Tanuljunk jogállamiságot szövetségeseinktől!

Fórumok

Valahogy nekünk mindig sikerül a legaljasabbakkal szövetséget kötnünk. Itt van ez a megboldogult Kászim Szulejmáni. Nem emlékszem, mi is volt a bírósági ítélet? A végrehajtás megelőzte a jogszolgálatot. A tanú című film jut erről eszembe. - A lónak is négy lába van, mégis megbotlik. Ráadásul mindezt külföldön sikerült elkövetni, mintha az az USA területe lett volna. De nem az volt.

Hozzászólások

Hol van ilyenkor a Helsinki Bizottság? A TASZ? Ez nem csípi a kényes szemüket? Nem az a kérdés, kár érte, vagy sem. Azért a hülyegyerekért sem lenne kár, aki a két emelettel lejjebb élő nőt megölte. Csak akkor ne papoljunk jogállamról, elég ezt úgy intézni, hogy valakinek nem tetszik a képe, aztán nosza, öljük meg! Mire fel a képmutatás?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nézd: Irán és az USA épp csak nem háborúzik (várjuk ki a végét). Háborúk elején meg ritkán van bírósági tárgyalás. BTW: hol is lenne? Van bárhol folyamatban per? Én úgy tudom, hogy emberünk szervezete simán terrorszervezetnek lett minősítve, ez alapján lőtték ki. Azon lehet küzdeni, hogy ez jogos e, de Irán mióta híreket olvasok (25+ éve) mindig támogatott így vagy úgy terroristákat, úgyhogy akár még igaz is lehet.

Értem. Tehát, ha szerencsém van, nem fog az USA terroristának bélyegezni, s nem likvidál így vagy úgy. Nem kell nekünk ellenség, az is elég, ha szövetségeseink vannak...

Ami pedig a civilnek nevezett szervezeteket illeti, itt látszik, hogy azok nem egyebek, mint az adott állam hivatalos szerveit megkerülő entitások, amelyeknek titkosszolgálati feladataik vannak. Az adott nagyhatalom érdekeinek érvényesítése, a belügyekbe történő beavatkozás, destabilizálás, dezinformálás. Ez nem új, csak annyira elpuhultak, hogy még a látszatra sem adnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Arra a listára felkerülésért azért meg kellet dolgozni és sok más ország listáján is rajta van.

A civilszervezetek meg nem értem, hogy hogy jönnek ide. A legtöbb itthon kárhoztatott NGO az állam saját törvényeit kéri számon a hatalmon. Pl.: Magyarországon a magyar törvények betartását. Ezért végződik a legtöbb ügyük a bíróságon: a magyar állam - a bíróságok útján - érvényt szerez a magyar jognak. (BTW: az USA törvényei szerint a terrorszervezetekben résztvevők likvidálhatóak, de az az igazán beteg, hogy tippre lesz erre is per ott, mert a jogállamiság része rendszeresen tesztelni a jogrendszert, hogy a szabályok tiszták legyenek.)

Már hogyne lenne? Olyan tüntetés szervezés lenne Budapest utcáira angol feliratokkal - Magyarországon, ahol a lakosság anyanyelve a magyar, tehát nyilván a médián keresztül külföldre üzenés a cél ilyenkor -, ha a határőrök elkezdenék a határon átszökőket lelőni, hogy csak lesnénk. Ezzel szemben nem hallom ezen civilnek mondott fedőszervezetek hangját most, hogy az Egyesült Államok egy idegen ország területén megölt valakit bírósági tárgyalás nélkül, megsértette az adott ország légterét, megölt olyan embereket is, akiknek nyilvánvalóan semmi közük az egészhez. És ahogy olvasom, az ámokfutásnak még nincs vége.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert a civilszervezetek nem destabilizációra, befolyásszerzésre stb mindenféle fedett műveletre hozzák létre és használják ám a nagyhatalmak háttérhatalom. Azok csak úgy nőnek mint a gomba. Lelkes jogászok akiket zavar az igazságtalanság. De nem minden igazságtalanság zavarja őket ám! Ha a buzit seggberúgják az pl zavarja őket. Ha az USA gyilkol na az meg nem zavarja őket. 

Na igen, ha az állampolgár az állammal áll szemben, nem sok mindenkire számíthat.... ezért van szükség a civil szervezetekre (többek között)

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Az ördög kilencszer igazat mond, csak h egyszer hazudhasson. Arról már nem is szólva, h Orbán is ugyanabból a Soros-keltetőből nőtte ki magát, mint ezek a szervezetek - így lombik-testvérek. Legalábbis amíg be nem állt a fordulat, de ugye az 2007  után volt. 

De tulképp ha a TASZ tiltakozna a gyilkosság ellen, az is  magyarázható lenne éppen. Szóval nekem mindegy is, h mit csinál -én már rég lehúztam őket a wc-n. 

Akkor most kb. ott tartasz, hogy 1998-tól 2002-ig a liberális demokrácia rémségeit kellett megélnünk, hiszen az is 2007 előtt volt? (Csak miután megválaszoltad a kérdést, akkor nézd meg ezt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Simicska_Lajos#Az_APEH_eln%C3%B6kek%C3%A9… )

Nyilván nem magyar specifikus szálat akartam idefűzni. A mondandóm lényege a kettős mérce volt. A civil szervezetek nagyon érzékenyek a jogállamiság helyzetére, meg az emberi jogokra. Én még arról sem vagyok meggyőződve, hogy a szegregált oktatás bármiféle jogba ütközne - bár nyilván tévedhetek -, de mindig balhét csinálnak ilyenből. Amikor viszont egyszerűen csak megöl az USA valakit, mert ehhez van kedve - attól az apróságtól tekintsünk is el, hogy a konvoly autóit vezető sofőröknek mi is volt a bűnük -, az meg úgy rendben van, ott nem probléma, hogy elmaradt a bírósági tárgyalás, a civil szervezetek nem emelik fel hangjukat amiatt, hogy sérült a tisztességes eljáráshoz való jog.

Ha teszem azt, a magyar határőrség picit is komolyan venné magát, s a jogszabályokat keményen tartatná be, a határon átszökdősőket nemes egyszerűséggel lelőnék, szerinted mekkora cirkuszt csinálnának ezek a szervezetek? Pedig a határőrök csak a törvénynek szereznének érvényt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Ha teszem azt, a magyar határőrség picit is komolyan venné magát, s a jogszabályokat keményen tartatná be, a határon átszökdősőket nemes egyszerűséggel lelőnék, szerinted mekkora cirkuszt csinálnának ezek a szervezetek? Pedig a határőrök csak a törvénynek szereznének érvényt."

Nincs határőrség.

Valamikor az voltam (sorállomány), fegyverhasználat csak saját vagy más védelmében volt megengedett. Gyakorlatilag a zöldhatár átlépése egy piroson való áthajtással volt egyenértékű.

Az megvan, hogy a magyar kormány iránt támogatja? Valamilyen egyetem ügye is felmerült akkor párhuzamosan. Ha jól emlékszem.

Az eredeti mondandóm farvizén jegyeztem meg a civilnek nevezett szervezetek kormányellenes, demokráciaromboló, felforgató tevékenységét. Bármennyire meglepő, a kormány éppen azért állhatott fel úgy, ahogy, mert ehhez a választásokon felhatalmazást kaptak. Utána már csak tiszteletben kellene ezt tartani.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem. Úgy értem, hogy be kellene fejezniük magyarországi tevékenységüket ezen nemzetközi NGO-knak, be kellene zárniuk az irodáikat, és el kellene hagyniuk az országot, amelyhez törvényi kötelezettség lenne a jogi háttér.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amit a topic indítójában írtam. Kászim Szulejmánit megölték mindenféle bírósági eljárást mellőzve. Ez egy közönséges gyilkosság volt, de nem hallottam a „jogvédők” felháborodását, a közleményeket, amelyben elítélik az Egyesült Államokat a tisztességes eljáráshoz való jog valamint az emberi jogok megsértése miatt. Persze az megy, hogy a BVOP-t cseszegessék amiatt, mert leszedték a honlapjukról az aktuális eljárásrend dokumentációját.

Hát ez.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most ugye nem azt akarod elhitetni velem, hogy ezek a nemzetközi jogvédő szervezetek valójában kizárólag magyarok, csak véletlenül angol nevük van, de amúgy sehol sem működnek a világon Magyarországon kívül? Amúgy teljesen mindegy, ki fordul hozzájuk. Ha a vadliberális, nyugati propagandát kell támogatni, kérés nélkül is megfogalmaznak állásfoglalásokat, nem kell hozzájuk fordulni segítségért. Megy ez nekik maguktól is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért nem illik a témába, ha arról beszélünk, egy NGO magyar vagy sem, s arra utalok, hogy külföldi támogatást élveznek? Eddig az iménti hozzászólásoddal te vagy az, aki témába nem illő hozzászólást tettél.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez volt a véleményed:

 be kellene fejezniük magyarországi tevékenységüket ezen nemzetközi NGO-knak

Aztán kiderült, hogy nem nemzetközi NGO. Utána te kezdtél el másról írni. Nem te vagy itt az egyetlen, aki képtelen rá, hogy elismerje, ha valamit tévedett, és inkább elkezd körbejárni, viszont nekem erre nincs kedvem.

