től Mr. Gentoo-ig - 0. rész

I. Motiváció: Gondoltam, ha már nekiálltam blogolni, minek hagyjam abba. Addig sem trollkodok.

Amennyi időt belefektettem a linuxba kár lenne nem leírni, már csak azért is, mert nem sok olyan “igazi” linuxos van, aki tisztességesen és alaposan kipróbálta az összes nagy disztribúciót és néhány nagyra épülő népszerű, szintén nagynak mondható terjesztést.

A címbe rejtett poén minőségét ne firtassuk, ezzel csak érzékeltetni szeretném, ha valakinek még nem mond semmit a nicknevem, hogy nem vérkomoly száraz szakirodalomra számíthat. Ettől függetlenül igyekszem szakmai dolgokat is bele tenni, persze csak a következő résztől.

II. Mi várható ettől a blogsorozattól?

A linux szemléletemről, a linuxszal való találálkozásomról, a döntésemről, hogy miért köteleztem el magam mellette, hogy nem Windowspoweruser/Windowsimádó/Windowshasználó leszek, továbbá kitérek az általam kipróbált linuxdisztribúciókkal kapcsolatos észrevételeimről. Itt felhívnám pár lényeges dologra a figyelmet:

III. Azonosulás

Tudnod kell azonosulni a stílusommal. Ha nem ismertél eddig, akkor garantálom, mire végig érsz ezen a blogon, akkor ki fog alakulni egy kép rólam, ami alapján el tudod dönteni szánsz időd az irományom olvasására, vagy sem.

IV. A blogom olvasása előtt/alatt/közben szem előtt tartandó dolgok:

  1. A közel tizennyolc év távlatából elmondhatom, ezek már nem friss élmények, tehát emlékeim megkoptak. Lehet kissé pontatlan dolgok. Pl: Arch linux 2009-es problémáim: Frissítés után nem bootolt be vagy nem talált frissítéseket, mert kikommentelte a tükröket. 
  2. Ennyi idő alatt nagyon sok minden változott egy-egy disztribúciónál, de a linux kernelében is - átvett egy csomó dolgot, ami statikus volt, az dinamikus lett, ami szar volt jó lett, ami jó volt, megszűnt, és még sorolhatnám. Pl: Ha azt írom Arch linux szar, mert 2009-ben az alábbi problémáim voltak: Frissítés után nem bootolt be vagy nem talált frissítéseket, mert kikommentelte a tükröket. 
  3. Bármi amit leírok, az az én szubjektív véleményem és nem feltétlenül fedi a valóságot. Pl: Ha azt írom utálom az Arch linuxot, mert 2009-ben az alábbi problémáim voltak: Frissítés után nem bootolt be vagy nem talált frissítéseket, mert kikommentelte a tükröket. 
  4. Mielőtt archfanatikusok nekemesnének, amiért mindig ezt az egy disztrót fikázom, megkérném őket ne tegyék, egyrészt, mert a magas igényeim miatt rengeteg disztribúciót le fogok fikázni, másrészt mert az ötös pont is megindokolja. Hogy miért neheztelek archra ennyire? Majd, ha odaérek a blogsorozatommal, ki fogom fejteni, annyit elöljáróban, hogy én gentoo fanatikus az arch linuxnak köszönhetem, hogy hét évvel később próbáltam ki, és hét évvel később tértem meg, mint kellett volna. Szemét arch linux! Fujj!
  5. Ne etess egy trollt. Engem is csak akkor, ha ezt különösen élvezed és nagyon ráérsz és nem vagy prűd. Szívesen belemegyek a játékba pusztán öncélú szórakozásból, de akkor lealázlak. Ha ez nem sikerül, akkor is sikerrel járok, mert úgy szokott lenni. Ugyanis átmegyek annyira önmegalázó kreténbe, hogy igenis kellemetlenül fogod érezni magad és megfutamodsz, vagy legalábbis passzivitást fogsz mutatni. Vagy egyszerűen csak leszarsz. De én leszarom, hogy leszarsz. Sőt. Azt is leszarom, hogy

Aki ez után is velem tart jó olvasást. A többieknek viszontlátásra.

folytköv hamarosan...

HAHAHAHAHAAAAAAA!!!!!!

Hozzászólások

Várom a blogsorozatot. 

Megjegyzés: egy troll nem hirdeti magáról úton, útfélen hogy troll.  Az igazi troll attól troll,  hogy mások annak tartják. 

Ui.: várom a blogsorozatot. 

egy troll nem hirdeti magáról úton, útfélen hogy troll.  Az igazi troll attól troll,  hogy mások annak tartják.

Nem ilyen-olyan komplexusból írtam, csak baleset megelőzésből. Vannak itt olyan olvasók, akik nem tudnak a tevékenységeimről semmit és nehogy akkor eszméljenek fel, amikor már késő.

Azt nem mondtam, hogy igazi troll vagyok. Ez az! hivatásos műtroll leszek. Be is teszem az aláírásomba.

Windows 95 előtt nem volt semmi? 3.1, NT, 2000 kimaradt? Linuxra megtérés után fork nem volt (két eltérő disztribúció párhuzamosan)?

Szerkesztve: 2020. 12. 04., p – 10:52

Windows 95 előtt nem volt semmi?

Most csak szivatsz ugye? 60 évesnek tartasz? Haroldking, locsemege meg trey a vén trottyok.

Láttam 3.1-et. De szerinted bölcs dolog őskövület oprendszereket használni? Az hajbazer mániája.

NT és 2000 az meg 95 után volt már. Nem utaltam rá, hogy kimaradt. De nem tervezek kitérni rá.

Amúgy meg türelem.

Ifjú Troll! :) és btw, a Windows NT előbb volt mint a Win95 :)

Bocsánat. Pontosítok! A 4.0-át értettem rá. Most látom volt előtte is. Az természetesen nekem kimaradt. Arra meg nem vettem a fáradságot, hogy utána nézzek a windows evolúciójának. Egyrészt nem tisztelem a microsoftot, másrészt windowst mindig is kényszerből használtam és most is akkor nyúlok hozzá, ha muszáj. Pl: Munkahelyen.

Kényszerből használtál windowst.

Tehát volt már valami munkahelyed is.

Ahol előrlettted a Linux> elveid. Ezzel még nem is lenne problem.

Csak te azok közé tartozol aki kijelenti hogy "már pedig ő windowsal nem dolgozik". Lelked rajta, de ezzel elvágtad magad nagyon sok helyen.

És ps.: nem kell window huszározni amint kiderült kibaszott fiatal vagy, régen sem (~10éve) volt kifizetődő / menő ez a stílus. Most sem az.

Csak te azok közé tartozol aki kijelenti hogy "már pedig ő windowsal nem dolgozik". Lelked rajta, de ezzel elvágtad magad nagyon sok helyen.

Ezt miből vetted ki. Arra céloztam ezzel, hogy otthon nem használok Windowst. A munkahelyemen a jelenlegin, mivel rendszerüzemeltető vagyok és a munkatársak gépein Windows meg Ms. Office van, ezért rá vagyok kényszerítve.

Interjún sohasem tettem ilyen felelőtlen, egoista kijelentéseket, hogy windows fúj, éljen a linux. Mellesleg, ha annyira felelőtlen lettem volna inkább ilyen kijelentésekkel akasztottam volna ki a HR-t: Szemét Microsoft, meg Bill Gates egy mocskos szabadkőműves cionista zsidó. Stb.

És ps.: nem kell window huszározni amint kiderült kibaszott fiatal vagy, régen sem (~10éve) volt kifizetődő / menő ez a stílus. Most sem az.

Nonono! Annyira azért nem vagyok fiatal, legfeljebb fiatalabb, de akkor Te/Ti vagytok nagyon öregek. 38 éves vagyok, de simán letagadhatnék tíz évet a koromból.

Tehát volt már valami munkahelyed is.

18 éve van. Igaz ebben volt összesen két év munkanélküli is. Nem kívánom részletezni, de eleinte szalagon dolgoztam betanított munkásként. Aztán átkerültem irodai munkára. Munka mellett továbbtanultam és most itt vagyok, ahol vagyok.

régen sem (~10éve) volt kifizetődő / menő ez a stílus. Most sem az.

