Clover - 200 dolláros, belépőszintű telefon érkezik a OnePlus-tól

Amit tudni érdemes róla (nem hivatalos):

  • a kódneve Clover
  • belépőszintű
  • 6,52 hüvelykes HD+ IPS LCD (1560 x 720) kijelző
  • Snapdragon 460 SoC
  • 4GB RAM
  • 64GB tárterület
  • 3 kamera hátul, 13 megapixeles fő kamera
  • globális piacra
  • 200 dolláros ár
  • 6000mAh akku
  • ujjlenyomat-olvasó hátul
  • 3,5 mm jack aljzat
  • Android 10-alapú OxygenOS 10
  • 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0
  • még idén megjelenik

Részletek itt.

Hozzászólások

Ami nekem nagyon fáj(na):

- dual sim hiánya

Ami másnak fájhat

- NFC

De a durva akkuméret a klasszikus  Dash-chargerral igazán odaver(het). Amúgy meg ha 6 GB-tal adnák ennyiért, akkor lenne szeintem igazán ütős. No  mindegy, a nagy kérdés, hogy a 1+3 (k sokáig supportált) vagy inkább a 1+X (kidobjuk a 'csába mihelyt elült a zaj) vonalat fogja erősíteni.

Csak kíváncsiságképp az SD460 az hol van az SD855 Plus-hoz képest? Mondjuk ha különböző Intel generációk különbségével kellene szemléltetni.
Most egy 7T-m van és azt szeretném tudni, hogy ehhez képest hová pozícionáljam a Clover-t. Nem követem a mobil SOC-ok fejlődését.

Passz, de a Cloverre azt írják, hogy még olcsóbb lesz, mint a Nord (a kijelző különbség mondjuk 100 dollár, és nyilván nem az NFC meg a 2. sim-slot adja a 2. 100 dollár különbséget), és már abban is jóval gyengébb proci van, mint egy 7-esben. Szóval - túl azon, hogy a belépőszintre is akarnak telefont, ez szerintem nem az 5 (vagy a fölötti) tulajokat célozza, sokkal inkább a 3T és előtte levőket.

Az egyik egy entry-level (főként Indiába és hasonló területekre, valamint kispénzűeknek szánt), a másik meg egy korábbi flagship-nek pozicionált telefonba épített SoC. Nincs terület, ahol az előbbi versenytársa lenne a másiknak.

https://versus.com/en/qualcomm-snapdragon-460-vs-qualcomm-snapdragon-85…

Mondjuk ez egy aspektus és nem a legfontosabb a legutóbbi szavazás szerint. Manapság nem pusztán a SoC ereje és tudása, hanem annál lényegesen összetettebb szempontok alapján veszünk telefont:

https://hup.hu/szavazasok/20200826/okostelefon_vasarlasakor_a_szamodra_…

trey @ gépház

Szerintem Kínában is van ilyen cégeket összekötő együttműködés mint a Japán gyártóknál. Amcsik a szabad piaci verseny szellemében kiütik az iPhone-verő Huaweit, erre belép a helyére a többi kínai prémium brand. Majd kíváncsi leszek, hogy a Made in India és Made in Mexico iPhone-ok hogyan állják majd a sarat minőségben a továbbra is Kínában készülő konkurenciával szemben. 

>6,52 hüvelykes HD+ IPS LCD (1560 x 720) kijelző

A felbontás akár még oké is tudna lenni, de miért ilyen lapátba teszik? A 6000 mAh akksi helyett elég lehetne 4000 mAh is bőven, szóval simán spórolhattak volna vele helyet és lemehettek volna 5''-ra, az árkülönbségből meg esetleg jobb SoC, mert ez már tényleg harmatos lehet egy "modern" Android alá.

Ez így most leginkább egy filmezős telefon 3. világbelieknek, akik hajlandók némileg lejjebb adni az igényekből a noname dzsunkákhoz képest a megbízhatóbb működésért. Alacsonyabb igényű EU felhasználóknak továbbra se nagyon gyárt senki telefont Android vonalon, pedig közben már almáék is kiadtak egy új SE-t.

Minden embernek más, nekem a 4,7-5,2 közötti méret az ideális. Azon már meg lehet értelmesen nézni egy porn főzős videót, normálisan gépelni, de nem péklapát még, tehát könnyebb kezelni/elrakni használaton kívül is. Az Apple-on kívül alig találni ebben a mérettartományban értelmes telefont :(

>Az Apple-on kívül alig találni ebben a mérettartományban értelmes telefont :(

Nem bántásból: mondj már egyet pls. Mert az én (egyébként nem túl meredek) igényeimnek megfelelő egész konkrétan egy sincs legjobb tudomásom szerint.

A Pixel 4a-t nézegetem most, mert annak a tudása már megfelel az igényeimnek. Fő bajom vele, hogy nagyjából akkora mint a jelenlegi Xiaomi Redmi Note 4-em és ez nekem már nagy. Ha tömegközlekedési eszközön egy kézzel kell használni az már kényelmetlen, meg szűkebb nadrágzsebből is nem egyszer kiejtettem, nemrég konkrétan el is hagytam (csoda, hogy meglett).

