ha nincs openwrt tamogatas

hello

mit lehet kezdeni a szemeten kivul olyan eszkozzel amit nem tamogat az openwrt?

az eszkoz bt home hub 4.0 type-a

 

ebbol szeretnek valami elfogadhato router-t v legalabb wifi repeatert fabrikalni

 

a jelenlegi firmware persze buta mint a faek. csak bt halozat es csokolom. ja ezt Magyarorszagon hasznalnam.

Hozzászólások

Ilyenkor hasznos, ha linkeled a termék adatlapját, technikai tulajdonságait kezdésnek.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Mennyi időt szeretnél beleőlni? :) A gyári firmware (a gpl tarball ) alapján openrg, az uboot forrása benne van, az openwrt oldalán fenn van hozzá a bootsel pint, azaz elméletileg tudsz fordítani hozzá u-bootot és mivel át lehet tenni uart boot modeba el is tudod rajta indítani. 

(bár olyan gyártóhoz is volt szerencsém akinél a gpl tarballban lévő u-boot köszönő viszonyban sem volt az eszközön levővel ;))

Igen, lehet bele időt tolni, tanulni általa. Például egy hasonló típus példáján: https://community.plus.net/t5/Tech-Help-Software-Hardware-etc/Running-O…
Kérdés, hogy mennyit ér meg az így szerzett tudással együtt.
Ha az ilyen tudás kevésbé izgat, akkor meg jobban megéri eladni vagy a rokonságban egy eszközhiányt kipótolni ezzel és magadnak venni egy normális, OpenWRT oldalon ajánlott típust.

Szerkesztve: 2020. 09. 25., p – 11:28

Ugye csak ajándékba kaptad, vagy elhoztad lomtalanításból vagy hasonló? Mert egyébként még egy t(i)plink 841N is jobb választás lett volna, olyat használtam egy időben LEDE-vel.

Csereberéltem, gyári fw-vel állítólag vacakolt a wifi, LEDE-vel meg rendben ment, igaz kellett hozzá később egy Nokia soros kábelt hekkelnem, mert félrefrissítettem, de azóta, már jó pár éve, működik).

De pl újonnan 6-7 ezerért kapsz hAP minit RouterOS-sel, igaz kínszenvedés az fw frissítés, mert netboot nélkül csak úgy tudok frissíteni, hogy mentem majd rezetelem a konfigot, feltöltöm az fw-t, reménykedek, elfér-e a memóriában :), ha meg siker, akkor visszatöltöm a konfigot :).

25 körül meg már nagyon komoly Mikrotiket kapsz (hAP AC2).

Azt hittem, a BT adja a saját szolgáltatásaihoz grátisz, mint régen a Huawei szappantartót és a ZTE ridikült a T, csak valaki továbbpasszolta.

De ha annyira buta a gyári SW és ADSL/VDSL-hez való, mi a fenének van benne annyi RAM és ROM (ha jól néztem az adatlapot, a Type A-ban 128 mega a RAM és a ROM is, ennyin mind az OpenWRT mind a RouterOS vidáman suhanna, egyszerre :D )?

Szerkesztve: 2020. 09. 25., p – 19:34

OpenWRT-hez jobb összerakni egy hardvert - mint szívni ezekkel a nemgyári ráflashelős/lefagy/kevés a ram, kevés a flash/nincs USB/ megoldássokkal.
PCEngines APU (apu4d2) + 2db wle900vx wifi-kártya + 1db SSD + ház + antenna + kábelek

OpenWRT-ből X86 megy rá - nincsenek a fent említett problémák, árban több lesz - de valamit valamiért :)