DELLhunyt

Inspiron 5520

Van egy Inspiron 5520-as notim (i5) , amit a szekrényből előszedve a végső halál jelét produkálja, nem kapcsolódik be, de még a hálózati csatlakozót bedugva a led sem világít, másik (tartalék) akkuval sem. Tettem bele új gombelemet hátha, de semmi. Mit érdemes megpróbálnom, mielőtt kukázom?

Előre is köszi a tippeket!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 11. 24., k - 14:46

Ha a töltő biztosan jó, és az aksi sem kukaérett (egyik sem), akkor töltőáramkör lehet a bűnös - az meg esélyes, hogy az alaplapra van rárakva.
Egy Latitude produkált nekem ilyet, azt a http://www.laptophub.hu/ javította - igaz, garanciában, ergo nekem nem került semmibe (azon túl, hogy el kellett kétszer bumliznom Csepelre...)

Szeretik "biztositekolni" es az bizony allas utan/alatt oregszik es mikor bekapcsolnad megrantja az amper es mar ciccen is.

Tolto kor kornyeket atneznem, sok szemet trukkot tudnak alkotni, ha jol emlekszem volt olyan, hogy egy elvekonyitas jatszotta a biztositek szerepet 2 forrsztas meg 3 centi kabel es ment minden boldogan.

Ha semmire nem kell, csak hobbibol is erdemes szetszedni.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

nekem akksis flex aksija adta meg magat. Szinten raforrasztott biztositek.

Raforrasztottam egy hajszaleret az egyik kabelbol. Bekapcsoltam, megallt

 Neztem elolvadt. Forrasztottam ra kettot, ezzel mar be lehetett kapcsolni, de flexelesnel megallt.

Egy szo mint szaz, elmentem igy 6 erig. Most az a biztositek. Nem gondolom hogy rosszabb lenne az eredetinel, foleg, hogy mar 5* teljesitett.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

egy tetszoleges multimeter a baratod, henkolos ukran bacsinak van sok ilyen videoja erdemes atnezni, tipus szerint szokta elnevezni a javitasokat. Rakeresnek siman youtubeon. Nekem parszor mar bejott.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Akkumlátort kivéve sem indúl el?

Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!