Fehéroroszország forradalom előtt?

Orbánt megkérdezték Minszkben, hogy mit szól ahhoz, ahogy a nyugati országok véleményezik Lukasenko koronavírus kezelését:

„A nyugati országok gyakran hiszik azt, hogy egy magasabb szintű tudás képviselői, csak mert parlamenti demokráciákat hoztak létre a második világháborút követően” 

Ilyen ország barátságát keressük, ahol elhazudják a koronavírust. Most úgy tűnik ez a hazugság a fehérorosz nép számára vörös posztó. 

Vajon lesz forradalom vagy csak simán bebörtönöznek mindenkit.

Forrás: https://eng.belta.by/president/view/orban-some-western-european-states-impose-their-views-on-others-and-many-tolerate-this-130873-2020/

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 10., h – 14:27

A link 404, új sorba tört a -2020

Szerkesztve: 2020. 08. 10., h – 14:31

törölve

amikor minszkben járt haverkodott/puszilkodott/nyalizott, a brüsszeli bürokratáknál elítéli minszket/lukasenkat de ott is csak nyalizik:))
szerinte ez a politika.
szerintem meg egy fafej

Most az USA demokráciája jobb példa, ahol meg épp a csőcselék veri szét az országot?

10 perccel ezelott

Tudod e hogy barati arab orszagokban ezert demokratikus halalbuntetest adnak meg mindig a nem demokratikusakban meg csak siman feldarabol a "csocselek"

Szoval elso pont es ez is ovatos becsles ha belevesszuk fekete afrikat akkor 10 masodperc...

Az, hogy ezert senki nem karog az meg azert van, mert nem protestans feher ember, ha azok lennenek, akkor mar menne is a demokracia export.

A pocsolyan tuli helyzet meg nehany gocpont kivetelevel nem erezheto mar, legfeljebb hiradasokbol, tarsadalom onszabalyozo rendszeret sem kell lebecsulni fokent ha az megfeleloen hatekonyan eliminalja a szuksegtelenul eroszakos "csocseleket"

Valasztasok vegeig nem is fog valtozni, mert ez erdeke a rezsimnek, hogy mutassa azt, hogy a mindenfele import szinesekkel meg negrokkal nem lehet es nem is kell kesztyus kezzel banni... Ne becsuld ala egy politikus/part/rezsim/elnok/kiraly mocskossagat ha az a hatalma megtartasahoz szukseges akkor barmit berhol barkit felhasznalnak/elhasznalnak/likvidalnak akar tomeges meretben is.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Olyan erovel kell fellepni, ami azonnal megszunteti az ellenallast (boven van ilyen), nagyon gyorsan meg lehet oldani egy ilyen helyzetet. Hogy mast ne mondjak, Izraelben nem nagyon tortennek effele dolgok, ott k gyorsan lerendeznek barmi hasonlo kezdemenyezest. Itt is az kellett volna, nem most, honapokkal ezelott.

Dehogy lenne polgarhaboru, az legfeljebb akkor tortenne meg, ha meg egy effele retorziot is sikerulne elrontani.

Aha...a lakosság 30%-a rendelkezik fegyverrel hivatalosan is, nem hivatalosan ennél is többen. Továbbá általában nem csak 1 darab van akinek van. Ezenkívül a hadsereget a lakosság ellen bevetni alkotmányellenes. Még véletlenül sem jut ilyen az eszébe a kormánynak, mert itt visszalőnek.

"Everything fails, all the time."

Kedves George Floyd forradalmi elvtárs, akit már-már jézussal azonosítanak egy rablásért elítélt, büntetett előéletű drogos pöcs volt, aki konkrétan abba halt bele, hogy túltólta az anfetamint meg a fentanylt, ami pont a tüdő működését akadályozza meg. Már akkor is halott volt, mikor a rendőr lefogta, hogy nehogy még a végén csináljon valami hülyeséget, mielőtt megmurdál.

Na most ezen gyökér miatt akarják egyesek szétbarmolni teljesen az USA-t.

Nem emiatt. Ez csak egy jó ürügy, egy jelkép.

A dolog úgy áll, hogy nem lett volna ebből még egy mínuszos hír se nagyon az újságokban, ha:

—Nem épp Trump az elnök

—és nincs a koronavájrúsz.

Ezek közül az egyik is túl sok, de a kettő együtt brutál!

Amióta Trump az elnök, azóta az USA lakóinak jó felének igazából nincs elnöke. Hivatalosan van, gyakorlatilag nincs, mert Trump még a megválasztása után se törekedett rá hogy a nem rá szavazókkal kibéküljön valahogy, hogy „egységet” hozzon létre, stb... sőt, soha abba nem hagyta a kampányolást, és inkább minden erővel mélyítette a „törésvonalakat”! Emiatt az ország bő fele egyszerűen nem tekinti a saját elnökének - még akkor se ha nagynéha esetleg van valami olyan tette ennek a pojácának amivel amúgy a „másik oldal” is egyetért. Mert ez ritka, és különben se viselkedik elnökhöz méltóan. Bár ez a legkisebb baj, a nagyobbik hogy permanens hazudozó, emiatt NEM LEHET BÍZNI BENNE!

Na most ez rohadtul frusztrálja a népet.

Jött a koronavírus. Az hagyján hogy Trump hülyén kezelte a kérdést - minden sajtóorgánum ezt fújja, s hogy ezért haragszanak rá az emberek. NEM. Nem igaz. Az emberek enélkül is haragszanak rá, a koronavírus kezelése olyasmi hogy pewrsze hülyén kezelte de tőle nem is vártak mást nagyon (legfeljebb egy maroknyi fanatikus híve). Ellenben jöttek ezek a karanténok, ki se lehetett szinte mozdulni, a munkanélküliség nőtt, a bevételek visszaestek stb, s ez megint: Frusztrálja az embereket! És nem kicsit hanem nagyon.

E két frusztráció összeradódik. A feszültség robbanásig nő.

És ekkor jön ez a Floyd fickó aki képes meghalni direkt úgy hogy egy csomóan levideózzák! Hú! Megvan az „utolsó csepp”! Mármint, a jó ürügy! Ha azellen tüntetnének hogy ne kelljen maszkot viselni, rögtön szabálysértés lenne, meg a társadalom fele hülyének meg felelőtlennek nevezné őket... De ez most más! Most ők egy ártatlan ember halála miatt tüntetnek! A rendőri túlkapások ellen! A feketék jogaiért! Ésatöbbi!

És biztos van is aki ezt komolyan elhiszi. Van aki tényleg ezért tüntet, igen. A többség azonban csak ki akarja ereszteni a gőzt magából. A frusztrációt. Végre kimozdulha! Ordibálhat! Nincsenek meccsek? Tömegrendezvények? Sebaj, a tüntetés is megteszi! Nem verheti meg Trumpot személyesen? Akkor megdobálja a rendőröket valamivel!

Ez az egész nem is fog csillapodni a választásokig szerintem, holott igazából én attól félek mi lesz AZUTÁN...

Mert tökmindegy ki győz, a másik fél nem egykönnyen fogadja majd el a vereségét!

És hogy mi lesz a vírussal? Az már nem kérdés. Itt már szerintem az van hogy azt megállítani nem lehet, gyakorlatilag szabadon van engedve, csak ezt senki nem meri bevallani. Tökmindegy mit rendelnek el, a lakosság fele baszik betartani a szabályokat, de különben is annyi a tüntetés hogy a tüntetésen KÍVÜL hiába tartanak be minden szabályt, az már annyi mint halottnak a szenteltvíz...

A vírussal szemben az USA elvesztette a háborút, hogy a következménye ennek mi lesz az már nem az egészségügyi hatóságokon múlik hanem azon, hogy maga a vírus mennyire „gonosz” vagy „jóindulatú”. Hivatalos becslések szerint is van az USA-ban már vagy 5 millió fertőzött, de a magánvéleményem az hogy a valós szám ennek inkább úgy az ötszöröse-hatszorosa, és lehet hogy még ezzel is alábecsültem a valóságot. De ha maradunk ennél hogy hatszorosa, az is a teljes népesség tíz százaléka. (Én is elkaptam, túléltem, de semmiféle statisztikájukban nem szereplek...)

A helyzeten az se változtatna ha kijönne az oltás. A lakosság legalább egyharmada (de inkább fele) máris azon a véleményen van hogy nem fogja hagyni hogy beoltsák... És ne csak az olyan idiótákra gondoljatok akik azt hiszik az oltóanyagban nanorobotok vannak amik általk majd Bill Gates irányítja a gondolkodásukat zombivá téve őket! Bár VANNAK ILYENEK IS, akik az effélét komolyan hiszik! De ezek egy elenyésző kisebbség, akkor is ha a média állandóan ezekkel példálódzik. A nagyobbik tömeg egyszerűen azért nem akarja hogy beoltsák amiért én se: Nem hiszik, hogy ilyen rohamléptekkel valóban megbízható és mellékhatásmentes oltóanyagot lehet készíteni!