Mitől magyar valami? Ha a norvég heringet Magyarországon füstölik és csomagolják, az vajon magyar? Én sem tudom a választ, mert ez definíciós kérdés. Továbbra is azt gondolom, hogy ha valamit külföldről szponzorálnak, külföldi érdekeket szolgálnak ki, akkor hiába hazaáruló magyarok a dolgozói, az aligha nevezhető magyarnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt, külföldi érdekeket. 

Pl.:

"2012 májusában az akkor 70 éves  Nagy Antalnál házkutatást tartottak. Egy lopott laptopot kerestek nála a rendőrök, de az ügyhöz semmi köze nem volt, azt sem tudta, mi a laptop. A büntetlen előéletű, nyugdíjas klarinétos kezét már otthonában hátrabilincselték, de aztán leszedték róla, mert az érszűkületes férfi keze elkezdett kékülni. Utána bevitték a gyömrői rendőrségre. Ott eleinte sértegették, és felemlegették neki, hogy építési hatósági ügye miatt gyakran jár a polgármesteri hivatalba. Aztán két rendőr bántalmazta, agyba-főbe verte, a földön vonszolták. Csak akkor hagyták abba, amikor rosszul lett. Mentőt nem hívtak hozzá. Testét zúzódások és véraláfutások borították. Feljelentette bántalmazóit, de az ügyészség csak egy év múlva hallgatta meg. Bár megnevezte a rendőröket, az ügyész még csak ki sem hallgatta őket és megszüntette a nyomozást. Aztán egy ombudsmani vizsgálat nyomán újra kezdték a nyomozást, de ismét nem találtak terhelő bizonyítékokat. Nagy Antal a Magyar Helsinki Bizottság segítségével fordult a strasbourgi bírósághoz."

Akkor mi itt a magyar érdek, ha megvédeni egy magyar állampolgárt attól, hogy pár egyenruhás fasz kínozza, külföldi?

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Miért tekintenék ellenségnek valakit csak azért, ha szerintem nem szabad hagyni hogy törvényeket sértsen? 

A probléma ott van, hogy ha egy állam törvénytelenül lép fel az állampolgáraival, vagy bárkivel szemben, az ellen nagyon nehéz bármi csinálni. Lásd a fenti példát, egyedül a fickónak esélye sem lett volna kártérítést elérni, közben meg egyértelműen áldozat. 

Szerintem a fenti  elég jó konkrét példa, tényleg kiváncsi vagyok, szerinted miért lett volna jobb, ha nem segít az öregnek a Helsinki Bizottság? 

Mert előnye az volt nem egy, azon kívül hogy kártérítették a kínzásért, még az is lehet, hogy a jövőben ritkábban fog előfordulni, hogy ezek a gecik embereket kínozzanak csak azért, mert olyan kedvük van és úgy gondolják, megtehetik.

Ami szerintem mindenképpen pozitív dolog.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Ezek a szervezetek mindig gondosan ügyelnek arra, hogy legyen olyan ügyük is, amelyeknek nincs politikai vonatkozásai, illetve valóban jó célt szolgáljon. Éppen azért, hogy ha vád éri őket, elő tudják rántani, milyen fontos és szépséges az ő működésük.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minden ügynek van politikiai vonatkozása, főleg ha olyan embereket képviselsz, akiknek egyedül esélye se lenne bizonyítani az igazát, mert a másik oldalon valami sokkal hatalmasabb van, az a legtöbb esetben egy  a  saját törvényeit be nem tartó állam. 

De ez nem baj. Tudatosítani kell az embereknek, hogy az állam se mindenható, nem áll a törvények felett, és ha igazuk van, ők is győzhetnek a bíróságon. Ez hosszú út lesz, az utóbbi 100 évben az ellenkezőjét próbálta minden kormány beléjük verni, sikerrel.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Úgy látom, hogy már a definíciód is rossz. Hazaárulózol egyből, csak mert nem tetszik valaki tevékenysége. Külföldi érdekeket emlegetsz, mert épp nem a te érdeked. Szóval amit továbbra is gondolsz, annak már a kiindulópontja is hamis, teljesen érthető, hogy hamis kiindulópontról hamis eredményre jutsz.

'külföldről szponzorálnak...' - azaz a magyar kormány nem nevezhető magyarnak, mert EU támogatást vesz fel, azaz külföldről kap szponzorálást. 'külföldi érdekeket szolgálnak...' ezt is sok mindenre rá lehet húzni a baltás gyilkos kiadásától Gruevszki becsempészésén keresztül Paksig, szóval te komolyan azt állítod, hogy a kormány nem magyar?

Igazad van. Attól te még lehetsz jó férj, hogy harmadik fél a tudtoddal húzogatja az asszonyt.

Ha a kormány külföldi érdekeket szolgál, szükséges tetézni azzal, hogy egy vagy több nem kormányzati szervezet is azt teszi? Neked jó, ha egy helyett kettő vagy több idegen férfi dugja a feleséged?

