Az Apple abszurd perei (lengyel élelmiszerboltot perel a logója miatt az Apple)

Hozzászólások

Vajon mikor vágatják ki az összes almafát a földön?

Erre egy tömr mondatot tudok írni. (Ha tényleg így van és nem kacsa).:
Kretén barmok.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Akkor Epöl nevű kisközségünk is veszélyben van, elperelik azt is?
Mondjuk marketing és GDP szempontjából is jobb lenne (nekünk legalábbis...), ha Kínából idehoznák az egész ep'öl gyártást :-)

Remélem egyszer kihúz egy nehézsúlyú ellenfelet aki a gatyát is leperli erről a rohadt rablóbandáról.

Jó lenne, de szerintem most ő a legnehezebb. A föld országainak jó része szerintem szegényebb, mint ők.

Ha csak Magyarországot nézzük, a nemzeti vagyon elvileg kb. 42 000 milliárd forint, azaz mai árfolyamon számolva kb. $142 950 millió. Ezzel szemben az Apple piaci értéke $1 000 000 millió, a készpénz állománya pedig $207 000 millió.

Szóval több pénze van a széfben, mint Magyarország teljes vagyona. Tulajdonképpen ha nem a Microsoftot vagy a Googlet pereli, már tudhatja is, hogy max. negyedannyi pénze van a másiknak, mint neki.

Amúgy a témához kapcsolódóan: Valakinek tényleg hasonlít ez a két logó? Nekem meg sem fordult volna a fejemben, hogy ezt bárki is hasonlónak nézheti. Sem színben, sem formában nem azonos, annyi a közös benne, hogy gyümölcs van mindkettő logóban.

Nagy Péter

Mindig elcsodálkozom, amikor az azonnal felhasználható pénzállományt készpénzállománynak mondják. Készpénz az, ami papír formában elérhető. Ami látra szóló számlán van, az nem készpénz. Nem hiszem, hogy az a 207 milliárd USD készpénzformában van almáéknál.

A témához kapcsolódva: nem. :)

Szerintem összekeverte az éves GDP-t (ami 2019 m-ben tényleg 46 ezer milliárd Forint körül volt) a nemzeti vagyonnal. 

A GDP-t az ország egy év alatt termeli meg, a nemzeti vagyon a teljes ingatlanvagyona, ipari kapacitása, természeti erőforrása, emberi értéke az országnak. Nem hiszem, hogy ez számszerűsíthető. 

Marha egyszerűnek tűnik... az apple alkalmaz mondjuk 2342542 ügyvédet, akiket akkor is fizetnek, ha egész nap a zacsit vakarásszák. Ezért aztán mindenféle ügyre ráugrasztják őket, hogy ki ne jöjjenek a gyakorlatból, és persze ha esetleg nyernek, akkor csak jobb lesz a helyzetük.

Vagy szimplán állati szemetek.

"és persze ha esetleg nyernek, akkor csak jobb lesz a helyzetük."
Már ott elbuktak mint vásárlót, hogy pitiáner gennyládaként viselkednek. Feltételezem nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy ez undorító magatartás és inkább veszek Samsungot, már csak azért is, hogy almáékba rugjak egyet.

Ez a viselkedés csak nekem visszataszító?
Ezek után még kevésbé érzek késztetést Apple termékek vásárlására.

A samsungot bsz...pták, biztos ebből akarják fedezni a buktát...
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

vajon mikor perlik be az egyhazat ?
Adamnak biztos nem volt licence beleharapni az almaba vagy ilyesmi.

Ha cikkekre vágva eszem az almát akkor nem perel be, csak ha harapom?

Remélem az apple ezt komolyan gondolja, amit a cikkben leírnak, mert viccnek túl dúrva...

hozzátehetnéd a topic címéhez hogy

apple abszurd perei, szabadalmai / Lengyel élelmiszerboltot perel a logója miatt az Apple

akkor nem kéne 5 percenként új topicot nyitni :)

Az előbb kerestem itt valamit és látom, hogy a bocsánatkérő szöveg valahogy még lejjebb került. Mert nagyobb képet tettek? Nem tudom megítélni, valahogy más volt.. /legeslegalul van/

http://www.apple.com/uk/

Ezt a 'szabadalmat már nagyon nem lenne etikus elfogadni. Nem csak a levélforma miatt, hanem mert kismillió helyen felhasználják ezt az alakot. Gondolom agyalágyultéknak nem tetszett az Icarly Ipear logója, meg a többi hasonló.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Úgy gondolom egy ilyen per az EU-ban nem áll meg.

Hát elég abszurd, a két logó se szín, se formavilágában nem hasonlít egymásra. Még csak egy hasonló motívum sincs bennük közös: az egyik egy rohadt, fehér penészes alma amibe valami kölyök beleharapott, a másik meg egy szép, friss, zamatos zöld alma egy darab levéllel. Nekem az előbbiről valami olyasmi jut eszembe, ami csak fehér köpenyben használható (nehogy véletlenül egy kis kosz is érje), az utóbbiról meg a kajálás.