Én például mint mondtam már túléltem a Covidot, és bár tudom hogy a védettségem nem biztos hogy örökké tart, de messze kisebb kockázatnak tartom egy újabb fertőzés (és az immunrendszerem általi meggyógyulás) bevállalását, mint hogy beadassak magamnak valami „pre-alfa” verziójú kutyulékot! Ráadásul már pedzegetik hogy ebből is minimum két adag kell!

Sőt az is lehet hogy még ingyenes se lesz, hanem fizetnem kéne érte! Na menjenek a fenébe!

És amit írtam, az egy eléggé elterjedt vélemény ám errefelé... nem mondom hogy általános. De nagyon sokan így vélik.

Szóval mondom, itt így állnak a dolgok jelenleg. És nem, ez még nem is olyan rossz! A rossz szerintem az lesz ami a választások után fog történni. Kivételesen azonban nagyon örülnék neki ha nem lenne igazam...

Jha értem, tehát ha a demokráciában nem tetszik az, ahogy a demokrácia működik, akkor szét lehet verni az országot. Egyébként magam részéről őszintén szólva teljesen hihetőnek tartom azon véleményeket, hogy ez az egész George Floydos balhé egy kívülről irányított vagy kezdeményezett lépés az USA destabilizálására. (Az egyes konteók mértékét és módszereit már fenntartásokkal kezelem, mindenesetre láttunk már ilyet más országokkal is.)

Abban meg egyetértek, hogy Trump nem egy jó elnök. Erre viszont nem a fosztogatás a megoldás.

És ne csak az olyan idiótákra gondoljatok akik azt hiszik az oltóanyagban nanorobotok vannak amik általk majd Bill Gates irányítja a gondolkodásukat zombivá téve őket! Bár VANNAK ILYENEK IS, akik az effélét komolyan hiszik! De

Igazából az egész nem zavarna, hogy ha ez megmaradna egy vízzel odébb. A probléma az, hogy itt is találkoztam olyan idiótával már, aki ezt komolyan elhitte.

Szerk.: jut eszembe, 2006: igazából ott is hallottam olyan politológusi véleményeket, hogy nagyon nem mutat jó képet kifele az, hogy ha egy ország kormányzatát az utcáról meg lehet dönteni, mert egyrészt sok a "hasznos idióta", másrészt egy idegen állam ezt bármikor felhasználhatja és nem azt mutatja, hogy annak az országnak a vezetése stabil.

hát igen, ebben igazad van.
ennek ellenére, vagy tán éppen ezért nem kellett volna lelőni az utcán, mint semjén a rénszarvast.

ez még megfejelték 2-3 egyéb túlkapással, ahol teljesen normális és normálisan viselkedő együttműködő embert is erőszakosan kinyírtak.
ezek után mégis mire számítottak?

Tehát lefogták, nehogy halála előtt bedrogozva valami euforikus rohamában még valami ostobaságot csináljon. Pont azért csinálják így, mert ez a leghatásosabb.

Ha megnézed a vágatlan videókat, már akkor is mondogatta, hogy nem kap levegőt, mikor még messze nem volt földön. Itt van pl. 10:20 környékén... Konkrétan a hóna alatt tartja (feltételezem, próbálja ülő helyzetbe rántani a kocsiban), már akkor mondja, utána került le a földre: https://www.youtube.com/watch?v=JbeL55zvFU0 De ha megnézed előröl, előtte is zavart volt, össze-vissza hol tudott beszélni, hol nem, hol ilyen volt, hol olyan.

Igen, ugyanis mint látszik a felvételen, előtte ~8 percet térdeltek a nyakán.

Ha még akkor mentőt hívnak még mikor kb. tizedjére elmondja hogy nem kap levegőt, nem biztos hogy meghalt volna. És most lehet, hogy nem szándékos emberölés lenne a vád a rendőrök ellen.

"Everything fails, all the time."

De közben 8 percig a nyakán térdeltek. És te linkelted eggyel feljebb, hogy már előtte is panaszkodott, hogy nem kap levegőt. Tehát szerinted ez így oké. hogy nem kap levegőt (ezt többször elmondja, előtte, közben is), de azért amíg a mentőt várják, addig biztos ami biztos a nyakán térdelnek? Annak aki eleve fuldoklik. Te mit látsz ebben, vagy mégis mit akarsz belemagyarázni? Így helyes? A rendőr segíteni akart a nyakon térdeléssel a fuldoklónak? Hátha ettől javul az állapota, amíg kiér a mentő? nem is a rendőr ölte meg, mert a mentőben halt meg? Az nem lehet, hogy azért halt meg a mentőben, mert eleve szarul volt (amit a rendőrnek el is mondott párszor) a ÉS még bónuszként rátérdeltek a nyakára röpke 8 percig? Nem lehet összefüggés?

A rendőr segíteni akart a nyakon térdeléssel a fuldoklónak?

Nem, a rendőr azt próbálta megakadályozni, hogy esetleg átmegy hulk módba a cucctól, amit magába tolt. Az a tény, megvan, hogy be volt drogozva? És ha megnézed, addig nem is térdeltek rá a nyakára, ameddig nem próbált ellenállni annak, hogy beültetik a rendőrautóba. Ha valakiről látszik, hogy be van cuccolva és kiszámíthatatlanul viselkedik ÉS még ellenáll a letartóztatásnak (miután egyértelműen elmagyarázták neki, hogy beültetik a kocsiba), akkor szerinted az a helyes megoldás, hogy leülteted a sarokba, hááátha talán esetleg véletlenül nem fog semmit se csinálni (ismétlem, ellenállt a letartóztatásnak), vagy az, hogy megpróbálod megakadályozni abban, hogy bármit is csináljon?

Apropó, kocsiba ültetés: ott magyaráz, hogy klausztrofóbiás. Na most a saját autójában nem volt klausztrofóbiás?

A rosszullét meg eleve egy olyan dolog, hogy addig ameddig egy mentős meg nem vizsgálja, hogy mi van vele ténylegesen, addig lehet bármi, nem ritka, hogy bekamuzzák, hátha akkor kevésbé fogják szorosan ezzel is növelve a szökési esélyeit.

Az nem lehet, hogy azért halt meg a mentőben, mert eleve szarul volt

Ezt próbálom elmagyarázni: azért halt meg, mert szarul volt. Azért volt szarul, mert túltolta a drogot.

Nem lehet összefüggés?

De lehet. Különbség a lehet és a valóság közt annyi, hogy a halottkém egyértelműen megállapította, hogy a drog miatt halt meg és nem azért, mert a nyakán térdeltek.

És ismételten mondom, a nyakának az oldalán térdektek és nem az elején. Próbáld meg azt, hogy két kezeddel összenyomod a nyakadat oldalról és előlről. Az előbbi szar lesz és fájni fog, a másiknál meg beszélni se fogsz tudni már egy kis nyomástól, nem, hogy még vinnyogni a rendőrnek. Nem véletlen ez a process, hozzáértők leírták/elmondták már több helyen az interneten.

És még egyszer: Murricában kevesebbért is lőttek már le rendőrök letartóztatásért ellenállót. Ha tényleg az lett volna a cél, hogy szarik rá, ki akarja nyírni, akkor abban a pillanatban fegyvert ránthatott volna, amikor nem akart beülni az autóba.

Szóval nehogy már a bedrogozott, beszámíthatatlan nyominak álljon feljebb, csak mert alkalmazták rá a processt.

Nem tudom megvan-e az a jótanács neked, hogy részegekkel és különösen bedrogozott emberekkel nem feltétlen érdemes verekedést kezdeményezni, mert esetleg nem igazán éreznek fájdalmat vagy csak túl későn. Pont ezért fogják le alaposan, hogy ha esetleg előjön belőle a minden mindegy és a bedrogozott hulk, akkor lehetőleg stabilan legyen tartva, ne álljon neki berzerkedni. (FYI: nácik is épp emiatt osztogattak mindenféle amfetamin alapú cuccot a katonáknak, mert adott időre megnövelte az erejüket, állóképességüket, stb.)

Másrészt nem tudom feltűnt-e, éppen ellenállt a rendőröknek, miközben egy kocsiba be akarták ültetni. Ha nagyon akarta volna, akkor már az autóba való beszálláskor való ellenálláskor fogta volna aztán lelőtte volna a francba, ennél jóval kevesebbért is lőttek már le rendőrök letartóztatás során valakit.

Harmadrészt nem tudom feltűnt-e, oldalról fekszik a nyakán, az hamarabb nyom eret, mint légcsövet.

Negyedrészt, a mentőben halt meg, nem amikor a nyakán térdelt.

Ötödrészt, az első halottkémi jelentés is megmondta egyértelműen, hogy effektíve már rég halott volt, annyi cucc volt benne.

Szóval nem, nem a rendőr volt a hülye, hogy egy bedrogozott, kiszámíthatatlan hülyét lefogott rendesen. Ezt az aprócska tényt, hogy zavart állapotban kocsiban ült, hamis pénzzel fizetett, korábban is volt már ügye rablásért, drogért miért ignorálod?

"Ezt az aprócska tényt, hogy zavart állapotban kocsiban ült, hamis pénzzel fizetett, korábban is volt már ügye rablásért, drogért miért ignorálod?"

