Worksforme #9999+1

Screenshot_20201107-090842__01

Megérkezett az OTP SZÉP kártyám a K&H-s helyett. A K&H katasztrófaoldala helyett kaptam ingyen:

  • normális, 2FA-s, átlátható, használható weboldalt
  • OTPdirekt webbankba integrálódást
  • korszerű Android appot
    • ujjlenyomat-azonosítással
    • átlátható egyenlegekkel és tranzakciókkal
    • térképen ábrázolt elfogadóhely listával a lokáción
    • előlegfizetést app-ból

Ahogy Európában azt 2020 végén elvárhatja egy ügyfél. Az már csak hab lesz a tortán, ha kiderül, tényleg sokkal több helyen elfogadják, mint a K&H-st.

Hozzászólások

Egyebkent tenyleg eleg vonzo, es meglepoen gyorsan el is keszult, igenylessel, minden adminisztracioval egyutt.

Nekem csutortokon kezdte inezni a ceg, remelem elegedett leszek vele.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Cég oldalról semmit sem kellett intézni. Már nem a cégek szerződnek a bankkal, hanem az egyén. Bemész a bankba, kb. 5 perc ügyintézés az SZÉP szerződés. Kapsz egy papírt, amin van 3 számlaszám. Ezt leadod a munkaügyön, bérosztályon stb. Ettől kezdve ezekre a számokra utalnak a béresek. Kb. ennyi. A K&H-st meg lemondod. Nekem is van még lóvé a K&H-son. Azt elköltöm, aztán írok nekik, hogy zárhatják. Közben már utaltak az OTP-sre is, már szépen látszik az egyenlege a zsebeknek.

trey @ gépház

Mi ez a SZÉP szerződés / SZÉP kártya?

Valami cafeteria dolog, mint a kaja utalványok voltak, amikor még Magyarországon dolgoztam?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Amivel vigyázz: az elfogadóhelyek listája nagyon pontatlan. Ami egyszer felkerült X éve, az sosem fog lekerülni róla, akkor sem, ha már megszűnt a hely. Nem tartják karban, append-only.

Az új app jó, pár hónapja jött ki, az előző borzalmas volt.

Mindössze annyi történt itt szerintem, hogy kiindulva a célközönségből (a SZÉP kártyások közt rettentő sok tirpák (itt a tirpák: szellemi toprongy) van), egyszerűen megoldották, hogy a jelszónak ne kopizza be a paraszt az e-mail címért. Kiírni pedig azért írták ki a karaktereket, mert ha mégis írástudó valamelyest, akkor csökkentsék a support hívások számát.

Igazából teljesen lényegtelen, ugyanis ezt az oldalt kb. egy, azaz egy darab alkalommal kell(ett) használnom: a kártya aktiválására. Továbbiakban nagy eséllyel sosem lesz rá szükségem.

trey @ gépház

Működik. Tegnap már ezzel fizettem az ebédem. Ma már látom az Android appban a tranzakciót és az összes egyenleget, egyetlen ujjlenyomat-azonosítás után. \o/

trey @ gépház

Nem tudom pontosan mikor frissült. Volt már appom, ebéd után közvetlenül (~ fél óra) nem volt még ott, ma reggel néztem, már ott volt.

Mintha valaki említette volna, hogy a működésből adódóan másnap jelenik csak meg. Mármint a SZÉP kártya rendszer működik így.

trey @ gépház

Az MKB akkor más lehet...  - egyszer volt, hogy a futár sokáig küzdött térerő gond miatt a leolvasással, többször is próbálta míg sikerült. Majd mikor elment, akkor vettem észre, hogy kétszer kaptam emailt a kártyahasználatról. Bepánikolam, már a pizzériával is majdnem egyezetettem, amikor kiderült, hogy igaz, hogy két értesítést kaptam, de csak egyszer történt végül sikeres tranzakció (pánikomban csak az értesítés felületet néztem elsőre, nem léptem be a "zseb" konkrét forgalmi részébe.) Egy ha jól emlékszem kb. félórán belül történt, így azt mondanám, hogy az MKB azonnali. De konkrétan még sosem néztem, hogy milyen hamar jön az értesítés. Most éppen nincs emailem, mert törölni szoktam ezeket, így nem tudom pontosan megnézni.

Cserébe meg nem fogadják el annyi helyen, mint az OTP-t  :)

Minden egyes kártyás fizetéskor kapok egy blokkot, amin rajta van a levont összeg és az egyenleg. Nem biztos, hogy igényelném ezen felül az e-mailben való zavarkolódást. De majd figyelem, hogy hogyan működik.

trey @ gépház

Szerencséd van, pár hónappal ezelőtt más véleményt mondtál volna.

Mindekozben: 

Tájékoztatjuk, hogy 2020. december 31-ét követõen az OTP Bank Nyrt. nem biztosítja tovább a Díjnetbõl érkezõ számlák internetbanki fiókba történõ fogadását és kiegyenlítését [...] 

Nem úgy csinálom. Hanem Díjnet-ből mobiltelefonra küldés opció, ott az iCsekk nevű stuffban kettő vagy három tap a Simple fizetés. Jön notification az iCsekk-ből az esedékesség előtt, tap, iCsekkben kiválasztom a Simple appban fizetést, abban kiválasztom a kártyát, kész. A végén jön róla egy SMS, meg egy mail, hogy sikerült. Évek óta így csinálom. Az a megszűnő OTP izé nem érint, sokkal később jött be mint az iCsekk és azért szűnik meg, mert szerintem nem érte el azt a szintet a felhasználói bázis, ami miatt megérné nekik. Vannak jobb megoldások.

trey @ gépház

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az OTP Portálok oldal, illetve az OTP SZÉP kártya mobilapplikáció nem lesz elérhető szombaton (2020. december 5.) 12:00 órától várhatóan vasárnap (2020. december 6.) 12:00 óráig.

A tervezett leállás oka, hogy vasárnaptól jelentősen megújul a Portál dizájnja, valamint a regisztráció és a belépés folyamata, és az új felületre való átállás idejére le kell állítanunk a Portál működését. A leállás átmenetileg a mobilapplikációt is elérhetetlenné teszi.

Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük.

-----------------

Várom milyen szar lesz helyette... ne legyen igazam, de csak szarabbat tud hozni minden új trendy redesign.

Na, és? Ilyet én is tudok neked adni:

Tisztelt munkáltató partnerünk!

A K&H SZÉP Kártya munkáltatói felületen a K&H SZÉP Számla GIRO lekérdező felület jelenleg nem elérhető. A hiba kivizsgálását megkezdtük, javítása folyamatban van. A javítás befejezéséig szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Üdvözlettel:
K&H Bank Zrt.

trey @ gépház