:)

Teljesen kevertek két dolgot, mintha a "magyar érdek" és a "külföldi érdek" definíció alapján valami két különböző dolog lenne. 

Eleve az, hogy "külföldi érdek" annyira tág fogalom, hogy ilyen formában értelmetlen használni, tekintve hogy kb 5 milliárd ember él Magyarországon kívül, akik tényleg elég különböző dolgokat szeretne (és a többségük egyébként le se szarja az országot). 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Ezt pl napnál is világosabban látszik abból, hogy Helsinki egy ősi magyar város.  Én kifejezetten vágyom rá, h az összes ilyen bajkeverésre kondicionált "bizottság" működését a parlament betiltsa! Ezzel kb meg is szűnne a kényszer, h tiltakozni kelljen amikor ezek állítólagos magyarságát provokatív tényként vetik fel egyesek. Gondold el mennyi energiát, tárhelyet, sávszélességet megspórolhatnánk, ha nem kell ezekről vitatkozni, mert nem is léteznek :-D  

Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a jogrendünket saját magunknak alakítsuk ki úgy, ahogy az a szokásainkhoz, életformánkhoz legjobban illik, kényelmes, s ne kelljen másokhoz alkalmazkodni. Különösképpen, ha nagyobb gazdasági, politikai entitások éppen a nemzetközi szerződéseken keresztül nyomják el a kisebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező nemzeteket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Törekedni kell erre. A skála egyik végén az antiszociális viselkedés és teljes elszigetelődés van, a másikon pedig a behódolás, az önállóság teljes feladása. Van egy speciális eset, amikor nem szigetelődsz el, mégis azt csinálsz, amit akarsz, de ehhez nagyhatalomnak kell lenned erős gazdasággal és hadsereggel.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt pl napnál is világosabban látszik abból, hogy Helsinki egy ősi magyar város.

Te meg valószínűleg az ősi magyar mondatalkotási szabályokat alkalmaztad itt...

A (vélt) tartalmat tekintve meg két dolog jöhet szóba:

- fogalmad sincs arról, hogy mitől van a bizottság nevében Helsinki város neve, ami azért szomorú, mert ez a fajta tudatlanság a buta emberekre jellemző

- pontosan tudod, hogy miért van benne, ez meg azért kínos, mert aljas szándékot jelez

A tárgynál maradva, nem az a kérdés, hogy a Helsinki szó miért szerepel a bizottság nevében, hanem, hogy a "magyar" szó miért szerepel benne? Kissé paradox módon ez utóbbi azt jelöli h a Helsinki Bizottság nemzetközi entitás, aminek [sajnos] van magyar vonatkozása is. Vö.:

( Friczy | 2020. 06. 07., v - 19:23 )
> Ha már a Helsinki bizottságot hoztad fel, az történetesen nem nemzetközi, hanem magyar.
@

Na most h mennyire magyar, arról csak annyit, h google térkép a Dohány utcai zsinagóga alatt jelzi a székhelyüket.

Ez a "egy szervezet nem magyar, ha a google térkép a dohány utcai zsinagóga alatt jelzi a székhelyét" annyira ultimate érv, hogy tényleg nagyon nem lehet mit hozzászólni :D :D :D 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Az nem teljesen véleményszabadság, ha attól függően büntet a rendőr, hogy pont miért vagy mi ellen dudáltok. Akkor lenne, ha minden dudáló felvonulást pontosan ugyanúgy büntetnének (lehetőleg semennyire, de ez most nem ide tartozik)

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

https://index.hu/belfold/2020/06/19/tatarkis_peter_senyei_gyorgy_hando_…

Ezt viszont nem értem. Már egy sima okirathamisításból is ügyet akarnak csinálni? Már a frankhamisítási ügyben megtanulhatták volna, hogy a hazafias felbuzdulásból elkövetett hamisítás az inkább érdem, mint szégyen.

Szerkesztve: 2020. 01. 04., szo - 10:19

Szerintem az már nagyon durva önmagában, hogy idegen ország fölé repül és onnan bombát indít. Szerintem ez védhetetlen.

Igen. Úgy használja, mint a saját területét. Mondjuk ezt az oroszok is megengedik maguknak, Litvinyenkó Angliában esett el.