Mert kettosmerces faszkalap. Sot, ami nem fer bele a vilagkepebe, az csak az oroszok altal hackterjesztett fake news lehet, semmi mas.

Azért a ló túloldalára ne essünk már át. Bedrogozott, fizetett egy hamis 20-assal, ráhívták a rendőröket, azok megpróbálták letartóztatni, ellenállt, majd később a mentőben meghalt. Ennyi a sztori. Ellenben az tény, hogy ezt felhasználva egyesek nagyon jól megpróbálják ezzel megbontani a közrendet az USA-ban. Hogy az szervezett vagy sem, azt majd megvitatják a konteósok.

Itthon is volt hasonló, talán Kecskeméten, amikor egy tetten ért tolvaj menekülés közben infarktust kapott. Tanulság: nem kell olyat tenni, amiért nyilvánvalóan nem fog szeretni egy rendőr.

"Pont ezért fogják le alaposan,"
Lefoghatták volna máshogy, ha már eleve arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt. Meg volt bilincselve. 

"Másrészt nem tudom feltűnt-e, éppen ellenállt a rendőröknek,"
Akkor már nem állt ellen ,amikor 8 percig térdeltek a nyakán. Sőt a végén már eszméletlen volt és még mindig rajta térdelt a rend őre. Ott reklamáltak a szemtanúk, hogy legalább a pulzusát nézzék meg.

"Harmadrészt nem tudom feltűnt-e, oldalról fekszik a nyakán, az hamarabb nyom eret, mint légcsövet."
És tessék mondani doktor úr, az agyi oxigénhiány 8 percig az jobb, mint a fulladás? 

"Negyedrészt, a mentőben halt meg, nem amikor a nyakán térdelt."
Ez milyen hülye érv már. Tehát nincs és nem is lehet összefüggés, ha valaki eleve nem kap levegőt és 8 percig a nyakára térdelnek, aztán meghal. Biztos valami vírus vitte el szegényt hirtelen. Ezekszerint ha mellbe lőnek, de nem halsz meg rögtön, csak a mentőben, vagy másnap a kórházban, akkor a mellbelövésnek már nincs is köze a dologhoz.

"Ötödrészt.."
"Mr. Floyd had a negligible amount of drugs in his system — 19 nanograms per milliliter of methamphetamine and 2.9 nanograms per milliliter of THC, the major psychoactive ingredient in marijuana. Those numbers suggest he hadn’t used them in at least several hours, maybe a day. Nor would marijuana use have stoked violence. Its primary effects are relaxation, sedation, euphoria and increased hunger." 

"Ezt az aprócska tényt, hogy zavart állapotban kocsiban ült, hamis pénzzel fizetett, korábban is volt már ügye rablásért, drogért miért ignorálod?"

Nem ignorálta, csak ennek nincs köze ahhoz, hogy a földön fekve megölték.

Akkor már nem állt ellen ,amikor 8 percig térdeltek a nyakán.

És honnan tudod, hogy nem esik pánikba egyszer csak, aminek hatására menekülni akar? Ráadásul akkor már látszott, hogy be van drogozva, lehet az akármilyen cucc, ami kikapcsolja az agy azon képességeit, hogy lekorlátozza, hogy mennyi erőt fejtsél ki, hogy túlterheld. Mivel garantálod, hogy egyszer csak nem esik pánikba, pattan fel, esik euforikus "nincs vesztenivalóm" módba?

És ismételten: a nyakának az oldalán térdeltek. A légcső elöl megy.

Nem ignorálta, csak ennek nincs köze ahhoz, hogy a földön fekve megölték.

Mondja ezt a média. Ezzel szemben az első halottkémi jelentés meg azt mondta, hogy fentanyl volt az oka.

"És honnan tudod, hogy nem esik pánikba egyszer csak"

Akkor is a nyakán térdeltek még percekig, mikor már eszméletlen volt. Az eszméletlen ember pánikba szokott esni és elfutni, meg ellenállni?

Másrészt -sokadjára írjuk- máshogy is lehet fogni. Pláne ha már fuldoklik ugye. A rendőröknek van egy iránymutatás erre a nyakon térdelésre: csak aktívan ellenálló emberen lehet így térdelni és csak addig, amíg az ellenállás "tart". Erről szól az egész sztori -> szakszerűtlen volt a rendőr. Akkor sem szállt le róla mikor már az ott lévő szemtanúk könyörögtek (van róla videó), hogy nézze már meg a pulzusát, mert eszméletlen. Szerinted ez normális? Eszméletlen ember nyakán térdelni?

"És ismételten: a nyakának az oldalán térdeltek. A légcső elöl megy."

Ismételgesd, attól még nem lesz igazad.
Egyrérszt eleve nehezen kapott levegőt, erre panaszkodott.
Másrészt oldalról is össze lehet úgy nyomi a nyakat (próbáld ki, nem is kell sok erő), hogy ne kapj telesen levegőt. A térdelés ennél durvább, pláne ha eleve légzési gondjai voltak. Az biztos, hogy a nehéz légzésre nem terápia a nyakon térdelés. 
Harmadrészt az oldalt térdelés elszorít(hat)ja a nyaki artériákat, amitől meg az agy nem kap vért (->oxigént). Lásd még fojtó fogás (ezzel sincs baj, amíg csak ájulásig alkalmazzák, ha tovább fojtogatják, akkor meghal a delikvens).

"az első halottkémi jelentés meg azt mondta, hogy fentanyl volt az oka"

Mutasd meg ezt a jelentést, mert amit én olvastam, ott elenyészőnek írták -feljebb be is idéztem- a benne lévő drog mennyiségét.  

Azert valljuk be: ez inkabb "vegulis atlepi a rendori tulkapas hatarat", mint "olyan foku rendori tulkapas, ami miatt szet kell verni varosokat". A zavargasoknak olyan kovetkezmenyei vannak, hogy rengeteg olyan polgar szivta meg, akinek semmi koze nem volt az egeszhez es semmit nem tehetett rola. Ennyire sokat azert nem er egy eroszakos visszaeso bunozo elete.

"Azert valljuk be: ez inkabb "vegulis atlepi a rendori tulkapas hatarat", mint "olyan foku rendori tulkapas, ami miatt szet kell verni varosokat". 

Egyrészt picit mintha elbagatellizálnád: Mi lehet még nagyobb rendőri túlkapás valaki indokolatlan megölésénél?
Másrészt ez nem az első eset volt, hanem az utolsó csepp. Btw -csak hogy tisztázzuk- a fosztogatással nem értek egyet, a tüntetésekkel viszont igen.

"Mi lehet még nagyobb rendőri túlkapás valaki indokolatlan megölésénél?"

Vannak ennek is szintjei:

Buntetlen es (valoszinuleg) artatlan ember indokolatlan megolese > Eroszakhoz nem kapcsolhato buncselekmenyert mar buntetett szemely megolese > Visszaeso eroszakos bunozo megolese

Van legalabb ket magasabb szintje a rendori tulkapasnak. Es egy egesz 300 millios orszag egy ilyen eseten, sot, tobb Nyugat-Europai fovaros megis mit akart itt?

megbilincselve, labat megkotozve mit akarsz verekedni vele?

jo hogy nem voltak akkor balfaszok a rendorok, hogy biztos ami biztos meg egy karot nem szurtak a szivebe..hatha vampir..

 

a balfasz amerikai rendorok meg csak azert lovoldozhetnek minden szarert, mert eddig eltusoltak a gyilkossagaikat.

amilyen okos vagy, te azokat a barom rendoroket is megveded majd, akik egy 8 eves gyereket is megakartak bilincselni es csak azert nem tudtak, mert nagy volt a gyerekre a bilincs, viszont bevittek es rabositas utan fogdaba zartak orakra.

mint kiderult a gyereknek olyan picologiai problemai voltak, mint ADHD es tarsai.. a tanar es az igazgato meg a te fajtadbol volt...

a rendőrök a rendőrautóba akarták berakni, sajnos az angyal(poros) nem bírt ott a valagán megmaradni, ő maga kérte, hogy fektessék a földre

 

Igazából rohadt kínos kezd lenni, hogyszerintetek  a drogost nem terheli felelősség a történtekért, csak a rohadt, rasszista, brutális rendőröket... 

No rainbow, no sugar

"Igazából rohadt kínos kezd lenni, hogy szerintetek  a drogost nem terheli felelősség a történtekért, csak a rohadt, rasszista, brutális rendőröket... "

Az a kínos, hogy úgy beszélsz, mintha nem is láttad volna a videót. A végén már az eszméletlen faszi nyakán térdelt a rendőr, percekig. Mi indokolja ezt? Miközben a szemtanúk is könyörögtek a rendőrnek, hogy legalább a pulzusát nézze meg.
A beszállásról meg annyit, hogy a rendőr még szopatta is a faszit azzal, hogy miközben a nyakán térdelt mondta neki, hogy szálljon be a kocsiba. A szerencsétlen meg mondta, hogy dehát meg se tud igy mozdulni. Ezt a kört többször lefutották. Ezt mi indokolja?

