"A füles és a töltő is eltűnhet az iPhone-ok dobozaiból"

Címkék

Iparági pletykák szerint az Apple idén erősen spórolni kezd a kiegészítőkkel.

Karcsúbb dobozban láthatnak napvilágot az idei iPhone-ok: Ming-Chi Kuo, az Apple ügyeiben jellemzően bennfentes információkkal rendelkező piaci elemző értesülései szerint a gyártó idén már nem csomagol töltőadaptert és fülhallgatót készülékeihez, hogy így kompenzálja az eszközök 5G hálózati komponenseinek plusz költségeit. A lépéssel a vállalat nem csak magukon a kiegészítőkön spórolhat, de a csomag méretének hála a szállítási költségekből is jelentősen lefaraghat - már ha valóban hasonlóan drasztikus lépésre készül. Az egyelőre nem világos, hogy a Lightning kábelt továbbra is mellékeli-e majd eszközeihez a cég.

Részletek itt.

Hozzászólások

Aztán a végén az Apple majd árulni fog 2000 dollárért egy üres dobozt, benne egy papírlappal, amin lesz egy meleg kézfogás, hogy köszöntjük az Apple vásárlói körében. És az Apple-huszár örülni fog neki.

(Félreértés ne essék, ez egy jó ötlet is lehetne, mert rohadt sok a töltő, akinek van, lehet nem kell egy N+1-edik. Környezetvédelem, Greta Thunberg meg minden, akinek kell, majd rendel külön. Viszont akkor azt várná az ember, hogy annyival olcsóbb legyen a doboz. Nem azt, hogy az Apple ezen hozza be az 5G-ből fakadő plusz kiadásokat.)

trey @ gépház

Vagy lehetne az is, hogy ezek opcionális kiegészítők lennének. Amikor bepakolod az iPhone-t a kosárba, rákérdezne a shop, hogy töltőt, fülest kérsz-e hozz? Így akinek van, az nem kérne, akinek meg nincs, az kérne. Persze ez nem változtatna a termék végösszegén!

Mondjuk így az lenne a gond, hogy szerintem szinte mindenki kérne. Mert hát ha nem kell pluszban ráfizetni ezekért, akkor miért ne adjanak már :)

"Viszont akkor azt várná az ember, hogy annyival olcsóbb legyen a doboz."

Haha, jó vicc, amikor az Apple-ről beszélgetünk :) Egyébként a füles meg a töltő filléres vackok, nem hiszem hogy ezen túl sokat lehetne spórolni, bár a csomagolás és logisztika költségcsökkenéssel együtt már lehet, hogy van értelme a dolognak.

Aki meg akar, majd vesz originál Apple töltőfejet egycsilliárdért.

Igen, megbeszéltem a feleségemmel hogy direkt gyűrögesse, húzkodja, vagdossa, csak hogy megírhassam ezt a hupon. Van néhány olyan régi microUSB és miniUSB kábelem amik 6-10 évesek, és semmi bajuk, innen ered az "utolsó hulladék" megnevezés, főleg ha ennyit elkérnek érte. :)

Nem kizárt hogy az is hulladék volt, csak akkoriban egy microusb kábelt parszáz Ft-ért lehetett pótolni (meg minden telefonhoz adtak, úgyhogy tele volt velük a lakás) , az Apple hulladék kábelét meg már akkor is aránytalanul drága volt pótolni. Ez a nem mindegy, hogy ugyanazért a hulladékért mennyit fizetsz. 

Kinek hogy...
Én nem szeretek olyanra költeni, amit saját magam is megtudok csinálni.
Ha csak az asztalomra nézek mi van itt amit én csináltam: telefon dokkoló, lámpa állvány, monitor konzol, labortáp, telefontöltő állomás, RPi házi szerver otthon automatizálással, ...

A megporolt pénzt pedig inkább utazásra költöm. Sajnos repülőgépet nem tudok építeni :)

aham. az lg a telefonhoz tartozó eredeti gyári kábelt 5000 forintért pótolta volna. a lightning 7k volt akkor is meg most is. 

a viccesebb, hogy az én egyik hulladék lightning kábelem 2012 óta velem van, egy se szakadt vagy foszlott széjjel, az 5000 forintos lg kábel meg igen. erre te megmagyarázod hogy LEHET! dE uTánGYÁrtottat PÁRSZÁZ FORINTÉ LEHET PÓTOLNI XdddDD XddDDD

mintha nem 2-3 ezer forint lenne egy strapabíró mfi (lightning) blitzwolf kábel is bárhonnan. :D 

szóval az én 7 ezer forintos állítólag hulladékom 8 éves és köszöni szépen rendben van, az 5 ezer forintos lg meg rendben van hogy szétfoszlik mert 100 forintért veszel helyette másikat és nem 2-3 ezerért.

nagy csóróság van itt kéremszépen és a sok az ebből adódó frusztráció ahogy látom. :D

Az a tapasztalatom, hogy a lightning az egyik embertipusnal (amilyen pl. en is vagyok) sosem szakad el, egy masik embertipusnal mindig 3 honapon belul ugy nez ki, mintha a kutya szajabol vettek volna ki. Eddig ugy tunik azon mulhat, ki mennyire szorosan szereti osszetekerni es mennyi helyet szeret neki hagyni. En "reflexbol vigyazok", hogy a csatlakozo nellett kozvetlen ne legyen tul nagy "kanyar", lehet nalam ezert birja. De lattam mar mas szempontbol normalis usereknel nagyon szetjonni a szigetelest.

