Távmunka vízum - Barbados

Hátha valakinek érdekes lehet. :)

https://www.barbadoswelcomestamp.bb/

Hozzászólások

Összefoglalhatnád miért jobb, mint a KATA. ;)

Ha nincs többmilliós bevételed, és amúgy beleférsz a keretekbe, lényegesen egyszerűbb, mert havi fix díjjal megváltod az ÁFA fizetést. De ez egy sommás összefoglaló, ha kérdéseid vannak, keress meg egy adótanácsadót. 

(avagy el lehet mondani ezt egy mondatban is)

Ja, és az ajánlott számlázószoftver a témában a számlázz.hu

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Az ország lakosságának 90%-a fekete, 4%-a fehér, 6%-a pedig ázsiai és egyéb származású. A lakosság 51%-a városokban él. A születéskor várható élettartam a férfiaknál 70, a nőknél 74 év. Az írástudatlanság 3%
https://hu.wikipedia.org/wiki/Barbados

Én kihagyom, köszönöm a lehetőséget! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Mert? Alig 3% az analfabéták száma, szóval annyira nem elmaradott a hely. Nem azt mondom, hogy nincsenek kockázatai, de pont a lakosság bőrszíne irreleváns, a fehérek pont ugynaolyan idióták tudnak lenni.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Manapság a "külföldön minden jobb" gyökér hazafele jön, nem elfele megy. #covid #blm

trey @ gépház

Az USA kapcsán egyáltalán nem csodálkozom. Sosem vágytam arrafelé, de amit év eleje (és Trump óta) leraktak az asztalra, attól folyamatos megdöbbenésben vagyok.

Hagyományos TV csatornákat nem nézek, meghagyom az idősebb korosztálynak :)

Mutathatsz te is statisztikákat, hogy mennyien jöttek és mennyien mentek a covid és a blm KITÖRÉSE ÓTA.

Most a "2010 óta vagyunk itt Angliában, minden szupi, minden jó" mellébeszélést most hagyjuk.

Hogy a témához is legyen valami:

A fekete Barbadoson szupi lehet európai hipósként megjelenni most, a blm és a covid  idején, miközben arról jöttek hírek, hogy távoli szigeteken meg akarták lincselni az európai turistákat, azzal, hogy ők hordják be a vírust :D

trey @ gépház

Valamit félreértesz. Én nem hazafelé migrálódásról beszéltem, hanem azokról a trógerekról, akik félelmükben hazahúzták a picsájukat. Szemernyi kétségem nincs afelől, hogy az ilyen opportunista lófaszjancsik az első adandó alkalommal mennek vissza. Addig meg rápróbálnak a hazai egészségügyre, hátha nem szűri ki őket még a rendszer.

trey @ gépház

FYI: ha Unión kívül laktál, akkor eddig is lehetett MO-on fizetni egy fix összeget azért, hogy az ottani EÜ ellátásra is jogosult legyél. Biztos vannak, akik azt igénybe is veszik most (pl. az USA-ba eddig sem a jó szociális rendszerért ment senki), de azt én normálisnak látom: minek fizette volna, ha nem ezért.

Biztosan nem hallottál pl. az ausztriai hazakaravánozókról, akik menekültek, mint patkány a süllyedő hajóról, "nehogy itt kerüljünk ám kórházba, mert az nem lesz olcsó". Index nem írta?

Kapanyél pereg a szádból, szokták mondani.

Helyesen: kapanyél kilóg a szádból ... 

trey @ gépház

Szemelyes ismeroseim kozul is tobben koltoznek epp haza. Olyanok, akik ket eve meg "biztos nem" kategoriaba soroltak a hazakoltozest.

Persze hiteles adat fogalmatol ez is messze van. De volna itt a hupon olyan, aki a KSH-s szamokba is belekotne, ha azt hoznek, mert "mivan ha a kormany hozzanyulhatott a szamokhoz!!11!11"

    Index elvileg azt ír(t) amit akar(t)

Igen, ez az "ojjektívfüggetlen" jelentése. :D Látom gyakran, ami kellemetlen bizonyos köröknek, az kimarad.

az MTVA-nak viszont  lenne pár feladat

Hollandiából nézve, te mit hiányolsz a magyar közmédiából?

trey @ gépház

"Igen, ez az "ojjektívfüggetlen" jelentése. :D Látom gyakran, ami kellemetlen bizonyos köröknek, az kimarad."
Az eredeti felvetésre vonatkozóan valami észrevétel? Nem mondtam sehol, hogy objektív, de nem is feltétlen kötelessége. Ellenben az MTVA-val. A lopott pénzből csiholt kormánymédiáról nem nyilatkozok, elvileg ők is azt írnak ami a szívüknek kedves. De az MTVA nem.

