Milyen "tarháló" oldalakat érdemes támogatni

Fórumok

hát ugye tudjuk, hogy a "tarhálásról" kinek mi a véleménye és azt is, hogy egyesek persze bort isznak de vizet prédikálnak, mert bár tarháltak életükben de más tarhálókat elítélnek :-)

 

Nos, ez a topic azért jött létre, hogy gyűjtsük össze, mely tarháló oldalakat érdemes támogatni:

Pl:

  • https://www.direkt36.hu/tamogato-kampany-2020
    "A Direkt36 egy 7 főből álló nonprofit tényfeltáró újságírói csapat, amely 2015-ben jött létre, válaszul a független magyar újságírás egyre romló helyzetére. Mi nem foglalkozunk napi hírekkel, hanem minden erőnket a hatalmon lévők ellenőrzésére és a társadalmi visszaélések feltárásra összpontosítjuk."

     

  • https://projekt.444.hu/project/ef17ab1f-73bf-4e31-a5b2-dbfcd29003e6
    "A 444 hamarosan új rendszerben jelenik meg, egy része fizetős lesz. Azt szeretnénk, hogy a legtöbb hírünk továbbra is ingyenesen elérhető maradjon, ezért is fontos, hogy akik megengedhetik maguknak, vegyenek részt a lap finanszírozásában."

     

  • https://jarokelo.hu/rolunk/tamogass
    "Csapatunk 2012 óta 24 városban segíti a városlakókat abban, hogy jelezhessék a közterületi problémákat a lakóhelyükön. "

     

  • https://www.valaszonline.hu/tamogatas/
    "A Válasz Online tulajdonosa a szerkesztőség; munkánkat pártkasszáktól, nagybefektetőktől és oligarcháktól 100 százalékos függetlenségben végezzük. Ez a működési modell csak olvasóink segítségével tartható fenn. Kérjük, hogy álljon mellénk, legyen rendszeres vagy egyszeri támogatónk!"

     

  • https://tamogatas.telex.hu  <-- update, az új index
    "Július végén egységesen hagytuk ott a munkahelyünket. Most egy valóban független, sokoldalú, érdekes, szórakoztató és pártatlan újságot fogunk csinálni olvasóinknak, ehhez pedig a lehető legtöbb pénzre van szükségünk. "

     

  • https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA <-- update, a partizán politika
    Partizan: https://facebook.com/partizanpolitika/

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 25., k – 12:40

Melyik kinal nemFacebookhoz kotott kommentelesi lehetoseget a befizetoknek minden cikkukhoz? Amig egyik se, addig tolem egy fillert se latnak. :) Majd ha leirhatom az ellenvelemenyt, elhiszem, hogy az en penzemre van szukseguk.

"Mondjuk egy Járókelőnél kíváncsi lennék az ellenvélemények hasznosságára."

Pl. az a kátyu nem a Kossuth úton, hanem a Kossuth téren van, vagy az nem gaz, hanem tulipán, csak még nem nyilt ki, stb.

Épp a napokban volt címlapos (!!!) egy blog az Index-en, hogy az 5 G sebesség milyen hatást gyakorol a pilóták szervezetére: Az első kommentekben leírták, hogy a "sebesség" helyett a "gyorsulás" lesz az oda illő fizikai meghatározás. Ha a poszter nem is, de a kommentelők legalább figyeltek fizika órán az általános iskolában. Az már más kérdés, hogy ennek hamarabb fel kellett volna valakinek tűnnie, mielőtt címlapra teszi ...

Ha egy kiadvány hazudni akar neked, akkor legegyszerűbb, ha nem foglalkozol vele. Ha viszont komolyan veszi magát és a visszajelzést, akkor egy nem nyilvános visszajelzésre is reagálhat.

Ha a hozzászólások tényleg korrekt tartalmi kifogásokat tartalmaznának csak, akkor még igazad lehetne, viszont ez inkább az önjelölt mindent jobban tudni akaró hülyéknek jelent újabb terepet, ráadásul még könnyen perelhetővé is teszi a kiadványt,mert bizonyos mértékig felelőssé tehető a hozzászólások tartalmáért is. Teljesen megértem, ha nem vállalja be egy újság.

Ha egy kiadvány hazudni akar neked, akkor legegyszerűbb, ha nem foglalkozol vele. Ha viszont komolyan veszi magát és a visszajelzést, akkor egy nem nyilvános visszajelzésre is reagálhat.

Ha a hozzászólások tényleg korrekt tartalmi kifogásokat tartalmaznának csak, akkor még igazad lehetne, viszont ez inkább az önjelölt mindent jobban tudni akaró hülyéknek jelent újabb terepet, ráadásul még könnyen perelhetővé is teszi a kiadványt,mert bizonyos mértékig felelőssé tehető a hozzászólások tartalmáért is. Teljesen megértem, ha nem vállalja be egy újság.

Addig igaz amit irsz, amig free barki hozzaszolhat.

De most olvasd el ujra az elso kommentem: a keresem szerint donationert CSEREBE megjelenitik a NYILVANOS velemenyemet, ha en azt meg szeretnem fogalmazni.

Az en penzembol elvarom, hogy fussa kommentmoderatorra.

Logikam: ha nem enged velemenyt nyilvanitani minden cikke alatt publikusan, akkor semmikeppen sem engem szolgal a mediuma. Hanem azokat a tamogatokat, akik miatt nem lehet velemenyt nyilvanitani.

Szoljatok, ha van olyan balos-liberalis online lap, ami donationert cserebe enged minden cikke ala Facebook profil nelkul kommentelni engem, mint donort. Nem fog zavarni hogy "balra hajlik", befizetek ra, mert elhiszem, hogy tenyleg engem akar szolgalni a penzemert.

Aztán ha futná kommentmoderátorra, akkor jönne a szöveg, hogy cenzúra.

A logikád olyan, amilyen, simán lehet téves, de belátni úgysem fogod, tehát nem foglalkozom vele.

Az, hogy ki enged és miért és miért nem facebookos kommenteket, végképp érdektelen, egyébként korábban a 444 engedett kommentelni nem facebookos motorral - nem minden cikk alá, amit meg is indokoltak. És pont a 444 volt a jó példa, hogy miért kellett a kommnetelést beszüntetni. (az más kérdés, hogy véleményem szerint a 444 cikkeinek többsége nem üti meg azt a színvonalat, amiért önmagában érdemes legyen olvasni, persze ez csak az én személyes véleményem).

De pl. a valaszonline vagy az Élet és Irodalom esetében nem hiányolom a hozzászólási lehetőség hiányát, vannak olyan jó cikkek, amiért megéri olvasni. Ahogy a nyomtatott sajtó esetében sem volt azonnali hozzászólási lehetőség, természetesen az olvasói levelek is csak válogatottak voltak. Valahogy mégis tudtam színvonalas újságot olvasni így is. Menni fog a jövőben is. Lehet, hogy aki ebben nőtt fel és ezt elvárásként kezeli, az esetleg erre nem képes, na, őket nem fogom különösebben sajnálni.

"És pont a 444 volt a jó példa, hogy miért kellett a kommnetelést beszüntetni."

Sehol nem latom, hogy ez hogy lenne jo pelda. Nem is ertem miert kellett. Azt az egyet ertettem a tarhalas kezdeteig, hogy "nincs eroforras moderalni".

"Valahogy mégis tudtam színvonalas újságot olvasni így is."

Kevesbe is logott ki a lolab a cikkek szovegebol, clickbait cikkek sem voltak, meg kattintasszamra ilyen intenziv versenyzes sem, igaz "ingyenes medium" sem. A mai helyzet mas, kell hozza ez a fajta publikus olvasoi kritika.

ha nem is ellenvéleményt de nem rossz, ha hozzá tudsz fűzni plusz infót a dologhoz.

 

és ok, az általában nem kérdés, hogy ugye tiszta legyen az uutca de mondjuk ellenvélemény is lehet, hogy pl legyen-e az adott helyen bicikliút vagy sem.

Ennek ilyen formaban mi ertelme? Ha Unixos/Linuxos/informatikai temaban akarnal ilyen listat, azt ertenem, de igy? Nyilvan a sajat hobbidhoz/erdeklodesi korodhoz fog kotodni a tamogatandok listaja, es abbol eleg sok van. Foleg, hogy az adpocalypse ota kb. mindenki lejmol vagy hirdetoket/tamogatokat keres (mert megeri, a sajat kozossege kevesbe fog hatat forditani neki, mint egy balos multi). No meg teespringre es tarsaira (elobbi is elkezdte tiltani a neki nem tetszo felhasznalokat) is ra lehet bizni a lejmolas egy reszet. Feltoltesz sajat logos polot/bogret, belinkeled a boltodat, ok meg elinteznek mindent, es neha kuldenek egy kis penzt cserebe (ertelemszeruen tobbet vesznek le belole, mint ha te intezned a gyartast+csomagolast+szallitast, de a macera is kevesebb vele). Win-win.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Kedves Nyosigombóc. Ha az informatikai kötődést hiányolod, megnyugtatlak van. A TARHÁLÓ, azaz halo.tar. (Az utolsó pont mondatvégi írásjel. Kiterjesztés után nem írunk pontot, de ha így írtam volna: .halo.tar, akkor a helyesírási szabályok felrúgásán kívül elrejtettem volna a fájlt - persze csak linuxos környezetben.)

Ha nem érted kifejtem, de ha elfogadsz egy tanácsot - amivel most magam ellen beszélek - megkímélteted a huposokat Jómagaddal egyetemben.

A tarháló miért van aposztrófok között?

Egyébként az egyiket sem érdemes.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerkesztve: 2020. 08. 25., k – 21:30

Ha *bármely* hír / politikai / polblog oldalnak adnék saját szándékomból zsét.. hát a kezem hamarabb letörne, de azért hajrá :)
Ui még meredekebb a szándék, amikor sírva kérnek - uhh micsoda számító és öncélú zsoldosok szabadságharcosok jeah. Milliárdos hátországból már nem jó a tápolás, jöjjön a kisember is ahhahaha. A politikusoknál jobban csak az őket seggnyaló megélhetési retek-bloggereket utálom. Ha én leszek porondon, "földönfutó lesz mind.. minden értelemben". Nem baj, ugye?

Btw nincs másik -> mint kiderült két éve is volt másik ajjajj mit mondtam van másik -> lesz még harmadik is. Adakozzatok, aztán hadd nézzem a (rnd) híradót, milyen drága a tojás meg a tej. 180 millányi sírással kevésbé lenne drága, dehát 2020@Hungary.
 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Pl. az, hogy a hozzászólás szövegében a "https://444.hu/2020/08/26/vacsorazo-not-vettek-korbe-a-tuntetok-washingtonban-aki-ugyan-tamogatja-a-black-lives-mattert-de-parancsra-nem-volt-hajlando-felemelni-az-oklet" látszik, de a hivatkozásban ott van a végén a "?fbclid=IwAR1B_rDP5YDQ-IdccYrkTfIgTAEUcKPMKc2dHvwRTN6YKjdxgu5O8mqsVzI" is.

Az a drupalos meg menjen a legszarosabb picsa legmélyebb bugyrába, aki az automatikus link felismerést rövidítéssel és …-tal kombinálta: https://444.hu/2020/08/26/vacsorazo-not-vettek-korbe-a-tuntetok-washing….

Szerk.: szó ne érje a ház elejét, beszúrom manuálisan is a linket, hogy kiderüljön, a rendszer vagy a felhasználó vágta le róla a "?fbclid" utáni részt: https://444.hu/2020/08/26/vacsorazo-not-vettek-korbe-a-tuntetok-washingtonban-aki-ugyan-tamogatja-a-black-lives-mattert-de-parancsra-nem-volt-hajlando-felemelni-az-oklet?fbclid=IwAR1B_rDP5YDQ-IdccYrkTfIgTAEUcKPMKc2dHvwRTN6YKjdxgu5O8mqsVzI

:)

http://mindenszo.hu/elkezdodott-amerikai-patriotak-elkezdtek-agyonloni-…

Azon gondolkodtam, hogy vajon a szerencsétlenek tudják, hogy miért lövöldözik le őket.

Várható volt, hogy előbb-utóbb elszakad a cérna. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Akkor megvan a megoldás: az USÁ-ban mindenki vallja magát feketének és akkor nem lesz többé rasszizmus. BLM meg hazamehet.

Hogy ez eddig nem jutott eszükbe, pedig egy pillanat alatt mindent megoldana!

 

Mellesleg van egy jól behatárolható etnikum, amelyik bőre fehér, de színesbőrűnek vallja magát és sokan tagjai az antifának. Lehet, hogy ez zavart meg téged.

Szerkesztve: 2020. 08. 27., cs – 06:18

"A 444 hamarosan új rendszerben jelenik meg, egy része fizetős lesz."

 

Ez nem tarhálás. Pénzért lehet szolgáltatást csinálni, ezen kívül is vannak fizetős oldalak. A portfolio.hu a régi cikkekért pénzt kér, meg van fizetős tartalom is.

 

Tarhálás az, hogy lécci lécci nyomjátok a pénzt, mer nem tudunk független újságírósdit játszani.

 

Véleményem szerint sokkal korrektebb árat kérni bizonyos szolgáltatásokért - ahogy a 444 csinálja -, mint tartani a tenyered és koldulni.

Érdekes kérdés.

 

Van 1.000 developer, aki fejleszti az alkalmazást, 1 meg felveszi a pénzt.

Egy bazár jellegű fejlesztési modellben nehéz a szerzőt megjelölni, viszont valaki jól fog járni.

 

A nagyobb projekteknél ebből a pénzből infrastruktúrát biztosítanak: szerver farmok, compile szerverek, weboldal, domain név,...

 

Amikor közepes méretű projektről van szó (pár 10.000 soros), ott valószínűleg nem részesedik egyformán minden fejlesztő a jutalomból: valaki dolgozik, a másik meg nyaral a Bahamákon.

A magyar podcastok egy része támogatható (általában Patreonon keresztül). Néha van érte plusz kontent, néha nincs... mindkettő működik. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nem tartom kizártnak, hogy többen csak mentek a csordával, és semmi közük semmihez, és nem is pofáztak faszságokat arról, mi történt. Egyszerűen csak menniük kellett, mert ha maradnak, megbélyegzik őket, és kiutálják abból a közegből, amiben – jobb híján (?) – lenni szeretnek.

:)

Mármint mire kellett volna figyelni?

A Telex tulaja a Van Másik Kft. , amely a domain megvétele előtt jött létre.

A domaint meg egy másik cégen keresztül vették meg, mivel nem akarták, hogy idől előtt (főleg a vásárlás előtt) kiderüljön, hogy ez lesz az új index. (érthető okokból nem kell az eladónak tudni, hogy az alig valamit érő domainje ára fel fog menni a jövőben)

Mivel ez csak egy közbülső lépés, a domain is át fog kerülni a Van Másik Kft-hez.

Ennek melyik része olyan hihetetlenül gyanús?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Jah, csak ezt semmi nem bizonyítja (meg úgy igazából értelme sincs...). 

De tényleg kiváncsi vagyok, hogy amit leírtam, annak melyik része olyan hihetetlenül gyanús... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A Telex tulaja a Van Másik Kft.

