Újra logót támad az Apple

Címkék

Nem ez az első eset, hogy az Apple nem rest drága jogi lépéseket foganatosítani más cég ellen, csak azért, mert szerinte a cég logója nagyon hasonlít az övéhez. 2009-ben például a legnagyobb ausztrál áruházláncot vette célba, 2012-ben pedig egy lengyel online szupermarketet. Most pedig egy étkezéstervező alkalmazás logóját támadta meg. Az app készítői egy petíciót indítottak annak érdekében, hogy megvédjék logójukat az agresszív cégóriástól.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 09., v – 09:47

Igaza van az Apple-nek! A vak is láthatja, hogy milyen hasonlóak ezek a logót! Mint két alma, úgy hasonlítanak! Én is majdnem összekevertem őket, kellett két perc legalább, hogy néhány apró eltérést észrevegyek!

trey @ gépház

Ránézésre az egyik egy körte a másik meg egy Hófehérke által megharapott alma... :)

Oykawa

evone, Hevi, hol vagytok, mikor meg kell védeni a mundér becsületét?

úgy tudja. a valóságban egy iphone 6ot sem láttam vetemedve... ipad pro is van a közelben nem egy. egyik sincs eltörve... hir persze mindegyikről volt, hogy széttörik. aki meg a telefonján ül az nem tudom mi a faszt vár? ráülni 80-90kilóval egy 150 grammos 9mm vékony it eszközre.. ehhez ész kell. :D

én sehol nem látom az ipad pronál kiemelve hogy ez egy strapabíró eszköz. laptop helyett ajánlják. itt van előttem 2 hp laptop, bármikor ugyanígy kettétöröm a kijelzőjét bármelyiknek. sőt, ha ráállok akkor is eltörik. ha ráülök valszeg azt sem ússza meg feltétlen sérülés nélkül. elgondolkodtató.

igen, és? akinek erre van szüksége az vesz ilyet. nem értem mire fel a rinya? nem tetszik az ios, nem tetszik a hardver, de mégis a kurva anyját amiért nem gyárt olyat ami neked jó lenne. ott a getac meg a lenovo. meg kell venni azt és akkor rá lehet ülni meg ugrálni rajta.

Pedig ez egy objektív megállapítás, nem sárdobálás akart lenni. Ez a fő különbség az apple és a google ecosystem között: az apple-ből csak dedikált hardver van, a másikból meg nem. Mindkét platformnak megvannak a maga jellegzetsségei, árazása, az alapján kell dönteni, ami az adott usernek jó. A baj az lenne, ha csak egy platform létezne.

Talán olvasd vissza a saját hozzászólásodat!

"én sehol nem látom az ipad pronál kiemelve hogy ez egy strapabíró eszköz."

Nem az. És ha strapabíró eszköz kell bizony olyat nem találsz az Apple világában.

"laptop helyett ajánlják. itt van előttem 2 hp laptop, bármikor ugyanígy kettétöröm a kijelzőjét bármelyiknek. sőt, ha ráállok akkor is eltörik. ha ráülök valszeg azt sem ússza meg feltétlen sérülés nélkül. elgondolkodtató."

Ez természetesen a Macbookokra is igaz. Mert azokból sincs strapabíró modell. 

"ott a getac meg a lenovo"

Ha ezek neked nem jól hangzó brandek van Panasonic strapabíró tablet is. 

tisztában vagyok ezekkel. 

elmondom mit csinálj:

az apple termékei nem megfelelőek számodra semmilyen szempontból -> menjél venni getacot lenovot meg panasonicot. mi a gond ezzel? miért rossz ez neked? miért olyan fájdalmas hogy nem kell megvenned valamit ami nem jó neked?

mert a hisztiből meg a folyamatos fikázásából azt látom, hogy mégsem olyan nagyon jó ez így sok embernek. érdekesnek találom.

"blackmiror": nekem a getac strapabíró eszköze nem kell, nem jó, nincs rá szükségem. dögöljön meg a getac akkor ott ahol van! gecik!!444 nem értem miért nem csinálnak ők is ipad prot, de olyat mint az applenek van! ja hogy van ilyen, az apple csinálja, nekem ez pont megfelelő is lenne! megvehetném, de inkább hisztizek mint egy darab szar, amiért nincs!44!444!44444

Nem az. És ha strapabíró eszköz kell bizony olyat nem találsz az Apple világában.

harmadjára linkelem.

az itteni rugged Zebra eszközökről le lehet venni a rugged részét, ez is csak egy tok. enélkül ha leesik ez is széjjel törik mint egy száraz kétszersült.

toldozott-foldozott :DDDDDDDD (az uag csak 1(! egy !) példa a sok közül)

számomra ilyenkor válik nevetségessé az egész. fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. nem apple tokokról beszélek, hanem 3rd party gyártókról.