így van.

nekem soha semmilyen kábelem nem szakadt széjjel így. általában mindegyikre vigyázok. a fórumhuszárok véleménye alapján (fontos hogy nem saját tapasztalat, hanem vélemény) a macem töltő kábele is már szét kellett volna szakadjon, valamint az alaplapom is 1 év után (pont 1 nappal a gari lejárta után) el kellett volna romoljon. 

amelyik ismerősömnél meg a lightning kábel szétszakad vagy foszlik annál jellemzően más kábeleknél is előfordul ez. pl füles kábele szakad meg stb. (vagy pl az androidos telef... (ahhhh uristen androooojiiiid <3 androooooooooooooooooooooid az android a legjobbbbbabbbb úristen de lYó a ANDROLYIIIID AZAZTÁNMINDENNÉL JOBB DE LEGINKÁBB AZ EPÜLNÉL AZ ANDROLYIDON MINDEN KURVÁRA TÖKÉLETES AZ A LEGJÓÓÓÓBBBBBBBB KÖCSÖG GECZI APÓL EPÜL ROHAGGYÁ MEG SZTÍVCSAPS AZZAL A BUZI TIMFASSZAL EGYÜTT DÖGÖJJETEK MEG DE GYŰLÖLÖM AZ ÜZLETPOLITIKÁTOKAT UTÁLYOM AZ EGÉSZ APPLET, EGÉSZ ÉLETEMBEN ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÁLTAM AZ APÜLT MEG A MÁJRKÉMSZOFTOT A WINFOSSAL EGYETEMBEN A LINUKKNÁL MEG A DROJÁDNÁL NINCSEN JOBBABB A GALAKSZISBAN!!! EZZEL EGYÜTT LENÉZEM AZ ÖSSZES MÁRKAHÍVŐ ELVAKULT FANATIKUST MER BEZZEG ÉN VAGYOK MAGA AZ OBJEKTIVITÁS!!44))

"aham. az lg a telefonhoz tartozó eredeti gyári kábelt 5000 forintért pótolta volna. a lightning 7k volt akkor is meg most is. "

Nem ez a lényeg. (Volt amúgy nexus4-em.) A microusb esetén az "eredeti gyári" értelmezhetetlen, sosem jutott volna eszembe lg logós kínai kábelt venni 10-20x-os áron, mert mindig volt másik, mert boldog boldogtalan gyártotta. Apple kabelbol meg minden Apple user megvette az eredetit jó drágán, mert abból nem volt olcsó utángyártott (ami volt az meg szar volt). Mára lehet más a helyzet. 

ez minden csak nem igaz. akkor is volt mfi minősítésű kábel sokkal olcsóbban. megint ott vagyunk hogy az androidos gyártónál kurvara rendben van ugyanaz amiért az applet ocsaroljuk. taps. meg szerencse hogy mi - akik apple termékeket használnak - vagyunk az elvakultak és nem fordítva ... sorry de ez már szánalmas. 

Én most nem fikazok, de máshogy emlékszem. Androidos körökben az eredeti gyári kábel kérdés sosem merült fel, se nálam, sem ismerosi körben nem hallottam soha, hogy jaj de drága a kábel. Mert már az okoskorszak előtt is zsakszámra voltak microusb kábelek, ezer gyártótól, olcsón. Egyedül Apple telefon kapcsán hallottam ismerőst panaszkodni (meg a neten is) hogy egy szaros töltő kábel a 10e Ft-ot súrolja mert annyira spéci és annyira eredeti kell, mert nincs utángyártott. (Mondom azóta ez lehet változott, 2012 környékéről beszélünk) Te hallottál embert valaha a microusb kábel áráról panaszkodni? 

Nem igazán értetted meg amit írtam,de ha ennyire ragaszkodsz a gyári címkéhez akkor gyorsan guglizz rá arra hogy pl lg vagy Samsung USB kábel. 1.5m usb-c 1500Ft. És ez így volt 2012-ben is, amikor Apple kabelbol még nem volt triviális az utángyártott. A nexusodba bedughattál bármilyen a fiókban porosodo Micro USB kábelt, vehettél párszáz forintért bárhol újat, vagy minőségit 1000-ért (bár az olcsókkal sem volt soha semmi gond, szabvány). Normális Apple kábelt meg csak drága eredetit tudtál venni az Apple boltban. Nem lehetett egy ezresért pótolni, vagy előkapni hozzá a fiókban heverő régi mp3 lejátszó kábelét. 

