Android kamera képének módosítása

Szóval, napok óta töröm a fejem rajta hogyan lehetne megvalósítani de mivel nem jutottam semmire gondoltam megkérdezem.

A cél az lenne hogy az előlapi és/vagy hátlapi kamera képét "meghamisítsam",
mégpedig oly módon hogy mondjuk egy videó fusson és ezt úgy értelmezze mint ha az lenne a kamera által látott kép, ezt mutassa messenger vagy skype videó hívás közben..
Évekkel ezelőtt windows-on simán megoldható volt, de hogy ezt androidon hogyan lehetne, teljesen elakadtam.

Root, TWRP, Magisk van, gondolom szükséges lesz szóval ez nem probléma.
 

Hozzászólások

Tetszik, hogy a meghamisítani idézőjelbe van rakva.

Hivatásos pitiáner
neut @

Mikor láttam hogy van hozzászólás hirtelen megörültem hogy valami érdemi, de sajnos csalódnom kellett. :)
Válaszolva, az idézőjel azok miatt lett akik biztosan bele akartak volna kötni a hamisítás szóba hogy illegális stb, de nem csalódtam, így is lett olyan aki a szavakon lovagol de érdemben nem járul hozzá a témához. :(

Elmondom, hogy mi köze :

99%-ban ugyanaz mindkét eset (hamis kép/videó küldés), csak a pranknál szólsz, hogy ez mégse komoly, a másik esetben nem.

Aztán, ha véletlenül nem szólsz, akkor meg azt is berángathatják az őrsre, aki hozzászólt ehhez a topikhoz. 

Voltam már a rendőrségen más Facebook postja miatt, úgyhogy simán mehet a fenti forgatókönyv.. 

...úgyis jönnek...

Akkor bizony nem csak kussolni kell, hanem az összes telefont betiltani a picsába, mert telefonhívás során az egyik fél bármikor hazudhat a másiknak, megfenyegetheti stb. Sőt, mobiltelefonnal távolról olcsón beindítható egy bomba gyújtószerkezete. Hála az elrejtett telefonba épített kamerának, a robbantó ÉLŐ képen nézheti az áldozatát, és várhatja a megfelelő alkalmat.

Azért szóltál hozzá, hogy te is mehess majd az őrsre?

:)

Szerintem nem én tapasztottam baromságból csinált elefántot egy Naprendszer méretű mamut orrszőrére.

Ha nem kívánsz őrsre menni, nem szóltál volna hozzá. Kivéve, ha az őrsre menésnek olyan kicsi az esélye, hogy nem is érdemes miatta hozzászólást írni. Egyedül ebben az esetben látnám indokoltnak, hogy megírtad a hozzászólást.

:)

Szóval azt mondod ezzel lehet pl. Az unokás csalást úgy csinálni hogy pl. valakinek az unokájáról szerzek egy videót csak úgy random mert miért ne, ezt beállítom a saját telefonomon úgy hogy az én fejem helyett az a videó legyen és indítok egy videó hívást az adott nagyszülő irányába egy random pl. Messenger fiókból? 🤣
 

Ne haragudj, de szeretintem ez egy igen komplikált dolog, főleg a sima telefonos csalókhoz képest ahol rejtett szám hihető történet elég, itt meg videó meg minden, kissé abszurd a megvalósítás és ahhoz képest nem adna a "sikerhez" semmi pluszt de legalább 6x bonyolultabb lenne. 😉

Ezzel max akkor éri meg ha a nagyszülő Bill Gates, oda megéri vacakolnia vele. 🤣

Én még mindig úgy gondolom értelmetlen többlet meló lenne vacakolnia a bűnelkövetőknek hanganyag és arckép beszerzésével, deepfake elkészítésével, ráadásul egy videó egy emberhez használható csak fel, már ha a kedves nagyszülő ahhoz a réteghez tartozik akinek egyáltalán van online jelenete és ezzel az áldozatok száma erősen csökkent is ezen kivitelezéssel.

Másik mondhatni sajnos "bevált klasszikus" sokkal kevesebb idő elég 1 név egy rejtett telefonszám meg az áldozat száma.

Nyilvan nem lehetetlen hogy a jövőben lesz aki ezzel a deepfake dologgal bűncselekményt követ el, de én úgy látom erre az unokás dologra ez teljesen alkalmatlan lenne, túl sok macera és bele fektetett idő miközben van gyorsabb egyszerűbb "megoldás"

 

Mindamellett jegyezném meg, ehhez nem kell Android, elég egy erre szolgáló Windows-os program meg egy böngésző + Messenger, ott kamera képét hamisítani szerintem 5 perc lenne és ezt már 10 éve is megcsinálhatta random kisiskolás is. 😉

Fogalmam sincs hogy lehetne, viszont van egy csomo, teljesen legalis felhasznalasa. Szoval ha valaki tudja, ne tartsa magaban csak emiatt!

Ehhez hasonlot amugy GPS-re tud is (ez a mock locations nevu feature), app fejleszteshez/teszteleshez hasznos tud lenni. Persze ez akkor van, ha a fejlesztett app alapbol nem tud ilyet.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Mondjuk fejlesztesz egy appot, amit tesztelni is akarsz.

Vagy meguntad, hogy 8-fele kommunikacios eszkozt hasznalsz, es egysegesen akarod kezelni.

Vagy van egy appod, ami nem kezel kulso kamerat, neked meg van egy jo minosegu kulso kamerad, amit hasznalnal.

Vagy van egy beszelgetos musorod, egy studioval, amihez a vendegeket mondjuk Skype-on (vagy valamelyik hasonlon, nemtom mi divatos ma es az mit tud) fogadod (mert azt ismerik, es az van telepitve a legtobb embernel, nem az, amit a technikai kepessegei miatt te hasznalnal), a mixer egyik kimenetet viszont szeretned a Skype-ra iranyitani, a Skype kimenetet meg a mixer egyik bemenetere (hogy az asszisztenseid tudjak valtogatni).

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

a legóccsóbb, ha odaűsz a tévé elé oszt a háttérbe meg aztat rakol amit akarsz

ha állókép kell (nem kel, hogy a tenger hullámozzon) , akkor már kevés pénzé is felrakó egy matricát a falra oszt jóvan

 

:D