Hogy dogos volt, meg szerinted megérdemelte, az egy másik kérdés. Ha valamit elkövetett, akkor azért vigye be a rendőr aztán járjanak el ellene ahogy kell. Igen őt is terheli felelősség azért amit tett. De a már megbilincsel földön fekvő delikvens helyszínen megölése az nem fér bele, még ott sem.

Előtte 8 percen át ment a huzavona vele, ebben volt felajánlott lehúzott ablak, bekapcsolt légkondi - jah marhára szopatták.

Azt kéne felfognotok, hogyha a kisangyal szót fogad vagy ne adj Isten nem drogozza szét magát aznap - érdekes, ez nektek miért szóra se érdemes dolog  - akkor nem lenne min rugózni.

Dehogy válaszoljak a kérdésre, pont a viselkedése miatt térdeltek ennyit rajta, mivel egyáltalán nem működött együtt velük, összevissza hazudozott... etc. 

 

Mielőtt jönne a náci vonal megint, ajánlok egy youtube reaction keresést a témában, ahol négerek fintorognak a bodycam videón és azt a konkluziót vonják le, hogy Dzsordzsi szépen kiharcolta magának a szarvihart. 

No rainbow, no sugar

Egy párszor már megemlítettem, hogy nem fasza kombó, hogy ha valaki bedrogozva pánikba esik és úgy érzi, hogy nincs vesztenivalója, mert ilyenkor könnyen átmegy egy olyan állapotba, ahol a normál teljesítőképességén felül fog teljesíteni a szervezet és nem fog nyugton maradni. Na ezért volt ez a process rá. Főleg a drog miatt nem buli, mert fájdalmat sem fog érezni és a szervezet önvédelmi funkcióit is kikapcsolja.

Hihetetlen, hogy ugyanazt szajkózod. Idéztem -ellentétben veled- a halottkém jelentéséből feljebb.
Jelentéktelen mennyiség volt benne.

Az eszméletlen embernek milyen hirtelen reakció vannak, amiért továbbra is a nyakán kel térdelni (és máshogy nem lehet biztonságosan elhelyezni, lefogni, stb)?

Nem értitek mi a probléma, csak azt látod, hogy néger és drogos és megérdemelte. Megérdemelte volna a büntit, azért is igen, amiért ellenállt az elején a rendőrnek. De lett volna egy határ, amikor a rendőrnek le kellett volna szállnia a nyakától (pl mikor elvesztette az eszméletét).- ésakkor talán élve felelősségre lehetett volna vonni. 

Esetleg amíg az egyik zsaru a nyakán térdel, a másik megbilincselhette volna. Egy bilincs a csuklóira, egy a bokáira. Ha extrém módon félnek a szerencsétlentől, akkor a csuklóit a bokáival is össze(-vissza...) lehet bilincselni. És ezután már nyugodtan le lehet szállni a nyakáról, hogy tudjon lélegezni, nem tud bajt csinálni így megbilincselve.

Azt ne mondd nekem, nem volt két vagy három bilincs annyi sok rendőrnél...

Miért, úgy hogyan mozgatod ha ülsz közben a nyakán?

Azaz: ahelyett hogy a nyakán ültek, megbilincselhették volna. Az meg hogy leszállnak a nyakáról, megfeleltethető annak hogy leszedik róla a bilincset. Legalábbis a lábáról. Ha a kezén közben ott van a bilincs - pláne, ha a háta mögött van összebilincselve a keze - akkor már nem hiszem én hogy olyan rém nagy balhét tudna csapni. Olyan csak a karatefilmekben van hogy megbilincselve, pusztán a lábával legyőzi az ellenfelét a muksó, pláne ha hárman vannak ellene.

Jó lenne tudod ha egy nyomorut kábszeresből aki már szemre se néz ki testépítőnek, nem próbálnátok egy ereje teljében levő, kigyúrt, zöldsapkás kommandóst misztifikálni, szuperképességekkel...

Elismerem hogy egy efféle alak is balhézhat meg minden, lehet veszélyes is bizonyos mértékig, igen, de ÉPP ERRE VAN KITALÁLVA A BILINCS!

Én semmi rosszat nem találok abban hogy a nyakára térdelnek - DE CSAK ADDIG AMÍG MEGBILINCSELIK. Utána tessék szépen leszállni a nyakáról. A mellkasáról is. Mindenhonnan. Bilincs a kezére meg a lábára és kész.

Miért, úgy hogyan mozgatod ha ülsz közben a nyakán?

Ott volt a videón, felállították, majd odakísérték a kocsiba, ahova be akarták ültetni. Aminek történetünk főhőse elkezdett ellenállni. Megjegyzem, ha annyira ki akarták volna nyírni, akkor már itt fegyvert ránthattak volna rá.

megfeleltethető annak hogy leszedik róla a bilincset.

Persze, aztán majd jól orrba rúgja a rendőrt, mikor épp lehajol hozzá levenni a bilincset. Kettőből egy rendőr máris kiesett. Ha a felső testénél fogod le, miközben meg van bilincselve, majdhogynem mindegy mit csinál a lábával.

nem próbálnátok egy ereje teljében levő, kigyúrt, zöldsapkás kommandóst misztifikálni, szuperképességekkel...

Akkor miért mondja az összes önvédelmi oktató, hogy részeggel, drogossal különösen kerüld el a konfliktust, ha nem muszáj, mert nem biztos, hogy fog fájdalmat érezni? Nácik is ezért adtak a katonáknak amfetamint, hogy ne érezzenek fájdalmat, meg, hogy kikapcsoljanak, visszafogjanak egy csomó korlátozó dolgot a szervezetben. És még ott van ez is.

Nézd, hiába magyarázod, mert a tény tény marad: ha HÁROM rendőr akiknél még bilincs is van, nem képes megfegyelmezni EGYETLEN, nem is különösebben erős fickót - még ha az be is van lőve vagy részeg - anélkül hogy megölnék őt közben, akkor az NEM NORMÁLIS intézkedés, és súlyos szégyen a testületre nézve!

Simán megtehették volna hogy megbilincselik a végtagjait, kinyitják a kocsi hátsó ajtaját, felemelik a fickót elöl is, hátul is és belökik a hátsó ülésre. Problem solved.

Ehelyett a nyakán térdeltek akkor is amikor már nem modult. Ha megbilincselik kezét-lábát, utána nyugodtan leszállhattak volna a nyakáról, semmi baj nem történik akkor se ha újra mozgolódni kezd. Nem olyan könnyű ám felállni a földről ha az ember meg van bilincselve, bőven let volna idejük akkor ÚJRA a nyakára térdelni, ha már mindenáron azt akarják.

Akárhogyis próbálod ezt kimagyarázni, nem fog sikerülni, csak egyre jobban bűzlik az ügy!

Megjegyzem, ettől még magam se értek egyet a fosztogatásokkal amiket a csőcslék művel némely városban, és olyat se mondok hogy a rendőrséget fel kéne oszlatni. Ettől azonban még ez a konkrét intézkedés tök gáz és égő volt, és mondom hogy a rendőrséget meg kell tisztítani az oda nem való emberektől! Ismétlem ez nem azonos a rendőrség teljes felszámolásával. Rendőrségre nagyonis szükség van.

anélkül hogy megölnék őt közben, akkor az NEM NORMÁLIS intézkedés, és súlyos szégyen a testületre nézve!

Kapásból nem mindegy, hogy a tényállás védekezésre képtelen személy sérelmére aljas indokkal elkövetett emberölés (itthon 10-20 év vagy életfogytiglan), vagy halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés (1-5 év).

A kérdés nem az, hogy lehet-e olyan forgatókönyv, amiben a gyanúsított túléli (biztosan lehetett volna, de ezt a fotelből kevésbé akarom megszakérteni), hanem hogy a rendőr egy rasszista paraszt-e, vagy sem.

Jó lenne tudod ha egy nyomorut kábszeresből aki már szemre se néz ki testépítőnek, nem próbálnátok egy ereje teljében levő, kigyúrt, zöldsapkás kommandóst misztifikálni, szuperképességekkel...

Pedig a "nyomorult kábszeres" egészen konkrétan szuperképességekkel tud bírni, pl. immunis lesz a CS gázra, nem fog rajta a golyó (csak percekkel később - stophatás), stb.

Pedig állítólag 2006-ban csak a csőcselék volt az utcákon, akik még tomboltak is. Ígyhát a miniszterelnök úr a karhatalmat is kivezényelte ellenük. Ahol úgy intézték, hogy véletlenül se lehessen logolni kik és mit csinálnak a hatalom megbízásából. Tök korrekt nem? Ennek megfelelően sokak elbeszélése szerint orosz vezényszavakat is lehetett hallani a karhatalmi elöljáróktól, dehát az ilyen furcsa dolgok szóra sem érdemesek. Néhány embert megnyomorítottak, szó szerint és túlzások nélkül. Fejmagasságba céloztak nagy torkolati energiájú gumilövedékes lőfegyverrel, acélbetétessel megrugdostak párszáz embert a demokrácia nevében, esetleg a hídnál smároló párokat dobtak be rabomobilba, mint a kutyákat. Mindennek végére eme nemes cselekedet levezényléséért a krampusz még kitüntetést kapott a főpolgármester úrtól.