 

továbbra se értem, te iOS-t akarsz használni? ha nem, akkor miért nem mindegy ez az egész? azt akarod hogy az apple gyártson a panasonic helyett Panasonic Toughpad-et androiddal? akkor már miért nem jó az amit a panasonic gyárt?

Értem, hogy fájó pont ez Apple rajongói lelkednek, de ne kezdjél el itt szalmabábozni! 

Gyári rugged tablethez képest a 3rd party megoldás mindig egy kókmányolt olcsójános megoldás lesz. Apple esetében meg hülyejános, mert még sokat is fizet a gyenge kivitelezésért. 

Az olyan funkciókra amikre csak 3rd party megoldást lehet használni, nyilvánvalóan az való. Rugged tablet nem ilyen. Arra van professzionális gyártó, csak nem az Apple világban.

nekem nem fájó pont, én nem vagyok hülye. ha toughbookot akarok venni rugged kivitelben akkor azt veszek és nem az applet szidom amiért ők úgy döntöttek, hogy egy másik üzleti modellt választanak és nem kívánják lefedni a világon elő összes ember minden kívánságát hanem egy viszonylag szűkebb rétegnek kínálnak nem mindent, de amit igen azt általában jól tudó eszközöket.

pontosan úgy ahogy a panasonic se kínál minimál design alumínium unibody laptopokat. (itt mo-n biztos nem) 

egyébként hány uag tokot probaltal személyesen? gondolom nullát és ezért van ekkora tapasztalatod ebben a témában. :)

hidd el a gyári rugged szarjaidat is szét lehet verni egy jól célzott kalapács ütéssel. pont annyi idő alatt ameddig széttör valaki egy ipadet. 

és? nekem nincs igényem ilyenre. nem szoktam lerakni bárhová a földön a méregdrága notebookjaimat. és ezután főleg nem szoktam terepjáróval teljesen véletlenül átmenni rajtuk. :D

remélem sikerül felfognod, hogy az egyik erre, a másik arra való. és nem mindenkinek van igénye arra amire neked. ettől egyik sem lesz szar. :((((

Szerencséje van a Gyümölcstárhelynek, hogy már átnevezte magát.

Szerkesztve: 2020. 08. 09., v – 15:57

Eltartott egy darabig mire rájöttem, hogy melyik pontján egyezik meg a két logó. :)

a facebook mintajara kellene a hup-ra is reactions. kezdhetnenk mondjuk a facepalm-al.

Szerintem a két logó nem is lehetne különbözőbb, csak annyi a közös, hogy mindkettő gyümölcs. De
1) az egyik színes, a másik fekete
2) az egyik körvonalas grafika, a másik tömör
3) az egyik rágatlan, a másik rágott
4) az egyik jól láthatóan körte, ha nem fogyatékos valaki, simán észreveszi, a másik meg alma, nem kell hozzá agrárdiploma, meg biológusi doktorátus.

Ha ezt a körtés céget perelik, akkor perelhetnék az összes gyümölcsös ikonos terméket és szolgáltatást, mindenféle gyümölcsös Pie SBC-ket, PearOS-t, Clementine és Strawberry lejátszókat, Handbrake frontendet, stb., egy csomó ivólégyáró meg gyümölcsexporter céget. Azért ne vicceljen már az Apple, attól, hogy anno a márka elnevezésekor nem volt sok fantáziájuk, és van ez a rágott alma fetisizmusuk, azért nehogy már tiltott gyümölcs legyen minden. Több mint nevetséges. Ha bíró lennék, nem csak hogy a pert buknák nálam, de még meg is büntetném őket rosszindulatú pereskedésért, mivel a bíróság idejét pocsékolják álügyekre, meg nevetséges próbálkozásokra.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

nem fideszesek ezek ott az applenel? :DD

Lehet, hogy mindent levédtek, amiből lehet pálinkát főzni.

Szerkesztve: 2020. 08. 09., v – 22:09

Ezzel már elkéstem, de le kellett volna védetni a gyümölcsöt mint logót! :)
Vagy a nyílászáró szerkezeteket. Esetleg a bármilyen geometriai alakzatra bontható ábrákat, rajzokat, képeket!
Ezennel megfogadom, hogy nem használok semmit amit az Apple készített.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerkesztve: 2020. 08. 10., h – 07:51

Ez nem logo tamadas, hanem reklamfelulet. Ingyen bekerul ujsagok (tv-k) hir szekciojaba, akkik vannak olyan rovidlatok, hogy meg is jelentetik. :(

Ilyen szinten a Wolkswagen is perelhetne a Microsoftot, hogy a Word nem eredeti....

