androidos média lejátszó

Amit a kínai oldalakon reklámoznak pl. H96 MAX RK3318 4GB RAM 64GB ROM 5G WIFI bluetooth 4.0 Android 9.0 stb. ezekhez gondolom lehet HDD-t is csatlakoztatni. No de lévén hogy android bízom benne hogy ext3-as HDD-t is. Viszont a leírásában a támogatott fájlrendszerek közé nincs odaírva. Tud valaki valami biztatót mondani? Egyáltalán jó hogy androidos?

A jelenlegi Asus O!Play HDP-R1 lejátszómat kellene kicserélni, mert tönkrement a távirányítója, és nem találok alternatívát sem, meg különben is netes tartalmat nem igazán támogat. Még az orosz firmware-rel sem.

Hozzászólások

rPI4 + Kodi vagy

rPI4 + Raspbian + Kodi

olcsóbb, jobb és 4K is tud

Rpi és Kodi rajongó vagyok de szerintem nem jó kijelenteni hogy jobb. Egy rakás use case van. Streaming szolgáltatások működőképessége pl. Kodin a szinusz függvényt követi, néha fasza, néha megbuzzan, attól függ hogy az open source mezőny és a szolgáltatók küzdelme éppen hogy áll. Én k.va sok évig szerelgettem Rpis Kodikat és rá a mindenféle ilyen-olyan-amolyan addonokat, szórakoztató tud lenni tudom, de az API changek miatt bármikor törhet, aztán a netflix n chillből netflix és összeveszés lesz.

 

Ha stabilan működő, jól támogatott eszközt keresel, ajánlom a Xiaomi Mi Box S 4k -t, 20k körül van, rendes Android TV annak minden előnyével, hivatalos appok HBOGO/Netflix/társai témákban, sőt a Kodi is ott figyel a play store-ban. Nekem és nejemnek bevált. Rövid tesztem: https://hup.hu/node/165286

Az elso Kodi telepiteskor nezegettem az add-on cuccokat, nehanyat telepitettem is. Masodjara mar csak a filmeket addtam hozza. Streaming-re jo egy chromecast, aztan mobil eszkozrol (telefon/tablet) azt tol ra az ember amit akar. Szerintem a az rpi+kodi+chromecast trio a nyero.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Bocs, hogy idepofátlankodok, de engem a vagy része érdekelne(rPI4 + Raspbian + Kodi): hogy kell csinálni? Lehet, hogy én vagyok béna, de Raspi-n nekem Kodi csak akkor megy, ha valamilyen media center image-t telepítek. Vanilla Raspbianen csonttá fagy minden, ha Kodit indítok. VLC persze jó, de a Kodi meg szép is

Szerkesztve: 2020. 09. 30., sze – 14:44

Remélem nem gond, hogy ide írok, a téma ugyanaz.

Van nekem egy ilyen Transpeed lejátszóm: https://www.aliexpress.com/item/4001021500200.html

Ez a H96-hoz képest gyorsabb (olyanom is van), 4K-s videokat is viszi, de nekem elég a HD egyelőre. Ha jól látom elvileg le lehetne cserélni rajta az OS-t Linux-ra. Csinált már valaki ilyesmit itt?

Azért kellene más OS rá, mert erős a gyanúm, hogy a netflix csak így fog 5.1-es hangot adni. Jelenleg csak sztereo, akármit állítok. HDMI-n keresztül, passthrough-val próbálom. A gyárilag telepített "Video" nevű lejátszó viszont 5.1-es hangot ad, szóval nem HW probléma, hanem SW. Kodi is van rajta gyárilag, de ott is csak sztereó a hang. Annyit tudom elérni kodival, hogy ha fixre állítom az audio setupot, akkor 5.1-es hangot küldene (kiírja az eszköz amire kötve van), de a kódolás nem jó és csak sistereg. Az is fura, hogy a H96-ban ki tudtam választani a különböző formátumokat, hogy miket küldjön tovább, a transpeed-en már nincs ilyen opció.

Sajnos az Allwinner 616 processzor nem támogatott a Core / Libreelec rendszerekkel.  Az ARM processzoros kütyükre ezt a Linuxot teszik fel, de ez így nem teljesen igaz, mert a lemezképet kiírják egy SD kártyára, melyet bedugnak a kütyübe, és az a kártyáról indul, immáron a Linux-szal. Az Android így nem veszik el. Többnyire az AMLOGIC processzorok a támogatottak, De míg a Rockchip 3328 igen, az RK3318 nem. Tehát ha a H96-os RK3328-as, esetleg S905, vagy hasonló processzoros, akkor megoldható.

Viszont hadd kérdezzem meg, ha már Netflix, akkor az HD, mindegyiken? Ugyanis végül én nem a H96-ot vettem meg, de érdekelne. Egy Topsiont vettem Android 9-cel, még tavaly. Az én Topsionom RK3318-as, így számomra pl. a Linux nem is járható út. Ezen ugyan megy a Netflix, de csak 480 SD-ben. A hang nem érdekel, mert többnyire fejhallgatót használok. Elég a sztereó. 