A Nexus 4 volt számomra az etalon, az súlyra, fogásra tökéletes volt. Káva nélküli kijelzővel (5''-5.2'' lehetne tippre) bőven elég lenne a többségnek. Filmezésre meg játékra nyilván kicsi, de szerintem itt Európában apró töredéke a felhasználóknak, akiknél ez lenne az okosteló fő funkciója.

Szerkesztve: 2020. 08. 29., szo – 10:03

Ez egy régebbi tablet méret és HW...

A Xiaomi operációs rendszere mennyire van párban az OxygenOS-sel, aminek tervezési filozófiája az egyszerű Android élmény? Van, akinek ez egy elég erős selling point. Volt a környéken egy Xiaomi, a gazdája küzdött vele. Nem tudom, hogy PEBKAC volt vagy az OS-re telepített bloat szarok hibája, ezért kérdezem. Gyanítom, mivel a következő telefonja az illetőnek nem Xiaomi lett, az utóbbi. Neked mi a tapasztalatod?

trey @ gépház

A mostani Oneplus telefonokon lévő OxygenOS-t nem ismerem, még OneplusOne idejében használtam, talán akkor még nem is OxygenOS volt a neve. Azóta már a negyedik Xiaomi telefont használom (Redmi 1S, Mi 5, Redmi Note 5 Pro és most egy Mi Note 10) nekem nem tűnik bloat-nak. Két olyan alkalmazás van telepítve alapból, ami dedikáltan Xiaomi "élmény", az egyik a Community a másik meg a "Szolgáltatások és visszajelzés". A többi alkalmazás szerintem mindenkinél úgyanúgy megvan, pl.: galéria, fájlkezelő, videó, zene, kamera stb. Ill. egy speckó a Mi Távirányító, mivel van IR.

Az felhasználói felületre mondják, hogy alma koppintás, szerintem inkább csináltak egy egységes, áttekinthető, logikusan összerakott felületet. Egyszerű android élmény, nekem pl. anno a Oneplus tűnt soknak, a sok beállítással.

Ennél a telefon váltásnál majdnem Oneplus 7T lett, de árban nagyon elszaladtak, nem ért volna annyival többet.

dual-sim + memória kártyahely + nfc (régiófüggő????) + fullHD kijelző

tényleg nagy kérdés, hogy mennyire jó a miauOS.

Amúgy én egyikről sem tudok semmit.

Amúgy meg az a véleményem, hogy ha trey mellett lenne egy másik aktív szerkesztő, akinek meg a Xiaomi telefonokról lenne nagyon jó véleménye - valamint a Xiaomi is csak annyiféle telefont adna ki egy évben, mint (tavalyig tette) a 1+ , akkor lehet  azokról is sok szó lenne itt.

A cégnél lassan már mindenkinek xiaomi van. Nagyon jó ár érték arányú dolgok, mindenféle szegmensben, az olcsótól a drágáig. Én is vennék ha nem utálnék minden *UI-t. Nekem minnél közelebbi android élmény kell.

Annó 1.5 vagy 2.0 val kezdtem. Akkor ezek még fasorba se voltak. Így megszoktam, hogy amit a google ad az elmegy jó. Minél kevesebb módosítás annál hamarabb jön ki a release a telefonra. Az ilyen *UI miatt akkora késések vannak, hogy majd 1 kiadásnyi lemaradás van. Sok nagy gyártónál is. Plusz nem elég a google bugjai belerakják a sajátjukat is stbstb.

Fedora 38, Thinkpad x280

+1

Ha Androidot vennék csakis és kizárólag Android One, csak sajnos szűkös a kínálat. A Google helyében jobban odalépnék a vendoroknak hogy ne pacsmagoljanak feleslegesen. Ez most főleg Nokiát jelent, pár Motorola, pár Xiaomi, és talán ki is fújt?

Jack ajzat?! Na hogy lehet hogy egy jóval drágább telefonba nem kerül bele, mert drága és sok helyet foglal és stb. ebbe pedig igen? Itt nem drága, és nem foglal sok helyet?

Szerkesztve: 2020. 09. 02., sze – 15:23

"6,52 hüvelykes HD"

Lesz még valaha olyan tisztességes telefon, ami egy kézzel is használható? Vagy ez anno csak Steve Jobs hülye, bigott, kötözni való, senkit sem érdeklő, unortodox hóbortja volt?

Most a téglákat megszégyenítő súlytól inkább szemérmesen tekintsünk el!

Kíváncsi vagyok, hogy "csak a brand" eladja-e ezt a telefont. Azért elég nagy a verseny és a választék is minden árszinten, pl biztosan van legalább 2 Xiaomi/redmi modell, ami ehhez mindenben hasonló, hasonló áron.