Nem lehetetlen, hogy igazad van, de azért gondolj bele, adott esetben mennyire veszélyes is lehet egy ilyen akció a támadó számára.

Ha a kicsinek tényleg semmi esélye, így is, úgy is bukta a dolgot, akkor az esélytelenek nyugalmával csinálhat egy akkora viszlát-skacok-örömbulit a dologból, ami már az Apple-nek se jó. Például meghirdethet vicces-almás-logótervező versenyt, ahol pólót, esernyőt vagy stílusosan gyümölcscentrifugát lehet nyerni az épp munkanélkülivé váló stáb aláírásával.

Szerinted hány Apple-hater startolna rá a dologra akár innen a HUP-ról is?

Banksy után szabadon hány gyűjtő hajtana utána a "relikviákra"?

Mennyire értékelné az Apple, ha egy dedikált dizájnpóló, amin egy seggé átalakított levelet szaró alma látható (gyakorlatilag csak arrébb kell tenni a kép egy darabját) dollártízezreket érne jövő ilyenkor egy "művészeti aukción"? :-)

Szerintem elhanyagolható azoknak a száma, akik egy csont másik (körte, zöld) logót összekevernek az apple logójával, ráadásul az apple egy tech cég, ez meg valami táplálkozással kapcsolatos szolgáltató.

a) unatkozik a jogi osztály

b) kell a hírverés, uborkaszezon van

Sajnálom, hogy kis cégeken kell kiélnie az applenek ezeket a feszültségeit.

Az Ábrahámista egyházak helyében szerveznék egy felekezetek közötti konglomerátumot és beperelném az Apple-t a harapott almás logója miatt. Ezt a motívumot ők már évezredekkel korábban alkalmazták. Szóval vagy elveszti az Apple a lopott almás logóját, vagy fizet mondjuk évente 10 milliárd dollárt a szellemi tulajdon használati jogáért. Csak aztán ki ne törjön a vallások közötti háború a bevétel felosztásán :) 

Meg kell dolgozzon az iparjogvédelmi osztály a fizetéséért. 

Ajaj, mi lesz a következő? Raspberry Pi logója? :D

A két legfontosabb mondat, azt hiszem:

Apple has been opposing small businesses with fruit-related logos by starting expensive legal action," starts the petition,

most small businesses cannot afford the tens of thousands of dollars it would cost to fight Apple

 

no comment.

Sőt, szerintem egyébként már a DNS, vagy a cégnév  bejegyzés pillanatában kellett volna durván kiröhögni, és elküldeni a p*csába azt aki egy alma nevet/jelet akar levédetni...

 

Az ellenlépéseket az almatermelők világszövetsége (ha van ilyen :) meg is léphetné, és elérhetné, hogy ne használják többé aljas célokra az almát, mint olyat. Hiszen ők - és úgyegyébként bárki más - ezt a nevet  már sokkal régebben és sokkal jogosabban használják... pl ma már ettem egy almát... és az első harapáskor pont úgy nézett ám ki, mint az övék... most akkor mi legyen?

Szerkesztve: 2020. 08. 10., h – 14:52

Tipp: mondjuk a körtés cég az utasítás ellenére nem akarta tolni a buziszekeret, erre a Hátérhatalom bemutatót tart nekik arról, h ők fossák az "igazságot" - legyen az bármilyen abszurd, és az országok meg a törvényeik mit sem számítanak valójában nekik; csak annyiban h mint eszközt használják azokat a zaklatáshoz, kicsináláshoz. Mondjuk egy 5 főt fogalakoztató cégnek nyilván nem lenne jelentősége buzivonatkozásban, ha máshogy neveznék őket! De milyen "jól" mutatna már a SuperHealthyKids név a Pride támogatók között - demonstrálva ezzel a világ mocsokba hullását! Gondolom ez a narratíva valószínűbb, minthogy a körte meg az alma hasonlítana egymásra! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Még ha néha hivatkozom is a Mátrixra, csak azért teszem, mert az alapján könnyebben talál kapcsolódási lehetőséget  a másik fél - de egyébként remélem nem gondolod, h bármi relevanciával bír számomra  mit akar sugalmazni a filmipar és -művészet valamely produktuma! Pláne egy olyan amiben Epstein közeli züllött alak alakít! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Vicces lenne ha egy bíró elég tökös lenne egy ilyen perben és az apple vesztené el a jogát a saját logójához, hisz pl. az almatermelőknek egyértelműen több közük van hozzá, mint egy informatikai cégnek...