Képernyő virtuális monitorokra osztása

Van egy új 21:9 képarányú monitorom, amit szeretnék két virtuális monitorra osztani.
Ennek az lenne a lényege, hogy egyszerűen tudok ablakokat egymás mellé pakolni anélkül, hogy precízen kellene őket méretezgetnem kézzel. Illetve cél lenne az is, hogy pl YouTube, Twitch menne jobb oldalt full screenben, még a bal oldalt bármi mást tudnék csinálni.

Noh, ilyesmire egy rakat program létezik. Én első körben innét mazsoláztam:
https://www.makeuseof.com/tag/virtual-monitor-apps-maximize-ultrawide-m…

Az a gond, hogy egyik sem felel meg az egyébként nem nagy igényeimnek :)

A legjobbnak a Virtual Display Manager bizonyult.
Működik vele az ablak maximalizálás úgy, hogy csak a virtuális monitort tölti ki, illetve a full screenre állított videók is így jelennek meg. VLC-vel videó lejátszás, játékok viszont teljes képernyőn mennek, ez viszont jó is így.
Kis extra, de tök jó, hogy beállítható, hogy a tálca csak az elsődleges virtuális monitoron jelenjen meg. Másodikra nem kell, meg amúgy is messze a vége ilyen széles monitoron :)
Lehet profilokat is létrehozni, amiből kettő lenne: Egy teljes szélességű monitor és egy ketté osztott monitor. Ez is remekül működik, csak egy apró gond van. Nem lehet a profil váltásra gyorsbillentyűt beállítani :( Mivel sűrűn váltanék a két profil között ez nagyon kellene!

A többi program: A legtöbb szemlátomást nem tudja ezeket. A legtöbb viszont tud gyorsbillentyűt, de az ablak maximalizálást, vagy full screen-re tételt nem kezeli jól. Rámaximalizálja az egész monitorra.

És a kérdés:
Tudtok-e olyan progit, ami úgy működik mint az említett Virtual Display Manager, de még gyorsbillentyűkre is tehetők az egyes profilok? 

A megoldás

Végül maradt a Virtual Display Manager, ami eme kis hiányossága ellenére jól működik, ellenben a másik tucat kipróbált progival.
Igaz annyi pénz így nem ér, mint amennyit kérnek érte, de így is legálisan használható, csak 30 naponta új ingyenes licenc kulcsot kell hozzá letölteni az oldalukról (ennyi belefér). 
 

Újabb kérdés:

A monitor displayporton kapcsolódik a géphez. A Win 10-ben az van beállítva, hogy 10 perc tétlenség után, kapcsolja ki a képernyőt.
Ez viszont nem igazán akar neki jól működni. A minitort kikapcsolja ugyan, de aztán olyan mintha a monitort folyamatosan ki-be kapcsolnám. Elsötétül, 1-2 másodperc aztán mutatja hogy DSP porton csatlakozik, megint elsötétül, megint mutatja a csatlakozást és ezt egészen addig még meg nem mozdítom az egeret, vagy billentyűt ütök.
Közben a Win azt a jellegzetes hangot adja, mint amikor külső eszközt csatlakoztatunk, pl. USB eszközt. Tehát föl-e csatlakozik a monitor.

Noh ez szerintetek mitől lehet és hogy a fenébe lehet rendesen kikapcsolni a képernyőt?

A monitor beállításaiban is láttam olyat hogy ECO timer, de ezt hiába állítom 10 percre, nem történik semmi. meg a monitor honnét is tudná, hogy én nem használom a gépet? Hát már maga az óra a sarokban képváltozást idéz ellő.

Hozzászólások

Esetleg tud olyat a monitor, hogy egyszerre kettőnek látszik a gép felé?

Régebben mintha lett volna ilyen feature.

Úgy tud, hogy két bemenetet kötők a VGA kártyára. Ekkor a Win azt gondolja, hogy két monitor van rákötve. Monitoron pedig tudom kapcsolgatni a Picture by Picture, vagy Picture in Picture módot.
Két gond van ezzel:
- Egy joystick szerű gomb van a monitor hátulján, amivel lehet a menüjét kezelni. Nem túl kényelmes.
- Csak középen tudja kettéosztani a képet, nekem viszont a nem egyforma méretekre lenne szükségem.

Most rájöttem, hogy ha teljesen kilépek a Virtual Display Manager-ből, akkor visszaállítja az eredeti teljes képernyőt. ha pedig újra elindítom a progit, akkor egyből a beállított két virtuális monitort állítja be.
Ha megoldanám azt, hogy bill. kombinációra induljon és záródjon be a program, akkor gyakorlatilag megvan oldva a dolog :)

Displayporton keresztül szerintem mennie kellene egy kábellel is, bár ez lehet hogy VGA kártyától is függ. Innentől lehet hogy nem kellene a monitor hátulján a gombokat bizgetni.
Viszont a fele-fele osztáson ez nem tudom hogy segítene-e.