Most találtam:

  • Hivatalos támogatás: Raspberry Pi, Wetek, Odroid
  • Amlogic S905X2 / S905X3  / S922X : A teszt fázisában már működik az olyan modellekben, mint az X96 Max és a Beelink GT1 mini.
  • Amlogic S905X / W (p212), M8S Pro + / W, X96, X96 mini, Tanix TX5 / TX3 Pro, Nexbox A5 / A95X, Scishion V88
  • Amlogic S905D (p230, p231): KI Pro *
  • Amlogic S912 (q201): MINIX NEO U9-H, M8S Pro, KIII Pro *, H96 Pro +
  • Amlogic S905 ( p200 ): MINIX NEO U1, KII Pro *, Zidoo X5, Beelink MiniMXIII / Mini / M18, Sunvell T95, Tanix TX3
  • Amlogic S805 : MK808B Plus
  • Amlogic S812 : MXIII Plus, MXIII-G, PROBOX2 EX PLUS, MINIX X8H Plus, M8S Plus
  • Rockchip RK3328 : A fejlesztési szakaszban és az kompatibilitás korlátozott, itt olvashatja el a LibreELEC 9 Rockchip Alpha verziót .
  • Allwinner: Nem támogatott

Lassan ki leszek kiáltva Xiaomi ügynöknek de miért nem vesztek egy official Android TV-s eszközt, amin rajta van a Netflix plecsnije? Aztán mehet a 4k meg a minden. És Kodi is van rá a play store-ból.

A streaming szolgáltatóhoz meg mehet fel az officiális app szintén a play store-ból és vége a hackelésnek meg agyalásnak. Meg a 480p -nek.

Rengeteg embertől olvasom hogy veszik az xyzezerötszázas kínai cuccost (ami hardveresen lehet hogy nem rossz amúgy) de látjuk hogy a streaming szolgáltatásokhoz az kell, hogy áldást mondjanak felette, nem elég a jó hardver.

Nem a hardverrel van a gond. Hanem azzal hogy a Netflix lesz@rja a kínai cuccokat, meg körülbelül minden mást, amely nem tejel neki eleget. Neki tesztelnie kellene, és egy tanúsítványt kiadnia, hogy a hardver megfelel. Erre ha nincs megfelelő ösztönző erő (sok sok $) akkor nem is lesz ember. A hardver általában megfelel, de tanúsítvány akkor sem lesz ha processzorban bekapcsolják a widevine 1-et.

Már írtam. Olyan mintha az autópályára csak bizonyos típusú autókkal lehetne felhajtani.

Az említett MI box sem drága, de elég kevés a csatlakozó, meg a 8 GiB. Sokszor sok helyen kitárgyalták, hogy az android TV mint ökoszisztéma sem jó. De sajna még mindig nem kaptam választ arra amit kérdeztem. Viszont ha már Kodi, hadd kérdezzem meg hogy ezen az android tv rendszeren futó Kodi teljes értékű? Mert erről is lehet olvasni mindenfélét. Nekem NFS hálózatot kell kezelnem vele. Mert csak az hajlandó beolvasni az ext3-as vinyóimat.

Nem is értem hogy egy Linux ext4-es rendszeren ülő Android miért nem képes ext3, ext4-es külső HDD-ket kezelni.

Nem is értem hogy egy Linux ext4-es rendszeren ülő Android miért nem képes ext3, ext4-es külső HDD-ket kezelni.

Felteszem azért, mert nem simán mountolja, hanem a storage management framework-on keresztül teszi elérhetővé a tárolókat, abban meg vagy nincs meg vagy tiltott minden támogatott fájlrendszer elérhetősége. Hogy miért, nem tudom. A kernel egyébként tudná, rootolva "kézzel" valszeg mountolni is lehetne. Ugyanezen okból kifolyólag nem tudok pl ext*-re formázott SD kártyát sem rakni a telómba.

"de elég kevés a csatlakozó, meg a 8 GiB"

Tárhely nem is kell ezektől az eszközöktől. A gyári OS, meg a ~4 féle lejátszó app elférjen rajta. Játszva elfér.

"hadd kérdezzem meg hogy ezen az android tv rendszeren futó Kodi teljes értékű"

Szerintem igen, a kodi from play store egy hivatalos disztribúció amit a kodi csapat gondoz. Én legalábbis annak gondolom. SMB -n keresztül játszok le vele, eddig nem volt gond semmivel. De az igaz hogy a default addonokon kívül nem raktam fel rá semmit. (de nem is kell, hiszen nyomom a home gombot és a hivatalos netflix/yt/társai ott figyelnek natívban).

Köszi az infókat!

Netflix HD/SD kérdés: a kedvedért most megnéztem alaposabban, mert eddig a hanggal voltam elfoglalva és feltételeztem, hogy ha a kimenet 1080, akkor a kép is HD. Viszont jobban megnézve egyértelmű, hogy nem HD-s a netflix képe.

A kodi a H96-on minden gond nélkül látta az NFS megosztásokat. Az újabbal még nem próbáltam, de mivel csak sztereó, lehet nem is fogom.

A netflix elég rendesen rongálja amúgy a képminőséget akkor is amikor 1080p/4k üzemmódban megy a lejátszás. Pl. a fókuszponton (szereplők arca) kívüli területeket blurözik, meg egy csomó hasonló trükköt bevetnek, hogy lejjebb menjen a sávszélhasználat. Szóval ez inkább szegény ember 4k -ja, mint igazi.

Addonnal. https://github.com/CastagnaIT/plugin.video.netflix/

Annyi a dolgod hogy felrakod az addont, ami egy ügyes trükkel beszerzi a megfelelő widevine so-t. (a háttérben majd letölt egy chrome os imaget és abból csomagolja ki, úgyhogy legyen legalább 8GB-os disk alatta, de inkább 16).

Köszi, kipróbáltam ezt is. Némi kényelmetlenség, hogy a jelszavas belépés nem megy, csak a kulcsos, ami 5 napig érvényes, utána újra kell generálni. "Szerencsére" nem fog kelleni ezzel szórakoznom, mert a felbontás csak SD itt is és a hang sem jó. De legalább ezt is tudom, hogy ilyen is van.