Apple vs. Proton

https://protonmail.com/blog/apple-app-store-antitrust/

In January 2020, ProtonVPN submitted an update of its iOS app description in the App Store. The new description highlighted ProtonVPN’s features, including the ability to “unblock censored websites” with the app.

Even though ProtonVPN had been in the App Store since 2018 and the basic functionality of our VPN has not changed, Apple abruptly rejected the new app version and threatened to remove ProtonVPN entirely. They demanded that we remove this language around anti-censorship on the grounds that freedom of speech is severely limited in some countries. The options are comply or be removed from the App Store.

Hozzászólások

A helyi törvényeket kell betartaniuk mindenütt, vagy kivonulnak mint pl. a G Kínából. Az igazi gond ezekkel a bizonyos országokkal és törvényeikkel van.

Hát ez az, de ők nem a helyi törvényeket tartják be, hanem a legcifrábbakat akarják betartani és betartatni mindenütt. Ha csak Kínában dobták volna ki a ProtonVPN-t, az érthető lett volna, hiszen ott törvényt sért. Valahogy az az érzésem van, hogy az autoriter országokra való mutogatás csak falból van, egyébként azért csinálják ezt, mert az amcsi elitnek is ez jó. Aztán vagy igen, vagy nem.

Szerkesztve: 2020. 08. 02., v - 17:00

sub

Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux current | 5.4.1-janos