Ez nem menőség. Engem részben ez is tesz fiatalabbá. Így vezetem le a stresszt, amit a lét okoz ebben a világban, ahol meg akarják mondani, mit csinálj, mit hogyan csinálj, milyen elvárásoknak felej meg, mit egyél, milyen gyógyszert vegyél be, ha itt fáj, ott fáj. Mire gondolj, milyen operációs rendszert használj. HÁt KOMÁM NEN!

Végre nekiállok valaminek, hogy visszaadjak valamit, erre idejön pár ilyen beszólogató kis geci, mint Te és osztja az észt. Ezt azért sem tartom bölcs dolognak, mert ha mindenkinem válaszolok később fog elkészülni a folytatás, rosszabb esetben el is fogy a motívációm és miattad meg másik 148 ember miatt lesz 32 csalódott ilyan, aki várná a folytatást.

A stílusomról még annyit menő vagy nem menő, ezzel, hogy a saját beszólogatós stlusomban irkálok valami hasznosat igenis újat teremtek. Mert itt ilyet még nem nagyon csináltak.

Légy szíves döntsd el Krisztián, de hamar! Velem, vagy ellenem, vagy át mész szépen passzívba.

Jaj ugyan már :)

Végre nekiállok valaminek, hogy visszaadjak valamit, erre idejön pár ilyen beszólogató kis geci, mint Te és osztja az észt. Ezt azért sem tartom bölcs dolognak, mert ha mindenkinem válaszolok később fog elkészülni a folytatás, rosszabb esetben el is fogy a motívációm és miattad meg másik 148 ember miatt lesz 32 csalódott ilyan, aki várná a folytatást.

Ne vedd ennyire magadra, hisz Te hírdeted hogy trollkodsz és troll vagy na :)

Nem kell ennyire felszívni a vizet (by Hofi) :) a következő blogrésznél pl nem trollkodtam :)

És milyen igazad van! KOMOLYAN, viccen kívül!

Mert tényleg, ez a blogsorozat már valóban Alkotásnak minősül. Az én szememben okvetlenül. Most oké, le lehet csepülni hogy „kis” alkotás, „nem égbekiáltó” vagy akármi, de akkor is Alkotás, és az Alkotást is el kell kezdeni valahol, s azt se feledjük, a legnagyobb út is az első, kis lépéssel kezdődik... Aztán meg, azon úgyis mindig lehet vitatkozni hogy mi „nagy” alkotás és mi „kicsi”. Az azonban biztos, hogy az efféle viták szintén nem Alkotások, hehehe...

Különben meg, emlékszem a legelső novellámra (még meg is van valahol, sajnos azonban Magyarországon maradt...), na az minden volt csak nem kimagasló... Igaz, ötödik általános iskolás koromban írtam. Képzelhetitek...

Ennek ellenére, Alkotás volt. És ha akkor nem vágok bele, ma nem lenne ennyi könyvem.

Gyakorlat teszi a mestert...

És ugye aki Alkot, az közben legalább nem trollkodik, ami már eleve tiszta haszon a szememben!

Én abban reménykedem, Gentoojedi nemcsak befejezi e blogsorozatát (mármint, a „befejezi” alatt nem azt értem hogy abbahagyja, felhagy vele hanem rendesen megírja minden részét...), de még lesz ötlete valami más blogsorozat készítéséhez is, valami más témáról.

Úgy tűnik szeret beszélni, vannak egyéni meglátásai, nem is lusta sokat írni, s ezek mind olyan tulajdonságok amik ahhoz is kellenek hogy valaki jó író legyen. Tudom hogy nem író, de még lehet az, simán, az nincs életkorhoz kötve. Nyilván kéne neki még gyakorolni, de igazán nincs benne semmi lehetetlen. Igazából majdnem minden adott neki e pályához ahogy én látom, az egyetlen amire oda kéne figyelnie de nagyon ám, hogy ne alkalmazzon úton-útfélen ocsmány trágárságokat indokolatlanul.

Nem mintha én ne használnék ilyen kifejezéseket akár a regényeimben is. Persze hogy megteszem. De nem lépten-nyomon, hanem a megfelelő helyeken, amikor nagyonis indokoltak. Az ilyen beszédmód egyrészt alkalmas például a negatív szereplők karakterizálására, másrészt valami váratlan, veszélyes helyzet esetén a feszültség hirtelen fokozására... és kész, lényegében ennyi! Egyéb esetben nem elfogadható. Nem beszélve arról, ha sokat használ ilyen kifejezéseket valaki, kilúgozódik belőlük az érzelem, az Olvasó megszokja, s így erejüket vesztik.

Szóval, ezen változtatnia kéne, de amúgy végülis van benne tehetség, azt kell mondjam.

Egy szóval nem mondtam hogy nem tetszik :)) És hogy én mit alkottam vagy mit nem arról lövésed sincs. De én nem érzek kényszert arra, hogy kiabáljam a világ felé, hogy "hogyan lettem gentooojedi" :) Ennyi.

Sőt, mióta HK is "aktív"an részt vesz itt a kommentekben egyre jobb lesz ez a cucc :)

De én nem érzek kényszert arra, hogy kiabáljam a világ felé, hogy "hogyan lettem gentooojedi" :)

Valószínű Téged nem darált la a hup "aljanépe" köztük gabuccino is.

Egyébként ha sikeresen túl leszek a blogsorozaton, akkor képbe kerültök, hogy engem nem szükséges kioktatni. Meg nem akarom ellőni a poént, de ütni fog. Lesz aki kiakad a furcsa stílus miatt, de lesz aki imádni fog érte. De nem spoilerezek.

És hogy én mit alkottam vagy mit nem arról lövésed sincs.

Az igaz. De erről nem én tehetek. A bekommentelésre szánt idődből bloglni is tudnál róla.

Várhatóan ma jön a következő rész. Csak szólok, ez már tejedelemben és minőségben is ütősebb lesz.

Tudjátok mi lenne stílusos trollkodás velem szemben? Ti is megírnátok a saját verziótokat blogban és beleírnátok az enyémbe hozzászólásban, hogy ez és ez így nem igaz, ez úgy pontos, meg úgy helyes és linkelnétek a saját blogotokat. Troll blogverseny, vagy troll blog maraton. Haroldking meg elélvezne. :)

Támogatom az ötletet! Sőt, ez még nem is volna igazi trollkodás! Ez annak felelne meg nagyjából, aminek a neve az ezerhatszázas évektől nagyjából az ezerkilencszázas évek elejéig az volt, hogy „vitairatok”, illetve „pamfletek”!

Az egyik tudós vagy hitszónok (ugye, foglalkozásától függően...) megírta a maga nézeteit, erre jött egy másik, és az is írt valamit amiben kifejtette, miért hülyeség amit az előző állított. Erre jütt egy harmadik, kifejtette a maga nézetét ő is, bebizonyítva hogy egyik elődje se volt teljesen komplett agyilag (de persze ezt nem ilyen durva szavakkal fejezte ki...), mire jött megint az első, hogy de igenis neki van igaza mert ezért meg azért...

És így tovább.

De közben mind igyekeztek LOGIKUS ÉRVEKET felhozni, vagy legalábbis olyasmit ami annak látszott!

Ha hiszitek ha nem, ez még egyes matematikusokra is érvényes volt, azaz egészen magas körökben is művelték.

Ez tényleg jót tenne a HHUP szinvonalának,remek ötlet de tényleg!

Persze, ehhez több elszántság kéne mint az egyszerű mezei trollkodáshoz...

Kisbetűkém édes tubicám!

Nekem matematikus ismerősöm mondta, az a jó a matekban, hogy mindenre fel lehet írni olyan képletet, amit egy másik képlettel alá lehet támasztani. Matematikusoknál ez a szófosás.

ők nem ALKOTNAK többkötetes szómenéseket

Dehogynem. 18 oldal A4-es papírnyi képlettel alá tudnak támasztani egy másik 18 oldalnyi képletet.

A matematikusok a legnagyobb szófosók.

Buta vagy kisbetű! Ülj le vagy kiradilozlak!

A matematikusok TUDNAK valamit, ők nem ALKOTNAK többkötetes szómenéseket.

Itt összemostál két dolgot:

1. A matematikusok tudnak valamit.

2. Ők nem alkotnak többkötetes szómenéseket.

az 1. pontot hajlamos vagyok elfogadni igaznak, oké.