Lényegében csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy nincsenek semmiféle emberi jogok, meg jogállamiság. Ez az egész maszlag egy hatalomgyakorlási eszköz, s azokat a népeket csuklóztatják vele, amelyek katonailag nem elég erősek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Litvinyenkó Angliában esett el"

elég ukrajnáig menni :), bár ha nagyon akarjuk részben a korábbi helyzet visszaállítása..

az egész témára: 

- németek, franciák, angolok is ugyanúgy működnek: ha kellő túlerőben vannak akkor magasról leszarják, hogy mihez van (lenne) jogod. Aztán ha ritkán kiderül akkor szem lesuny & esetleg egy "bocsi, legközelebb nem veszitek észre".. ez most annyiban más, hogy joker országban épp szarban van a gazdaság kell egy kicsit pörgetni rajta. (nato országok védelmi pénzei messze nem elegek hozzá)

https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

Belém verted az ideget, hogy esetleg összekevertem Viktor Janukoviccsal, de nem. Litvinyenkó az a fazon, akit az orosz titkosszolgálat mérgezett meg radioaktív polónium-210-es izotóppal Nagy-Britanniában.

Persze, nem vagyok naiv, értem, hogy így működik ez a kapitalizmus. Tulajdonképpen csak a nagyon naiv, nagyon fiataloknak próbálom üzenni, hogy kellő mértéktartással a helyén kezeljék a „demokrácia” fogalmát, az emberi jogok melletti kiállást, valamint a nagy nyugatimádatot, ami nem egyéb, mint egy propaganda eredménye, hiszen 1989-ben semmi más nem történt, mint egy akkoriban gyengélkedő nagyhatalom érdekszférájából átkerültünk egy másik nagyhatalmi érdekszférába.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

persze értelek, csak arra akartam utalni, hogy elég a szomszéd-ba menni, nem kell a szigetre vagy hasonlóan messze menni példáért :D, de jah az, meg a skripal stb is jelzi, hogy létezik a gru(és társai) és nem tétlenkedik. a gazdaságot befolyásoló tevékenységüket sűrűbben érezzük.. (meg a gúzsbakötött magyar elhárítást is mellé persze..)

https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

USA-tól nem áll messze semmi. Tömegmészárlás, hadüzenet nélküli légicsapás, állami vezetők megbuktatása, állami vezetők elleni sorozatos merényletek, hamis vád alapján megszállás, rabszolgatartás. Ráadásul még saját állampolgárait is Epsteinezik időnként, ha túl sokat tudnak.

Egyébként: https://9gag.com/gag/12903

Mind olvasunk híreket. Én is látom hogy ez már nem bulvár.

De neked mi a konkrét kérdésrd ezzel kapcsolatban? Mit szeretnél velünk megerősíttetni, vagy cáfoltatni?

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Sokat segít a témaindító elolvasása, a 0x3f kódú karakter keresése, a cím értelmezése, továbbá annak tudatosítása elménkben, hogy mindez a flame szekcióban került publikálásra, nem pedig a szakmai témák között.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A flame szekció kizárja a logikus fel/le -vezetés igényét? Eddig azt hittem, hogy csak elnézi annak hiányát. ?

Szóval, mi az állítás, abból mi a következtetés, és végsősoron mi a kérdés, ami indokolja hogy a téma itt legyen? Amint ezek megvannak, beszélhetünk róla. 

Talán egyet is értünk. ;)

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Ahogyan írtam is, a képmutatás zavar. Az a szemlélet, hogy rugózzunk a jogállamiságon, miközben magasról tegyünk arra, ha az erő velünk van. Végső soron kényelmes helyzetet teremt, ha valaki Jedi lovag, és ezt tudja is magáról. A jogállamiság a gyengék terhe.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Definíciós kérdéssé silányítunk mindent, mert így kényelmes? Emberi jogok? Mindösszesen arra hívtam fel a figyelmet, hogy véleményem szerint bátran lépjünk ki nemzetközi szerződések, egyezmények hatálya alól, mert ez csak felesleges akadályokat gördít elénk, egyenlőtlenné teszi az érdekérvényesítést, a politikai küzdelmet. Efféle ostobaságokkal a Jedi lovagok amúgy sem foglalkoznak.

Hát igen, ez semmiképp sem történt államon belül, ahogy írod is, hiszen Bagdad még nem része az Egyesült Államoknak. Ki tudja, meddig. Persze, a Krím annektálásán azért köszörülik a nyelvüket a jenkik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem egy fórum nem feltétlen arra való, hogy valaki feltegyen egy kérdést, majd arra megoldásképpen válaszok érkezzenek, s utána lezárják a témát, hanem egy kötetlen, nyilvános beszélgetés helyszíne is. A HUP szakmai topic-jai valóban ilyenek jellemzően, de gondolj csak az egykori Index fórumokra, az sokkal inkább beszélgetős. Ezt is ilyennek szántam.

