Microsoft megveszi a ZeniMax Media-t

A 7.5 milliárd dolláros üzlet keretében a Microsoft tulajdonába kerülnek a Bethesda Softworks, id Software, Arkane Studios, Machine Games, Tango Gameworks, Alpha Dog, and Roundhouse Studios játékfejleztő stúdiók. Az ügylet lezárulta a 2021-es üzleti év második felére várható és nem fog különösebb kiadást jelenteni a Microsoftnak.
 

A tulajdonosváltással, a ZeniMax portfóliójába tartozó játékok (többek közt The Elder Scrolls, Fallout, DOOM, Quake, Wolfenstein, és a Dishonored) is várhatóan megjelennek az új XBOX Series konzol játékkínálatában, erős konkurenciát teremtve a SONY szintén most debütáló új konzoljának.
Még nem ismeretes, hogy milyen kihatással lesz az üzlet a Betsheda Softworks készülőben lévő Elder Scrolls 6 és Starfield játékainak elkészültére, de a Microsoft szándékai szerint mindkét játék azonos napi megjelenéssel kerül mind XBOXra és mind PCre a boltok polcaira.

John Carmack twitter üzenetben üdvözölte a hírt, és kifejezte abbéli reményét, hogy a váltással talán ismét visszatérhet a régi játékainak a feljesztésébe.

Forrás:
https://news.microsoft.com/2020/09/21/microsoft-to-acquire-zenimax-medi…
https://www.windowscentral.com/microsoft-buys-zenimax-media-bethesda-xb…
https://www.bbc.com/news/54233235

Hozzászólások

MSFT tulajdonoskent udvozlom az iranyt! hajra hajra vilaguralom :-D