Ez egy ilyen fekete-fehér téma, csőcselékes. Bár ha a hídnál homokosok smároltak volna, akkor lett volna később viszont-haddelhadd, szegényeket báncshák. A megrugdosottak cigányok lettek volna? Hmm pár hétre rá nemzetközi bíróságon lettek volna az elkövetők, megkerültek volna azonosító nélkül is. A zsidóság tagjait lőtték volna szembe? Hmm igencsak a szőnyeg szélén álltak volna pár órán belül, az egész század. Fekete embereket rabosítottak volna? Ehh :/ kis túlzással megéltük volna a második Trianont. Dehát itt csupán a magyar ember volt a csőcselék, a saját hazájában. Ahogyan akár még ma is. De nyugi, nem sokáig lesz már így, erre szerintem mérget vehetsz. Csak egy kicsit kell már feszíteni a húrt, ehhez csak egy kicsit kell fedeznie az egészet a PC-politikának és voálá.

Akkor az majd egy másfajta csőcselékes téma lesz. Mondjuk abból is a politika húz majd hasznot, de hajrá, nyomjátok csak bátran fasza kis szál lesz ez is.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

eszerint a csőcselék megfogalmazása, csak attól függ, hogy ki van hatalmon, és ki ellenzékben?
ha az én preferáltam van kormányon, akkor bárki aki utcára megy az csőcselék, ha nem akkor hős ellenálló.

Kordonbontó ov mára gyakorlatilag lezáratta a kossuth teret, minden tüntetés elől :))
micsoda pálfordulás - nem az első, és nem is a legnagyobb -
kubatov gárda - fradi béközép/újpest ultrák - védi a fidesz székházat...
ugyanazok akik a tv székházat is megrohamozták...
ugyanezek 'járőröztek' a netadós tüntetésnél...

méghogy nálunk nincs polgárháború

"aki csőcseléknek nevezi a nemzet/szavazók/nép - v. akármi - jelentős részét annak csak fekete, és fehér van"

-> vs

"állítólag 2006-ban csak a csőcselék volt az utcákon"

=> lehetséges konzekvencia

"eszerint a csőcselék megfogalmazása, csak attól függ, hogy ki van hatalmon, és ki ellenzékben?"
 

Szerintem nem, de azért kérdezd meg pl. Feriéket is :D

Vortex Rikers NC114-85EKLS

pedig de :))
te még egyetlen jobb oldali tüntetés résztvevőit sem nevezted csőcseléknek a kárt okozókat, - pedig némelyiken okoztak kárt rendesen -

én sem a jobb, sem a bal oldaliakat nem neveztem csőcseléknek, viszont te csak ezt voltál képes kiolvasni ebből :))

=> lehetséges konzekvencia
eszerint mégis csak..

"eszerint a csőcselék megfogalmazása, csak attól függ, hogy ki van hatalmon, és ki ellenzékben?"
hozzátenném amit ide nem idéztél be, nyilván a saját szád ize szerinti kicsavarás miatt
hogy ez csak a kijelentő pártállásától függ, ennek szép példáját mutattad be most is.

“Pedig de” -> uhh ez majdnem meggyőzőbb volt, mint a gyerek néhai ovijában az egyik akaratos gyerek érvei. “De”, azt’ kész jeah ott is ennyi volt.

Remélem azért nem szándékosan terelsz, ráadásul gőzöd nincs kit nevezek; kinek nevezek; vagy minek nem nevezek jobb oldalon (nincs igazán jobb oldal, de erről később), dehát már a felvetés is fura. Nem tudod a pártállasomat sem, szóval ez valami ferdítés felvezetése lenne? Mondjuk elég ha te tudod mire megy ki, meg is tarthatod :)

“2006-ban *csak*”... <- ez utóbbi szó gondolom kimaradt, huss, csak úgy véletlen átsiklottál felette. A mai világ tiszta “véletlen” hibákkal teli.

Nem mondtam kit nevezel csőcseléknek, és kit nem, mert nem tudom és is igazán érdekel kit-mit kinek-minek nevezel. Van valami, amiért érdekelnie kellene? El sem tudom képzelni, miért kellene meghatnia kit minek nevezel vagy nem nevezel.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"én sem a jobb, sem a bal oldaliakat nem neveztem csőcseléknek"

Te lehet hogy nem, de a zindex, a 4 és a többi "liberális" média, főleg a kommentelők 14 évig csőcselékeztek, had ne kelljen már sok millió cikket, kommentet belinkelni.

Pedig 2006-ban majdnem ugyanez történt, akkor is csaltak  a választáson, csak úgy hogy folyamatosan hazug számokkal, Pannon Pumával szédítették a lakosságot. És gyurcsány személyesen vallotta be hogy hazudtak reggel, délben meg este.

Lukasenko azért ilyet nem mondott, legalábbis még nem került elő felvétel.

Kozossegi mertekekben mukodik. Izland demokraciaja a < 400k lakosnal hatekony.

De egy 300M lakosos USA rendszer, ahol a ketpartrendszer mindket foszereplojet eltartjak, de kozben sakkban tartjak a gyogyszeroriasok ez az egeszsegbiztositok - nyilvanvaloan nem mukodik hatekonyan, mint demokracia. A biro alkotta jog es a precedensrendszer tartotta regota "lelegeztetogepen" az USA rendszerenek igazsagossagat.

Szerintem < 1M fo eseten mukodik. De minel tobb valasztot kell megszolitani, annal tobbet fizetsz, annal tobb lobbi elott terdelsz le a hangeroert cserebe, amivel annyi embert megszolithatsz. A sokszazmillio szavazo demokraciaja nem mukodik. Csak az oriaslobbistaknak jo, senki masnak.

Magyarorszagon is az onkormanyzati valasztasok mutattak a leghatekonyabban, hogy mikor lepte at a kormany tenylegesen azt a hatart, ahol mar urbanus felfogasu emberek tobbseget tobb helyen elveszitette.

sokkal jobb ha egy ember rabolja le az országot, mint pl.: ov. vvp. arl.
legalább tudjuk ki is az aki mindent ellop. :))
sokkal jobb mint összeegyeztethetetleneteket gyártani árnyékkormányokról, meg árnyékhatalomról, a nemzeti lopás mégiscsak egyszerűbb.

Hulyen hangzik, de gyakorlatilag igen. Igy legalabb tudjuk ki az, tudjuk hol lakik, tudjuk mire szamithatunk es tudjuk mi az ove, es sejtjuk azon kivul mit akar meg sajatjanak. Tudjuk mire ad penzt, es mire nem. Ezzel lehet szamolni.

Azzal nem lehet szamolni, hogy 300-600 millio szavazo kepviseloit epp hogy kente meg egy oriaslobbista. Ezzel lehet.

tényleg hülyén hangzik.

és hiába tudod/tudják gyávák ahhoz hogy tegyenek ellene.
akkor már jobb ha rivális politikai csoportok és elosztott hatalmi ágak ellenőrzik egymást. és sokkal hatékonyabb is.
és bármilyen drága is ez, olcsóbb mint hagyni, hogy minden elvesszen/elherdálja valaki...

Nem feltetlen "gyavak ahhoz, hogy tegyenek ellene". Meg csak nem is az, hogy "el tudnak kepzelni rosszabbat, inkabb maradjon ez". Ennel is durvabb a valosag: a legerosebb ellenzeki ero Europai Egyesult Allamok parti - ami olyan rendszerhez vezet, amibe meg annyi beleszolasa se lesz a legtobb magyar atlagpolgarnak, mint a jelenlegi tizmillios valasztosdiba.

neked nem is kell egyetérteni vele, elég ha hagyod :))
különben sem te döntesz, erre van a tudjukki, meg a slepp aki ideológiát gyárt hozzá.
de még az sem érdekli őket, hogy legalább az ideológiában ne legyen ellentmondás. a zemberek úgyis hülyék, és még ostobák is :) észre sem veszik, sőt...

2010-ben a Fidesz sem tudott 80 %-al nyerni, pedig akkor egy válság után összerottyant MSZP-t győzött le, elege volt az embereknek az addigi kormanyból, változást akartak. A Fidesz győzelmének mértéke nemzetközi viszonylatban is bámulatos volt.

Most a belorusz lakosság elégedetlen, mégis 80 %-al nyert Lukasenka. Az ellenzék legfőbb ereje meg 10 %-öt kapott. 

Tudni nem tud senki semmit, de hogyan is tudhatna? Te inkább a hivatalos belorusz eredményeknek hiszel, mint abban hogy ott csalás volt? 

Emellett az elnökválasztás két esélyese 74 és 77 éves. Egyre inkább az összeomlás előtti Szovjetunióra hasonlít ez a birodalom is. Gerontokrácia, etnikai konfliktusok amelyeket már a titkosszolgálat sem tud kordában tartani, hatalmas és eszetlenül költekező állam...