Írtam, hogy hiányoltam a jogállami keretek között történő problémamegoldást. Ez a történet egy szimpla, aljas gyilkosság, amelyet most megpróbálnak valamiféle hőstettnek, a világ megmentésének beállítani. Ennek kapcsán gondolom helyénvalónak, hogy teremtsünk magunknak a nemzetközi politikában nagyobb mozgásteret, s hagyjunk fel holmi nemzetközi szerződésekhez való igazodással.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minek? A magyar honvédséget a kicsit elszaporodott medvék kikergetnék, szerintem simán többen vannak, mint a magyar katonák, meg erősebbek is. A románoknak még a szemöldöküket sem kellene felhúzniuk.

Azt sokkal nagyobb problémának érzem, hogy a jenkik benyújtják a listát az állítólag szuverén Magyarországnak: vegyünk tőlük palagázt drágábban, mint az oroszoktól, alkalmazzunk szankciókat az oroszokkal szemben, még, ha ez gazdasági károkat is okoz nekünk is, a mindenkori nyugat barát ukrán kormányt támogassuk a nyugati integrációban annak ellenére, hogy Ukrajna szűkíti a magyar kisebbségek nyelvhasználati és egyéb önállóságra irányuló jogait.

Az egésszel több probléma van. Az egyik, hogy Magyarország számára ez mind hátrányos. A másik, hogy gyengíti az oroszokat, ami szerintem azért baj, mert ha felszalámizzák őket, nem lesz, aki legalább minimálisan moderálja a nagyon agresszív USA-t, s úgy gyűri onnantól kezdve az Egyesült Államok a világ összes népét saját maga alá egy totális diktatúrában, hogy ott aztán nem, hogy emberi jogok, meg jogállamiság nem lesz, hanem az értelmes emberi élet is megkérdőjeleződik majd egy egypólusú világrendben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez most komoly? Hektáronként 570Ft a koncessziós díj? Annyiból max fél csomag hurkapálcát kapsz az írószerboltba. Egy fatelepen a Telifa fenyő cölöp 5cm*150cm, Borovi fenyő kerül ennyibe, 508Ft/darab.

Ebből saccra olyan 150 ezer darab simán van 1 hektáron, úgyhogy miért is éri meg a koncesszió nekik? Hibás politika csak a meglevő nyersanyagot exportálni, fel kellene dolgozni és úgy eladni. Az arab olajállamok is építenek gyárakat, beruháznak az olajért kapott pénzből.

Random megnézett fakitermeléssel foglalkozó, 2 fő alkalmazottal dolgozó Kft.  ki tudja  hektáron évi 57 millió Ft bevételt ért el 2018-ban.

 

gyengíti az oroszokat, ami szerintem azért baj, mert ha felszalámizzák őket, nem lesz, aki legalább minimálisan moderálja a nagyon agresszív USA-t, s úgy gyűri onnantól kezdve az Egyesült Államok a világ összes népét saját maga alá egy totális diktatúrában, hogy ott aztán nem, hogy emberi jogok, meg jogállamiság nem lesz, hanem az értelmes emberi élet is megkérdőjeleződik majd egy egypólusú világrendben.

 

Akkor most mi az igazság? Szükség van a fékek és egyensúlyok rendszerére vagy nincs?

https://magyarnarancs.hu/belpol/kover-felejtsek-el-a-fekek-es-egyensuly…

Azért ez csúsztatás, a mi kis szemétdombunk egészen más. Olyan világpolitikai környezetben vagyunk, hogy bizonyos határokat 98 %-os Fidesz győzelem esetén sem lehet átlépni, úgyhogy a 2 % liberálisnak sem kell aggódnia, egész vidám életük lesz még akkor is. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi ebben a csúsztatás? A nagy szemétdombon kellenek, a kicsin nem?

Amíg nem én vagyok kormányon, addig erőltetem, hogy népszavazással kell köztársasági elnököt választani, mihelyt én kerülök kormányra, akkor meg már a parlament lesz jó erre a feladatra (és még sorolhatnám a köpönyegforgatásos eseteket).

Biztos vagyok benne, hogy ha bármelyik civil szervezetnél csinálnánk két listát, hogy mivel foglalkozik, és mivel nem, a második lenne a hosszabb.

Erről nem kell ilyen hülye cikkeket írni.

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

És egy halom más dologgal is, és jól csinálják :)

https://www.google.com/search?q=tasz+pert+nyert

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Nem kell elfogulatlannak látszaniuk

Valóban nem kell annak látszaniuk, annak kellene lenniük. Ha már a jogállamiság állítólagos védőiről beszélünk.

Az 1% felajánlás eléggé közpénzgyanús. Erről tudunk valamit?

trey @ gépház

Annyira kell elfogultnak lenniük, mint egy átlagos civilnek. Mint pl. nekem, vagy neked.

A civil szervezetek arra vannak, hogy leegyszerűsítsenek bizonyos civil megmozdulásokat. Ha valaki ügyvédként segíteni akar bárki másnak, megteheti. De ha összeáll pár haverjával, aki ugyanígy gondolkodik, civil szervezetként ez egyszerűbb sok tekintetben. De ettől még civilek maradnak.

