[ Megoldva ] openvpn windows kliens - láma

Fórumok

Van egy linuxon futó openvpn szerverem, és linux alatt kliensem is, amivel szépen fel tudok csatlakozni.

Szeretnék windows-ról is felkapcsolódni, de sehogyan sem megy. Ha csak egy openvpn klienst telepítek windowsra, akkor folyamatosan valamilyen kiexportált fájlt akar, amilyenem nincs. Nálam a szerveren nem találtam ilyen exportálási lehetőséget.

Van kliens konfig fájlom, de azt nem tudom megetetni a windows klienssel.

Tud ebben valaki segíteni? Biztos valami alapvetőt bénázok el, mert nem lehet ez ennyire egyedi igény ... :O

Hozzászólások

Oo..milyen openvpn klienst telepitettel a Windows-ra? Siman ugyanazt a file-t kell neki beadni, mint amivel a Linux alatti kliensrol csatlakozol (konkretan ugyanazt a kliens konfig file-t). Szamtalanszor csinaltam mar, ennek mukodnie kene. :)

Jogos, jar a +1, erre erdemes lehet figyelni, viszont ha minden uj, nem kene ilyen gondnak lennie, amikor megcsinalom a konfigot Linuxon, onnan kuldom parancssorbol mailen tovabb a Windows-nak, jellemzoen, es egy az egyben felhasznalom. Szerintem ott az openvpn kliensverzio kornyeken lesz a gond, igy elsore, de hatha meglatjuk. :)

Igen, én is ettől tartok, hogy rossz klienst telepítek. De, hát az openvpn oldaláról feltettem én már mindent. Teljes openvpn szervert is, hátha abban lesz valamilyen támogató utility, hogy grafikus felületen beállíthassam, mint gnome alatt. (Elvégre mégiscsak windows.)

Telepítés után valamilyen url-t kér, amim persze nincs. Olyan, hogy config fájl beadása, olyat nem találtam.

Próbáltam letölteni az openvpn connect-et:

https://openvpn.net/downloads/openvpn-connect-v3-windows.msi

De a teljes szerver verziót is (win7-re lesz):

https://swupdate.openvpn.org/community/releases/openvpn-install-2.4.9-I…

Hol "használod fel" az eredeti konfigot? Van valamilyen mappa, amibe bele kell tenni - gondolom, akkor valami fix néven? Vagy van valamilyen felület, ahol fel kell tölteni?

Gondolom az .ovpn fájlt kell beadni. A telepítés után van egy kis monitor-ikon a tálca jobb  alsó sarkán. Azon jobbegér,a megnyíló menüben pedig megtalálod a tallózást. Hozzáadod a faljt és megjelenik a kapcsolat a következő jobbegér után a menüben. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

+1. Ha OpenVPN GUI-t használ, két helyre teheti: a User profiljában az OpenVPN\conf mappába (ezt az első elindításkor létrehozza a GUI, aztán panaszkodik, hogy nincs ott konfig fájl) vagy a C:\Program Files\OpenVPN\conf -ba, utóbbit az "OpenVPN Service" is látja (ha user interakció nélkül kell a VPN, akkor ide érdemes berakni, a service-t meg átrakni automatikus indításúra)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem. Ezek kliensek. Ha ez zavart meg: WINDOWS 10/SERVER 2016/SERVER 2019 INSTALLER (NSIS)

Ott a server a windows server 2016 stb OS-re vonatkozik, nem a VPN-re.

Ahogy írták: "C:\Program Files\OpenVPN\conf" mappába tedd a .ovpn fájlt vagy akár ide almappákba beteheted, hogy vpn1/valami.ovpn.

Úgy tűnik, nagyon nem akarja ezt. Telepítettem egy virtuális gépre Windows 7-et, hogy ne éles gépen próbálgassam. Letöltöttem az openvpn win7 telepítőjét: 4MB.

A telepítő futtatásakor ezt mondja: Error launching installer.

Megpróbáltam a régebbi verziókat is. Ugyanez.

:(

Teljes frissítés végigment, minden update ok, de sajnos a helyzet továbbra sem változott: a telepítő indításakor az "Error launching installer" üzenetet kapom. Bármelyik verziót is próbáltam telepíteni az opnvpn oldaláról.

Ha jól olvastam utána, akkor olyankor ad ilyen üzenetet, amikor a rendszer nem kompatibilis a telepítendő szoftverrel. De, hát ez Window 7, ráadásul 64 bites. Van ezen belül is még további, a telepítés szempontjából lényeges osztás? Egy vpn például csak professional változaton futhat? Vagy telepítenem kellene még valamit? Vagy mi lehet még emögött?

Az NSIS a telepítőrendszer neve, úgyhogy vagy sérült a telepítő, vagy valami gebasz van :) Próbáld ki mondjuk a https://swupdate.openvpn.org/community/releases/openvpn-install-2.4.6-I… verziót, itt még a Win7/Win10 közti szétszedés előtti állapot volt.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Na jo, ennyi "szenvedes" utan megneztem mi van Windows-on telepitve: OpenVPN GUI v11.13.0.0 (ne kerdezd miert pont ez, valoszinleg telepites ota nem nyultam hozza, mukodik, ezt a gepet aranylag ritkan hasznalom). Be vannak neki adva a konfigok, poccre mukodik, most is kiprobaltam. Ennel tobbet nem tudom hogyan tehetnek hozza. :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget, problémák megoldva, openvpn kliens gyönyörűen megy! :)

MEGOLDÁS

1 - An "NSIS Error: Error launching installer" hibaüzenet oka az volt, hogy a windows lokációja Amerikaira volt állítva. Gondolom, ez valami jogi problémát okozhatott. Átállítottam magyarra, és gyönyörűen ment a telepítés. :)

2 - A fenti segítségek alapján a konfigfájlt betettem a user openvpn mappájának config almappjába, client.ovpn néven, és már csak arra kellett figyelnem, hogy a hitelesítési fájlok útvonala ne tartalmazzon ékezetes karaktert. Ezek után szinte első pöccre felment. Előtte, pedig ami kifogása volt, azt értelmesen közölte, így könnyű volt javítani.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, és remélem, lesz, akinek ez az összefoglalás időt takarít majd meg.