Szerintem a nyugatnak a saját háza tájékán kellene söprögetnie, Lukasenkót pedig békén kellene hagynia. De nem így lesz. Az USA hírszerzése addig úgy sem nyugszik, ameddig USA-barát bábkormányt nem ültet mindenki nyakába akár külföldről finanszírozott forradalom által is, úgyhogy nagyon helyesen teszi Lukasenkó, ha keményen fogja a gyeplőt.

Lukasenkó szinte az egyetlen, aki szembe mert szállni a nemzetközi hangulatnak, és helyére merte tenni a hisztéria kampányt. Persze ahogy várható volt semmi tragikus nem történt, de a nemzetközi szervezetek megpróbálják felforgatásra kihasználni a helyzetet.

Mi magyarok pedig nagyon helyesen tesszük, ha nem élezzük ki a maradék önálló kelet-európai népekkel a viszonyunkat. Simán eljöhet még az idő, amikor szövetséges oldalt kell váltanunk a túlélésünk érdekében, és akkor nem lesz mindegy, hogy hogyan álltunk hozzájuk előtte. Az orbáni idézettel teljesenen egyetértek, és diplomáciailag is helyesnek tartom ahogy mondta.

Véleménye lehet. Nem úgy volt megfogalmazva, hogy nem ért egyet a választási eredményekkel, hanem úgy, hogy nem fogadja el. Bár való igaz, ez a kettő ugyanazt jelenti, lévén, az EU nem gyámja Belorussziának. Fehéroroszország még független állam. Magyarország már nem az.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bizonyos mértékig van bennem valamiféle antagonisztikus érzés. Egyrészt, szurkolok az ellenzéknek hogy elkergethessék a diktátorukat. Másrészt, van bennem egy olyan vélemény, addig örüljön az EU amíg Belorussziában diktatúra van... Mert amint ott is kitör a demokrácia, az EU-hoz akarnak majd ők is csatlakozni, de a „feltáplálásuk” az EU-nak rengeteg pénzébe kerülne, s még ha volna is annyi pénz (bár nincs!) lassan menne. Ekkor a belaruszok csalódnak az EU-ban, és ugyanaz lesz mint Magyarországon lett: diktatúra megint, épp csak a demokratikus(nak tűnő...) választások álruhájába öltöztetve!

És ez is hagyján, mert az igazi baj az hogy ezesetben Magyarország és Lengyelország mellett lesz egy újabb Trójai Faló az EU-ban, ami keresztbetesz a fokozottabb integráció megvalósításának...

Abból a nézőpontból, ahonnan te nézed a világot, azt mondom, teljes mértékben logikus az okfejtésed, igazad van. Annyit jegyzek csak meg - bár nyilván tudod -, én másképp látom ezt, mert mást látok jónak, s mást veszélyesnek. Nem szeretnék nagyobb integrációt, én az önálló nemzetállamok gazdasági kooperációját tartom jónak. Az EU-val a szuverenitás elveszítése és a kötelező USA szövetségesség, mint a sántának a púp a hátára a két nagy probléma. Az USA szövetségesség nem önmagában probléma. Önálló választásként, vagy csak részlegesen rendben van, de úgy nincs, hogy ez is a csomag része.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az „önálló nemzetállamok szövetségével” mint koncepcióval rengeteg probléma van. Ha ugyanis nincs egy központi hatalom, aminek mindenki engedelmeskedni KÖTELES (ez nem okvetlen jelent diktatúrát, mert e hatalmat meg lehet választani és lecserélni demokratikusan X évenként) akkor pont az lesz mint most van az EU-ban: végtelenségig folyó tárgyalások, gyakran minden eredmény nélkül, emiatt e „szövetség” tetszhalott állapotba kerül, nem fejlődik vagy iszonyú lassan, s így más országok leelőzik! Nézd meg ezzel szemben az USA-t, mennyivel hatékonyabb! És bár szégyellem ezt mondani de Kína még hatékonyabb. Még nem érte be az USA-t de majdnem, látható hogy még sebesebben fejlődik, egyszerűen mert ott még erősebb az integráció! (Azaz egyetlen, erős központi hatalom van. Igaz hogy diktatúra, de most az általam elemezgetett szempontból ez mindegy).

Aztán, ha nem egyetlen nagy, erős birodalom van hanem az általad fejtegetett „szövetség”, az felveti annak lehetőségét, hogy e szövetséget „meghackeli” valami külső hatalom, azaz a benne levő egyik-másik államot a maga oldalára állítja, nyíltan vagy titokban. Jelenleg is ÉPP EZ VAN, tudniillik Putyin megvette kilóra Orbánt, de el tudom képzelni Lengyelországban is erős a befolyása bár nem ennyire nyílt. És Orbánt a kínaiak is „egyre jobban megveszik”, úgy tűnik, bár ez utóbbi folyamat még az elején tart. Függetlenül attól hogy Orbán politikáját jónak látod-e, azt el kell ismerd, ő az egyik legnagyobb kerékkötője az EU további integrációjának. Ismétlem lehet hogy te ennek örülsz de most ez nem számít, a lényeg hogy ő ezt csinálja, azaz nyilvánvalóan nem tesz jót az EU-nak. (mármint az Európai Egyesült Államok koncepciójának). Emellett egy rakás más progresszív javaslatot is elkaszál. Ha az USE létrejött volna már, egy erős központi hatalommal, O1G ezt nem tehetné meg, és sokkal gyorsabban születnének a döntések, az EU világpolitikai tényező lehetne rövid időn belül... Így azonban lényegében egy nulla, és ez szégyen, na!

Másik mozit nézünk :-). Szerintem amerikában Seattle-ben éppen lázongó hordák a lakónegyedekben bedobálják az ablakokat és azt üvöltözik, hogy a háztulajdonosoknak át kellene adniuk a békés tüntetőknek az otthonaikat. A rendőrség nem tesz semmit - gondolom félnek a raszizmusvádtól ami mindent visz. Hollandiában, Hágában - úgy olvastam - az autósokat támadják a hasonló lázadók. Ha semmi nem változik, az őslakos európaiak 1-2 generáción belül mindenütt kisebbségbe kerülnek, és ettől nem várható ezen jelenségek csillapodása.

Ez a szövetségi kör jelenleg nemzeti öngyilkosságot hajt végre mindenütt. Persze mellette mérhetetlen gazdagságban élnek, a fogyasztás a nyugat mákonya :-) De a jövőjüket feláldozzák. Az úgynevezett "fejlődés", a feminizmussal az élen nem hozott mást, mint a halál kultúráját. Amit úgy értek, hogy a kultúránk nyilvánvalóan felszámolja magát az 1 körüli reprodukciós rátája miatt, de valamiért úgy csinálunk mintha ez nem lenne probléma, és úgy állítjuk be, mintha ez fejlődés volna.

A magam részéről teljes mértékben a további nyugati integráció ellen vagyok. Legyünk csak gazdasági szövetségesek ameddig megéri és kész. Nincs szükségünk arra, hogy Brüsszelből vagy Hágából dirigáljanak nekünk!

Irreálisan nagy bizalommal tekintesz a nyugati politikai elitre. Ha nem lennének olyan józan kerékkötők, mint Orbán Viktor vagy Jarosław Kaczyński, már rég attól retteghetnék, hogy a boltból hazafelé az utcán elveszi-e tőlem a szatyromat egy néger faszi, miközben egy másik egy kést szorít a torkomhoz. Én ezt nem szeretném. Ne mondd, hogy nem így lenne, a következmények világosan látszanak azokban a nyugati államokban, amelyek élen járnak a befogadásban.

A másik dolog, hogy sokkal nyiltabban építenének le mindent, ami a fogyasztó illetve a munkavállaló érdekeit képviseli. Az egyszeri polgár nem tud komoly erőt megjeleníteni a tőkés érdekekkel szemben, s akkor vesztettünk - végleg.

Az, hogy Orbán Magyarországon erős, szerintem jó. Nem egy Dobzse László, ami sokaknak böki a csőrét, elsősorban azoknak a lobbistáknak, akik hozzászóltak, hogy a miniszterelnökök azok a celebek, akik felvállalják saját népük igába hajtását az ő, mármint a tőkések, lobbisták céljaiért. Azt te is elismered, hogy a centralizált hatalom erősebb, mint a szertefoszló, amelynek sok kiskirálya van - lásd, önkormányzatok -, így biztosan megfelelő számban vesztegethetők, zsarolhatók. Orbánnak szerintem van annyi történelmi műveltsége, hogy ezt tudja, s ezért is épít ki erős központi hatalmat. Így hatékony. Jegyzem meg, egy talán 1989-es interjúból tudható, hogy már akkor is államelmélet, politológia érdekelte, így vélhetően ebben az irányban művelődött.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A másik dolog, hogy sokkal nyiltabban építenének le mindent, ami a fogyasztó illetve a munkavállaló érdekeit képviseli. Az egyszeri polgár nem tud komoly erőt megjeleníteni a tőkés érdekekkel szemben, s akkor vesztettünk - végleg.