Aha, pontosan! :)
Bár az nem is lényeg, hogy az ablakokat ilyen gyorsan tudjam pakolni, inkább az hogy teljes méret és felezett méret között tudjak egy gombnyomással váltani.

És a VDM (https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=28ni-xtkgNQ) azt jól is csinálja mai nekem kell, csak a szemét nem tud gyorsbillentyűket :(
Más progi ami tud, az meg nem tud így maximalizálni ablakot, vagy ha igen, akkor a teljes képernyős módoknál figyelmen kívül hagyja a virtuális minitort és kitölti az egész képernyőt.

google winsplit revolution 

google gridvista

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

winsplit revolution: Ez inkább ablak pakolászós app, ami már csak azért sem jó, mert nem tudok pl. a képernyő jobb oldalára fullscreen-re tenni videót, vagy csak arra a területre maximalizálni ablakot.

google gridvista: Ezt kipróbáltam, de ablak maximalizálásra az egész monitort kitölti az ablak. Videót full screenre téve szintén nem működik a fél képernyős dolog.

Ha jól értem, akkor VDM teszi amit kell.

Lehet hogy egy hotkey toolra van szükséged már csak?

pl autohotkey?

Szerkesztve: 2020. 07. 01., sze – 10:24

nemide

– Rengeteg helyem van, ezért a képernyő jobb oldalán full screenben akarok virtuális képernyőn játszani!!!
– Gratulálok.

:)

Random Twitch streamert nem nézek nézek full képernyőn, mert annyira nem érdekes. Ha mégis, akkor kiteszem teljesre. Ugyanez a helyzet a YouTubeerekkel. Max olyan videósokat nézek teljes képernyőn, akiknek minőségi videóik vannak, ahol nem csak a mondóka, de a képi világ is érdekes. Közben a bal oldalt bármi mást csinálhatok, pl válaszolgathatok HUP-on :P
Mivel ilyenkor a monitor bal oldala a lényeges, nem érdekes a kihasználatlan hely a jobb oldalon.

Szépen leírtad, a te esetedben a gyakorlatban miért nincs értelme annak, hogy egy képernyőn egyszerre két virtuális képernyő tartalma jelenjen meg (ld. cél lenne az is, hogy pl YouTube, Twitch menne jobb oldalt full screenben, még a bal oldalt bármi mást tudnék csinálni). Külön önszopatás, hogy ha az egyik virtuális képernyő tartalmát teljes-teljes képernyőssé akarod tenni, akkor külön csinálnod kell valamit érte. Ezzel szemben ha egy képernyőt használsz ablakokkal, akkor alapból bármikor bármit teljes(-teljes) képernyőssé tudsz tenni. Neked legfeljebb egy ablak-elrendezést megkönnyítő szoftverre van szükséged...

:)

Annyit kell érte tennem, hogy megnyomom az F13-at. Ekkor átvált egy képernyőre. megnyomom még egyszer, ekkor újra kettébontja. Ezt nem tudta a VDM programon belül. De most, hogy autohotkeyel simán csak elindítom, vagy kiléptetem a VDM-et,

Ablakrendező nem jó, mert akkor nem tudok teljes képernyősíteni pl Twitchet pl. a jobb oldalra. És ekkor ott lenne a böngésző fejléce, URL, könyvjelzők és persze a weboldal mindenféle körítése a videóhoz. Ezek nem kellenek, max akkor váltok teljes képernyőről ha írok a chatbe, ami elég ritka.
Ha kel kellene teljes képernyősíteni, akkor lehet valóban jó lenne egy ablakrendező.
Bár nem biztos ez sem. Mert nekem pl. elég, hogy a tálca csak a fele képernyőn jelenik meg. ha kimenne teljesen jobb oldalra, ott már túl messze lennének a jobb széli dolgok.

Szóval na. nekem ez így jó! :)

Nem nem! Pont hogy két monitort cseréltem most erre az egyre. Célra jók voltak azok is, csak már régiek. Az egyik ráadásul 4:3-as képarányú volt. Ennek az újnak nagyobb a felbontása mint annak a kettőnek együttvéve :)
Munkához valóban jó lehetne két monitor, amiknek az egyikén esetenként menne YouTube, Twitch fullscreen, de szoktam itt játszani és filmet is nézni. Na ezeknél odabassza a képedbe az élményt egy ekkora monitor :)

Nabazz. Lazán kapcsolódik, de éppen tegnap este küldtem egy levelet a céges közösbe, hogy kisírjam magam.