A 2. pont csak a te vélelmezésed, és nem is igaz, mert a matematikusok közt is akadtak már írók.

Továbbá, ha fel is tételezzük hogy az 1. és 2. pont egyaránt igaz, megkérdezhetlek-e drága barátom, ez mennyiben volna a cáfolata annak, amit az előző hozzászólásomban kifejtettem?

Vagy esetleg azt szeretnéd, ha idéznék olyan matematikusokat akik igenis írtak ilyen vitairatokat? A te szóhasználatoddal élve „szómenéseket”? Ennyire ragaszkodol hozzá, hogy bebizonyítsam e téren való tudatlanságodat? Mert nem lenne nehéz dolgom...

Természetesen kisbetu is engem szolgál. Ő amiatt létezik, és amiatt ilyen, hogy általa bepillantást nyerhessek a nyelvtannácik primitív, korlátozott, szűklátókörű és rosszindulatú lelkivilágába, mert e tudásra is szükségem volt ahhoz, hogy a Tökéletesedés egy újabb, magasabb lépcsőfokára léphessek.

Emiatt, mert beláttam ő is engem szolgál a maga sajátos módján, emiatt válaszoltam neki fentebb úgy, ahogy, s nem kezdtem el sorolni neki azon matematikusokat akik léte eleve cáfolja az ő tudatlanságból fakadó állítását, mert minek is megalázni őt, szegénykémet... Pedig tényleg könnyű lenne, mert egy időben egészen komolyan foglalkoztam a matematika filozófai alapjaival. Sőt, az egyik erről szóló igen komoly könyvet azóta angolul is beszereztem és elolvastam. Szóval tényleg pofonegyszerű a dolgom, ha kiprovokálja belőlem: elég leemelnem azt a könyvet a polcról, és becopyzni ide a fórumba a benne szereplő neveket... És, hm, elég híres nevek ám a matematikában tájékozottabbak számára...

De minek bántsam kisbetut... Ő is - mondom - az én hű szolgám bizonyos értelemben. Mindenki az.

Annyit tudunk tenni, hogy megpróbáljuk tönkretenni a barátságukat! Na majd akkor kiderül, hogy mennyire erős a kettejük közötti kötelék. Elbírja a barátságuk az ármányt? Végül egymás ellen fordulnak, vagy kitartanak a végsőkig és örökre BF-ek maradnak. Azt tudjuk, hogy kisbetu ős hupper, sokat látott, igazán edzett és rafinált. Benne még a régi vérvonal van. Fel kell kötnünk a bugyit, hogy sikerrel járjunk!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Azért a biztonság kedvéért kiautózok Hortobágyra a pusztába, egy zacskó gombával. Körülbelül három nap múlva térek vissza, természetesen valami épkézláb ötlettel! Addig ne tegyél semmit, és lehetőleg ne állj velük szóba, mert kiszagolják ha egyedül vagy!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

60 évesnek tartasz? Haroldking, locsemege meg trey a vén trottyok.

Nem kell ahhoz 60 évesnek lenni. 55 év elég, annyi van nekem is. És ebbe belefér, hogy nekem „megvolt” a Win3.11 is, sőt előtte a DOS 6.22 is. Desőt előtte még a C-64 is, ZX Spectrum is, ZX-81 is (azt nagyon utáltam a billentyűzete miatt...), ésésés még a Ti-58 és Ti-59 programozható zsebszámológép is!

De kapaszkodjatok meg, még nagy ESZR számítógépet is programoztam lyukkártyákkal, PL/I és PLIOPT nyelveken!

(nagy: a mérete volt nagy fizikailag, hatalmas légkondicionált teremben volt, egy rakás sornyomtatóval és lyukszalagegységekkel együtt, és volt benne teljes 1 megabájt memória... Nem giga, csak mega...)

De, abban igazad van hogy vén trotty vagyok. Nem sértődtem meg rajta. Én is annak tartom magam. Nem véletlen hogy a MEK-be is a műveim jelentős részét „Fossil Codger” álnéven töltöttem fel...

Ja, és engem is érdekel a leendő blogsorozatod! (Nem kizárt hogy egyetértünk majd az Arch linuxot illetően...)

Átérzem ezt az Arch utálatot, csak én az ellenkező oldalon vagyok, tehát nagyon szeretem és megelégedettséggel használom. Hogy értsd:

Tegnap kávéztam a 180 millió forintos irodám erkélyén, és arra lettem figyelmes, hogy nézem az embereket a távolból és szánalmat érzek feléjük, ami hamar átváltott undorrá. A menésükön láttam, hogy ezek nem Arch linuxot használnak. Legszívesebben lekiabáltam volna az erkélyről, hogy - Mi van veletek gyíkok? -. De nem tettem! Tudtam, hogy arra sem méltók, hogy vigyázó szemeimet rájuk vessem. Hiszen azt a tökéletességet amit hosszú évek alatt megszelídítettem majd uralmam alá hajtottam, ők meg sem érdemlik. Az undorom tovaszállt és újra csak szánalmat éreztem, hiszen nem várhatom el azt a már-már isteni tökéletességet tőluk, ami én vagyok.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Megértem az érzésedet, valamikor régen én is így kezdtem, s azt hittem, ettől Tökéletes vagyok.

Aztán hirtelen felnyíllt előttem az LFS kapuja, amin át egy új, felsőbbrendű világba léphettem be, s akkor rájöttem milyen szánnivaló kis tudatlan mazsola voltam korábban...

Ne aggódj. Fogok még. :)

NA! Ne légy ár ily mogorva!
Torkod vágja borotva.

Amúgy nem tudom mi bajod. Még nem is tértem a lényegre. Mivel tudnálak felvidítani? Képzeld, Neked elárulom megtaláltam egy elveszettnek hitt fényképet a második blogom témájával kapcsolatban. Előre szólok iszonyúan gusztustalan, de ha a látványa hányingert kelt benned vagy csak szimplán elszomorít, mert egy balul sikerült műtétbe belehalt hozzátartozód megalázó és egyben bosszantó történetére emlékeztet, csak szólj és priviben elküldöm.

Na jobb már?

Nem rossz a nicked, de ha elfogadsz egy tanácsot egy elbaszott jeditől, akkor a személyiségedhez illőre változtatod, ami a blogjaidból megítélve Dulifuli.

Na milyen?! Elélveztél?

Cseppet se. Abszolút az ellenkező véleményen vagyok. A srác az utóbbi időben már kezd tök normális lenni. Még nem teljesen az, van valami fura a stílusában, de tagadhatatlan hogy óriásit fejlődött jó értelemben. És ezt értékelem benne. Ez derék dolog. Az utóbbi időben a blogjai már-már valamiféle "alkotásnak" is nevezhetőek némi jóindulattal, és ez kifejezetten jó. Végre valami ÉRTÉK teremtődik a munkásságának hála. Épp ez különbözteti meg a trolloktól: egy troll sose alkot, csak rombol. Még ha fizikai kárt nem is okoz, de elveszi az időt az értelmes eszmecserétől.

Szóval ez így nagyon jó, ez egy abszolút pozitív változás gentoojedi-ben, és drukkolok hogy ne maradjon félbe, s főleg ne fejlődjön vissza.

És tényleg kíváncsi vagyok a folytatásra, a blogjában. Még ha informatikailag semmi de semmi újat nem is mond, már pusztán az élvezetes lesz ha azt látom valaki más (ő) miként élte át azokat az éveket és oprendszereket amikre én is emlékszem megboldogult ifjúkoromból, milyen élményei fűződnek hozzájuk... Kis nosztalgia vagy hogy nevezzem... nem ez a legadekvátabb szó rá de remélem érted mire gondolok.

jobb volt, amíg trollkodtál.

+

Cseppet se.

Előre elnézést kérek az áltudományosan szakszerű megfogalmazásért, de ez szerintem vivatható több szempontból is. Ugyanis lehet mindkettőtöknek igaza, lehet egyikőtöknek és lehet is-is.

Figyelembe vége azt, hogy minden relatív és azt, hogy egy-egy definíció - jelen esetben a troll fogalma is módosul, kiegészítődik.