Ha megnézzük, hogy hogyan változtak a munkavállalói jogok Magyarországon az elmúlt 10 évben, akkor nem tudom, mit lehetne még veszíteni. Esetleg még bevezethetnék a tényleges rabszolgatartás intézményét.

Az mindenképpen, hogy ezek a tárgyalások nem nyilvánosan zajlanak. Ugye, az vele a baj, hogy rólunk döntenek nélkülünk.

A munkavállalói jogok kikönnyítésével magam sem értek egyet, viszont gyanítom, a magyar gazdaságnak elég rendesen betett volna, ha a német autógyártás kivonul az országból. Mert vélelmezem, erre utaltál. Nem minden tárgyalásról lehet úgy eljönni, hogy teljességgel az történt, amit szeretnénk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sokkal inkább arról van szó, hogy ugyanolyan energiavámpír vagy, mint Summer6529. Meggyőzni egymást nem fogjuk, így a vitának értelme nincs. Annak látom értelmét, hogy valamiről elmondjam, amit arról gondolok, de annak nem, hogy utána szkanderozzak ezen. Minek? Mit nyernék? És te? Mert azt tudom, mit veszítek: értékes perceket az életemből, ha az efféle vitákba beleállok. Én ezt nem kívánom.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Felhoztál szerinted az EU-ban (vagy más szövetségben) létező, és a nemzetállamokat szerinted tönkretevő problémákat, és amikor rávilágítottam, hogy nemzetállamunkban ezek a tönkretételek már lezajlottak házon belüli megoldásokkal, akkor energiavámpír lettem.

Igényes érvelés!

Viszont országon belül könnyebb módosítani valamin, mint a birodalmon belül. Egész egyszerűen nagyobb a szavazati súlyom. Munkavállaló vagyok, mégsem változtak a munkakörülményeim. Ellenben, ha fellazítják az élelmiszerbiztonsági előírásokat, akkor az üzlet, a tőke prioritást fog élvezni a fogyasztó, az egyén egészségével szemben. Lehet, neked mindegy, de nekem nem az.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Munkavállaló vagyok, mégsem változtak a munkakörülményeim.

Neked lehet, egy csomó embernek meg változtak. Ja, és még a tiéd is változhat könnyen, hiszen 

országon belül könnyebb módosítani valamin, mint a birodalmon belül.

Te azzal érvelsz, hogy „mi lesz ha”, miközben nálunk megvalósultak olyanok, amiktől te félsz.

A jelenlegi magyar szabályozás szerint gyakorlatilag bármire bármikor a kormány (nem a parlament!) azt mondhatja, hogy kiemelt érdek, és onnantól egy rakás szabályozást nem kell betartania a vállalkozónak. Én egy mi lesz ha esettel szemben jobban félek, hogy a kormányközeli

tőke prioritást fog élvezni a fogyasztó, az egyén egészségével szemben. Lehet, neked mindegy, de nekem nem az.

Bár csak az EU-t oszlatnák fel végre...

Meg fogsz lepődni: részben egyetértek veled! Az EU-ra a JELENLEGI formájában szerintem sincs nagy szükség.

Nem fájna a szívem utána, ha megszűnne, már amiatt is így gondolom mert meggyőződésem hogy elsősorban az EU-ból jövő pénzeknek köszönheti Orbánka hogy még mindig uraskodhat a nép nyakán mint valami modern Döbrögi...

Én tehát például (azt is) jó megoldásnak tartanám ha az EU bejelentené hogy egyszerűen megszűnik a jelen formájában! Majd bejelentené hogy újjá alakul mint Európai Egyesült Államok, természetesen ebbe nem kötelező belépnie egyetlen országnak se amelyik a régi EU tagja volt, hiszen az ugye megszűnt... Lépjen be az aki vállalja ezen új, erősebb integrációt... De legyen kikötve az is hogy bár belépni nem kötelező, de aki egyszer belépett az ÖRÖKRE a tagja, mert kilépni nem lehet!

Első körben nem kéne sokat töketlenkedni az alapító okmánnyal és törvényekkel, le kéne másolni ami az USA esetén van, az jó, az már bizonyított... esetleg a szabad fegyvertartás jogát nem kéne belevenni a törvényekbe... aztán ha az USE megalakult, lehet később finomítani a részleteken.

Ez kéne, szerintem. S akkor mindketten örülhetnénk: én is mert megalakult az USE, és te is mert Magyarország kimaradhat... (nem sokat vesztene vele az USE...)

De legyen kikötve az is hogy bár belépni nem kötelező, de aki egyszer belépett az ÖRÖKRE a tagja, mert kilépni nem lehet!

Miből gondolod, hogy mondjuk három generációval később az embereknek ugyanaz lesz az érdeke, mint a mostani generációnak? Eleve képzavar az egész, mert a mostani generáció tagjai sem ugyanazt akarják, hanem mindenki valami mást.

le kéne másolni ami az USA esetén van, az jó, az már bizonyított

:'D

Persze, bizonyított, ja. Akkora határ szart, ami ott megy jogalkotás címén még a világ nem látott szerintem.

Tény hogy ami az USA-ban megy az valóban egy hatalmas nagy szar, én is ezt mondom és elismerem, annak ellenére hogy szeretem az USA-t.

Csakhogy, ez nem ellenérv arra amit mondtam, mert ez még mindig messze sokkal jobb mint ami bárhol máshol van a világban, akár az EU-ban is! Azaz ha az EU ezt átvenné, és így USE-vá lényegülne át, akkor ez a javára szolgálna, még akkor is, ha ez is távol volna valamiféle elméleti „tökéletességtől”.

Nem, az hogy Orbán Magyarországon erős, az NEM jó.

A dolog ugyanis úgy áll hogy bár én tényleg és a legőszintébb szívvel az erős központi hatalom mellett vagyok, de CSAK BIRODALMI LÉPTÉKBEN.

Engedtessék meg hogy ezt megmagyarázzam.

Nézz rá a térképre! melyek az erős államok? Egyszerűen megállapíthatod a MÉRETÜKBŐL. A fizikai méretükből...

1. USA. Nagy? Naná! Egy baromi nagy ország, lényegében egy kontinens.

2. Kína. Nagy? Naná! Ázsia túlnyomó része az övé!

3. A ruszkik. Nagyok? Naná! Ami Ázsiából nem Kína, az majdnem mind az övé, plusz Európa jelentős része is (földrajzilag ha jól tudom, Európa az Uralnál ér véget).

4. Ausztrália. Ő is nagy, mert ő már tényleg és igazán egy teljes kontinens.

5. India is egészen szépen jön fel, és ő is egy kontinens, legalábbis szubkontinens.

Ezeken kívül nincs igazi nagyhatalom a világban, s ezek mindegyike ÓRIÁSI TERÜLETŰ.

Persze e hatalmak nem egyforma erős hatalmak. Egyelőre még mindig az USA a leggazdagabb és legerősebb, de úgy tűnik ha egy ország TERÜLETILEG elég nagy, akkor idővel ledolgozza valahogy a technikai illetve katonai hátrányát. Erre nemcsak Kína a jó példa de a ruszkik is: az 1900-as évek elején még a világ egyik legszegényebb országa volt. Ahhoz képest már igencsak sokat fejlődött gazdaságilag, kommunizmus ide vagy oda, katonailag meg aztán pláne!

Tehát nyugodtan félretehetjük a mindenféle elvont elmélkedéseket szabadságról, jogról meg függetlenségről! Egyszerűen azt kell nézni, mire tanít a Történelem. Annak szava meg úgy szól, hogy az az ország lesz JELENTŐS, mind gazdaságilag mind katonailag, amelyik TERÜLETILEG NAGY!

És kész, punktum.

Nem okvetlenül lesz azonnal nagy, amint megnő a területe, de IDŐVEL. Mindenesetre ha méretre kicsi marad, semmi esélye a „nagyságra” más téren se!

Ne gyere nekem Japánnal. Japán azért élvezkedhet a mindenféle előnyén meg haladásán, mert az USA védi. De már ennek ellenére is be van szarva Kínától, sőt lassan már az észak-koreaiaktól is...

Tehát, igen, ha Magyarországé volna egész Európa, és ennek az ura Orbán Viktor, akkor talán még én is azt mondanám, hogy jó, hogy ilyen erős vezetője van az országunknak - még ha ennek az ára némi korrupció is.

De Magyarország jelenleg egy kis seggdugasz ország még ha ez bántja is némelyek önérzetét és nemzeti büszkeségét. Jelenleg Magyarország nem más mint a Balkán legészakibb bugyra... SEMMI ESETRE SE BIRODALOM!

Ilyen körülmények közt meg nem jó, ha az ország vezetője erős, mert akkor az erős vezető csak AKADÁLYOZZA AZ EGYSÉGESÜLÉST, azaz a Birodalom KIALAKULÁSÁT! Tehát, hogy a sok kis apró országból egyetlen nagy birodalom legyen, az USE.

Lehet itt játszadozni a nemzetállamok függetlenségével, lehet ezt megőrizni, a vége az lesz hogy lassanként lecsúszunk Afrika színvonalára...

