Telefon törött kijelző - adatmentés micro USB OTG HDMI kábellel

Sziasztok!

Sajnos ma véletlenül leesett a telefonom, egy Xperia Z5. A kijelző teljesen széttört, nincs is rajta sok kép. Viszont van itthon egy MHL-USB és egy MHL-HDMI kábelem. A jó hír: a telefon tökéletesen működik. A rossz hír, nincs se kép, se érintés, ADB-re meg sem nyikkan. Kéne nekem egy olyan adapter, mely szintén MHL-es, viszont rendelkezik USB és HDMI porttal, valami ilyesmi:

https://hu.gearbest.com/samsung-cables-adapters/pp_253269.html

Sajnos sehol sem találok, egyik volt kollégámnak volt hasonló, működött is vele a telefon (volt HDMI-n kép, és USB-n keresztül egér), de már nincs meg neki.

Az USB-C-s adapterek szerintem nem alkalmasak a célra, nem hiszem, hogy a telefon felismerné.

Kölcsön tudná valaki esetleg adni Budapesten? Vagy tud egy boltot, ahol pár napon belül át tudnám venni? 

Köszönöm!

Hozzászólások

ha van sony tv-d akkor lattam olyan amelyik hdmi-n keresztul tudott passthrough bill/eger vezerlest a tv-be dugott eszkozokkel, mondjuk aztnem tudom, h ehhez kell e engedelyezni valamit, vagy hogyan mukodik

Fejlemény, a fdeyso által javasolt dolog működik CEC-s HDMI porttal. Viszont a sok mozgatástól most elvált a kijelző a szalagkábeltől, így a törött telefon bootloop-os lett.

A kijelző lecsatlakozásakor megszűnt a bootloop, elindult a telefon, viszont így meg grafikus kódot kér, amit nem tudok bevinni a tv távirányítójával. Csak szereznem kell egy kijelzőt pár percre.

Az általad linkelt adapter Galaxy SIII-hoz készült, ahogy látom. Annak speciális 11 pines MHL csatlakozója volt és ott külön ment így MHL és USB-OTG. Azonban ez ha jól tudom régi Samsung specifikus dolog, neked a telefonod microUSB csatlakozójában egyáltalán van annyi pin?

A jövőre nézve: Egy kijelző csere bár lehet, hogy drágább, de kevesebb szívást jelent. Bár nem tudom, a sanyi telefonoknak mennyire zaccos a kijelzőjét (kerettel együtt, mert az az egyszerűbb) cserélni, mert az olyan 8-9E Ft-ért beszerezhető az Aliról, úgyhogy ha javasolhatom, a hardveres problémát a jövőben ne próbáld meg szoftveresen orvosolni :-)

Szerkesztve: 2020. 08. 12., sze – 20:53

ha unlockoltad, akkor recovery-bol siman lehet adb-vel masolni.

ha gyari firmware-t hagytal rajta, az szivas. Legkozelebb jusson eszedbe, hogy elso dolgod legyen unlockolni. Ha az megvan, akkor fastboot-tal mar ra tudsz irni egy recovery-t es azt bebootolni.

Nem akarok új topikot nyitni, nekem a feleségem Galaxy A5-ös kijelzője ment tropára, ebay-ről berendeltem egyet, hol, kik tudjék ezt normális áron kicserélni?

már volt egyszer összetörve, de akkor csak az érintőképernyőt fedő üveg tört össze és nem kellett hozzá új kijelző (horror itthoni áron), akkor zuglói szervizben valami 18e ft. volt a javítás, ennyit már lehet nem érne meg...

Hozott alkatrészt szerintem még a zsebbefizetős sufnigéesemszervíz sem épít be szívesen - vagy annyiért, amennyiért saját alkatrésszel adná. A kérdés az, hogy csak lcd+touch, vagy kerettel együtt rendelted? Mert ha keret (készülékváz) nélkül, akkor ahhoz szervíz kell, mert "sütőben" kell lemelengetni a régit a helyéről, és utána megfelelő ragasztóval felnyallintani a helyére az újat. Ha kerettel veszed a kijelzőt, akkor gyakorlatilag annyi a dolog vele, hogy a készülék "belét" át kell csavarozni/pakolni az új keretbe. (Ott mondjuk a bekapcsoló/hangerő gombok nyomófelülete, a vibramotor meg az aksi szokott problémásabb lenni, mert ezek ragasztva vannak a kerethez, de nem kunszt óvatosan leoperálni egyiket sem - ráadásul szervíz szokott ilyet tartani a polcon, mert relative filléres alkatrészek, kvázi 10-15 percnél többet nem érdemes a le/kioperálásukkal foglalkozni. (Értelemszerűen az aksi nem ez a kategória, de annak a kiszedésére megvannak a megfelelő technikák.)

Én két Xiaomi készülékben cseréltem kijelzőt, onnan a tapasztalat, hogy azért kerettel együtt rendelt kijelzőnél is bele lehet futni "bazze" helyzetbe :-)
 

ifixit -en vagy siman youtube-on tipikusan vannak step by step videok, erdemes megnezni, nem annyira bonyolult muvelet. inkabb csak szopatos. a kijelzo ugyanis tipikusan randan ragasztva van, es mondhatnak, amit akarnak, nekem bizony melegitessel sem engedett el elegge, ugyhogy tipikusan szilankosra tort uveg es sok-sok uvegszilank+ragaszto-vakaraszas lett a vege egy ilyennek. Pepecs munka, de nem igenyel komolyabb muszaki venat.