Az, hogy jobb volt, míg trolkodtam csak azoknak volt jó, akik ezt mulatságosnak vélték, mert hasonlóad trollok, vagy egyszerűen kretének. A trollkodásaim elszenvedőinek ez már cseppet sem lehetett mulatságos, bár előfordulhat, hogy valaki áldozat létére is jót mulat rajt, mert nem veszi fel és szintén kretén.

Végre valami ÉRTÉK teremtődik a munkásságának hála.

Ez szintén relatív. Maga a trollkodás is lehet értékes annak, aki ezen jót mulat. Az más kérdés, hogy milyen érték. Egy bomba vagy bármilyen fegyver megalkotása is alkotás, építés, csak épp a pusztításra szánt alkotás. Most akkor egy bomba megtervezése és legyártása az érték, vagy rombolás? A trollkodás is lehet ilyen.

A srác az utóbbi időben már kezd tök normális lenni.

Fenét. Attól, hogy leszakadtam Rólad, az csak annyit tesz kiégtem.

Még nem teljesen az, van valami fura a stílusában,

Ezt úgy hívják kreténség. Szeretek kretén lenni. Fiatalít, szórakoztat. Többször emiatt a tevékenységem miatt trolloztak le, többek között Te is, amikor mondtam, hogy nem trollkodásnak szántam, Te meg rávágtad, hogy de. Elárulom nem, csak Te értelmezted úgy, de nyugodtan értelmezd, ahogy jól esik. Téged lehetetlen meggyőzni. Ha kettő lenne Belőled, akkor sem értenél 100%-ig egyet magaddal, mert ilyen vagy. Meggyőzhetetlen. Erre ráeszméltem és nem szánok rá több időd, hogy győzködjelek. Ennyi.

És tényleg kíváncsi vagyok a folytatásra, a blogjában. Még ha informatikailag semmi de semmi újat nem is mond,

Neked nyilván nem sokat, de lesz itt, akinek igen.

Most nem azért mondom hogy hosszas vitába, pláne sárdobálásba kezdjek veled, mert ahogy Te rájöttél hogy nem tudsz engem meggyőzni úgy én is realizáltam hogy én se tudlak Téged, de csak annak érdekében hogy te (meg más aki olvassa ezt) jobban megértse a jellememet (már ha akarja...) közlöm, hogy én a fegyverek készítését vagy akár tervezését cseppet se tartom ALKOTÁSNAK, legalábbis nem abban az értelemben ahogy az Alkotás szót már nemegyszer használtam.

És amiatt nem, mert az Alkotás a szememben valami Teremtés, eképp pozitívum, de a fegyverek nem teremtésre hanem pusztításra készülnek.

Elfogadom, hogy néha lehet rájuk szükség, ok. De az a szememben akkor is maximum „szükséges rossz”. Nem tartom igazi Alkotásnak.

A fegyver, az nyilvánvaló okokból mindig a hadsereget asszociálja, eképp a bunkóságot és primitívséget, amit elutasítok, s kerülni igyekszem ha csak lehet. Az se véletlen nyilván hogy (amint azt egy regényembe is beleírtam) hogy a világ minden nyelvében (legalábbis amit ismerek) a „civilizáció” szó mindig a „civil” illetve” polgár” jelentésű szavakkal mutat hasonlóságot, azok valamiféle származéka, és nem a „harcos” vagy „katona” szavakból eredeztethető...

Na ezt is egértük. Annak ellenére, hogy az átlag normál emberek szemében vérfagyasztóan undorító dolgokat eszel, azt kell, hogy mondjam, nem vagy rossz fej. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy papírod van róla, hogy nem érthetsz maximálisan senkivel egyet, még meg is bocsátható.

Olyannyira nem komálom a hadsereget, hogy nem voltam hajlandó eleget tenni hagyományos módon sorkatonai kötelezettségemnek. A polgári szolgálatot választottam. De nem azért, mert a könnyebb utat akartam választani, hanem az elveimen kívül a nekem testhez állóbbat. Méghozzá azért, mert a kétezres évek elején alapból értelmetlen volt az a fél év. Velem egykorú unokatesómnak tiszta ráfizetés volt. Én legalább pénz kerestem a polgári szolgálatom alatt, már amit nem egy pap mellett töltöttem, hanem a Magyar Államkincstárban. Ennek kösöznhetttem a három legjobb állásomat. Tényleg! Erről is írok majd. Egy katolikus pap, aki azzal tette be nálam a kaput, hogy megharapott. Már látom, hogy izgat a téma. Lehet félreteszem a linuxos blogot és ez írom meg először.

Mázlista vagy. Nekem még MÁSFÉL ÉV volt a katonaság... Pedig nem is polgári szolgálat volt... Ha azt választom, három év is lett volna. Bár utólag belegondolva lehet hogy jobban jártam volna vele. Lehet hogy ilyen szempontból bölcsebb voltál nálam...

Én egyértelműen úgy éreztem, teljesen ártatlan vagyok mégis másfél év börtönre ítéltek... Plusz kényszermunkára.És abszolút értelmetlenül is, mert amit ott tanítottak nekem a harcról meg a fegyverekről, azzal egy háború esetén maximum golyófogónak lennék jó, ha kevés a homokzsák és így engem tesznek oda valamelyik zsák helyett...

Ember, én olyan szintenm gyűlölöm, !!!!GYŰLÖLÖM!!!! a honvédséget, hogy ahhoz képest még a Windowst, Bill Gatest és a Microsoftot is szeretem, imádom, rajongok értük!

Gondold el, ha ezt írom az milyen mély, csontvelőig ható gyűlöletet és utálatot jelent a katonasággal szemben...

Elvettek másfél évet az életemből, A KIBASZOTT SEMMIÉRT.

Még ha legalább közben megtanítottak volna néhány túlélő-trükköt: hogyan maradjunk életben a Természetben; hogyan gyújthatunk tüzet két fadarabbal; melyek az ehető és mérges gombák; Hogyan lehet hurokkal vadat ejteni, hogyan kell kizsigerelni egy állatot; vagy ha tanítottak volna pár trükköt a pusztakezes önvédelemből közelharc esetére; vagy ha rendszeresen naponta muszáj lett volna órákat a konditeremben tölteni s így a másfél év alatt kiizmosodtam volna vagy akármi... De SEMMI. Semmi hasznosat nem tanítottak.

Gyűlölöm és utálom őket kimondhatatlanul!

A hadsereg egy régi barbár kor sajnálatos módon fennmaradt atavisztikus csökevénye. Egyedül arra „jó”, hogy pár bunkó műveletlen tahó kiélje a szadista és hatalmaskodó ösztöneit a nála műveltebbeken akik velük szemben alárendelt helyzetbe kerülnek.

Példa az ottani műveltségi színvonalra:

—Mi a szakmája civilként, katona?

—Jelentem bakteriológus vagyok!

—Ne cifrázza nekem tudákosan azistenit mert megszopatom! Mondja csak egyszerűen, hogy vasutas!

A gentoo szar, az arch a király! Aki winfost használt valaha is, az sikeres ember nem lehet.

A gentoo szar, az arch a király!

Talán fordítva komám! Az ilyen kijelentések tudatlanságról vagy elfogultságról esetleg elkeseredettségről árulkodnak. Sajnos gentoohoz kicsit nagyobb elvetemültség, több türelem és idő kell, mint archlinuxhoz.

Nyugodj meg. Ki fogom fejteni az állaspontomat. Remélhetőleg amire az archig jutok és nem domotiválódom. Sajnos addig még öt disztró jön és még egy általánosságban a linuxról. Tehát még hat rész. De ha ennyien belémkötnek minden fejezetnél, akkor jövő nyár lesz mire elérek odáig.

Elöljáróban azért annyit elárulok kicsit ellentmondásos az arch szemlélete számomra. Alapból kapsz egy tök alap rendszert, amire azt teszel amit akarsz. De ezt megkapod egy debian netinstall, vagy egy centos netinstallal is. Ami archnál számomra értelmezhetetlen, hogy azt a keveset, amit az alaprendszer ad, azt készen kapod. Kicsit olyan értelmetlen a léte nekem. Ha össze kell rakni egy rendszert, akkor vagy totál darabokból kelljen, vagy már az alaprendszernél is legyenek opciók miből álljon össze.

