10 éve erre az órára vágyom...

...avagy kinek van másfél millája? Néha néha felbukkan egy darab, úgy 5000$ környékén. Annyi most ez is.

https://www.ebay.com/itm/125th-Anniversary-RED-Victorinox-Jubilee-Limit…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 11. 22., v – 01:33

Először úgy értettem azt hogy „erre az órára”, hogy „erre a pillanatra”...

Csak akkor esett le a lényeg amikor kattintottam a linkre.

Nekem még volna is pénzem rá, de nem halászom el előled... Bevallom teljesen őszintén, a termék „nem rezegtette meg lelkem húrjait”. Egyszerűen nem tudom belátni, végülis mire lenne ez jó, azon túl hogy:

1. Felvághatnék vele a csóróbbak előtt

2. Fel se mernék vágni vele amúgy, mert akkor csak retteghetnék mikor lopják el, vagy mikor megy tönkre.

Megjegyzem, nem is szeretem ha bármi is van a csuklómon, akkor meg mi értelme?

Én valahogy úgy vagyok vele, hogy amióta öregszem, egyre inkább úgy vélem, a BIRTOKLÁS, mármint az anyagi tárgyak birtoklása, az egyszerűen nem képes boldoggá tenni. Illetve egy nagyon kis mértékig igen, annyira, amennyire hasznosak. Például a minap vettem két új nagy fagyasztót is a meglevő 1 mellé, így most 3 fagyasztóm van. ennek örülök, mert bár én örvendek Biden győzelmének de félek hogy ennek ára egy újabb lockdown lesz, így fel akarok készülni rá, feltölteni a fagyasztóimat sok-sok hússal. A fagyasztók tehát hasznosak, így értelmük van, örülök nekik.

De birtokolni valamit pusztán azért hogy elmondhassam, az „enyém”, még akkor is ha semmire se használom...?

Mindazonáltal ha tényleg és igazán ez tesz téged boldoggá, sok sikert kívánok hozzá, hogy megszerezd! Bár meggondolnám a helyedben. Ennyi pénzből szerintem már simán lehetne valami más olyasmit is kezdeni, amivel sokkal nagyobb örömet szerezhetsz. Például veszel magadnak egy cimbalmot s megtanulsz rajta zenélni... vagy akármi, ez csak egy hirtelen ötlet volt. Mindenesetre valami ami aktív cselekvést eredményez nálad, nem csak a passzív birtoklás érzését...

Mert ne feledd: bármit, BÁRMIT elvehetnek tőled, mindentől megfoszthatnak, kivéve attól, amit MEGTANULTÁL! A TUDÁS az egyetlen örök érték!

> Mindazonáltal ha tényleg és igazán ez tesz téged boldoggá, sok sikert kívánok hozzá, hogy megszerezd!
+1

> Mert ne feledd: bármit, BÁRMIT elvehetnek tőled, mindentől megfoszthatnak, kivéve attól, amit MEGTANULTÁL! A TUDÁS az egyetlen örök érték!
+1

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Felvághatnék vele a csóróbbak előtt

Nem hinném, hogy a csórobbak, tudnák miez, mennyit ér, sőőt az emberek nagy százaléka sem gondolná, hogy az ember karján mondjuk 2 millió ft csücsü. Főleg akkor ha az nem rolex vagy 1-2 ismertebb márka.

2. Fel se mernék vágni vele amúgy, mert akkor csak retteghetnék mikor lopják el, vagy mikor megy tönkre.

Szar környéken élhetsz, ha attól kell rettegnek mitől fosztanak meg. Az elromlás relatív. Van egy lassan 5x éves óra, akkor se a drágák közé tartozott. Mai napig működik szépen. Pont hogy ezek a mechanikus dolgok tovább maradnak működőképesek (főleg ha megkapják a nekik járó karbantartásokat). 

Fedora 38, Thinkpad x280

Hát ez a nyilvánvaló magyargyűlöletnek már a legalja.

Mutatom, hogy hol nem szabad élni, ha szereted a drága órákat:

https://www.standard.co.uk/news/crime/police-hunt-three-men-mugged-man-…

https://www.standard.co.uk/news/crime/islington-robbery-appeal-rolex-ma…

Reméljük, hogy sosem kell megtapasztalnod, hogy az amerikai dollárt seprűvel söprik össze az utcán, mert annyi értéke sem lesz és akkor elgondolkodsz majd rajta, hogy lehet, hogy valami értékállóbba kellett volna fektetned, amiért legalább egy hamburgert kapsz :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=-88DEcDffBI

trey @ gépház

Ha a dollár annyira elértéktelenedik, abból nemcsak az USA-nak lesz baja hanem az akkora világgazdasági katasztrófa lesz hogy te is megérzed, meg mindenki más is. Akkora nagy baj lesz az ha összejön, hogy olyankor az embereket cseppet se az fogja érdekelni hogy luxusórát vegyenek tőled vagy mástól.

De különben is: én nem arról elmélkedtem fentebb, jó-e az óra BEFEKTETÉSNEK. Lehet hogy igen, lehet hogy nem, ehhez a részéhez nem értek, bevallom. A topiknyitóból azonban nekem az „jött le”, hogy az illető huptárs nem befektetési célból akarja megvenni, minthogy igzából pénze sincs rá vagy ha tán lenne is de ez neki hatalmas anyagi megterhelést jelentene, egyszerűen VÁGYIK RÁ, hogy BIRTOKOLJA.

És ez nagyon más eset és helyzet ugye. Ez részéről nem egy tudatos befektetési szándék lenne, hanem egy érzelmi attitűd.

Annyit azért elismerek, az ilyen órák vételének még mindig több értelme van a szememben, mint bitcoint vásárolni... :) Az óra legalább egy materiális valami, nem egy kézzel megfoghatatlan, virtuális nonexistent gizmo...

"Mert ne feledd: bármit, BÁRMIT elvehetnek tőled, mindentől megfoszthatnak, kivéve attól, amit MEGTANULTÁL! A TUDÁS az egyetlen örök érték!"

 

De különben is: én nem arról elmélkedtem fentebb, jó-e az óra BEFEKTETÉSNEK. Lehet hogy igen, lehet hogy nem, ehhez a részéhez nem értek, bevallom.

1. lecke: http://google.com

2. lecke: írd be a keresőmezőbe a következőt: jó-e az óra befektetésnek

3. lecke: nézz szét a találatok között és tanulj valami újat mielőtt osztod az észt b+

Én szabad ember vagyok. Mindig azt tanulom ami érdekel. Az órák nem érdekelnek.

És nem is te vagy az aki megszabhatná nekem, mi érdekeljen.

A bazmegelés meg nem tudom minek kellett a kommented végére te cseppet se úriember! De már ott is tévedsz hogy az észt osztom. nem osztom. Ez egy nyilvános fórum, ahol lehet beszélgetni (ha a hozzád hasonló bunkó barmok hagyják...) így leírtam a véleményemet. Nem tudod megtiltani. Akkor se ha bazmegezel, b+.

Nem érdekelnek olyan szinten, hogy sok időt rááldozva, mélyen beleássam magam a témába, hogy kiműveljem magam olyan szakértővé e területen, aki azután nyugodtan kiadhat ennyi pénzt vagy többet is egy órára mert nem kell félnie tőle hogy bóvlit sóznak rá.

A kötetlen beszélgetés a témáról laikusként, az más helyzet.

Te talán értesz annyira az órákhoz hogy kiadhatsz ennyi pénzt rá kockázatmentesen? Mert ha nem, akkor a saját érvelésed szerint neked sincs semmi keresnivalód e topicban. Valószínűleg senki mánsak se, Treyt kivéve.

"Te talán értesz annyira az órákhoz hogy kiadhatsz ennyi pénzt rá kockázatmentesen?"

mindegyikhez nem, de jó pár van amit simán megmernék venni befektetés gyanánt. 

te viszont fasságokat beszélsz ebben a topicban miközben elismered hogy nem értesz hozzá és nem is érdekel. főleg annyira nem érdekel hogy 1 percet is tanulj az egészről. csak hajtod a magadét. 

Egy apró elírás amit engedelmeddel javítanék, "mert bár én örvendek Biden győzelmének" -> " mert bár én örvendek Biden választási csalás általi győzelmének".

"bármit, BÁRMIT elvehetnek tőled, mindentől megfoszthatnak, kivéve attól, amit MEGTANULTÁL! A TUDÁS az egyetlen örök érték!"
Erre viszont egy ordas nagy +1.

Egy apró elírás amit engedelmeddel javítanék, "mert bár én örvendek Biden győzelmének" -> " mert bár én örvendek Biden választási csalás általi győzelmének".

Ez egy hülye összeesküvéselmélet a szememben, már bocs. Egyáltalán nem osztom ezt a nézetet.

Már amiatt se, mert annyi sok államban kellett volna csalást szervezni ehhez, és olyan nagy mennyiségben, hogy ahhoz eszméletlenül sok embert kellett volna bevonni (pláne hiszen eleve a LEVÉLszavazatokon megy a nagy perlekedés, az meg nem elektronikus cucc hanem írásban történik...), hogy annyi rengetegsok beavatott „csaló” közül mostanra okvetlenül akadt volna nemhogy egy de több is aki kitálal, árulkodik. Ha másért nem hát az 5 perc hírnévért, sőt, a nagy jutalom reményében.

De ilyenről nem tudunk.

Tehát Biden győzött és kész.

Ha azonban neked más a véleményed, én akkor se kívánok erről vitázni veled a továbbiakban. Mással sem. Különben is, nem rajtunk múlik a yőzelme, s a győzelmének az elismerése se.

> Mert ne feledd: bármit, BÁRMIT elvehetnek tőled, mindentől megfoszthatnak, kivéve attól, amit MEGTANULTÁL! A TUDÁS az egyetlen örök érték!

Azért léteznek mosolytabik, amiktől bármit is elfelejtesz pár nap alatt. Vagy ha meghalsz, akkor is elfelejtesz mindent - pláne ateistáéknál.

"mert bár én örvendek Biden győzelmének"  -  Azt mond meg miért? (Puszta kíváncsiság..,)

Binden valószínűleg ugyanazok segítségével győzött, akik annak idején lelövették John F. Kennedy-t. (v. még ideszámolnám Robert F. Kennedy-it is,  ifjabb John F. Kennedy lehulló repülőgépét, esetleg Edward Kennedy autóbalesete, (mely élete hátralévő részében megakadályozta az elnöki székért való indulását.) - Tudom, kicsit működik a fantáziám...

Vagy örvendeni arrafelé mostanában kötelező jellegű? :) :)

S a tudás "örök" értékéről, - már Binden fejét nézegetve is, - megvan a véleményem! - (Ha kell és pénz is van rá, inkább az óra. Gyorsabban hat az endorfin-ja.)

"mert bár én örvendek Biden győzelmének"  -  Azt mond meg miért? (Puszta kíváncsiság..,)

De hiszen milyen régóta azt fújom már, hogy mennyire utálom Trumpot... Trump az amerikai Orbán Viktor a szememben, és Orbán Viktort is utálom...

Bár bevallom, Orbánról még jobb véleményem van azért mint Trumpról. Trump nárcisztikus, gonosz, cinikus, lelkiismeretlen és hülye. Orbán Viktor azonban legalább nem hülye, ennyivel jobb Trumpnál.

Nekem teljesen mindegy ki nyert volna ezen a választáson, csak ne Trump. Ezt is leírtam már korábban.

Én szeretem az USA-t, és Trump elnöksége orcámba a szégyen pírját kergette, mert szégyenkeznem kellett amiatt hogy ilyen elnököm van. Az még hagyján lett volna hogy republikánus, bár a demokratákat alapból jobban kedvelem (még ha nem is értek egyet velük mindenben). De Trump egyszerűen nem viselkedett úgy, ahogy az MÉLTÓ LETT VOLNA egy elnökhöz!

"1. Felvághatnék vele a csóróbbak előtt"

Ez azért nem egy olyan felvágós darab. Nekem szimplán csak iszonyúan tetszik a designja.

"Ennyi pénzből szerintem már simán lehetne valami más olyasmit is kezdeni, amivel sokkal nagyobb örömet szerezhetsz."

Pontosan ezért nem vettem még meg. Nyilván ennyi pénzt az ember 100 értelmesebb módon is el tud költeni.

Tényleg nem rossz design, viszont a szomszéd a színei alapján rögtön azt hinné, 1200 Ft-os kínai :) Akkor meg minek. :)

Ez egy olcsó óra. Miért nem veszed meg, ha 10 éve erre vágysz?

trey @ gépház

10 éves álmodat árazd be. Meg, hogy nézd meg, hogy mennyi 10 éved van még hátra. Önmagában a pénz nem boldogít. Tegyél ki az asztalra 1500 dollárnyi készpénzt és kérdezd meg magadtól, hogy az boldogít-e annyira, mintha egy olyan órát viselnél, amire 10 éve vágysz.

Egyébként, ha jól választanál órát, az az értékét is tartaná. Sajnos ez a quartz óra nem az az óra szerintem.

trey @ gépház

Én nem értek az órákhoz, de ettől a példánytól valahogy még nekem is gagyi feelingem van. Nem ilyenbe "fektetnék".

Az tényleg érdekes kérdés, hogy mi mennyire boldogítja az embert. Könnyű úgy járni, hogy az ember vesz valamit mert azt hiszi, az majd "boldoggá teszi", aztán valójában a maximum egy rövid adrenalinfröccs a megszerzéskor, aztán annyi. Szerintem aki alapból nem boldog, azt nem fogja semmilyen tárgy boldoggá tenni. Örömet viszont tudnak a tárgyak okozni, nekem például a kocsim és a sparheltom ilyen.

Például te amikor veszel egy még jobb órát, akkor az előző legjobb óráddal mit csinálsz? Az továbbra is örömet okoz, hogy van? Cserélgeted, hogy mikor melyiket veszed fel? Versengenek a kegyeidér? Mondjuk kocsiból el tudnám képzelni, hogy legyen egy igazi versenyautóm (bár nem járok pályázni, de ha lenne rá időm biztosan szeretném), egy gokartom (saját pályával), egy terepjáróm (körülnézni a birtokon, ami majd lesz), egy családi kocsim amibe befér mindenki (van) és egy kabrióm krúzolni (van). Ennyi kocsihoz már külön ember is kellene, de ennyit még pont el tudok képzelni, hogy jó. De ha ez mind meglenne, akkor már tényleg nem tudom mit csinálnék plusz egy kocsival, az embernek az élete véges.

 Én nem értek az órákhoz, de ettől a példánytól valahogy még nekem is gagyi feelingem van.

Ez az óra valóban nem sokat ér, de ha neki ez az álma?

Például te amikor veszel egy még jobb órát, akkor az előző legjobb óráddal mit csinálsz? Az továbbra is örömet okoz, hogy van?  

Igen. Az életemben vásárolt össze órám megvan. Mindegyik karban van tartva.

Cserélgeted, hogy mikor melyiket veszed fel?

Igen.  Alkalomhoz, öltözékhez megfelelőt veszek fel.

trey @ gépház

"Egyébként, ha jól választanál órát, az az értékét is tartaná. Sajnos ez a quartz óra nem az az óra szerintem."

Nézd, engem egy óránál tökéletesen hidegen hagy a működési módja, vagy hogy mennyire tartja az értékét. (Bár megjegyzem ez eredetileg $600 volt és most ugye $5000-ért elég gyorsan elment.)

Nem vagyok az a klasszikus óra gyűjtő, 1-2 modell tetszik, azok is a design vagy egyes funkciók miatt. Pontosan így van ezzel is. Ez meg ugye ízlés kérdése, ami mindenkinél más.

Ha netán mégis ilyen drága órát vennék, akkor amúgy semmi esetre se az ebay-ről, mert sanszos hogy becsapnak. Márkakereskedőtől, igazolással, stb. Úgy azt mondom hogy maybe és perhaps. Nem mintha akarnám úgy is, csak HA és AMENNYIBEN...

Lehet. Én teljesen őszintén bevallom, síkhülye vagyok az ilyen „műkincskereskedéses” dolgokhoz, ha szabad így neveznem... most hirtelenjében nem találtam jobb szót rá... Bár semmit nem írtál arról, TE mennyire értesz ezekhez a témákhoz, de anélkül is elég biztos vagyok benne, hogy NÁLAM okvetlenül többet! Mert én semennyit se foglalkoztam e témával, de te - még ha netán csak sima laikusként is - biztos utánanéztél ennek-annak, ha már TÍZ éve ez az óra jár az eszedben.

Ettől függetlenül azonban akkor is tény marad, hogy ebay-en venni dolgokat nagyon kockázatos. Ha tehát ilyesmi nem kapható márkakereskedőnél, akkor én azt tenném (már ha tényleg és igazán ilyesmit akarnék beszerezni...) hogy keresek valamiféle olyan egyesületet, ahová az ilyen érdeklődésű mukik járnak. Ott nyilván van mód arra is, hogy adni-venni-cerélni lehessen a cucokat, az ügyletet lepapírozva. A fizetés előtt jól meg lehet nézni a venni szándékozott holmit, kívül-belül, tehát tudod, mi az amiért e sok pénzt kiadod. Esetleg másokkal is megnézeted mert több szem többet lát, s e több szem közt lehetnek nálad tapasztaltabb, hozzáértőbb szemek is...

Vagy ha nem egyesületnél veszed meg, akkor valamiféle aukciós házból, ahol felelősséget vállalnak azért, amit eladnak neked.

Biztos van még más lehetőség is, csak most hirtelen ezek jutottak az eszembe. Mindenesetre ez azért akkora pénz amit én se szívesen fizetnék ki egy termékért (függetlenül attól, óra-e vagy másvalami) az ebay-en, habár most hogy az USA-ban élek, megengedhetném magamnak anélkül hogy tönkremennék. Mégis, rohadtul bosszantana ha kiderülne aztán hogy bóvlit kaptam érte. Mert ugye hogy engem át tudtak verni, és EKKORA összeggel! Ez a tudat maga bosszantana, nem is a pénzügyi veszteség (habár ez azért akkora összeg hogy ha nem is mennék tönkre bele, de azért már meglehetősen sajnálnám).

Szóval én nagyon nem ajánlanám hogy ilyesmit ebayről vegyél. Volt már hogy ott átvertek engem, ha sokkal kisebb összeggel is.

De te tudod.

Ha erre vágysz, és megteheted, megvan a rávaló, akkor vedd meg. Ennyi.

Van aki autóért nem adna ennyit, van aki egy telefonért vagy egyéb szarért is simán kifizetné. Mások vagyunk. Ha neked ez örömet okoz, és nem úgy kell megvenned, hogy nem eszel 3 hónapig csak kenyeret és vizet, vagy problémás anyagi helyzetbe, neadj'isten hitelbe vered magad emiatt. Ha el tudod azt is fogadni, hogy ellopják tőled, elhagyod, beejted a kanálisba és nincs többé. Akkor vedd.

"Sose a gép a hülye."

Sold. Gratulálok, viseld egészséggel!

Ha már pár órakedvelő felkapta itt a fejét, engedtessék meg nekem, hogy kicsit off legyek!

Valakinek nincs véletlenül egy alkatrésznek való strelája a fiók mélyén eladó? :-)

Konkrétan billegő és perc gyűjtő kerék kellene a többi grátisz.

Szerkesztve: 2020. 11. 25., sze – 13:02

Nálam a favorit az IWC Ingeniur Ref 3508:

https://www.watch-wiki.net/index.php?title=IWC_Ingenieur_3508

Az óramű nem ferromágneses anyagból készül és ezért elég nagy mágneses tér sem zavarja meg. A mágneses térnek ellenálló órák óraművét általában rozsdamentes acél árnyékolással látják el, de ezzel a technológiával csak korlátozott az órák ellenálló képessége. Egy MRI gépet már nem bírnának ki. Az IWC Ingeniur 3508 ezeket túlszárnyalja. Sajnos bizonyos körülmények között nem teljesítette elég pontosan a chronométer követelményeket, ezért kukázták ezt a koncepciót. Az utódja már nem rendelkezik ehhez hasonló specifikációval.

Csak használtan lehet kapni, úgy is olyan $9500 - $10500 kategóriában.

Később az Omega jött elő a Seamaster Aqua Terrával:

https://www.omegawatches.com/watches/seamaster/aqua-terra-150m/15-000-g…

Ehhez már olyan $5000 - $6000 kategóriában hozzá lehet jutni.

Most is úgy vagyok, hogy ha van ennyi pénzem, akkor nem erre költöm...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."