"Viselhető légtisztítót jelentett be az LG"

Címkék

... az LG új, viselhető légtisztítót jelentett be, PuriCare néven, amellyel a hagyományos szövet- és eldobható maszkok mellé kínálna felturbózott alternatívát. Az eszköz két cserélhető, H13 HEPA szűrőt tartalmaz, amelyeken ventilátorok mozgatják át a levegőt. A készülékben egy 820 mAh kapacitású akku található, amely a legalacsonyabb fokozaton nyolc, a ventilátorokat maximumra kapcsolva két óra üzemidőt biztosít. A maszkban továbbá UV LED-ek is helyet kaptak a kórokozók elleni második védvonalként.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 31., h – 15:37

Ügyes piaci rés felfedezés. Most, hogy nem mennek a mobilok stb. Kíváncsi vagyok mennyire cuppannak rá. Az, hogy működik-e vagy sem, valószínűleg nem fogja megakadályozni abban, hogy elterjedjen. Elég ha divatként elterjed. Akkor aztán a többi gyártó is másolni fogja.

A Star Wars-ból ismert képek már nincsenek messze az mindennapi utcaképtől :D

trey @ gépház

Respro maszkom van, nincs kedvem még tölteni is. Szenes hepa maszkkal gumi belső már üzembiztosan négy êve működik, két hetente filter csere. Szelepeket cseréltem nagyobbra.

Por és virágbor allergia ellen tökéletesen véd, Pesten is hordom ingazás közben és sokkal ritkábban kaptam el léguti betegséget mióta hordom. Szomogot is szűri.

Erős overkill ez a maszk.

Ki lesz az első gyártó vajon, aki nem szarozik maszkokkal, hanem kihoz egy fullface zárt sisakot és épít hozzá oxigén töltőállomás hálózatot is?

Jaja, divatcuccnak majd megteszi bizonyos helyeken. Amúgy erről a maszkos mókáról kérdem, hogy ez a szar nem fertőz szemen keresztül is? Na nem úgy, hogy ránézel :) hanem a szemedbe jutva már megy is a könnycsatornádon tovább. Befelé.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mintha az lett volna a legutóbbi konklúzió, hogy az átlagnépnél azért praktikus a maszk, hogy output irányban ne fröcsögjön ki a jóemberből a testnedv, az input irány leginkább az orvosoknál érdekes, amire vannak a mindenféle full-face plexi pajzsok.

Ezek szép elképzelések, csak ez még akkor se működne ha mindenki tisztességesen hordaná is azt a fránya maszkot. Szerintem nem sok olyan ember van, aki szívesen a maszkba prüsszögne/köhögne, hogy aztán benne ázzon a pofája egész nap a taknyos gennyben. A többség úgyis lekapja a maszkot és tolja bele ezerrel a nagyvilágba, ha köhögni kell, szóval csak attól nem véd, amire kitalálták.

Kedvencem a tescoban az árufeltöltő volt, aki leakasztotta egyik füléről a maszkot, jó cigis-harákosat odaköhögött a pékáruk felé, majd mintha mi se történt volna, elegánsan "visszaöltözött". Szerintem semmi rosszindulat nem volt abban amit csinált, valószínűleg teljesen ösztönös volt a részéről, ha rákérdezel nála 2 perc múlva lehet nem is emlékezett volna rá.

Szóval ha védekezni szeretnél, akkor felejtsd el, hogy majd mások védekeznek helyetted. Legyen rajtad rendes szűrős maszk + szemüveg, a nem rendesen csomagolt élelmiszereket meg felejtsd is el. Vagy egyszerűen tojd le az egészet magasról te is, az a legegyszerűbb. Azon viszont felesleges károgni, hogy mások miért nem tartják be a szabályokat. Azért nem tartják be, mert nem hülyék, nem akarnak kicseszni magukkal.

"Azon viszont felesleges károgni, hogy mások miért nem tartják be a szabályokat. Azért nem tartják be, mert nem hülyék, nem akarnak kicseszni magukkal."

Gondolom az elet tobbi teruleten is ez a velemenyed - es akkor egy laza ugrassal el is jutottunk pl. a kozlekedeshez.

Koszonjuk.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Nem 100%-os megoldás keresnek, mert az nincs tömegeknek úgy, ha szabad kimenni a lakásból.

Normál fényviszonyok közt nem látszik, de ha oldalról erős fény vetődik oda, akkor a cseppek csillogása miatt gyönyörűen látszik az, hogy beszéd közben gejzírként fröcsögnek az apró cseppek az emberek szájából. 
Sokan rosszul használják a maszkot, meg pont akkor veszik le, amikor fenn kéne tartani, de még így is rengeteg nyálat felfog, ami egyébként mindenfelé szállna az emberek arcából, ha semmi sem lenne ott. 
Már az is hatalmasat csökkent a kockázaton, hogy az emberek jelentős része viszonylag normálisan használja.

De, fertőz. Ha valaki az arcodba tüsszent, és belemegy a szemedbe, elkaphatod.

Viszont a maszk nem elsősorban a viselőt óvja (a viselőt is, valamennyire), hanem a többieket azoktól a maszk viselőktől, akik fertőzőek (sokan tünetmentesek, nem is tudják magukról, hogy fertőznek). Így ha veled szemben tüsszent a csóka, nem baj, hogy nincs rajtad búvárszemüveg, mégsem megy a szemedbe a nyála.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha esp8266 vagy stm32 lesz benne, akkor meg fognak jelenni a github-on a custom firmware-ek, amelyek a szomszédtól való távolság függvényében az idő elteltével csökkenti az áramlást, hogy energiát spóroljon. Vagy BLE-n elérhető a warning/alert amikor a beépített mérő jelzi, hogy megérte megvenni a maszkot. Ugyanott LED fény módosítás és 0.96-os oled display badge bemutatkozáshoz/helyett.