"Hollandiából nézve, te mit hiányolsz a magyar közmédiából?"
Bár nem tudom hogy jön ide Hollandia, az MTVA-tól alapvető objektív tájékoztatást hiányolom. Ha nem látod, hogy ez nincs meg, akkor barlangban élsz. Ha nem akarod/tudod látni, akkor egy szimpla egybites hívő vagy, akit érdemes még mindig Gyurcsány, Soros, Dobrev, Karácsony, stb nevekkel riogatni.

Jellemzően nem az a réteg jár a Karib-szigetekre távmunkázni, akit most raktak ki az angilali szendvicsgyárból.

A 12 hónapos távmunka vízum meg nem letelepedésre való, hanem arra, hogy aki mondjuk sabbaticalra menne, de közben azért melózna valamit, annak legyen meg a hivatalos módja. Kár ebbe ennél többet belelátni szerintem. :)

Pont ez a lenyeg, oldaltol fuggetlenul latni kellene, hogy itt mar csak 2 fele van, aki meg nem ment el es aki mar visszajott. A visszajottek lesznek majd az elnyomott negerek, pont azert mert alapbol a tarsadalom fo hajtoerejet kepvselik, Ja nem.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Soha nem terveztem elmenni. Budapestről kicsit ki kéne dugni a fejet. Valahol értem, hogy _onnan_ mindenki el akar menni, mert ha elmegyek oda, néhány óra múlva jönnék el. Szerintem élhetetlen város. De ezt ne keverjük Magyarországgal. Nagyon sok hely van Magyarországon, ahol szívesebben élnék, mint a világ bármely részén. 

Akik meg visszajöttek, azért jöttek vissza, mert vannak, akik a világon sehol sem érvényesülnek. A dolgozni nem akarók, szélhámosok, bűnözők stb. Sajnos - nekik - itt sem segély várja őket.

trey @ gépház

"Valahol értem, hogy _onnan_ mindenki el akar menni"

Szerintem ez nem állja meg a helyét, hacsak nem tudsz esetleg erről adatot felmutatni :) Budapestről nemigen akarnak az emberek elköltözni, maximum amikor elérik a családalapítási kort, akkor a belső kerületekből kifelé, ahol több a zöld, vagy agglomerációba, vagy Budára - pénztárca és igényfüggő (amúgy az agglomerációból családonként átlag két autóval ingázók miatt lehetetlen közlekedni a csúcsban. Ez egy kicsit ironikus is - a zöldre vágyó és "zöld" életmódot folytató tehetős fiatal családok pöfékelnek a legtöbbet az autóikkal).

Persze van 1-2 ember aki teljesen szakítani akar a fővárossal és vidéki városba költözik, de ez a ritkább eset. Én elköltöztem (~20km autópálya), megbántam, végtelen sok pénz, idő meg energia folyamatosan ingázni, a sajátot megint Budapesten képzelem el, viszont biztos nem a belső kerületekben, azt meghagyom a bulizóknak.

Fejleszteni kellene a tömedközlekedést

 

A Budapest elővárosi forgalmat 2022 végére teljes egészében korszerű KISS, FLIRT és DESIRO járművek szolgálják majd ki. A felújítások és a modern motorvonatok forgalomba állítása hozzájárul a menetrend javításához, a pontosabb közlekedéshez, az elővárosi vonalakra jellemző fokozott terhelés kiegyensúlyozottabb eloszlásához is.

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/elindult-elso-emeletes-motorvonat

És mi értelme aludni kijárni x kilométerre aludni? Ez csak annak az illúziója, hogy szép vidéki környezetben élsz, zöldben, nyugalomban. De csak illúzió, ha az idő 90%-át bent töltöd a város közepén. (sokan emiatt egyébként vissza is költöznek)

Természetesen ennek semmi értelme. Az árak pedig gyönyörűen követik a km számlálót, kifelé egyre olcsóbb, cserébe egyre szarabb. Én is megpróbáltam egy évre, szép is meg jó is, csak hát egy átlagos napon 2-3 óra plusz a közlekedés (minden variációt kipróbáltam egy év alatt). Ez pedig elvonja az időt és az energiát a családtól, önmagadtól.

