mac mini like win PC

Fórumok

jobb híján ide: szóval lehet, h szeretnék 1 natív win10es PC-t is:

-kb. mac mini kivitelben,

-i5, i7,

-min 16GB RAM menjen,

-2 diszkhely.

csendes, kompakt, van rajta minden (eth, USB3), pont mint a mac mini, de PC kiadásban (vagyis nem oly sok pénzért)

itthon megvevős

Van ötletetek, tapasztalat?

Hozzászólások

Szerintem ez egy remes cucc. 40-50-es tomegben hasznaljuk. Ha rajtam mult volna nem ezt vesszuk. Sajnos nem rajtam mult, mert mashol dolgoztam. Igy szivunk becsulettel, pedig alantas helyen vannak. En nem szeretem, max media-pc cellal tudom elkepzelni.

Ha valakinel bejovos, majd kijavit.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Igaz! Nem is a kérdezőre gondoltam, hanem magamra :D A legtöbb irodában már 2 néha 3 monitort tesznek a gépek mellé, nem is értem a gyártókat, hogy miért nem készítenek ilyet. (azt, hogy az intel képes lenne-e rá, nem is tudom, de azért az AMD biztosan. AMD és Nvidia kártyák vannak ugyan, de nekem nem kellene egy erőmű a grafikában, viszont a több monitor támogatása modern csatikon jól jönne.)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Ez a felosztás nem rossz gondolat, de eddig még nem vettem rá magam a vele való ismerkedésre. Van egy 4K TV-m, de ahhoz nem tudok úgy ülni, hogy kényelmes legyen, szóval nekem megfelelne 3 darab 24-27"-os, illetve még az sem biztos, hogy 3 egyforma kell (gondoltam már egy kisebbet függőlegesbe állítva a bal oldalon, nem lenne baj ha nem lenne magasabb, mint a középső :) ). Képlékeny még, hogy hogyan, de a lényeg, hogy már nem a VGA, de még csak nem is a DVI csatlakozókra szeretnék támaszkodni, ha már új eszközöket szerzek be.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Németországban élek és dolgozom. SW/HW Rollout-ot csinálunk (már néhány éve ebből él a cég), így igen, irodalátogató vagyok (illetve most továbbképzésem van) és egyetlen irodában se találkoztam egyetlen monitorral! A minimum a kettő és ahol CAD vagy GIS fut, oda három megy. Itt ez a trend. Bár beleszólásom az ottani beszerzésekbe nincsen (nem az én pénztárcám), azért megy a tákolás is rendesen. DVI-HDMI, VGA-HDMI átalakítók rendszeresek, mert a döntéshozók szerint jó az úgy, viszont itthonra jó lenne tákolás nélkül valamit beszereznem, mert minden gépem elöregedett kissé. Ezért a felvetés részemről.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

1 darab displayport csatlakozó a számítógépre és aztán monitorok daisy chain-be?

Nálunk az irodában így van 2 monitoros rendszerben. A laptopba 1 kábelt dugok, és így 3 kijelzőt használok (az egyik a laptop sajátja).

Ha jól emlékszem, max. 4 FullHD monitort tud egy port kiszolgálni.

Szóval a fent javasolt eszköz az egy darab DisplayPorttal a 3 monitort meg tudja hajtani, ha nem 4K monitorokból akarsz rádugni sokat.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Jogos, de ez egy plusz eszköz, amit szívesen kifelejtenék a rendszerből. A laptopom jó ahogy van, az asztalit szeretném cserélni a közeljövőben és itt felfigyeltem a szálra, mert igazából valami ilyesmit tervezek. Kicsi, ügyes gépet szeretnék :)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Jogos, de ez egy plusz eszköz, amit szívesen kifelejtenék a rendszerből.

Nem plusz eszköz, egyszerűen olyan monitort kell venned, ami tud daisy chaint, vagyis van displayport in és displayport out csatlakozója is. Nekem az irodában összesen két monitor és két displayport kábel az egész setup, és annyi csak az ügyesség, hogy nem mindkét displayport kábelt a számítógépbe kötöm (amit nem tudnék, mert a laptopon csak egy DP csatlakozó van), hanem az egyik kábel megy a laptop és az egyik monitor között, a másik kábel meg az egyik monitor és a másik monitor között.