Vannak civil szervezetek, melyek pl. a Linuxot vagy a szabad szoftvert terjesztik. Most akkor nekik is minden disztrót ugyanolyan erővel kell reklámozniuk (horribile dictu, még a BlackPathert is?).

Dehogyis kell elfogulatlannak lenniük, miért kellene?

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Miért kellene bármit is csinálnia egy civilnek? Neked sem kell civilként bárhol felismerned a korrupciót, meg segítened bárkinek. Nekik sem kell. 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Tehát ha mondjuk én a Medvefóbiásokat Támogató Alapítványnak utalom az 1%-omat, akkor ők a alapítványi támogatásoknál nem lehetnek elfogultak a medvefóbiások javára, sőt, ugyanúgy kell támogassák a medvéket is, mint a medvefóbiásokat? (Ha ez így túl absztrakt, akkor helyettesítsük a két csoportot pl. a 'rasszista támadás áldozatai' és 'rasszista támadók' csoportokkal.)

"Az 1% felajánlás eléggé közpénzgyanús. Erről tudunk valamit?"

Ezt nem tudom, de a TASZnak egyébként itt vannak a beszámolói: https://tasz.hu/beszamolok-merlegek-es-eredmenykimutatasok , ha érdekel.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Ezt nem tudom, de a TASZnak egyébként itt vannak a beszámolói: https://tasz.hu/beszamolok-merlegek-es-eredmenykimutatasok , ha érdekel.

Nem érdekel a beszámolója, volt egy állítás, mindössze az érdekel, hogy most akkor költenek-e közpénzt vagy sem. Az nem, hogy mire.

trey @ gépház

Erre valaszoltam, amennyire tudtam: "Ezt nem tudom" :D
így tippre közpénz az 1% felajánlás, de ennek szerintem jobb helyeken utánanézhetsz
 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Akkor minden tiszta.

Azért bónuszként egy részlet: "A jogsegély szolgálatban résztvevő munkatársak bérére és járulékaira valamint a közreműködő szakértők díjára fordítottuk Különös tekintettel a fogyatékos emberek, hátrányos helyzetű rászorulók képviseletének ellátásához nyújtott jogsegélyszolgálat ellátását."

Leegyszerűsítsem a kérdést (és szerintem tök mindegy ki teszi fel, vedd úgy, hogy én):

Vannak itt civil szervezetek, amik előszeretettel folynak bele jogállamiság, korrupció, emberi jogok stb. kérdésekbe. Felvállalták, hogy ilyesmikkel foglalkoznak. Egy kis 1%-ot is költenek azért. Felmerült egy, a profiljukba vágó eset. Megkérdezték a véleményüket - még egyszer, olyan témában, amit felvállaltak -, de nem jön tőlük semmi. Mi lehet az oka?

Az, hogy a sajtó megkérdez valakit/valamit egy témában? Ez a dolga. Az RTL Klubnak, Indexnek előszeretettel nyilatkozgatnak. Vajon miért nem nyilatkoznak most, amikor esetlegesen a ballib körökhöz köthető eseteknél merült fel bírói pártatlanság kérdése?

A te véleményedre vagyok kíváncsi.

Lássuk be, az a válaszod, hogy "De az Origó így az Origó úgy..." egy vicc.

trey @ gépház

Ez nem gazdasági, hanem korrupciógyanús kérdés. A nevezett szervezetek közt van olyan amelyik korrupcióval foglalkozik. Véleményük, állásfoglalásuk lehetne. De nincs.

dr. Nóvé Ágnes férjével közösen egy olyan szegedi építőipari vállalkozást birtokol, amely cég a Szeviép-ügy másodfokú eljárása előtt három önkormányzati munkát is kapott.

 Így Nóvé befolyásmentes döntéshozatalával kapcsolatban komoly kétségek merülhetnek fel.

Ilyenkor egy bíró jelzi, hogy nem lehet pártatlan és más tárgyalja az ügyet. A jogvédők pedig felszólalnak, ha nem. 

trey @ gépház

Igen, mi van velük? Ki az a kisember a történetben, akinek a jogait/érdekeit védelmezniük kellene az állammal szemben? (Mielőtt kérdeznéd: a civil szervezetek nem valamiféle alternatív rendőrségek/ügyészségek; kifejezetten a (jogilag/anyagilag/stb) gyengébbet támogatják az erősebbel szemben, sosem fordítva.

