Beköszöntött a Feature Freeze a Groovy Gorilla-nál

Címkék

Mi sem bizonyítja jobban, hogy hamarosan itt az Ubuntu 20.10 végleges kiadása, minthogy beköszöntött a Feature Freeze a Groovy Gorilla fejlesztési ciklusában. A roadmap szerint a végleges kiadás október 22-re várható.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 28., p – 10:14

-

Várom már, hogy megint B-s legyen, és kijöjjön a Bugos Bazmeg. Minden upgrade-nél elromlik valami, és úgy is marad a release életciklusának végéig. :(

Ennyi konkrétummal nem is tudom mihez kezdjünk. Százalékosan valami statisztika, hogy miben jobb vagy rosszabb mint bármelyik más vele összehasonlítható random OS? Vagy hagyjam a picsába, eszed ágában nem volt ezzel kapcsolatban értelmes beszélgetést indítani, csak trollkodni?

trey @ gépház

Valamikor a 6.x körülkapcsolódtam be az Ubutu próbálgatásba. 4-5 kiadáson át használtam. Több esetben a az udate-től már nem boot-olt fel. Volt olyan is amikor Ubuntu verziók közötti update után már nem boot-olt. Ez elég bosszantó volt, RedHat-ről váltottam Ubuntura. Az Ubuntu szebb és fürgébb volt, de nem volt megbízható. Linux használata közben, először ubuntu alatt fagyott le a gépem, ez is egy nagy rossz pont volt. Csalódtam benne és azóta a közelembe se jöjjön. Volt, hogy próbából  felraktam "szüzen" udate stb. majd  verzióváltás, és nem boot-olt. 2db LG CD meghajtóm bánta az egyik install-t, akkor az ISO-val volt valami.

Abban az időben a windows-os usert előbbre tettem, egy képzeletbeli mércén mint az ubuntu-st.   Mára kb egyszintire kerültek. ;-)

Ez nem statisztika, ez tapasztalat a mostani állapotokról nem tudok, de jobb ez így, főleg nekem. :-)

Érdekes, mert én 10+ éve frissítem a gépemen az Ubuntu-t desktopon és szervereken is, de nem vettem észre, hogy rosszabb lenne mint a Debian vagy a Windows. :D

Red Hat fiaskó a közelmúltból:

BootHole: Bootolhatatlanná teszi a Grub2 frissítés (nem csak) a RHEL rendszereket
 

trey @ gépház

A mate pld. használhatatlan volt az előző és ebben a verzióban is. Az előzőben egy olyan hiba volt, ami miatt az ablakok fókusza nem volt jó (előtérben lévő ablakra nyomtál, a háttérben lévő kapta a kattintást, elég kellemetlen). A mostaniban pedig egy olyan mate verzióval szállították, amiben ezt a hibát javítani próbálták a szerencsétlen fejlesztők, de helyette behoztak egy segfaultot.

Ez egy, de nem az egyetlen. (csak címszavakban: video, bluetooth, network manager a legutóbbi pár)

Tudom, neked megy.