Ha mondjuk berendezed úgy az életedet, hogy a nyugatinál dolgozol - vagy neadjisten home-office-ban - akkor a Kismaros-Nyugati táv kb. fél óra kényelmes vonatút többnyire ülőhelyjel. Ésszel kell a házat és a munkahelyet is kiválasztani hozzá, de vannak akiknek működik ez. Hétköznap lehet, hogy csak aludni mész haza, de hétvégén egyből természetközelben vagy. Szerintem jó lehet. Nézegettem is egy időben, de mivel itt is elég jó helyen lakom ezért inkább maradtam.

+1, Kismaros (környéke) -- munkahely ajtótól ajtóig 1 óra úgy, hogy az állomásra kocsival megyek. Mindez persze csak akkor igaz, ha nincs -jellemzően- Rákosrendezőn bizber hiba, (vagy más, random forgalmi káoszt okozó esemény)  aminek következtében fejreáll a menetrend az egész Nyugati-Szob vonalon. És ilyen azért szokott lenni, de még így is kellemes kiszakadni a budapesti létből néhány napra vagy épp hétre.

Mert az ember nem a hét 7 napján dolgozik, plusz szabadság plusz ünnepek. Van, akit feltölt a vidéki lét, van, akik az élhető, nem szmogos levegő miatt járnak oda aludni/pihenni. Ha belegondolsz, a nap 24 órájából jó esetben 8-12 órát töltesz a munkahelyeden, szóval igenis fontos kérdés, hogy a maradék 50-66% -át hol és hogyan töltöd. És még ha aludni is jár haza, az is kellemesebb csendes, nyugodt, kellemes környezetben.

Attól, mert te nem tudod elképzelni, még másnak lehet jó ez az életmód.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

"Népszerű félreértés, hogy Budapest = Budapest köré húzott 50 km sugarú kör."

Az lehet, de én nem értettem félre. Azt magyarázom hogy belekóstoltam a Budapest környékbe (!=Budapest), de nem jött be.

"Egyébként pedig, ha be kell menned minden nap dolgozni a város közepébe, akkor megette a fene az egészet."

Igen, sőt, már akkor megette a fene az egészet ha nem a közepére jársz dolgozni, hiszen a belépő útvonalak minden reggel bedugulnak. Aki már városon belül van, jól áll.

Népszerű félreértés egy ekkora várost homogén masszának tekinteni valamint almát körtéhez hasonlítani. Íme egy top10 lista a hazai "városokról".

A győri példáidat arra fordítsd le, mintha Bp-en ki se akarnál mozdulni a kerületedből. Ott is melyikből? Vannak "jobb" meg "rosszabb" kerületek, de ez egyrészt ízlés dolga, másrészt pedig ugyanúgy általánosítás, mert legtöbb esetben már kerületen belül is hatalmas eltérések vannak, annyira, hogy az "elit" kerültekben is van "putris" rész általában és a lenézettebb kerületeknek is van divatos/luxy/stb része.

Budapest határa szerintem sem ott húzódik ahol a tábla ki van téve és pont ez az egyik rákfenéje, mert hiába alkot közös rendszert az agglomerációval/országgal, akár közlekedésileg, akár egyéb infrastrukturális/gazdasági szempontból, mindig "a másiknak" kellene fizetnie a révészt, ha meg kell oldani valamit -> nem történik semmi.

Csak ugye már régóta "bűnös város", így nem egy megoldásra törekvő struktúrát favorizálnak.

Valamint ismerjük az egymillió légy nem tévedhet mondást, de az bpi ingatlanárak növekedése és az agglomeráció létszámának növekedése korrelál. Minek akarnak odamenni (és nem pl győrbe), ha annyira rossz?

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Győr egyébként a kisebb mérete és a putris részek elenyészőbb száma miatt Budapest lekicsinyített, idealizált verziója (ott éltem 20 évig). Csak hát az IT-s cégek ~90%a Budapesti, másrészt az ingatlanárak Győrben is elég szépen elszálltak (az általános okok miatt néhány helyi okból is, pl. az Audi miatt felfutott a befektetési célú vásárlás).

Ha Győr akkora(/kisebb) mint egy budapesti kerület, de Budapesten a belváros nem a kerületi városközpontot jelöli, hanem a Ferenciek terét / Deák teret, akkor az a győri példa alapján olyan mintha 2-3 várossal arrébbról akarnál bejárni...helyi szinten pedig csak a elővárosból/külvárosból a belvárosba akarsz jutni.
Így kellene időket/távolságokat összemérni.

Trey vonatos példája meg ilyen #worksforme, a Te megállapításod a tapasztalatom szerint életszagúbb, papíron pöpec, csak a gyakorlat nem azt követi sajnos. Valamint mivel nem 15 perces menetrend van, erősen kötött az időbeosztásod. 

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"