A CÖF filmjeit azért ideteszem, ha már szóba kerültek, annyira jók, látni rajtuk minden beléjük rakott fillért: https://24.hu/belfold/2018/09/10/cof-imazsfilm/

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

El kellett volna olvasni azt, amit linkeltem, mi?

a vádirat szerint több száz alvállalkozót maga alá temető, kisemmiző Szeviép ügyében

Harmadik kérdésed kb., amiről süt, hogy el sem olvastad. Akkor mit szeretnél róla beszélni velem?

trey @ gépház

"Nagy János már másnap panaszt tett a rendőrkapitánynál. Hogy mi is történt pontosan, nem lehetett bizonyítani, mert bár napi 24 órában kamera rögzíti, mi zajlik a folyosón, a rendőrség addig várt, amíg 30 nap múltával automatikusan törlődött a felvétel."

Ez gyönyörű... 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

A többi, - az INDEX is -, dettó, - nem is értem, miért hozod ezt fel? Volt valaha is média az életedben, ami nem a politikai vagy gazdasági eszközökkel történő befolyás alatt állt? - Gondolok a Mici Mackóra, vagy éppen most vette le Amerikában az "Elfújta a szél"-t a NETFLIX a műsorról, annak rasszista(!!!) tartalma miatt...

Dehát, ez olyan tényszerű alapja a hírközlésnek, a média világának, mint a levegő belégzése az emlősök világának. Miért is lényeges ez "főbűnként"? (Akár mondhatnám mindezt a média "veleszületett" tulajdonságának is..!)

BÁRMELYIKET olvasod is, a valóságnak kicsiny részben megfelelő, - esetleg "nem zörög a haraszt", - tartalmakkal találkozol. Az ember rutinszerűen ütközteti a több irányból olvasott témával kapcsolatos apró részleteket, és máris tudja, pl. Trey "melegségéről" a pontos tényszerű valóságot. - (Még az esetleges latens-ről is, nem hogy arról, ami "látszik". - Leginkább ezért fontos, hogy minden lehetséges irányból, - többek között még az ORIGÓ-ból is, - tájékozódjon a tájékozottságot igénylő ember. (Vagy ne tájékozódjon egyáltalán, - boldogan lehet, élni, civakodni a párunkkal anélkül is éppen eleget... Ez média nélkül is, zavartalan akár 40-50 éven keresztül is kötelékerősítő, jó mulatság lehet, értelmesen kitölti az életet. :) )

Ez a resze mar a rendezon mulik, hogy mennyire akar tortenelemhez hu filmet kesziteni, illetve mennyire ragad ki apro reszleteket, milyen nezopontbol akarja mutatni. Mondjuk ha Tarantinora bizzak, lehet, meg Vader nagyur is megjelenik benne. hint :) (jo, tudom, ez par evvel korabbi)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

57 milliárd hordonyi uj olajmezo. Ez kb. a jelenlegi allomany 30%a tippre, ha jol emlekszem, ezzel kb. nagyobb "veszely" mint oroszorszag.

Destabilizalni kell, masreszt meg nem az a lenyeg, hogy katonailag te legyel a legerosebb, hanem, hogy ne hagyd a tobbieket a fejedre noni.

Haborut nem megnyerni kell, hanem vivni, szepen folyamatosan. Legfokeppen sajat foldedtol messze, ahol meg jovedelem is lehet belole, mert ugye minden haboru arrol szol, hogy masikat meggyengitsd es vagy elvegyed azt ami kell neked. Mint az oviban csak large scale. Az, hogy milyen koritest meritesz hozza, az mindegy. A lenyeg, hogy a veled kozel azonos ereju formaciok butykere ne lepj, vagy ha megis, akkor megfelelo kompenzaciot tudj nyujtani es igy kolcsonosen biztositjatok egymasnak a megfelelo profitot. Ez egy olyan klub ahol se te sem en sem a masik nem tag es nem is lesz soha :)

Kar az allamot okolni olyanert, amit a mindenkori elnokot es hatalmat tamogato konglomeratumok vezetoi es egyeb jelentos erdekcsoportok dontenek el, esetenkent egy garnelas vacsorapartin felig reszegen.

Kimondhato, hogy amig azok akiket bombazgatnak szinezetileg arnyaltak, addig senkit nem erdekel.

Kivetel, ha neger, az felhaboritja a vilagot, ezert oket inkabb siman felvasaroljak fillerekert, modernizalt rabszolgasagba helyi kormanyok szeles mosolygos tamogatasaval.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Ilyenkor vajon elgondolkodnak azok itt, akik örömködtek Trump győzelmekor?

Szerkesztve: 2020. 01. 06., h - 12:01

(dupla)

Off: Osima bin Laden úr 2011-es halálakor is volt ilyen topik?

Viszont ő is küföldön követett el dolgokat, mint Trump vagy mint Szulejmáni...

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Alacsony az olajár, veszteséges a palaolaj kitermelése. Megint az oroszok fognak jól járni.

> Sol omnibus lucet.