Újabb népszerű telefonokra terjesztette ki Pie támogatását az /e/ - OnePlus 5 és 5T

Címkék

A OnePlus 5 és 5T tulajok számára újabb megerősítés lehet, hogy nem tették rossz helyre pénzüket, amikor ilyen telefont vásároltak, az, hogy az /e/ Foundation bejelentette, támogatja Pie-alapú frissítéseivel ezeket a készülékeket is. Ezzel újabb aftermarket OS választási lehetőség nyílik e készülékek tulajai előtt. Ha a OnePlus beszünteti e készülékek gyári hivatalos támogatását, a felhasználók nem csak a klasszikus LineageOS-re, hanem az /e/ Google-mentesített ökoszisztémájára is válthatnak, meghosszabbítva a készülékek hasznos élettartamát.

Hozzászólások

A OnePlus 5 és 5T tulajok számára újabb megerősítés lehet,

 

Egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogyan tudta a Oneplus mindenkit megvenni a legkisebb bloggertol a legnagyobb youtube sztarokig.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A oneplus lemásolta az apple egyik legfontosabb fogását: brand építés.

(a telefonjaik sem rosszak, de bizonyos vásárlói rétegek számára a brand fontosabb mint a sok hülye szám és adat, ami egy telefont jellemez, sőt, fingja sincs róla, hogy mit jelent).

Rezzenes nelkul kukaztam az 5-t es vettem szifont szoval a hajukra kenhetik a "brand"-et...
Osszessegeben nekem csalodas volt. 3 evet birt ki plusz az elso heten anno az adatszivarogtatasos balhe emleke is elesen elt meg. Lineage OS-el az amugy sem tul jo fenykepezo is meg szarabb lett. Amugy jo telefon lenne ha birna az akku egy kicsit tovabb.

A majdnem egy idoben vett iPhone 7 meg ma is szepen teszi a dolgat.

+sok. Olyan jól sikerült nekik, hogy gyakorlatilag 6 év alatt bejárták azt az utat amit az apple-nek 15 évbe telt: drágán árulnak szart, de a bevonzott user annyira márkahű lett, hogy kérdés nélkül vált a legújabb modellre. Talán a nord az a készülék ahol fellelhető némi visszakanyarodás a gyökerekhez...

Azért az kicsit túlzás, hogy drágán árulnak szart. Inkább kb a OnePlus5 óta drágán árulják a minőséget.

Nekem egy OnePlus3-om van, amióta a típus kijött. Semmi bajom nincsen vele, pedig elég intenzív használatban van.
Mivel árilag elkurvultak, a következő telóm nem biztos, hogy OnePlus lesz, de az biztos, hogy nem iPhone.

Én is úgy látom, hogy a Nord-dal kezdenek talán valamelyest visszatérni a régi OnePlus-hoz. Bár szerintem ez egy külön vonal lesz, a hyperdrága telókat továbbra is nyomni fogják. Egyébként még így is kb az Apple árai alatt vannak (bár most nem csekkoltam konkrétan).

Egy szó mint száz, minőségre szerintem nem lehet panasz a OnePlus-ra, max az nem frankó, hogy az árcédulák felfele ívelnek.

Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years - o.k. Yamazaki is playing as well :)

Szerintem várj egy kicsit, mert a pletykák szerint jön (vagy nem) a Nord-nál olcsóbb Aurora (az nem világos még, hogy csak az USA-ban vagy máshol is):

https://www.t3.com/news/forget-the-oneplus-nord-and-say-hello-to-the-on…

trey @ gépház

"Inkább kb a OnePlus5 óta drágán árulják a minőséget."

hát ingyen sajnos nem lehet hosszútávon minőséget árulni. :((( ez az amit a sok fórum huszár nem ért meg

személy szerint örülök, hogy nem innen ül valaki a oneplus vezetői székében, mert akkor már nem létezne ez a márka. 

OnePlus most vagta el magat nalam, mert hiaba adta ki az Android 10-et O+5-re nem merek frissiteni mert a visszajelzesek alapjan egy bughalom napi hasznalatra alkalmatlan (battery drain, bluetooth, stabilitasi problemak). Meg az EIS-t is kviettek a camera app-bol. Bravo! Ez meg nem lenne alapbol baj de, hogy Majus ota nem voltak kepesek javitani a hibakat, az mar kurvara gaz. (es meg security patch se jott ki) Persze lehet a virusra fogni de kozben kijottek a "Nord"-dal, meg minden ujabb keszulekre kulonbozo frissitesekkel.

én frissítettem a 10-es androidra épülő oxygenos-re (O+5), napi használatban nem rossz, viszont az akksit sajnos nagyon zabálja valóban.