Szerkesztve: 2020. 08. 31., h – 20:25

nem lenne ez rossz ötlet, biciklis maszkból is láttam pár éve aktív ventis megoldást, csak az a 2 óra üzemidő elég vékony... annyit kibírok a sima maszkban is... csinálják meg úgy, hogy stabilan kibírjon egy munkaidőt és tuti bevezeti egy csomó cég.

Amikor hülyeség tehetséggel és szorgalommal párosul, akkor csudálatos dolgok keletkeznek.

Marketing.

Egy ceg barmilyen epp aktualis trendre legyartja a szarjat vagy a meglevo product / service linejat igazitja hozza.

Erdemes megfigyelni hogy valtoztak a nagy cegek reklamjai a koronaval.

”o koszonjuk hogy igy vigyazol rank cup cup <3” rendelj lecci az online webshoppunkbol mert ez biztonsagos, illetve mobilnetet igy hogy tobbet netezel mert ulsz a seggeden, meg fertotlenitot hisz igy ovhatod a csaladodat stb

Kedvencem a vilag legnagyobb cukroslötty gyártó reklámja mostanában, akik ismét valami elbaszott téveszmés apostol-szerepben tetszelegve hírdetik (emlékszünk még a múltkori buzipropagandás cukroslötty reklámplakátokra?) hogy a világ megint kitárult (a négeres narratívát nem is említem, mert az valószínűleg usa-n kívül amúgyis érdektelen). Megkapták vajon a feljegyzést, hogy mától idehaza a világ nem megint kitárult, hanem megint bezárult?

Nono! Figyeld meg mit csinál a magyar kormány: a határokat zárja ugyan, de nincs megint kötelező kijárási tilalom, és nyitnak az iskolák is stb!

Gyakorlatilag, hiába van magasabb fertőzésszám mint tavasszal, a gazdaságot nem állítják le. Szerintem rájöttek hogy tévedtek, s lényegében a svéd modfellt vezetik be vagy valami ahhoz nagyon hasonlót. De nem akarják beismerni hogy tavasszal tévedtek, s valamit mutatni kell a népnek hogy védik őket... Emiatt lezárják a határokat, (azt is csak részben) bár tudják hogy az semmit se ér. De látszatintézkedésnek megteszi.

Végeredményben azt kell mondjam, ez nem is olyan rossz. Most kivételesen még egyet is értek velük.

Mondjuk, amilyen szaga van egy-két "embernek", a maszkviselés nem is olyan nagy ár azért, hogy ne érezzem a penetráns bűzüket pl. egy boltban stb.

trey @ gépház

Az otlet szerintem nem hulyeseg, sot. Pont tegnap gondolkoztam rajta, hogy erdemes lenne-e belterre UV-C -s legkeringtetot csinalni mert eleg sok cikk foglalkozik azzal, hogy ez jo lehet a koronavirus ellen.

Ha ebben a maszkban nem UV-A LED-ek vannak (ami semmit sem er), akkor meg jo lehet, hogy vedjen is. Ha nem kell hozza valami hulye app es rendes UV-C fenyforras van benne akkor ha veszelyeztetett vagy jo otlet lehet. Plusz ha egeszsegugyi okokbol nem tudsz maszkot viselni lehet, hogy a ventillator ezt viselhetove teszi. A ket ora valoban nem sok, de egy bevasarlasra boven eleg.

Pont tegnap gondolkoztam rajta, hogy erdemes lenne-e belterre UV-C -s legkeringtetot csinalni mert eleg sok cikk foglalkozik azzal, hogy ez jo lehet a koronavirus ellen.

Mondjuk a jobb légszűrő készülékekben van germicid UV lámpa, egy itt ketyeg mellettem, és a múlt héten cseréltem benne a fénycsövet. Igaz, én a szűrő része miatt használom (pollen és porallergia miatt), de ha már van benne UV lámpa (és évente küldik bele a csere szűrő csomaggal) akkor használom.

Csaba

A besugarzasi teljesitmeny es ido szorzatanak kell elernie azt ami mar fertotlenit.
Ezek max kis par mW UV ledek, lehet meg csak nem is UV-C, mert ugye ozont belelegezni az almoskonyv szerint nem jo omen.
(Mi percekig fertotlenitunk egyebkent 20W!-os UV-C lampaval...)

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Rendőrségi rohamsisak (riot helmet) meg egy gázmaszk. Esetleg a bolti sorbanálláshoz még egy plexi pajzs opcionálisan. ;)

Jó lenne, ha lehetne rendőrségi könnygázvetőt is venni fertőtlenítő (antibakteriális meg antivirális) gáztöltetekkel. :D

Parlagfű ellen nincs valami maszk? Majd megfulladok minden augusztus-szeptemberben... :(

Jo sulya lehet. A kep alapjan aki szemuveges, az mar lapoz is tovabb.

En cserelheto beteteset hordok, olyat ami elvalsztja a szamat es az orromat.

Ez egyreszt arra jo, hogy nem fujom a levegot a lencse ala, ergo latok is tomegkozlekedve.

Valamint nem valik instant karma szivas abbol,  ha elblicceltem a reggeli fogmosast. :-)

Ez a maszk súlyosan rasszista, mert fehér. Tessék megcsinálni egyrészt feketére, másrészt szivárványosra. Sőt oldják meg hogy egyszerre legyen mindkettő!