Tetszik vagy se, a kis országok fölöttt ELJÁRT AZ IDŐ. Egyszerűen nem életképesek se gazdaságilag, se politikailag. Ez a realitás, akkor is ha szomorú.

Lukasenkót vagy hogy hívják se nagyon dicsérd. Eleve a függetlensége csak illúzió. Még abban se vagyok biztos egyáltalán abban dönthet, az EU-hoz vagy a ruszkikhoz csatlakozzon-e, de ha ebben netán dönthet is, másban biztos nem. Ha mégis független marad, az csak látszat lesz, és e látszat ideje is meg van számlálva...

Azzal, amit mondasz, van egy nagy problémám. Nekem egyetlen életem van, az egy adott időszakra korlátozódik, s nagyobb prioritása van a saját életminőségemnek egy elvont entitás, egy birodalom törekvéseivel szemben.

Amúgy szerintem van egy nagy hazugság abban, amit írsz. Mi az értelme egy birodalom sikerességének? Az szerintem csak egy másik birodalom rovására értelmezhető. Ha az egész világ egyetlen nagy birodalom egy világkormánnyal, az nem egyéb, mint egy totális diktatúra, amelyben kevesek érdeke, döntése realizálódik sokak kárára, milliók személyes érdekeit sértve.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem okvetlenül. Nézd csak meg, az USA nevű birodalom egészen szépen prosperál. Elismerem, ott se tökéletes minden, de fényévekkel jobb mégis mint a legtöbb kis országban.

Vannak hindu ismerőseim is. Ők mondták, India egy rendkívül változatos ország, és bár sok helyen olyan iszonyú a nyomor hogy egy egész HAVI munkával keresnek meg talán 30 dollárt összesen, de más részei annak a BIRODALOMNAK igencsak fejlődnek, és az előbb említett nyomorgó zónákból is sokkal kevesebb van mint akár csak 20 évvel ezelőtt is, azaz India is szépen fejlődik.

Kínában is sok helyütt nagy a szegénység, de messze kevésbé mint ezelőtt 20 évvel, szóval az a birodalom is szépen fejlődik.

Ausztrália meg egyike azon országoknak amit mindenki irigyel, holott az 1900-as évek elején még kis túlzással a létezéséről se tudtak...

Ezen országok közül csak Kína a diktatúra, de még ott is egyre jobban élnek az emberek. Szóval cseppet se áll amit írsz, a birodalom sikerességéből ugyanis igenis részesedhetnek a benne lakozó polgárok is!

Nem vagyok naív, nyilván mindig úgy lesz hogy egyesek sokkal jobban részesednek a profitból majd mint mások, a „nagy tömegek”. Ennek ellenére, hosszabb távon a kisembernek is javára válik a prosperálás. Aztán meg, Magyarországon is éltem ugye és láttam, az ország kis mérete nem akadálya annak hogy azon belül egy oligarcha-réteg teljesen kizsákmányolja a „kisembert”. Szóval nem látom be, miért lenne jobb ha Magyarország megmaradna kicsinek de függetlennek - nota bene, kicsi maradhat könnyen, de a függetlensége akkor is csak papíron létezne, a látszata volna meg csak.

A kis államok SOHA a történelem folyamán nem voltak függetlenek, pontosabban csak addig amíg a nagy szomszédok valamelyike ezt hagyta nekik.

Nekem különben is tökmindegy, ha kizsákmányolnak, azt magyar tőkés teszi-e meg vagy német, angol, amerikai, kínai vagy mittudomén egy meggazdagodott tupamaró gerilla. Nem úgy vettem észre, tudod, hogy a „honfitársaim”, a „szeretett magyarok” jobban bántak volna velem mint az „idegenek”. Ha így lett volna ki se megyek Amerikába, vagy hamar visszatérek onnan. Az az igazság, még az USA-ban is úgy volt hogy a magyarok nem segítettek nekem semmit sőt ők igyekeztek engem a legmocskosabbul kihasználni! Akkor kezdett a sorsom jobbra fordulni amikor összeszedtem a bátorságomat, megszakítottam minden kapcsolatot az ottani magyar közösséggel, és merészeltem a saját lábamra állni.

Hát nem volt leányálom egyszál-egymagam megállni a lábamon, képletesen szólva, de sikerült. Jelenleg egyáltalán senki magyar nem él a közelemben, és ki lehet bírni, sőt...!

Ez szerinted csak velemenyrol szol?

Mikor hinned el Krimea lakosainak, hogy tobben tartoznanak Oroszorszaghoz, mint Ukrajnahoz? A nepszavazas nem jott be, mert "Anschluss"-hoz hasonlit, leven katonak is tartozkodtak a teruleten.

Ertem en, hogy Lukas geci ellen azert vannak erosen bizonyiteknak tuno dolgok, hogy csalt. De mikor hinned el, hogy tfh egy uj valasztas 2021-ben mar szabalyosan tortent?

Mert eleg sokan akkor hinnek el, ha belefer a vilagkepukbe a vegeredmeny. Es ez a nagy baj. Es kulfuldrol ilyen hangosan belepofazva ezt csak tovabbrontjuk es tovabb polarizaljuk. Mar 2002-ben is hulyeseg volt Bush intervencionista demokracia-exportja.

Nem a "mi" dolgunk, plane nem mint "egesz EU nyilatkozata".

De miert szavaznak meg vezetok olyan szankciokat, ami valoszinuleg nem a diktatornak rossz, hanem a feherorosz lakossagnak, esetleg meg nehany EU tagallamnak is?

Nem kene elobb atgondolni ezt, hogy olyan szankciokat vezessenek be, ami tenyleg azzal baszik ki, aki a hibas, es melle minel kevesebb artatlan aldozattal?

Ugyanez a logikai hiba all fenn a magyarokkal szembeni 7-es cikkelyes eljarasnal. Ordit, hogy egy baromsag az ugymenet, es csak ideologiai onkielegites.

Ebben már nem vagyok olyan biztos. Tudom, hogy egyesek számára csak a pénz létezik, mint hívószó, de el tudom képzelni, hogy valaki valóban szuverén akar maradni, vagy inkább azt a függőséget választja, amellyel a népei is keveredtek, s amellyel az együttműködés is zökkenőmentesebb. A nyugati típusú demokrácia nem mindenre megoldás, sőt, ismert módon rossz. Miért lenne nyilvánvalóság, hogy egy nem kapzsi vezető egyben hazaáruló lenne, s eladná az országát a Nyugatnak?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szása talpa alatt nagyon ég a talaj. Most vagy lemond, és elhúz a gecibe, vagy jönnek az oroszok.

Szerencsére nálunk demokrácia van, ezért szabadon járhatunk kelhetünk ahová csak akarunk és nem kényszeríthetnek az üzleteink bezárására sem. És a szólás is teljesen szabad, nem visznek be senkit amiatt, hogy valami rosszat írt volna online. És nyugaton sem, ami azért jó, mert őket követjük. Szerencsére a nyugati társadalom stabil is, nincsenek lázongások, úgyhogy tényleg megnyugtató, hogy őket követjük mindenben.

Ezzel szemben Fehéroroszországban drákói szigorral csapnak le a kijrási korlátozásokat megsértőkre, vagy azokra, akik dolgoznának a vírus idején is, hogy el tudják tartani a családjaikat.

Lukasenkó pedig nem létező NATO összeesküvésről vízionál (amiről túl sok forrás nincs, mert ugyan teljesen hülyeség de mégsem írja meg a sajtó, nehogy rossz fényt vessen Lukasenkóra):

https://www.aljazeera.com/news/2020/08/lukashenko-accuses-nato-hatching…

"Lukashenko, who has ruled the 9.5-million nation in Eastern Europe with an iron fist since 1994, blamed the West for fomenting demonstrations in Belarus in hopes of turning it into a "bridgehead against Russia".

"They want to topple this government and replace it with another one that would ask a foreign country to send troops in support," he said on Friday. "They want our market to sell their products.""

 

Lukansenkó szerint tehát a "nyugat" szítja a felkeléseket azzal a céllal, hogy megdöntsék a hatalmát és Oroszországgal szemben hídfőnek használhassák az országát.

 

Szerencsére ez a vád teljesen alaptalannak tűnik, de még ha igaz is volna, akkor is jogos volna a nyugat beavatkozása természetesen!

Hmm, úgy látszik nemet mondanak a világbanknak is? Mik vannak? Mit is kértek cserébe azért, hogy kölcsönt kapjanak? Koronavírus intézkedéseket! A világbank számára is a legfontosabb ügy lett a koronavírus. Gondolom nagyon rosszul esett a lelküknek a többszáz fehérorosz áldozat, és már nem bírják lelkiismerettel... Ezek a bankosok már csak ilyen jó fiúk voltak mindigis.

https://eng.belta.by/president/view/belarus-president-unwilling-to-acce…

"At the same time, he stressed that additional conditions which do not apply to the financial part are unacceptable for the country. “We hear the demands, for example, to model our coronavirus response on that of Italy. I do not want to see the Italian situation to repeat in Belarus. We have our own country and our own situation,” the president said."