Én és a Slackware csendben mosolygunk rajtatok ;-)

El fog jönni az a fejezet is, igaz nagyon a végén. Lehet a mosoly rá fog fagyni az arcodra. Félre értés ne essék! Egyáltalán nem fogom leszólni a disztribúciót, csak kifejtem miért nem azt használom és a közösségről is lehet mondok olyat, ami nem fog maradéktalanul mindenkinek tetszeni.

Monhatc bármit, meg az ellenkezőjét is.

Leírtam a legelején, hogy mindent a saját meglátásomból írok. Azt nem kell készpénznek venni.

Elolvassuk, legyintünk, kapod az újabb strigulát.

Na ez a cél. Elolvasni. Ha elolvassátok, már van értelme. Megértést nem várok. Azt azért áruld el, hogy hány strigulánál tartok és be tudom-e váltani? Mert anélkül teljesen feleslegesen huzogatod. Vagy csak azért, hogy felmenjen benned a pumpa?

Linkeld már be az aláírásodat. Ki fogta rád, hogy gonosz vagy? Ó Te szegin gyerek!

Amúgy jó lenézni a tájszólása miatt a falusi parasztot, meg amúgy is mi? Ne feledd, nélkülük éhenhalnál Te valogmerengető városi bunkó.

Csak egyszer üssön be akkora gebasz, hogy aki nem termel élelmiszert magának az mehessen lopni, mert minden leáll. Éhenhalsz faszikám. Választhatsz a kutyám eledele lennél inkább vagy valamelyik disznómé. Habár most jelenleg nincs egy sem.

Amúgy jó lenézni a tájszólása miatt a falusi parasztot, meg amúgy is mi? Ne feledd, nélkülük éhenhalnál Te valogmerengető városi bunkó.

Csak egyszer üssön be akkora gebasz, hogy aki nem termel élelmiszert magának az mehessen lopni, mert minden leáll. Éhenhalsz faszikám. Választhatsz a kutyám eledele lennél inkább vagy valamelyik disznómé. Habár most jelenleg nincs egy sem.

 

Ezt most úgy mijen apropóból?

Mi a faszra jött ez ki belőled?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Abból az alkalomból, hogy vastagon kiérdemelted. És igaza van. Szerintem is éhen döglenél, s hozzá az elsők közt ha bármi kicsit is jelentősebb katasztrófa következne be. ÉN NEM, mert végső esetben megélek akár földigilisztákon is. (kipróbáltam már. Nem mintha szükséges lett volna, csak úgy heccből, önmagam elé kitűzött kihívásként). Te azonban éhen döglenél, mondjuk nem is lenne kár érted, az is tragédia a világnak hogy nem abortumként születtél...

Mert ha jön valami „apokalipszis”, kurvára semmi hasznát nem vennéd annak hogy jól értesz a trollkodáshoz és a nyelvtannáciskodáshoz. Még gentoojedi-nek is messze több lenne az esélye túlélni mint neked. Nem akkora mint nekem, mert nincs hozzászokva az „én kajáimhoz”, de téged simán lekörözne esélyben, mert ő legalább megtanulta a gentoo-t, amihez kétségkívül kell nem kevés szorgalom, kitartás, meg legyünk szinték: észbeli képességek is, és messze több mint ahhoz amit te művelsz, az értelmetlen kötekedéshez. És egy katasztrófa esetén e tulajdonságok mint kitartás, szorgalom és ész, nagy előnyt jelentenek. Benne megvan ez. Vitatkozhatunk róla, milyen mértékben van meg benne, mekkora katasztrófa túléléséhez lenne elég, de mindenféleképpen sokkal tovább húzná mint te. Mondom, te az elsők közt lennél kiszelektálódva.

Hm, ha ebbe belegondolok, szinte már vágyom is egy jókora katasztrófára... Világtisztulásra...

Hm, ha ebbe belegondolok, szinte már vágyom is egy jókora katasztrófára... Világtisztulásra...

Na azért azt ne! Értem én, hogy sokan vagyunk. De nekem vannak szeretteim, szóval az úhgy nem lenne buli, hogy én véletlenül túlélem egy csomó olyan, aki nekem számít meg nem. Persze, ha teljesen remeteéletet élsz és nincs (már) senkid, akkor megértem.

Engem az se izgatna nagyon, ha a katasztrófában én is a „járulékos veszteség” oldalt gyarapítanám... az egyetlen amit óhajtanék hogy fájdalommentes legyen a halálom. A többi tényleg nem izgat.

Nyilván, adott esetben persze megpróbálnám elkerülni a halált. Naná! Ha azonban nem jön össze minden igyekezetem dacára se, akkor vállat vonok, hogy „oké, kész, ennyi - legalább megtettem a tőlem tellő legjobbakat, de veszíteni is tudni kell”.

Mit érdekeljen engem a család, ha már nem vagyok? Ha meghalok, onnantól semmi se érdekel.

Nézd, ha egy katasztrófában végem, sanszos hogy úgyse tudom megvédeni a családot. Az se okvetlen biztos hogy egyáltalán a közelemben élnek, szóval akkor meg mit se tehetek értük. Különben is, ugyan mit ha magamért se tudok már tenni semmit?

Egyébként se oldhatom meg egyedül a világ minden baját.

Te megmaradsz, ők a veszteség.

Ez is egy lehetőség. De sokan megmondták már: Az Élet törvénye a Halál. Vannak akik meghalnak, de az Élet megy tovább. Az ilyesmin túl kell lépni.

Aztán meg úgyis elég öreg vagyok, a maradék időmet kibírom egyedül is.

Aztán meg úgyis elég öreg vagyok,

Azért 55 évesen ne akarj még öreg renni. Itthon 65 alatt el sem mehet az ember nyugdíjba. Egy rakat embert ismerek, aki kilencven felett halt meg, igaz olyanokat is, akik nem érték meg a 65 se.

Ez a hozzáállás 85 évesen elfogadható. De ha így állsz neki és nem cseréled fel a hús/zöldségek arányt, akkor sanszos, hogy korábban fogsz meghalni. Sőt az is, hogy hosszú kellemetlen leépülés közepette. Akkor viszont kurvára nem mindegy, hogy van család, gyerek vagy nincs.

Sorry, I lost the point. Vagy legalábbis remélem ez történt, mert nagyon szeretném ha nem úgy kéne értenem e részt az írásodból:

és nem cseréled fel a hús/zöldségek arányt

hogy szerinted vegánnak kéne lennem?!

Tudniillik CSAK húst eszem, zöldséget semmit. Ezen „arány” felcserélése azt jelentené, hogy csak zöldséget kéne ennem, húst semmit. Az meg definitíve a vegánság...

De azzal is kár győzködnöd hogy csak egyek zöldséget IS. Nem megy. Én már annyira megszerettem a húst, hogy javíthatatlan vagyok. Minden amit a növényvilágból fogyasztok, csak a kávé (cukor és tej nélkül, of course) de az is ritkán. Meg néha iszom citromlevet, mármint, nem bolti citromlevet hanem veszek igazi citromot és kifacsarom a levét, s azt iszom vízzel hígítva, persze azt is cukor nélkül. DE EZ IS RITKA. Olyakor azonban jólesik, ha még a magam fogalmai szerint is túl sok zsírt zabáltam. Emiatt is lelkiismeretfurdalásom van azonban, mert ezzel megszentségtelenítem a Carnivore nemes eszméjét... És tényleg, mert még a citrom is ártalmas: a vegyi anyagai fotoszenzitívvé teszik a bőrt, ami miatt az a napsütésben jobban izzad, jobban leég, viszket, nehezebben áll ellen a fertőzéseknek, nagyobb az esély a bőrrákra, meg egyebek. Azzal vigasztalom magamat hogy úgyse szoktam órákon át napozni, aztán meg most télen úgyis alig van napfény ami érhetne.

De ismétlem ez tényleg a maximum, s ennyire is csak ritkán csábulok el. Semmi nmásról szó se lehet a plant-kingdomból!

Ha korán meghalok, az nem a zöldségek hiánya miatt lesz, ebben mélyen hiszek.

