Hivatalos 1Password app érkezik Linuxra

Címkék

A népszerű jelszókezelő, az 1Password hivatalos alkalmazást ad ki Linuxra. Tesztelhető a fejlesztői előzetes.

Funkciók:

  • Simple and secure installs using apt and dnf packager managers
  • Automatic Dark Mode selection based on your GTK theme
  • Open network locations (FTP, SSH, SMB)
  • Tiling window manager support and descriptive window titles
  • Unlock with your Linux user account, including biometrics
  • System tray icon for staying unlocked while closed
  • X11 clipboard integration and clearing
  • Keyboard shortcuts
  • Data export
  • Unlock multiple accounts with different passwords
  • Create collections to organize data across accounts and vaults

Telepítés, részletek itt.

Hozzászólások

"written in TypeScript & React."

Szaporodik a JS-es hulladék Linux desktopon, juhééé

Flutter seems promising and it has some great ideas baked in (drawing on canvas, hot UI reloading), but I don’t have high hopes for that project. Google is well known for abandoning their projects as they please and without a giant company behind such a monumental amount of work, this thing will never survive. It also comes with additional baggage (the Dart programming language) which pretty much nobody asked for. Sure it has some neat ideas, but a programming language needs around 10 years to mature and the entire ecosystem such as editor support, debuggers, libraries and so on. I do hope it takes off as the current state of cross platform GUIs is quite terrible and Flutter would be a great wind of change even if it comes with a cost of learning a new language.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Azt azért látni kell, hogy a cikk (elsősorban) a cross-platform megoldásokról szól. Linux-natívam vannak jó megoldások, de az sem várható el a cégektől, hogy platformonként külön kódbázist tartsanak naprakészen.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ha már platformfüggőket is említünk: SwiftUI. Második iteráció jön ősszel, elég kellemes. Playgrounds-szal iPaden is lehet már UI komponenseket fejleszteni; reméljük lassan bejelentik az XCode for iPadOS-t is. Ha az kijönne, lehet hogy új MBP helyett egy fullos 12.9-es iPad Pro-ra váltanék inkább.

Ha van bongeszoplugin, akkor miert jo ha van ezekhez nativ app (ami raadasul typescript)?

Még senki nem fanyalgott azon, hogy nem open source, azaz nem olvashatod el a forráskódját annak az applikációnak, amire az összes jelszavad bízod?

Ezt nem ismerem, de a pass az nagyon aranyos (https://www.passwordstore.org/), érdemes kipróbálni ha nem ismeri valaki. A jelszavak egy git repoban vannak gpg kulcsoddal titkosítva, úgyhogy könnyen lehet gépek közt szinkronizálni (én csak teló laptop közt synchelek). Desktopon passmenut rákötöd egy billentyűkombinációra, filterelsz, és aztán begépeli (nem kell clipboardot használni). Androidhoz autofill van (sajnos nem minden app-al tökéletes), illetve a copy paste. Browserekből könnyen át lehet migrálni (én firefox-ból hoztam át a jelszavakat).