Az a nehéz ebben, hogy az 6-os volt talán az utolsó "flagship" telefonjuk amire szívesen váltanék, de az meg ma már nem éri meg (meg nem is lehet találni újat), így talán a nord lesz a következő lépcső. Sajnálatos, hogy pont az 5-ös telefont sikerült ennyire magára hagyni és még normális 3rd party OS alternatíva sincs (LineageOS-ből 9-es androidos nightly buildek vannak, random XDA-s ROMot meg nem szívesen raknék fel)

én frissítettem a 10-es androidra épülő oxygenos-re (O+5), napi használatban nem rossz

 én frissítettem a 10-es androidra épülő oxygenos-re (O+5T), napi használatban és bevallom semmi küllönbséget sem érzek az Android 8 óta

Az a nehéz ebben, hogy az 6-os volt talán az utolsó "flagship" telefonjuk amire szívesen váltanék,

Elmentek egy olyan irányba, ami egyre távolodott attól, ami miatt az elején többen is felszálltak a vonatra. A OnePlus One egyszerűsége, s az egyszerűségében rejlő nagyszerűsége, ami ötvöződött egy jó árral. Örülök, hogy a Nord-dal visszatértek az eredeti célokhoz. Érdekes módon semmi bajom nem volt a OnePlus One műanyag házával, a levehető hátlappal. De szerencse, mert a OnePlus-nál most már mindenki megtalálhatja a magának valót a 200 eurós entry-től, a 400 eurós középen át az 1000 euró közeli top kategóriáig. 

így talán a nord lesz a következő lépcső

Nem te vagy az egyetlen, aki ebbe az irányba megy. A Nord egy jórészt sallangoktól mentes, észszerű választás üdítő áron.

Sajnálatos, hogy pont az 5-ös telefont sikerült ennyire magára hagyni és még normális 3rd party OS alternatíva sincs (LineageOS-ből 9-es androidos nightly buildek vannak

Ami bőven elég.  Nem is tudok talán olyan Andrid 10-exkluzív feature-ről, amit használok és ne tudnék nélkülözni. Neked van ilyen? Én egy, a végtelenségig karbantartott Android 9-cel is bőven ellenék.

trey @ gépház

Semmilyen olyan extra igényem nincs ami csak a 10-es androidban (illetve a rá épülő új OxygenOS-ben) van meg, teljesen meglennék én is egy naprakészen tartott 9-el.

A legnagyobb bajom valójában az, hogy csak azért frissítettem, mert eddig az volt a tapasztalatom (8-ról 9-re váltáskor), hogy a major verzió upgrade után 1-2 hónappal jött még egy frissítés ahol lekerekítették a sorjás széleket és onnantól flottul használható volt a telefon. Na ez most a 10-esnél nagyon hiányzik, ráadásul a frissítéssel szokás szerint magamra zártam a kalitkát, mert ugye major verziót visszatolatni (9re) már csak egy full reset-el lehet, amihez nagyon nincs kedvem (bár ha az akksi tényleg így marad akkor lehet, hogy muszáj lesz).

A másik dolog ami aggaszt, az a korábbi hír amiben szó volt róla, hogy az OxygenOS is elindul abba az irányba ahol jobban testreszabják a UI-t, miközben én pont azért szeretem, mert viszonylag közel van a "vanilla" android élményhez. Ezen a ponton gondolkodtam el azon, hogy megint visszatérek a LineageOS-re, viszont abból meg jó lenne egy stable build.

Ami bőven elég.  Nem is tudok talán olyan Andrid 10-exkluzív feature-ről, amit használok és ne tudnék nélkülözni. Neked van ilyen?

En android 7 ota vagyok igy. Semmi extrat se hozott egyik se csak plusz megkotest.

 

Milyen uj (hasznos es nelkulozhetetlen) funkciot kaptatok

android 8-ra

android 9-re

android 10-re

?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nalam a gps mindig ki van kapcsolva, *kiveve* amikor elinditok egy navigalo programot (maps.me vagy gmaps).

 

Viszont pl. android 8-nal jott be, hogyha ki akarod kapcsolni a mobilnetet, akkor feldob egy popup-ot, hogy tenyleg?

Noh ez a popup feldobalas engem napjaban vagy 20x megakaszt. Csak mar nem volt kedvem az android 7-et eloturni...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Nalam a gps mindig ki van kapcsolva"

Szerintem ez csont felesleges. A rendszerszintű gps toggle csak engedélyt ad rá általánosságban, járatni nem járatja, csak ha egy app aktívan akarja ezt (és engedélye is van rá tőled). Inkább szabályozd be hogy melyik app használhatja, aztán hagyd bekapcsolva, és ne szopasd magad hülyeségekkel. Azt hiszem Android 10-ben már lehet külön csak arra korlátozni, ha előtérben van az app (azaz aktívan használod).

De en nem bizom az alkalmazasokban:) Es szeretem en kiadni, hogy ki mikor kaphat gpst, minthogy mindegyik akkor kapja, amikor neki tetszik.

Viszont nemelyiket hasznalom (bar nem szivesen).

De az en gps hasznalatom az heti 1 alkalom vagy havi 4 alkalom, kizarolag navigaciohoz.

 

Te mire hasznalod, amiert kenyelmesebb allandoan bekapcsolva hagyni?

A mcDonalds app miatt?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Revolut location security az első ami eszembe jut. Annak folyamatos gps adatokra van szüksége ahhoz hogy működjön. De ezen kívül a waze -t is használom minden nap.

(tehát ha a fizikai revolut kártyával fizetek a mittomén Budaörsi Auchanban akkor megnézi az utolsó telefon locationt, és probléma esetén rögtön fagyasztja a kártyát -> lopásvédelem).

Az egész sztori iszonyatosan amatőr, szerintem felejtsd el.

(egyébként vélhetően nem, nemrég ránéztem, az app telepítőben revolutot találtam, otp-cib-kh nuku, matyizhatod fel valahonnan, aztán valószínűleg szét fog szakadni a microg miatt)