Az AMD megvásárolja a Xilinx-et

Címkék

Az üzleti tranzakció - ha nem ütközik semmi akadályba - 35 milliárd dollár értékű lesz. A sajtóbejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

CPU-ban veri az intelt, GPU-ban szinten (Intel GPU egy rossz vicc minden szinten), es FPGA-ban is talan a Xilinx a piacvezeto.

Eddig mindig amikor uj gepet vettem, az Intel volt pont elol, igy az lett. Ha igy folytatjak, a kovetkezo gepem AMD lesz, bar egyelore jo a regi desktopra, a laptopom meg relative friss, igy az is. Munkahelyen raktunk ossze sokmagos AMD-s gepeket, es jol mennek, kifejezetten jol jott, hogy a 8 magbol parat ki lehetett osztani dedikaltan a megfelelo processeknek.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Vajon jobb kezekben lesz, mint az Altera az Intelnél?

FPGA piacon az Xilinx a piacvezető. Szóval ott a Xilinx az Intel és az Altera az AMD :)

Szerintem nincs rossz kezekben az Intelnél az Altera. Mint cég sokkal szimpatikusabb mint a Xilinx. Mert az Altera még a 2001-es chipjeit is támogatja, még Xilinx-nél már pár éves modell is el van felejtve, vegyed csak a következőt. 

Egy Cyclone III-hoz se használhatsz 13.1-nél újabb Quartust.

Ráadásul egy Cyclone 10LP legfeljebb valamivel olcsóbb, mint egy Cyclone III (ami vagy 15 éves), de nem tudom, mi extrát nyújt.

Ezek itt az olcsó kategóriát képviselik, aztán lehet, hogy egy új Stratix az már világmegváltó.

Intel <-- Altera
AMD <-- Xilinx

A köznapi sajtóban a hír: Az Advanced Micro Devices (AMD) amerikai chipgyártó 35 milliárd dollárért felvásárolja egyik konkurensét, a Xilinx Inc. céget.
Fura konkurens lehet a CPU piacon. :D :D :D

Egyébként kíváncsi leszek, mit fog szűlni a CPU mag mellé álmodott FPGA. Vajon ígéretesebb kombináció lesz, mint a videókártyás számítás (OpenCL, Cuda) kb. 10 éve berobbantott álma?
Vagy ezek az üzletek is inkább a szabadalomvásárlásról szólnak?

Lényegesen több lehetőséget rejt egy FPGA, mint egy GPU. Bár azt nem merném állítani, hogy pontosan arra a feladatra, amire a GPU-t használják, jobb lenne... de egy általános feladatra mindenképpen.

A kérdés, hogy ilyen feladat mennyire merül fel általában? Illetve a fejlesztési időt megéri-e?

> Lényegesen több lehetőséget rejt egy FPGA, mint egy GPU.

 

Mobiltelefonokban eleg jol elvan a CPU+GPU kombo egy chipben. Lassan egy mobiltelefon gyorsabb lesz mint egy atlag laptop. 5 ev es a csucslaptopok lassabbak lesznek a csucsmobiloknal:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az lesz majd a nagy headline, hogy "Trey megvette első AMD processzorát"
 

:D :D :D

Nem tudom mikor lesz.

trey @ gépház

bocsánat trollkodtam - HP szerver, szóval nem desktop. A cégnél csak Intel Xeon és Xeon Gold-ok voltak, de tavaly megjöttek az első AMD Epyc vasak. Nagyon gyorsak 2.5GHz - 3.3GHz, 8 csatornás memória vezérlő.

jó lenne otthonra is :-) csak az ára..

(nem játszom engem nem köt le és időm se rá..)

For Whites Only meeting room!

Pedig nem olyan bonyolult. A | a csővezeték jele. A | előtti program standard kimenetét ráköti az utána levő program standard bemenetére. A cat parancs a paraméterben megadott fájl tartalmát kiírja a standard outputra. A grep, ha nem adsz meg neki fájlnevet, akkor a standard bemenetet keresi végig a megadott reguláris kifejezés után és a paraméterektől függően vagy az egész sort, vagy csak a mintára illeszkedő részleteket írja ki a standard outputra.

Ui: Bocs, fáradt vagyok. :)

Az Intel jobb üzletet csinált. Neki kevesebb, mint feleennyibe került az Altera.

Xilinx-el előre.

nincs aláírásom

Nekem erről az ATi akvizíció jut eszembe. Remélem most jobban fel vannak készülve mind anyagilag, mind jövőkép tekintetében.

Amikor az AMD 2003-ban előjött az Athlon64-gyel, akkor többek között a Hyper Transport mellé bemutatott elképzelés volt egy több socketes rendszerben egy FPGA-t bedugni custom gyorsítónak a proci mellé. Végül is amit az AMD majdnem 20 éve kinézett mint utat, azt szépen be is járja, gyorsító került a proci mellé, most lesz FPGA is ha kell.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Amit írsz teljes mértékben igaz. Nem éri meg, FPGA-t tenni egy generikus CPUba. Nem is ezt írtam. Anno arról volt szó, hogy egy két socketes alaplapon mondjuk az egyikbe kerül egy gyorsító. De ahogy az AMD csinálja most a processzorokat, egy másik szilicium lapka is rákerülhet ugyanarra a tokozásra. Mondjuk nem két CCX kerül rá, hanem egy CCX és egy FPGA.

https://en.wikipedia.org/wiki/Torrenza (a jelenleg használt Infinity Fabric a Hyper-Transport származéka/rokona)

https://www.eetimes.com/cray-integrates-drcs-fpga-based-rpu-in-next-gen…

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش