Android enterprise, avagy céges telefonok korlátozás

Fórumok

Sziasztok!

 Valaki használ Android enterprise? Hogy működik?

Vagy ötlet arra, hogy korlátozzak mindenféle beállítást és telepítést? Xiaomi Redmi 9 készüléke lesznek nem túlképzett embereknél :) és előszeretettel telepítenek minden szart a telefonra. 

Hozzászólások

Mi Mobileiron-t hasznalunk: https://www.mobileiron.com/en

Policyvel minden letilthato/szabalyozhato. Kulso apk telepites, play aruhaz, etc... Ugyanez iOS-el. Ezen felul vallalati munkateret is lehet vele letrehozni, csinalszhatsz wifi policy-ket, meg amit akarsz.

Kb. hány felhasználót érint? Nem egyszerűbb kétfelhasználósra beállítani a mobilokat, parental controllal? Ha valami nagyobb változtatás kell, akkor meg beviszik a készüléket, hogy beállítsd. Oké, több száz felhasználónál ez már nem játszik, de egy KKV-nél simán költséghatékony megoldás.

Mi most kezdjük el bevezetni ESET MDM-et 650 készülékre. Vidám napoknak nézünk elébe.

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Azzal sajnos nem tudod megakadályozni azt, hogy a felhasználó téglát csináljon a mobiljából. Annyit tudsz, hogy távolról törölheted a mail fiókot, vagy a teljes telefont, ha idegenkezűség nyomait tapasztalod, illetve mail és naptár policy-t tudsz érvényre juttatni.

Szerkesztve: 2020. 09. 23., sze – 00:59

Szia!

Sophos Intercept X for Mobile (ingyenes)

Beállítod miket lehessen módosítani/futtatnia a sima USER-nek, ha módosítani/futtatni akar amit letiltottál akkor kér egy PIN kódot, - amit te állítasz be - csak utána tudja módosítani/futtatni.