Nem (jelen pillanatban). A kirúgásos topikban jött ez a link, ebből:

  1. július 13, "Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft" létrejön, Kárpáti Márton testvére alapítja
  2. július 22, borul a bili az indexnél
  3. augusztus 10(?), "Van Másik Kft" létrejön, Kárpáti Márton
  4. augusztus 13, KKÜ Kft. beregisztrálja a telexet

Ha nem a KKÜ regisztrálta volna (és az nem a testvéré lenne, amelyik kb. egy héttel a buli előtt jött létre), hanem a Van Másik Kft, akkor oké. Persze lehet, hogy a "Van Másik" még 13-án nem volt rendesen "bejegyezve" (nem tudom a pontos ügymenetet és annak időtartamát), így még nem tudott regisztrálni, mint cég - de épp véletlenül akadt egy egész friss cég, és épp véletlenül a tesóé...

Igazából azt nem (sem) értem, miért nem KM, mint magánszemély regisztrálta a domént. Persze az se tiszta, hogy amikor kitalálták a "Van Másik" cégnevet, miért nem nézték meg, hogy az a domén szabad-e, hogy regisztrálhassák (2018. szeptembere óta nem szabad), és ha nem szabad, akkor egy másik cégnevet keressenek. Na, mindegy. Inkább támogassuk a tarháló oldalakat :)

"A Telex tulaja a Van Másik Kft."

Az újságra gondoltam, nem a telex.hu domainre. Ott van az oldal alján is, mit tulaj, a támogatásokat is ők kapják. a KKÜ-nek ehhez semmi köze, ők csak a domain hivatalos tulajdonosai (ami tisztán technikailag lehetett volna a Van Masik is, hiszen akkor már létezett, ezért értelmetlen a nagy összesküvés-elmélet)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha jól értem, így olcsóbb volt. 

vagy legalábbis kisebb volt az eselye, hogy felhuzza az elado az arat, ha nem tudja, hogy ez lesz az index uj domainje, hanem csak ugy egy random cegnek adja el. Vagy masoknak nem tunik fel, ha licit volt...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Orbán igazából azt csinálja, ami a népnek kell. Ha a nép nem akar internetadót, akkor internet támogatást kap. Ha a nép dolgozni akar, kinyalja a németek seggét. Ennyi.

A baloldalnak az a gondja, hogy vannak a főokosai (szakértő maestro-k), akik mindig tudják, hogy mi kell a népnek, ezt végig is viszik. A nép meg időnként elzavarja őket szakértőstül, pereputtyostul a picsába. Örök szívfájdalmuk, hogy másként gondolkodnak a lakosok és másra szavaznak.

 

Itt van Kari Geri, még populizmusra sem képes. Az apját elgázolja egy autó, ő pedig megvilágosul, hogy bazmeg 2 millió budapestinek 1 sávos Nagykörút kell, mert biciklivel nem lehet akkorát gázolni.

 

Budapesten a bicikli utak építése egyébként fontos.

 

Kari Geri meg is oldja a Nagykörúton, esetleg a Hungárián, de tehetné még az M0, M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7-re is, mer hát na...  A biciklisták imádnak kipufogófüstben tekerni, eszükbe ne jusson bicikliutat kertvárosban vezetni. Menjenek a Budaörsin az M1-M7 bevezetőjén.

 

Ez a baloldal, tudja a frankót. Már csak a népet kellene érzékenyíteni a baromságaikra, mert alapjáraton nem megy.

"Orbán igazából azt csinálja, ami a népnek kell."

Szerintem ha megkérdezné a népet, hogy kell-e neki hogy minden nagyobb közbeszerzést a strómanjai nyerjenek meg, túlárazva, akkor a nép ezt mondaná, hogy inkább ne.

Vagy hogy legyen-e a korházakban wc-papír, az iskolákban meg kréta, akkor a válasz nagy eséllyel igen lenne.

De ez csak tipp, aztán lehet hogy nem :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Olvass vissza, megrögzött autós vagyok, de az, hogy mi a francnak jár ekkora tömeg a Nagykörúton belül kocsival, az nekem is rejtély. Az meg nonszensz, hogy a Hungárián nem tudsz végigmenni bringával, mert egy elég hosszú részén nincs bicikliút, csak életveszély.

Az autós öntudat sok mindenre képes. Itt tényleg csak az adminisztratív tiltás segítene, tényleg meg kéne lépni azt, amit sok helyen megtettek már, hogy bevezetni egy korlátozó intézkedést (dugódíj, biciklisáv, stb), ami elsőre nagy felháborodást vált ki, egy évig úgy hagyni, és egy év után megszavaztatni a népet róla, jó eséllyel megkapná a többségi szavazatot, mert addigra már látnák a forgalomkorlátozás előnyeit is (nem feltétlen ugyanazok, de ha súlyozni kell azok igényeit, akik mondjuk eddig passzívan tűrték a baromi nagy forgalmat, meg azokét, akik ezt generálták, nem feltétlenül az utóbbiakkal értenék egyet).

Ha szigorúan nézzük, a Hungárián sehol nincs bicikliút, van olyan szakasza, ahol 'gyalog- és kerékpárút' van, jellemzően elég rosszul megoldva. Máshol az sincs.

Mindaddig, amíg a kórházak a város közepén vannak, be fognak menni autóval.

 

Kint lakok Dunaharasztin, a gyermek szokás szerint hülyeséget csinál és megtörténik a baleset. A Baleseti Traumatológia a Péterfy utcában van, egy agglomerációs városból bejössz pedig a eszedbe nem jutna önként átmenni a városon. Budapesten nincs közlekedés, inkább mennék Szigetszentmiklósra, ha lenne ügyelet. Nincs választásod.

 

Törött lábbal nem fogsz BKV-zni. De a Czeizel intézet is a Gellért hegyen van, ultrahangos vizsgálatra vinnél terhes nőt BKV-n?

 

Állandóan bejárunk, mert az összes baromságot kizárólag a Nagykörúton belül lehet elintézni. Nekem nem hiányzik Budapest, jól el vagyok az agglóban.

Akár alvóvárost is csinálhatnának a Nagykörúton belüli területből, engem az sem érdekelne.

 

Nagy könnyebbség lenne, ha kimaradnék a belvárosi gettótól és nem lennék rákényszerítve, hogy bejárjak.

Mindaddig, amíg a kórházak a város közepén vannak, be fognak menni autóval.

Nem hiszem, hogy a napi forgalom számottevő része a kórházak miatt lenne. :)

De ezen ne múljon, aki kórházba megy, majd kap egy papírt, hogy aznap ingyen volt a belvárosi autókázás. 

Állandóan bejárunk, mert az összes baromságot kizárólag a Nagykörúton belül lehet elintézni.

Ez meg inkább attól függ, hogy mit akarsz elintézni, de most nagyon kevés dolog jut eszembe, amit a Körúton kívül ne lehetne.

A körútról volt szó, ami a Hungárián belüli forgalomelosztásról szól. A belső forgalmat a Nagykörút viszi és a rakpart.

 

Kari Geri nem a Nagykörúton belül okoskodott, hanem a Nagykörúton és a Zsil utcánál csinált félpályás útlezárásokat, ami jelentős szerepet kap a forgalom elosztásában.

 

A másik probléma az M0, mi most nem használjuk. Bejövünk Pestre, mert gyorsabb, mint állni a dugóban. Erről mondjuk inkább a Strabag tehet, ezt nem lehet Kari Gerire kenni.

Egy szóval sem írtam, hogy teljesen be kéne tiltani az autót. Alapvetően röhejes, hogy amikor korlátozásokról van szó, akkor mindig azzal jönnek egyesek, hogy 'de hát a beteg gyereket, nagymamát hogyan viszik orvoshoz, mi van, ha a hegesztőapparátot kell szállítani' és hasonlók. Ha csak azok ülnének autóba a városban, akiknek ilyenek miatt muszáj, nem lenne szükség korlátozásra.

Az ultrahangos kérdésedre alapvetően az a válaszom, hogy igen, vinnék. régen volt ugyan, de a feleségem terhesen is BKV-val utazott minenhová, lévén autónk akkor se volt (most sincs, és nem is lesz). És volt rá példa, hogy a gyerek betörte a fejét, busszal vitte el a párom az orvoshoz, amkor eltörtem a karom, de egyébként járóképes voltam, BKV-val mentem el a rendelőbe, utána onnan szintén BKV-val a baleseti sebészetre.

Az asszony gyermeket vár, én meg segítek, hogy könnyebb legyen. Fizetős ultrahangra megyünk időpontra autóval.

 

Volt már gyermekünk, tudjuk, hogy mit jelent 7-kor BKV-ra szállni 3 átszállással és 15-re hazaérni. A BKV és az állami egészségügy ilyen, elfogadom.

 

Egy bizonyos életkor után rájössz, hogy a terhesség nem arról szól, hogy szétszopd az agyadat. Az örömről szól. Ilyenkor belenyúlsz a zsebedbe és havi 100-ból lezavarod a vizsgálatokat magánorvosnál időpontra. Nem várunk állandóan gyermeket, megtehetjük.

 

A BKV már bocs, de nem az a szint, amit ajándékba osztani szoktak. Rollerrel, biciklivel meg ilyenkor nem megy.

 

Taxi még lehet, de a saját autó olcsóbb.

Ahogy írtam, nekünk is van gyerekünk, és szerintem hasonlóképpen tisztában vagyunk ezekkel a problémákkal. Annyi a különbség, hogy én nem Budapest környékén, hanem Budapest külső kerületében lakom, nyilván kicsit könnyebb BKV-val közlekedni. Szóval ne add elő a nagyhalált erre az esetre, mert van tapasztalatom. A bizonyos életkorra hivatkozásodat meg hadd röhögjem ki. És ki beszélt ajándékba osztásról? hogy jön ez a képbe?

A taxi mellesleg jó felvetés, amennyiben úgy rendezem be az életemet, hogy nincs benne autó, simán belefér az esetenkénti taxirendelés, és ez esetben nem kell foglalkozni a saját autó fenntartásának egyik problémájával sem. BKV, bicikli, gyaloglás stb. kombó esetén még esetenkénti taxihasználattal is olcsóbban jössz ki hosszú távon.

Az embernek joga van választani. Ebben a választásban a BKV nem versenyképes.

 

Az első gyermekünk kisvárosban született, felmész a pályára, 110 km és ott is vagy 1 óra alatt. Hol van ettől a "kényelemtől" a BKV?

 

Van még ezer alternatíva, legutolsónak a BKV is felmerül. Pláne most COVID alatt.

Nem kell megvenni, elmondom neked a lényeget: a Fidesz kormány leváltható.

 

Ez a kormány úgy szar, ahogy van, de az ellenzék még ennél is szánalmasabb.

 

A trükk abban áll, hogy értelmesebb alternatívát kell mutatni a Fidesznél és rögtön meg is bukik a kormány. Nincs már komoly morális tartalék a kormány mögött, a korrupciós ügyleteivel felélte mindezt.

 

Sajnos ez elengedhetetlen megújulás nélkül.

- becsületesebbnek kellene lenni a kormánynál

- a magyar emberek érdekeit kellene szolgálni

- mindenki számára biztosítani a növekedés lehetőségét

- bizonyos embereket: pl. Gyurcsány Ferencet és söpredékét eltakarítani a hatalom környékéről

 

Mindaz, aki szövetségre lépett Gyurcsánnyal, elbukott. A Kétfarkúak is ezért kerülik az összeborulást. Sokkal jobb eredményeket érhetnek el Feri nélkül.

Ebben van valami. Bár van vele probléma is. Szerinted ha valaki értelmesebb alternatívát mutat a fidesznél, az hogy fog eljutni a választókig? Nekem úgy tűnik, hogy az adónkból fizetett újságok, tv-k egyoldalúan tájékoztatják a választókat, ezzel megakadályozzák, értesüljenek arról, ha értelmesebb alternatíva merül fel. Vagyis marad az általad említett "szar kormány" Ezzel te egyetértesz?

> tv-k egyoldalúan tájékoztatják a választókat

Oh, ha meg csak ez lenne. De nem, hanem szandekos megtevesztes folyik. Valasztasok elott Juhasz Peterrol pl egy sor durva hazugsagot lehoztak kormanyparti mediumok, amik utan 10+ becsuletsertesi pert nyert egy evvel kesobb. Az viszont mar nyilvan nem erdekelt senkit...

"rossz minőségű vagy hazug"

Minden media "hazug". A rossz minoseg viszonyitas kerdese (mihez kepest?) Tehat ez utobbit biztosan nem allitottam.

Annyit allitottam, hogy Magyarorszag nem az a meret, ahol ne lehetne elerni a szavazokat. Akkor sem, ha se a kormanyparti, sem az ellenzeki media nem szeretne rolad nagyon emlitest tenni, amig nem muszaj.

Arra a felvetésre, hogy a királyi média egyoldalúsága és hazugságai miatt nem elérhetőek más vélemények azt javasoltad, hogy az ellenzék járjon országot. Nem a hazugságot vitattad, hanem egy kerülő megoldást javasoltál. Ezzel tulajdonképpen elismerted, hogy a kormány propagandamédiája részrehajló és hazug. Bocs de ez történt, kilógott a lóláb, gondolj bele :-)

Mióta világ a világ, a kormányok meg akarják szerezni a média feletti uralmat.

 

A ballib oldal sokáig uralta, de elvesztette.

 

A baloldal sem jobb, a facebook is önhatalmúan cenzúráz, itt a kormánynak felelőssége lenne a törvényalkotás és a facebook lekapcsolása/sávszélesség korlátozása, amennyiben szólásszabadságot sért.

Képzeljünk téged a facebook helyébe:

- ha működtetsz egy fórumot, akkor a te szólásszabadságod része, hogy az van rajta, amit te szeretnél, te határozod meg a maderációt, akár teljesen szubjektíven

- vagy az a szóláaszabadság, hogy olyan faszságokat posztolok a fórumodra/oldaladra, amit csak akarok, és te semmit nem csinálhatsz ellene, hiába te vagy a tulaj és a működtető, nem törölheted ki, mert szólásszabadság?

Mert mintha a te a másodikat szeretnéd védeni, szerintem meg az elsőnek van több értelme.

Persze nem ennyire fekete-fehért, de amíg olyanok sírnak a facebook-cenzúra miatt, akik a saját fb oldalukon meg cenzúráztak (én eddig olyan konkrét oldalaknál, amiket olvastam is, és sírtak a cenzúra miatt, csak ezzel találkoztam), addíg nehéz ezt a kétszínűséget komolyan venni.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

közüzemként pedig legalább annyira elfogulatlannak kellene lennie, mint a közmédiának? Vagy azért annyira nem? (mégis csak magáncég...)

És a közmédia, mint egyértelmű közüzem, törölheti a kommenteket a posztjai alatt a facebookon?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ja, persze, amint Biden korrupciós ügye előkerült a Twitterrel karöltve még a linkek továbbadását is tiltották.

 

Hiába igaz, de jogosulatlanul került a sajtóhoz! Amikor már túl átlátszóvá kezdett válni, csak utána engedték meg a róla való vitát!

 

Negatívan befolyásolhatja (számukra) a választások kimenetelét...

 

Politikai függetlenség. Kösz, az igazságtól azért ne legyünk már függetlenek! Kommunizmus.

Szerintem a kerdes inkabb az, hogy miert fizetunk kozpenzbol mediat, es hogy tenyleg szukseg van-e erre, es nem az, hogy jo-e vagy sem. Bar teny, hogy ha jo minosegu lenne, azert az ember inkabb hajlando penzt aldozni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?