Internet-Rádió szoftver

Fórumok

Fontolgatom egy Internet Rádió beszerzését. Árban elég széles a kínálat, úgy 25 ezertől sok-sok százezerig. Van kinézett eszköz az alsóbb ártartományban, de most nem erről szeretnék kérdezni. Az majd egy másik topik tartalma lesz.

Szóval mielőtt belevágnék az Internet Rádió vásárlásba, arra gondoltam, hogy kipróbálom hogy mennyire használnám ki ezt az eszközt.
Szeretnék Internet Rádió programot telepíteni, ami viszonylag sok csatornát tud venni. Az ingyenes lenne a legjobb, de egy időre akár elő is fizetnék rá.

Természetesen Linuxos szoftvert preferálok, mert az otthoni gépeimen (asztali és laptop)  többnyire az van.

Van Androidos TV-Boxom is, így android alkalmazás is szóbajöhet. De végső soron a Windowsos szoftvert sem vetem el, ha ez az ára hogy sok csatornát érjek el.

Tanácsot, javaslatot kérnék, hogy mely programokat érdemes telepíteni? (A csatornaszám mellett az olyan szolgáltatások is számítanak, mint a keresés tematikára, zenénél stílusra.)
 

Hozzászólások

Én is sokat gondolkoztam, sajnáltam rá az összeget.
Aztán innen vettem rögtön két típust. Egyet a konyha polcára asszonynak, egyet a nappaliba.

A konyhai azóta csapágyasra van hajtva. :) De a nappaliban levő is használatban van.
Vannak gombjai, van egyszerű távirányítójuk és Android telefonon egy normálisabb kezelőszoftver egységesen az AirMusic Control.

Nincs benne titok, konyhába a sarokpolc méretéhez igazodva egy Streamo Cube lett.
A nappaliban egy fekete Streamo Sztereó lett. Utóbbi oka, hogy 2x10 watt ide kell és nincs egyéb hangrendszerem.

Szokások: A kezdetekhez képest ritkán tekergetjük. Nálunk a bajor rock adó lett a befutó, utóbbi hónapban pedig egy hazai rock rádió szól, amely nincs az éterben, csak interneten. Néha a DLNA szerverről tolok zenét.

Köszönöm. Elég csinos daraok.
Én ezzel szemezgetek. Ennek nincs teljesítmény kimenete, de a TV egy erősítőn és két hangfalon keresztül szól és arra ezt is rá tudnám kötni.
https://www.dnd.hu/albrecht-dr-460-c-wifi-internet-radio-adapter

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nalam is bevalt, a kertben is pl. az erositos modell zenel. Van app-ja, dlna-szerveren oda lehet adni neki a radio stream playlistet, konnyu kezelhetoseg. Szemelyreszabott listat csinalhat maganak az ember, az app kezel vagy tiz fele szolgaltatast, plusz amit sajatkent otthon uzemeltetsz. Erositohoz a digital-out-os verziot ajanlom, igaz az a legdragabb, de legalabb nem a gagyi dac-jat kell hasznalni.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Valószínűleg én vagyok fillérb@...., de a legolcsóbb rádiós óra aux bemenettel + Chromecast audio, melyre egy okostelefonról átzavarja az ember a kívánt csatornát, számomra megfelelő megoldás.

Sőt, ha jól választ az ember rádiót, akkor a rárakott telefon töltése közben a rádió kihangosítja az okostelefonon futó internet-rádiókat. (Egy 10 éves telefon van erre beállítva, másra sem igazán lenne jó.)

AL

Ez esetben is egy Androidos telefonról szól a rádió?

Mert ahhoz elég egy BT hangszóró is a telefonhoz.

Ez az app is elég sok csatornát tud: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paqapaqa.radiomobi

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem, nem vagy. Én még tovább is vinném, felesleges erre bármilyen eszközt is venni, simán mehet okostelóról az app (TuneIn, egyéb Radio appok, webes rádiógyűjtemények), vesz hozzá egy pár normális BT hangszórót, és kész az internetrádió. Ha meg rendes rádiót akar hallgatni, arra vesz egy hagyományos rádiót. Az okostelók korában kb. minden hasonló eszköznek befellegzett, számológép, mp3 lejátszó, diktafon, internetrádió, stb.. Egyedül a fényképezőgépnek van értelme, de annak is csak akkor, ha valaki profi fotós.

És még mielőtt valaki jönne, hogy izé, a teló nem jó internetes rádiónak, meg a hangminőség, meg így megy úgy, annak mondanám, hogy a netes rádiók 99%-a ilyen 64-128 kbps-os bitrátával megy, arra a minőségre teljesen jó akármilyen okosteló (akár lehet egy régebbi, leváltott teló, táblagép, ami még működik), meg egy tűrhető BT hangszóró. Felesleges ilyen 50-100 ezres Hi-Fi berendezés, mert egyszerűen erre a felhasználásra overkill.

Ráadásul dedikált internetrádiós eszközt már csak azért sem vennék, akkor se, ha filléres lenne, mert csak +1 eszköz, ami a port fogja, helyet foglalja, +1 kacat, amit töltikézni, kábelezni (töltő), stb. kell.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2020. 10. 19., h – 16:52

Nahát, épp ugyanitt járok, a teszt nekem egy RPi3 KODI-val kijelző nélkül BT hangfallal, mobilról (és Hassio-ból) vezérelve. Radio addon-ba benne millió csatorna, mindenféle bontásban.