Bekopizom ide is, hogy nektek se legyen jó.

Nem hiszem, hogy a benne leírt megoldás lesz a legjobb neked, de ha nem találsz jobbat, ez legalább működik.

 

windows 10 versus KVM switch - avagy seggfejek kezében a popszakma

Sziasztok!

Belerongyoltam egy kiadós pofonba, bár inkább tátott szájjal.. az erdőben... De leírom a horrort.

Szóval, szerettem volna a KVM switch nevű űrtechnikát egyszerűen használni. 
De tényleg! Összesen ennyit szerettem volna! Semmi többet!

A céges KVM switch korábban, Windows 7 alatt tök jól ment. Ezért álmomban sem gondoltam volna, hogy a tökjó Windows 10 alatt ezzel bármi gond lehet. Muhahaha! - gondolta erre Murphy, és megjelent.

Van egy ismert jelenség, miszerint a KVM switch úgy működik, hogy arról a csatlakozóról ahonnan éppen NEM továbbít képet a monitorra, onnan elveszi a (DDC/EDID néven ismert) jelet.

Erre a Windows 7 még meglepően jól reagált, merthogy nagyívben tett rá. Ez alatt azt értem, hogy az azon a desktopon lévő ablakok amelyik éppen nem voltak láthatóak, - merthogy a KVM switch a másik bemenetről táplálta a monitort, - azok szépen nem látszottak. Ott maradtak a halott kijelzős monitoron, és türelmesen várták, hogy visszakapcsolva rájuk vethessem vigyázó tekintetemet. Én ezzel a viselkedéssel boldog voltam.

Most, hogy jött a Windows 10, ugyanezt szerettem volna. Csakhogy! Csakhogy, először is a kékhalál gyógypedagógiai formájával szembesültem, mert a Display Port --> DVI  átalakítós KVM switch váltása során hirtelen egy szomorú smiley jelent meg, és nagyon kulturáltan közölte, hogy SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED. Ez meglátásom szerint elég ciki, mert egy rendszer folyamatban a kódoló szakmunkások által beleheggesztett kivételt nem lekezelni, háát... Hé, gyógyegerek, volt azon a kódbázison statikus teszt? Mondjuk egy párosítása az eldobott (thrown) és az elkaptt (catch) kivételeknek? Nos. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez elmaradt. De lépjünk tovább, a megoldás a lényeg, nem a mocsár.

Szóval, addig-addig döfködtem szerencsétlen gép 3 DP lukát a megfelelő kábelekkel, hogy végül a sikerült előhozni egy olyan állapotot, ami működőnek látszik. Remélem, így marad! Sajnos tényleg csak remélni tudom.

Eljutottam hát oda, hogy látszólag minden stabil és működik. Hahaha! Na persze. A Windows 10 -ben annyira, de annyira okosak akartak lenni (nem sikerült) hogy eldöntötték helyettem, hogy nekem mi a jó. Szerintük nekem az a jó, hogy ha galvanikusan még ott a csatlakozó, de a DDC/EDID jel elmegy róla, akkor sürgegyorsan minden ott lévő ablakot elrántanak onnan, és a fő képernyőre zúdítják az összeset. Ez még jó is lehetne, ha lenne annyi esze, hogy amikor visszajön a jel, akkor visszadobja oda ahonnan elvette, de persze nincs annyi esze. Ergo, minden egyes KVM switch váltáskor üres desktop fogad az egyik, és egy túlzsúfolt desktop a másik monitoron. Mert ez nekem jó! Ja. Marhára jó, pont erre való, nem?

Arról persze álmodni se merjek, hogy ezt egy egyszerű beállítással ki lehessen kapcsolni, mert az túl egyszerű lenne. Azt nem szabad a felhasználónak, mégis, mit képzel, kié a gép?

Na, de ez így mégsem jó, szóval jó lenne a sírás-rívás (itt kérek bocsánatot mindenkitől aki még tanúja volt az irodában a khmm.. szomorúságomnak..) és a tettlegesség (mármint Redmont hirtelen haragból származó felgyújtása) helyett megoldást találni. Alapvetően szeretek megoldást keresni a legelborultabb problémára is, szóval itt is pozitívan álltam a dologhoz: Csak megszívta már más is ezt!

Némi Guglis kárörvendés után (haha, nem vagyok egyedül a kakiban) azonban elkezdtem rosszul érezni magamat. Na, persze nem a lelkiismeretem szólalt meg, az ilyenkor alszik. A kínos dolog az interneten volt olvasható, miszerint:

2015 november 4: Windows 10 issue with multiple monitors and KVM https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-10-issue-…

Itt az volt a rémisztő, hogy a jól leírt bejelentés ellenére a hivatalos MS support először mellébeszélt, aztán persze nem is adott működő választ a problémára. Legalábbis ez a válasz: "This might occur when  some of the settings not configured properly" IMHO nem valami egzakt. Később kiderült ebben a szálban, hogy honnan fúj a szél, és így legalább tovább kereshettem megoldást.