Csodálatos AWEI márkájú 3 ágú töltő (micro, c és lightning) volt auchannba talán 3 de lehet már 4 éve 3k körül, de lehet 4 volt, fene sem emlékszik rá.

Gyári kábel tényleg aranyárban van, de nekem speckó van belőle vagy 4 darab, ebből 3 bontatlan, egy meg a kocsiban van GPS-nek ha sokat megyek.

Egyetertek. Ez egy nagyon okos gondolat, de csak akkor, ha valamilyen szinten megosztja a nyereseget a vevojevel.

Amugy vannak meg jarulekos hasznok, amik az egyszerusitesbol erednek. Pl. az elektromos csatlakozok miatt "lokalizalni" kellett a csomagolast. Tobb lesz itt a haszon, mint a kimaradt muanyag meg fem ara.

Jövőre már csak az alaplapot adják? Hmm.. Honnan ismerős ez nekem? :-)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Az a különbség hogy idén sikerült felhergelnie a nem fehér emberek túlnyomó részét illetve rosszul kezelte a járványt is. Az első megválasztásakor meg egy érdekes figura volt akitől mindenki azt várta, hogy mivel mindenben más mint az összes többi elődje, talán lendületet ad majd az országnak.

Szegény Apple! Gondolom leesett a tiszta haszon 500% alá, és most újra fel kell valahogy tornázni e fölé. ;)

Userektől már évekkel korábban lehetett hallani, hogy jó ötletnek találnák, ha ezek kimaradnának a dobozból mert felesleges. Hát itt van. Én optimálisnak azt tartanám, ha iPhone vásárlást követően a helyi APR-ben bemehetnél és kaphatnál ingyen töltőt / fülhallgatót miután bemutattad a vásárlás számláját. Így akinek nem kell nem kap, aki meg először vesz iPhonet, díjmentesen hozzájuthat.

Ugyanitt 10 év múlva: DIY Apple iPhone XXI KIT

Ez amúgy legális, hogy úgy árulok egy készüléket, hogy a doboz tartalma alapján csak addig működik amíg le nem merül?

nekem van az otthonomban 2 töltőm valamint a munkahelyemen is tartok egyet ha kellene valamiért. ha lemerült a telefonom egyszerűen csak feltöltöm ezek segítségével. de ahogy látom vannak akik ilyenkor eldobják a telefont mert használhatatlan. azt hiszem nem ártana egy felvilágosításó órát tartani számukra arról, hogy ezek a mai telefonok újratölthető telepekkel érkeznek out of the box.

ha eladom akkor csak wipeolom és csak azt kell visszaraknom a dobozba mert a töltőt, a kábelt és a fülest nem vettem ki a vásárlás után.

a kérdésedre a válasz röviden ahogy szeretted volna: szerintem jó és nem is érdekel. (a miért fentebb kifejetve)

Ez annak elfogadása, hogy már nem remélnek újabb Apple fanokat. Az eddigi Apple fanokból élnek, akik megveszik az x. iphone-t is és nekik meg tényleg felesleges +1 kiegészítő.

Lenne végre szabvány töltőfejek, és akkor egy  telefondobozba sem kellene rakni töltőt. nekünk van 2db Oneplus 3t-m és 1 Oneplus 7 pro és Oneplus 7t. 1db töltővel használjuk mind (30W). Utazni a kicsi, 20W-os töltőt visszük. Egy telefon fél óra alatt elég kraftot kap. 2db elég lenne. Jelenleg 4 töltőnk van. 

Bár valószínűleg a gyár/bolt nyelné be az árát a megspórolt töltőknek (kb mint az 5%-os áfát a lakásokon, házakon :D)

Nálunk otthon ipad-hez adott brickre van rátéve egy ilyen 3 madzagos cucc amin van usb-c, microusb meg lightning. Auchannba volt valami 3-4k körül. Évek óta ez van használva az összes kütyü töltésére, meg a kocsiban van még a gyári kábel ha sokat megyek akkor gps alá legyen kakaó de sokadik éve nem használtam már.

... sebaj, veszünk 2 milláé egy laptopot, oszt majd tőtjük a régi szovjet tőtővel, amit még a Sokol rádióhoz adtak :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Szerkesztve: 2020. 07. 01., sze – 08:47

Azért ne hagyjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy így még kisebb felelősséggel lehet telefont eladni, mert ha tönkrement, mutogathatunk a nem megfelelően választott adapterre vagy felhasználó saját hibájából bekövetkező más töltéshibákra. - Apple a kínai, esetleges független adapterekért garanciát nem vállal. (vagy mindenkinek összejött már az évek során annyi töltőadaptere, - hogy ha már a gyártó nem mellékelt eredetit, - kipróbálhat az új telóhoz "újrahasznosítottat". :) - vagy tölt, vagy a telóval együtt megy a levesbe... )