Gránit, a digitális bank

Leállt a Gránit Bank online rendszere (és jelenleg is használhatatlan).

És erről nincs egy normális tájékoztatás a weblapjukon, csak egy/pár olvasói panasz nyomán egy 24.hu-s cikk: https://24.hu/fn/gazdasag/2020/08/10/granit-bank-rendszere-reszben-leal…, meg facebookos őrjöngés.

A bank azt is írta kommentben, hogy oldalukra vasárnap kitettek egy tájékoztatást, mely szerint az épületben szombaton elektromos karbantartást végeztek, és ez okozott digitális rendszerükben zavart. Többször jelezték azt is, hogy a hiba kijavításán nagy erőkkel dolgoznak.

Milyen elektromos karbantartás okoz ilyet? Miért nincs egy banknál georendundáns rendszer?

Hozzászólások

Voltal te mar bank kozeleben ? A vilag legfillerbaszobb bandaja hozzajuk kepest egy vigado cigany...

Nev nelkul egyszer voltam a cetelemnel, a vmwareuk amivel production uzemeltek nem kozelitette meg a homelabemet.

Cegnel revidealtam az allaspontomat, mert azokat a infrakat 3 evvel hamarabb kidobtuk, mint ami nekik volt...

Saccolom itt meg annyi sincs.

Termeszetesen jo penzert szivesen adok tanacsot es mondjuk, legyen 80% amit vissza utalok nekik ugysem tudjak fogadni :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Vajon megnyeri idén az "Év pénzintézete" díjat?

Vicces az a fajta kommunikáció, hogy:

a bank rendszerei már tökéletesen működnek, csak túlterheltek

Annyira, hogy a saját load balancerük/HTTP proxyjuk is eltimeoutol rajta. Ezt akkor végül nem úgy hívják, hogy nem működnek?

Mostmar ertem hogy amikor szamlat akartam a nevezett _digitalis_ banknal nyitni es az ugyintezo kioktato modon elmagyarazta, hogy hat ertsem meg ok egy _digitalis_ bank, ha nincs magyar mobilszamom, akkor nem tudom fogadni az smseiket...

Ezek utan mar nem is csodalkozom, hogy a sajat irodahazukbol uzemeltetik a _digitalis_ bankot, nincs valami MNB eloiras erre csak minden mas hulyesegre?

Most már jó a mobil app is, szóval talán helyreálltak teljesen (én 2014 óta vagyok náluk, emlékeim szerint ez volt az első komolyabb "incidens", amit érzékeltem is).

Nekem is kb. ilyen idős a számlám, de rengeteg hasonló esetre emlékszem. Igaz, nem ilyen hosszú időre, de számtalanszor volt, hogy nem tudtam belépni, mert nem jött meg az SMS, vagy késve jött, vagy megjött, de miután beírtam, csak homokóra, és egy formázatlan(!) 504 error page stb.

Van ott baj bőven.

Szerkesztve: 2020. 08. 11., k – 11:46

" Miért nincs egy banknál georendundáns rendszer?"

Azok az architektek, akik értettek hozzá, ilyen tervet adtak le. A vezetés közölt: ez így drága. A jó arctiektek felálltk, és megköszönték a közös munkát, aki pedig végül befjezte, az nme értett hozzá, hiszen ő is felállt volna, ha lett volna szakértelme.
Ismered a mondást: ha banánnal fizetsz, ne csodálkozz, ha csak majmok akarnak veled dolgozni.

Digitális: vagy megy vagy nem :)

Gábriel Ákos