P.S. csak hogy szórakoztassalak valamivel: Ma megint disznófejet főztem. Nagyon finom volt a szeme és az agyvelő benne... de reggel észrevettem hogy a hűtő sarkában van egy fél doboz nyers disznóagyvelő, ami valahogy odacsúszott, s napokon át elkerülte a figyelmemet. Kinyitottam, hát már büdös volt egy picit. Nem nagyon... De egy picikét mégis. Gondolkodtam, mi legyen. Volt vagy harminc deka. Sajnáltam kidobni. Végül megkóstoltam, mondván, a szag még nem minden, a Pálpusztai sajt is büdös, mégis jó...

Nos, semmi különösebb ízváltozást nem éreztem rajta. Erre megettem mindet... végülis mióta azt szörtyögöm itt a HUP-on hogy az emberi gyomor azért olyan savas hogy elbánjon a patogénekkel...

Ez volt reggel. Most este fél hét van nálam majdnem. Még semmi bajom, sőt remekebbül vagyok mint bármikor.

Nem tudtam, hogy kizárólag hús teszi ki az étrendedet. Így tényleg vegánnak vagy vegának kellene lenned. A vegákat (vegetáriánusokat) megértem, de a vegánokat nem. Legalábbis azokat, akik vallási vagy lelki meggyőződésből teszik. Ugyanis a vegánok arra hivatkozva nem esznek tojást, meg tejtermékeket, hogy szegény állatokat a multik kizsigerelik. Nem adnak nekik megfelelő mozgásteret, meg vannak kötözve és betegre fejik szerencsétlen teheneket. Ez igaz. De nem a nemfogyasztztás a megoldás, hanem az, hogy nem támogatom a multikat. Tehát ilyeneket parasszttól falun vagy piacon veszek, miután meggyőződtem az állat körülményeiről. Mondjuk azt a piacon nehéz, de ha nem is győződöm meg az biztos, hogy falun a tehénnek akkor is jobb sorsa van, ha meg van kötve. Láttam elég helyen ilyen. A tehén nem ráncigálja, mint a kutya, hogy el akar szabadulni. A másik problémám az a vegánokkal, hogy kénytrelenek műanyag kajákat enni, aminek alapja a pálmaolaj meg a pálmazsír. Az meg gondolom világos ez milyen emberszabású állatok élőhejét veszi el, ezzel pusztulást okozva. Szóval a vegánok faszkalapok és magamutogatóak. Roszabbak a húsfogyasztóknál. Semmiképp nem szeretném, hogy az légy. Én is eszek húst, miközben tisztelem a vegetáriánusokat és fel is nézek rájuk.

Egészségügyi szempontból amit csinálsz magaddal az katasztrófa. Ha hiszed, ha nem, csak húsfogyasztással meg fogsz betegedni. Nem én mondom, az orvostudomány. Egy darabig a szervezet mindent tolerál, de majd egyszer beüt ám a gebasz. Így nem fogsz kilencven évig élni, és utolsó éveid nagy valószínűséggel betegen.

csak hogy szórakoztassalak valamivel

:) Biztos vagy benne, hogy bölcs dolog lesüllyedned a szintemre?

Nekem kicsit furcsa ez a szerepcsere. Amúgy szórakoztat, de lehet itt valaki ezen kiakad, én nem. Ahogy örgeszem eltompul a vizuális képzelőerőm. Tudod hogy tudnál kiakasztani?! Ha levideóznád, ahogy csámcsogod ezeket nagy élvezettel nyersen, kéjes nyögések közepette közeli profillal, miközben folyik le a vér meg a nyers májlé a meztelen szőrös mellkasodon. Fujj! Na az undorító látvány lenne! Szerintem páran elhagynák a hupot.

Egyébként azt gondolom tudod ótriási kockázat nyersen enni disznóbelsőségeset. Majd jól elintéz egy parazita.

A zsidó vallás sem poénból tiltja a disznóevést. Nem véletlenül tartja tisztátalan állatnak. Amúgy a legmegterhelőbb és egyben legveszélyesebb az emberi szervezetre a disznóhús. Nagyon ésszel kell enni. Én sem viszem már túlzásba. A halálom, amikor nem sül át a pecsenye rendesen. Én tökre megértem a vegetáriánusokat. Bárcsak lenne erőm tartani.

Én tökre megértem a vegetáriánusokat. Bárcsak lenne erőm tartani.

Látod e mondatod önmagában cáfolja mindazt amit fentebb írtál, hogy beteg leszek a húsfogyasztástól. Mert ezzel elismerted, hogy vegetariánusnak/vegánnak (én úgy mondom: gizgaz-evőnek...) holmi „erő” kell hogy kitartson mellette! Azaz állandóan fegyelmeznie kell magát, kényszerítenie, az „akaraterejét” használnia hozzá...

Most őszintén, gfondolkozz már el a dolgon: szerinted LEHET-E TERMÉSZETES AZ A TÁPLÁLKOZÁS, ami minden pillanatban önmagunk efféle „megerőszakolásával” jár?!

Nyilvánvalóan nem. Se nem egészséges, se nem természetes.

Ezzel szemben amit én csinálok, ahhoz NEM KELL AKARATERŐ. Illetve, nyilván a legelején valóban KELL, az első talán ha két-három hónapban, de ez is csak amiatt mert a cukor egy DROG, addikciót okoz, tehát le kell szokni róla, s ez elvonási tünetekkel jár. Bár ezt is csak azért írtam le ide mert becsületes vagyok, és megemlítem, mert sokaktól hallottam. Ami ugyanis az én esetemet illeti, nálam HIHETETLENÜL KÖNNYŰ volt lemondani a cukorról, úgy általában a szénhidrátokról!

Akárhogy legyen is azonban, utána, ezen „leszokási” fázis után, nagyon könnyű tartani ezt az étkezést. Nem kell hozzá holmi „akaraterő”. A húst (és zsírt) egyszerűen NEM LEHET MEGUNNI. Képtelenség. naná hogy az, hogy a fnébe is lehetne amikor ez az IGAZI tápláléka a fajunknak,. erre evolveálódtunk évmilliók óta!

Azaz nem kell „erővel tartani”. ÉLVEZI AZ EMBER.

És nem kell rögtön a nyers hússal meg az állat szemével kezdeni. Nyilván, ha valaki rögtön azzal kezd, az neki jó. De nem kötelező. Idővel úgyis elcsábul rá... Én magam is fokozatosan jutottam el idáig. Lépésről lépésre. Felfedeztem apránként e nekem addig még ismeretlen táplálkozási és íz-világot.

És mi a helyzet a nyers disznóbelsőség fogyasztással? Vagy Te nem félsz a parazitáktól?

Nem azt mondtam, hogy az a természetes, hogy nem eszünk húst, de az sem lehet az, ha csak azt. A megerőszakolásról meg annyit, hogy félmilliárd vegetáriánus van és nem haltak bele. A túlzott húsfogyasztók meg mind köszvényesek lesznek. Kicsit furcsálom, hogy még nem jelentkeztek a tünetek Nálad. Vagy csak titkolod?

Az gondolom tudod, hogy az oroszlánban táplálkozás szinten egy hasonlóság és egy különbség van. A közös az, hogy mindketten mindenevők vagyunk, a különbség pedig az, hogy az oroszlán elsősorban húsevő és csak kényszerhelyzetben vegetál, míg az ember elsősorban növényevő. Erre az ermésztőrendszer a gyomor összetétele az első bizonyíték. A fogazatról nem is beszélek.

Az ember nem arra lett kitalálva, hogy húst egyen, legalábbis nyersen biztos nem.

Minden szempontból tévedésben vagy. Ami azért szomorú, mert látszik, nem olvastad el figyelmesen (talán figyelem nélkül sem...) azokat a dolgokat amiket eddig erről írtam.

Lássuk tehát, most csak röviden (már amennyire az tőlem telik...):

—Nyilván a nyers hús fogyasztásának megvannak a maga veszélyei. Veszélyesebb, mint főttet vagy sültet fogyasztani, ezt magam se vitatom. És igen, ez fokozottan igaz a nyers belsőségekre. DE E VESZÉLY NEM AKKORA, AMIT BELEDRAMATIZÁLNAK. Ezt sokszor leírtam már. Azt is, milyen savas az emberi gyomor. Ugyanolyan savas mint a DÖGEVŐKÉ, mert fajunk évmilliókon át gyakran fogyasztott dögöt. A gyomor savassága pedig elbánik majdnem minden patogénnel.