Nekem annyira tetszik ez a rendszer, hogy ha itthonra a jelenlegi egy külső monitor mellé beszereznék egy másodikat, akkor mindenképp így építeném ki.

Bár helyhiány miatt inkább várható, hogy egy valamivel nagyobb (a mostani 24"-es helyett mondjuk 28") 4K monitorra cserélek.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 07:37

Lenovo Tiny PC. Nagy tomegben adtam ki az elmult evekben, a mostani helyemen is van mar par - micsoda veletlen :) Ha rajtam mulna 80-100 darab erkezne belole, ugyis geppark csere lesz aktualis. Remelem ez a valasztas rajtam fog mulni, de akar igen-akar nem, a muszaki javaslat a., verziojanak ezt fogom irni.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 09:37

DELL OptiPlex gépek USFF kivitelben... Tartunk belőle sokat, szeretjük őket...

hp, dell, lenovo, mindegyiknek van hasonlo meretben laptop alkatreszekbol, a legtobb mondjuk ugy 2 hdd-s, hogy egy sata disk meg egy m.2/nvme, ja es a beepitett tapot felejtsd el, ugyh annyira nem mac mini, bar altalaban csak egy nagyobbacska laptop tap, de he el kell rejteni azzal is szamolj
nalunk hp elitedesk 800 g2 van meg nehany g4 de lassan megszabadulunk toluk(nem azert mert baj van veluk, csak mindenki laptopra lesz atteritve, kiveve ahol indokolt a desktop is pl porta, biztonsagi iroda, postazo, nyomda-mondjuk itt pont boszmenagy workstationok vannak)

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 14:51

pl. chieftec itx ház 20*20*6 cm, pico psu táp, és neked tetsző itx alaplap, (a képen lévő táp nem mindegyikhez jár, megtévesztő a kép)

pl passziv hűtős j4105, j4205,j5005 alaplap integrált CPUval  4-6 sata, vagy erősebb. 

https://www.pcx.hu/chieftec-ix-03b-op-fekete-szamitogep-haz-00060260?gclid=Cj0KCQjwlvT8BRDeARIsAACRFiXTij-e6gxQdJXGmRsKfAFGuW8nj-NCQQRKZH9nNqRMAU3FK2WoojMaAuisEALw_wcB

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 19:13

HP elitedesk 705 g5-öm van. 2 ssd, 3 display, ha hajtom, pörög a ventije, 3400ge amd CPU van benne, remek masina, 32GB rammal.

Win 10 pro gyárilag jár hozzá.

SSD: 2 db nvme. Vagy 1 nvme, egy sata diszkhely, így lehet gazdálkodni.

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 19:11

General specifications 
Operating system 
Windows 10 Pro 64-bit 

Microprocessor 
AMD Ryzen 5 PRO 3400GE w/ Radeon Vega Graphics 

System memory 
32 GB 

Memory slot 1 
16GB Unknown - [0x9B85] 2667MHz 
Memory slot 2 
16GB Unknown - [0x9B85] 2667MHz 

System board 
8619 KBC Version 08.97.00 

System BIOS 
R26 Ver. 02.04.00 

Video 
Graphic device 1 
AMD Radeon(TM) Vega 11 Graphics 

Current resolution 
1920 x 1080 

Refresh rate 
60 Hz 

Version 
27.20.1018.3006 (7/22/2020) 

Audio 
Device 1 
Synaptics HD Audio 

Status 
Enabled 

Driver 
CHDRT64.sys 

Version 
8.65.319.130 

Device 2 
AMD High Definition Audio Device 

Status 
Enabled 

Driver 
AtihdWT6.sys 

Version 
10.0.1.16

Hp elitedesk 705 g5-ben 2 dp es 1 opcionalis vga/hdmi van. En 2 dp es 1 hdmivel hasznalom.

https://prohardver.hu/hir/uzleti_szegmensbe_erkezik_uj_hp_chromebox.html

Ez és az összes Chromebox 100% linux kompatibilis mivel a Chrome OS maga is Linux. Használhatod a gyári ChromeOS-ből Croutonnal indított Ubuntu, Manjaro vagy bármilyen linux disztribúcióval. Akkor közös a Linux kernel, vagy bootolhatsz teljesen onálló Linuxot. Szvsz az előbbi kényelmesebb megoldás.