Youtube lejátszási listára feltöltött tartalomról értesítés

Sziasztok, van pár youtube csatorna amikre nem vagyok feliratkozva, mert nagyon sok tartalmat gyártanak, ezért nem iratkozom fel rá, nem akarok értesítéseket kapni minden feltöltésükről, viszont vannak lejátszási listák amire ha fel raknak valamit arról szeretnék értesítést kapni.

Rákerestem a fentiekre, valószínűleg vagy meg lehet csinálni nagyon egyszerűen a youtube beépített eszközeivel, csak én nem találom, vagy annyira réteg igény, hogy nincs rá megoldás.

Van a háztartásban egy raspberry pi, ami egész nap megy, pythonban csináltam már ezt azt rajta, vannak saját eseményeim amiről küld telegrammon értesítést, ez volna a legjobb a youtube "problémámra" is.

Minden ötletet szívesen veszek.

Hozzászólások

Megteheted, hogy meghatározott időközönként letöltöd az adott csatorna HTML kódját, kiszeded belőle a videókat tartalmazó információt (ami jó eséllyel egy nagy JSON tömb), és összehasonlítod a korábbi állapottal.

Ki próbáltam több ilyen listát is, minden lekérésben a 259. sorban van a teljes tartalma a lejátszási listának, függetlenül attól hány videó van a csatornán.

Ha ennél tovább nem megyek, és csak azt nézem meg naponta 1x, hogy van-e változás, akkor kapok róla majd értesítést telegrammon, azt össze lehetne hozni, hogy legyen link, meg leírás mi került fel, de egyenlőre meg nézem az első részét a dolognak hogy működik.

Köszi!

Szerkesztve: 2020. 08. 01., szo – 20:04

Biztos, hogy kapsz minden feltöltésről értesítést? Én rengeteg csatornát követek, és amiknél külön nem kattintottam a csengő ikonra, azoktól egyáltalán nem kapok semmi értesítést. Valahol tehát be lehet állítani, és ha ez megvan, akkor külön a csengővel fel tudsz iratkozni akár külön playlistekre is. Persze követned kell a csatornát hozzá, de talán az nem baj, ha amúgy értesítést nem kapsz róla.

--- 

Alternatív megoldásként eseteg feliratkozhatsz egy playlist RSS-ére kedvenc feed readeredben:

https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?playlist_id=...

A playlist azonosítója az URL végére az az azonosító, ami a youtube-on a playlist aloldal URL végén van, például:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2B009153AC977F90

Ide pedig úgy jutsz, hogy nem a playlist nevére vagy a képre kattintasz, hanem alatta a "view full playlist" linkre (vagy ennek magyar megfelelőjére).

A RSS megoldás nagyon tetszik, össze hoztam magamnak egy linket a példa kedvéért.

https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?playlist_id=PLgsHtyemHZYx-W7mMBecM3pEOvcrzMpk5

Ha meg nyitom, látom hogy ott vannak a hírek szépen, az RSS olvasómhoz hozzá tudom adni, meg jelenik a neve, de azt írja hogy üres, itt valami nem stimmel, szerintem az olvasóval lesz a gond. Én InoReadert használok, nálad milyen RSS olvasó van, ahol a fentei, jól működnek?

En megprobalnam a youtube-dl --flat playlist opciojat lementeni, majd diffelni az elozovel.

Ahogy nezem, meg azt is kiirja, hogy hany video van a listaban. Eleg elmenteni a szamot. Ha az novekszik, akkor tuti van ujabb.

Azt nem tudom, hogy mi tortenik, ha esetleg torolnek a playlistbol. Mondjuk, max nem nezed meg azonnal az ujat. Gondolom nem zuhan le tole a repulo :)