Emellett: azt is írtam, hogy nyilván nem egy mocskos pultról kell húst venni, valami távolkeletiek által fenntartott piacon, „kici óccó” pénzért egy magyarul se tudó ferdeszeműtől... Megbízható forrásból kell vásárolni és kész!

Az egészen csekély mértékben megnövekedett veszélyt pedig a szememben bőven ellensúlyozza hogy cserébe így - minthogy nem eszem gizgazokat - nem terhelem a szervezetemet permetezőszer-maradványokkal, sem GMO dolgokkal ami már eléggé elterjedt a zöldségek és gyümölcsök körében ugye, meg nem eszem semmi tartósítószert! Olyat se ami húshoz kéne, hiszen kizárólag friss vagy fagyasztott húst eszem, feldolgozott terméket NEM. Húsból sem!

—Nem azt mondtam hogy a vegetariánusok BELEHALNAK. Azt fejtegettem fentebb hogy holmi „akaraterővel” kell „kitartaniuk” e táplálkozás mellett, állandóan erőszakot téve a vágyaik és a szervezetük igényei felett! Hiszen te is azt írtad hogy nincs erőd emellett KITARTANI.

Nem mellékesen, tele van a youtube olyan videókkal, amikben egykori vegánok és/vagy vegetariánusok mesélnek arról hogy áttértek a Carnivore táplálkozásra, vagy (enyhébb esetben) nem kifejezetten Carnivore-ra de elkezdtek enni húst is, és ez milyen gyors és bámulatos változást hozott az egészségi állapotukban, előnyöset természetesen!

A köszvényről most nem írok sokat, a lényeg az hogy NEM, nem vagyok köszvényes, NINCS köszvényem, még ennek apró jelei se! A köszvény is olyasmi ugyanis amit a mai táplálkozás„tudomány” félremagyaráz. A részletekért látogass el lécci Szendi úr honlapjára, van ott cikk a köszvényről is, igen részletes, tudományos.

Az ember igenis húsevő. A gyomor- és bélrendszere épp ezt bizonyítja, tudniillik nincs olyan összetett gyomrunk, mint a növényevőknek. Mint a teheneknek például. Az igaz, hogy a fogazatunk nem olyan mint a példádban felhozott oroszláné, DE NEM IS OLYAN MINT A NÖVÉNYEVŐKÉ. Emellett, a fogazat milyensége e szempontból irreleváns. Azért az, mert a ragadozó állatok fogazata NEM azért olyan amilyen, hogy MEG TUDJÁK RÁGNI a húst, hanem azért olyan, hogy EL TUDJÁK KAPNI az állatot a fogukkal, és MEG TUDJÁK ÖLNI vele!

Az embernek erre azonban nincs szüksége, mert az embernek van keze, és eképp fegyverei! Még a legősibb ősembernek is volt legalábbis egy husángja. Meg nézz csak rá a vállizületünk kialakítására: képesek vagyunk DOBNI, messzire! Követ, lándzsát, s oly erővel ami megöl más állatokat, vagy legalábbis megsebesíti!

Az oroszlán erre képtelen. Sőt, mi az hogy az oroszlán, még a csimpánz se képes rá, holott az is jelentős részben húsevő, mert vadászik kisebb majmokra! Ha nem hiszed, nézd meg erről David Attenborough valamelyik filmjét!

Nekünk tehát nem kellenek nagy szemfogak, mint az oroszlánnak. Amit pedig egy faj nem használ, az a szerv elcsökevényesedik, ez elég jól ismert szabálya az evolúciónak. Cserébe viszont az elvesztett félelmetes szemfogakért, JOBBAN TUDUNK RÁGNI. Ez még a húsevésnél is hasznos. Nemhogy az oroszlán, de már a macska is csak oldalt tud rágni a szájában, nézd meg egyszer... Mi sokkal jobban képesek vagyunk erre.

A legközelebbi rokonunk amely nem húsevő, a gorilla. Gondolom láttál már gorillát képeken. Félelmetesen néz ki. Ugyanakkor azonban majdnem teljesen vegán. Hogy lehetséges ez, hiszen neki sincs összetett gyomra mint a tehénnek?!

Nos úgy, hogy nála a sok növényi táplálékot feldogozó szimbionta baktériumok nem a gyomorban laknak, hanem a VASTAGBÉLBEN főleg! Hasonlítsad csak össze a gorilla bélrendszerét a mienkkel: Hosszabb, de ezen belül is a vastagbél messze sokkal hosszabb a vékonybél rovására, mint a mi esetünkben!

Márpedig a vékonybél az, ahol a hús szinte teljesen felszívódik!

Abszolút egyértelmű tehát, hogy nálunk a vékonybél megnőtt, azért, mert rendkívüli mértékben eltolódtunk a húsevés felé, cserébe viszont elvesztettük a vastagbelünk messze többségét, ezáltal majdnem teljesen képtelenné válva a növényi táplálékok tisztességes feldolgozására. Mert "valamit valamiért", ez az elv az evolúcióban is érvényes!

Egyáltalán, nézz csak meg egy gorillát. Hiába van tele izommal, akkor is látható, hogy rohadtul nagy a hasa. Holott igazából nem annyira a hasa olyan nagy, inkább a belei nagyok. Mindegy különben: ha belegondolsz, bizonyos értelemben nagyon hasonlít a kérődző állatokhoz külsőre, mert nála is meg azoknál is az van, hogy „ott alul”, a has és a belek környékén, KÖVÉR!

Mi emberek nem így vagyunk ezzel, legalábbis, ha nem zabálunk sok cukros szart és nem hízunk el. És íme, a ragadozó állatok se kövérek a természetben! A növényevők viszont igen! Naná, mert kell nekik vagy a nagy gyomor, vagy a nagy vastagbél a rengeteg növény megemésztéséhez!

Mi tehát igenis húsevőek vagyunk.

Oké, elismerem, sokáig el tudunk lenni növényeken is, de az nálunk csak „vész-üzemmód”. Túlélési stratégia növényeket ennünk, ha nagyon muszáj. Igazi és elsődleges üzemanyagunk azonban a ZSÍR, amihez prédát kell ejtenünk. Persze nem csak a zsírt esszük meg belőle, de a húst is, mert kell a protein is.

Megjegyzem, a gyomrunk és belünk meg a fogazatunk más okok miatt is kisebb. A fajunk ugyanis RÉGÓTA ismeri a főzést, annál is régebbóta a sütést. Azaz adaptálódtunk a hőkezelt élelmiszerekhez, amiket könnyebb megrágni és megemészteni. ÉN SE AZT MONDOM tehát hogy CSAK nyers húst együnk! De azt IS!

Na ennyit „röviden” a témáról.

Galandférgek

Előfordulása
A fertőzést okozó 2 leggyakoribb állat a sertés (horgas fejű galandféreg=Taenia solium) és a szarvasmarha (simafejű galandféreg=Taenia saginata). A galandféreg lárváit tartalmazó, ún. "borsókás" hús nyersen való fogyasztása révén jön létre az emberi fertőzés.

Tünetei
A legtöbb beteg tünetmentes, enyhe alhasi panaszok, hasmenés, végbéltáji viszketés előfordulhat. Egyes esetekben a petékkel telt ízek láthatók a végbélnyílásban. A T. solium petéiből ritkán az emberben is kifejlődhet lárva, mely a vérkeringés útján eljuthat elsősorban az agyba és izmokba, ahol folyadékkal telt hólyaggá alakul (cysticercosis), és elhelyezkedésétől függően idegrendszeri tüneteket (fejfájás, hányás, görcsök), a szemben uveagyulladást, szemideghártya-gyulladást vagy látási zavarokat, az izmokban izomgyulladást okozva.

Diagnózisa
A diagnózis felállítására a széklet parazitológiai vizsgálata alkalmas. Vannak esetek, amikor a széklet negatív, de a pete a végbélnyílás mellé ragasztott cellux csíkkal kimutatható. Cysticercosis gyanúja esetén képalkotó vizsgálatok (CT, MRI) is szóba jönnek.

Kezelés
A féreghajtás gyógyszerrel történik.

Megelőzés
Csak hatóságilag ellenőrzött és megfelelően átsütött húst fogyasszunk.

Sőt, még manapság is létezik a féregterápia!

Nem mintha nekem szükségem volna rá... De, csakis ismételhetem magamat, azt amit fentebb már leírtam: MEGBÍZHATÓ FORRÁSBÓL KELL BESZEREZNI A HÚST. És kész, ennyi!

Meg azt is ismételhetem csak: oké, megnőtt a veszélye annak hogy bélférges leszek. Semmi baj, ha tényleg az leszek majd szedek be gyógyszert és „kihajtom”. De legalább nem fertőzöm tovább magamat a növényekben levő méreganyagokkal, és az azokon levő permetezőszerekkel. Itt „plusz”, ott „mínusz”, ennyi az egész.

Ez a konklúziód ott bukik meg, hogy messze a legtöbbet a diétám LEGELEJÉN fogytam, amikor pedig még egyáltalán semmi nyers húst se fogyasztottam, sőt, belsőségeket se. (Tudom hogy szégyen, de akkor még nagyon kezdő és tudatlan voltam...). Szóval igen, akkor is ettem már disznóhúst, természetesen, de csak úgy mint minden „átlagos” magyar is: alaposan megfőzve...

Ha emiatt bélférges vagyok, ezzel az erővel Magyarország minden polgára simán az lehet.

Szendi úr oldalán is van cikk a féregterápiáról, ha jól emlékszem.

Mondjuk azt elismerem, direkt megfertőzni magunkat bélféreggel, az, izé... az még nekem is túl durvának tűnik, túl „keménynek” vagy hogy is mondjam... elismerem, esetleg lehetnek helyzetek amikor jól jöhet mert csak jobb mint a halál... de, azért ezt én is a legislegvégső esetre tartogatnám.

Szerencsére perpillanat semmi szükségem rá, annak esélye meg hogy véletlenül elkapom, egészen minimális.

Én is úgy vagyok vele, az egy dolog, hogy megdöglök, de mi van, ha én élek túl valamit, de egyedül, az összes szerettem meghal. Abban az esetben mégis az a jobb, ha én döglöm meg, csak hogy ezt én nem választhatom meg. Tehát nem annyira jó ez a járulékos veszteség, meg túlnépesedés miatti mesterséges világvége.

Én mondtam kisbeturől hogy gonosz. És nem RÁFOGTAM, hanem állítottam. És ezen állításom mellett most is kitartok, sőt épp ma megint leírtam ezt róla valamelyik topikomba. Mert mélységes meggyőződésem hogy gonosz, sőt kibaszottul gonosz.

Hiszen hogy a fenébe is ne lenne az, soha nem alkot semmit, meg se kísérli, még annyit se ad a (virtuális) közösségnek mint te: valami blogbejegyzést amin lehet elmélkedni, nosztalgiázni, vitatkozni, szórakozni... semmi ilyet nem ad, csak igyekszik aljas és KICSINYES módon szurkálni másokat a piszkálódó és fölényes megjegyzéseivel!

Egyesegyedül csak azért hogy bosszúságot okozzon másoknak. És hogy ezzel lopja az idejüket.

Teljesen nyilvánvaló tehát a szememben hogy gonosz. A gonoszság ugyanis az definitíve, ha kárt okozunk másoknak MÉG AKKOR IS, ha nekünk abból nem származik hasznunk, vagy ha aránytalanul kevesebb hasznunk származik belőle mint ami kárt a másiknak okozunk. Kárnak tekintem a másik félnek okoztt bánatot és bosszúságot is.

Lehet azt mondani, amit kisbetu művel, az a bosszúságmennyiség amit okoz nem valami hatalmas nagy kár, ugyanakkor azonban nyilvánvaló hogy neki ebből pontosan zéró mennyiségű haszna származik, tehát amit művel, az GONOSZSÁG.

Az informatikus többségének valami nincs rendbe a fejében. A linuxosokéban pláne, meg a huposok sem teljesen épelméjűek úgy általában. Aki meg mindháromnak a metszete és itt elég sok van belőlük is, tehát a statisztika alapján Te is beleesel, szóval az ilyen megnyilvánulásokkal csak óvatosan!

Mindenképp van igazság abban amit mondasz, már csak azért is, mert engem az angliai Bedlam elmegyógyintézetben kezelnek. A kezelőorvosom találta ki kísérleti jelleggel, hogy regisztráljak a hup.hu-ra mert itt egyrészt hasonszőrűek vannak, másrészt meg itt könnyebben beilleszkedek, és az elmúlt 13 hup év azt mutatja, hogy talán még 10 év és kiengednek a társadalomba ahol a hup után talán könnyebben integrálódok.

Egyébként Polesz is itt van a mellettem lévő szobában. Őt a hangok irányítják, amúgy félek tőle! Óvodás kora óta itt van, szerintem sosem engedik ki.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

És tényleg az vagyok, hiszen Asperger-szindrómás vagyok. Pechedre azonban ettől még nekem is lehet igazam, még sok dologban is.

Abban meg hogy "kisbetu" gonosz, pláne igazam van épp az „elmebetegségem” miatt, mert nézz csak utána ha nekem nem hiszel: általános vélekedés a pszichológusok, pszichiáterek közt is, hogy az Aspie-kban sokkal magasabb az „ösztönös” igazságérzet mint az átlagemberben, náluk ez szinte „genetikailag kódolt”.

Én mondtam kisbeturől hogy gonosz. ...

Hát ha ez igaz, már nem a tény, hogy gonosz, hanem hogy csak rombol akkor az elég szégyen a hupnak, hogy veterán lehetett.

Én még várok, de ha meggyőződöm róla, akkor ignorálni fogom és még csak tudomást sem veszek a befirkálásairól.

Nézz csak utána: a linuxforum nevű oldalt is főleg ő tette tönkre. Volt ott pár más troll is, de ő volt a legnagyobb. Mindenkit elüldöztek onnan, a kezdőket pláne de aztán már a haladóbbaknak is elegük lett az ottani légkörből (képzeld, még moderátori rangot is kaptak... az se volt normális aki megadta nekik...) és az eredmény? Azóta is üres a fórum, kihalt, egy virtuális szellemváros... hacsak legutóbbi ottjártam óta meg nem szüntették.

Ezt már én is jeleztem haroldkingnek. Azt válaszolta, hogy már nem az övé a domain. Mert megelégelte a folyamatos baszogatást, amit a trollok okoztak neki. Ezt megértem, de azt nem fogadom el, hogy ezt tette, mivel az LFS-es szakirodalmában is hivatkozik a linkre. Így szerintem az lett volna a korrekt hozzáállás, ha meghagyja az oldalt és letiltja a fórum további bővítését. De nem ezt tette.

Ezt én is észre vettem magamon. de most, hogy talán jobb fejnek tart, maajd idővel ismét felteszek pár kérdést neki. A humorommal is vigyáznom kell, mert simán trollkodásnak veszi. Igaz nem biztos, hogy ez haroldkng hibája.

Ha pl irsz nekem valamit, ami nem tetszik és meg kellene indokolnom az érveimet, ami nem biztos, hogy mennek, akkor jó stratégia az a lépés, hogy letrollozlak és nem válaszolok, mert nem méltatlak rá. Ez egy nagyon jó önvédelmi stratégia. Egyszerű, mert ne kell magyarázkodni arra hivatkozva, hogy egy fasz vagy. Ezt használják sokan. Nem kizárt, hogy haroldking is bevetette már nem ellenem, mert én az a kategória vagyok, hogy az a hülye, aki nem a trollkodást feltételezi. Szóval ezért nem hibáztatom a részemről. A többiek részéről meg nem nyilatkozhatok. Itélkezzen felette más.

Mit tett konkrétan, kikkel és hogyan?

Úgy értem válogatás nélkül mindenkit ahol lehetett kikezdett vagy malamilyen hittérítést művelt, és aki nem tett az elvárásainak eleget, azokat alázta. Vagy a kezdő linuxosokra utazott, az arch linux fikázókra, az arvh alpú disztrót használókra, amiért nem archot használnak stb?

A haszon is tág fogalom. Anyagi érdek, lelki megbecsülés, vállveregetés, egy eszme mellett elkötelezett kitartáa stb.

Hittérítést [HK] végez folyamatosan.

 

A citált, gonosznak titulált személy azokra "utazik", akik nem hajlandók a dolgokat a saját nevükön nevezni, és nem hajlandók két pálcikát sem keresztbe tenni a céljuk elérése érdekében.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli