Videó mentése archivum.mtva.hu -ról

Fórumok

Mostanában hogyan szokás videókat lementeni a archivum.mtva.hu-ról? 

Régebben szép sorszámozott 7 másodperces videó szelet fájlok voltak, de most ilyen url-ek vannak, amik ráadásul szinte azonnal lejárnak: https://stream8.nava.hu/m3_VOD_bdrm/_definst_/amlst:M3-8774079692996659…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 10., h – 12:06

Hasonló megoldás nem működik?

ffmpeg -user_agent "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3554.0 Safari/537.36" -i URL -c copy -bsf:a aac_adtstoasc OUTPUT.MP4

TL;DR: Firefox jelzi hogy DRM-mel védett a stream, nem tudom mivel lehetne átkódolni.

Ha megnézed a network requesteket, fogsz látni egy manifest.mpd file-t ami egy DASH media presentation description file (ebből lesznek azok az URL-ek amiket látsz). A próba kedvéért próbáltam megedetni VLC-vel, de nem tudott vele mit kezdeni. Ezért próba-szerencse alapon átírtam az URL-ben a kiterjesztést .mpd-ről .m3u8-ra, így kaptam egy HSL playlistet. Ezt már meg tudtam etetni VLC-vel, de a lejátszás így sem sikerült, a nyers .ts fileokat nem tudja lejátszani.

Ugyan nem a legkézenfekvőbb megoldás, de ha nincs más marad a képernyőfelvétel. Linuxon a lehetőségek tárháza. A simplescreenrecorder, open broadcaster studio, kazam. Én az elsőt próbáltam. Van még egy rakat, mint pl a recordmydesktop, de elavult, azt hiszem nem is vesz tudomást a pulseaudio létezéséről.

Hátrányok, bika gép kell a jó felbontáshoz és időigényes, mert végig kell játszani a videofájlokat. Utána meg lehet vagdosni stb.

Írj nekik nyugodtam levelet. Jó arcok és lehet, hogy tudnak segíteni, de valamennyire fizetős módon biztosan.

Az MTVA alatt cégek és intézmények tömegei vannak, de a pénzek biztosan nem mindenhova érnek el, ez biztos.

Az biztos, hogy ha szeretnél valamit azt valakinek végre kell hajtani, letölteni, kódolni, dvd-re írni, postázni. Ha ez ingyenes lenne akkor nem vennék komolyan és dvd tékának használnák de ha kell érte valamennyit fizetni akkor komolyan veszik és az kéri akinek tényleg kell, de egyáltalán nem tudom, hogy mi a helyzet vagy van-e.

Biztos van olyan tartalom az archivum.mtva.hu ami külsős, de a legtöbb ott lévő mind állami, adóforintokból pénzből készült dolog. Természetesen a szerői jog mindenkit megillet, azonban ha valamit az állam finanszíroz, akkor az mitől lenne privát?

A szerzői jog alapján. A legtöbb esetben az alkotókat a szerződésük megkötésekor lemondatják a szerzői jogaikról így ha az MTVA az egyetlen jogtulajdonos akkor ingyenessé teheti, de olyan művek esetén ahol egyetlen egy valaki aki a stáblistán szerepel, ehhez nem járul hozzá már nem lehet megtenni.

A pénz forrása teljesen független jogi oldalról, emiatt is szarházi dolog, hogy bármely magyar film vagy műsor nem ingyenes, kivéve a kereskedelmi műsorok vagy filmek esetében de az elmúlt 50-70 év filmjének és műsorának túlnyomó része állami pénzből készült de nem az államé teljes mértékben. Ez van. A nyugdíjpénztári vagyon is nagyon gyorsan elpárolgott, az se zavar senkit.

Létezik ilyen szolgáltatás. Médiafigyelőnek hívják és függetlenül az MTVA-tól működnek. Lehet a tévétársaságoknak is van ilyen. Azt nem tudom, hogy filmeket is adnak-e DVD-n, műsorokat biztosan. Elvben újságíróknak van, ha látnak valamit amit nem rögzítettek, de cikkhez kell, vagy műsorhoz. Illetve bárkinek, aki sehonnan máshonnan nem tud beszerezni valamit ami a tv-ben volt. 

Úgy tűnik, a Firefoxhoz készített "Video DownloadHelper" kiegészítővel lehet onnan letölteni filmeket. Ha a főoldalról nem is mindig, de ha közvetlenül a beágyazáshoz való linket nyitod meg, akkor szerintem menni fog.