De azért had hívjam fel a figyelmeteket a dátumra: 2015! Azóta nincs erre a problémára hivatalos megoldás!  Köszi Microsoft! Jók vagytok! Légyszi, törődjetek többet a Paint 3D -vel, mert az kell mint a falat kenyér, a video driver körüli gondokat meg hagyjátok a fenébe, elvégre azt javítani olybá tűnne, mintha operációs rendszert fejlesztenétek...

Bocs, elragadtattam magam. 

Szóval, ott tartottam, hogy tovább bújva az internetet találtam egy Windows 7 korabeli híradást erről a hibáról: 2009 oktober 29: KVM switch + Windows 7 creates monitor switching nightmare https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/kv…

Itt már sírva zokogtam, ugyanis a hivatalos MS Support válasz: "To solve this issue, just replace the KVM switch with those KVM switches supporting FULL TIME/ Active DDC function."

Ez a hozzáállás nem csak nekem emelte meg a szemöldököm. Érdekes, hogy ez nekem nem jött elő Windows 7 -el, bizonyára kapitális mázlista vagyok, vagy nem tudom. Lehet, hogy hibásan implementálták ezt az agresszív ablakozósdit, és ezt a hibát a Windows 10 -ben javították, így már nekem is szétpakol mindig mindent, mintha csak muszáj lenne neki.

Ismét felhívnám a figyelmet a dátumra: 2009! Egy évtizede ott a hiba, és nem hajlandóak egy nyomorult "Ne pakold szét, te k..csög!" feliratú kapcsolót berakni a Settingsbe. Gépházba. Personalize -ba. Akárhova!

Jó, hát ha a MS tojik a fejemre, akkor keresünk más utat. Mit lehet itt tenni?

1, a Registry finom módosítása. Állítólag van akinek működik, bizonyos esetekben. Máskor meg nem annyira. Sajnos én nem szívesen gyengíteném az amúgy sem acélos Windows 10 frissítések konzisztenciáját egy magánúton széthekkelt registryvel, igazból már annak örülök, hogy egyáltalán van kép. Tudod, a nap elején még a BSOD -ba eső bootloop -ból kellett kihúzni a gépet, szóval nem taszigáljuk azt ami egyébként is dülöngél.

2, Valami jó kis warez cucc felrakása, ami azt ígéri, hogy majd ezt megoldja. Aham, a BI biztosan örülne, ha random exéket töltenék le mindenféle .ru szerverekről, hátha jó lesz valamelyik... Szóval ez sem járható.

Mi van még lehetőség? Az erőszak. Az mindig bejön! Amit a Windows 10 elrak, azt majd én visszarakom. Oké, ez sem bonyolult, lévén a Windows API hozzáférhető (beb4szna ha nem így lenne...) ergo ennek nem lehet akadálya.

Jól van, elővettem egy Pythont, mert az kényelmesen be tud tölteni bármilyen C/C++ -ban írt DLL -t.  Tök jó, megvan a Windows API, kezdenek csorogni az ablakok handler azonosítói, csakhogy.. csakhogy... Hát ezt nem hiszem el. Mintha bugos lenne az API. Ami azért ciki, mert ez a Windows nevű operációs rendszer ablakainak a kezelésére szolgál. Állati, elértük azt, hogy már a rendszer nevében hordozott funkcionalitás sem százas. Egyik ablakot megtalálja, a másikat nem. Ugyanaz a kód, és a betűhelyes hivatkozás.

Óapám, már el is felejtettem, hogy mekkora trágyadombon kell átgázolni ha natívan akarja a Windowst programozni az ember! Mert régen, az MFC korában ez az API még nem volt a helyzet magaslatán, de nagyjából mindenki tudta, hogy mely függvények és callback -ek azok amiket jobb elkerülni, mert random törnek. Én kis naív azt hittem, hogy mostanra már jól működik az ablakozó rész a Windowsban. Hát nem! :-)

Na jó, hát akkor vegyük elő a programozó fegyvertárából az "ellenséges környezet esetén használandó" eszközt, a heurisztikát. Ha a pontos ablak név megadására nem mindig találja meg a rendszer az ablakot, akkor inkább ne keresse meg. Majd én megkeresem helyette. Ide nekem az összes ablakot! Aztán majd kidobom ami nekem nem kell, és a maradékból választok egy szimpatikusat. Hátha.

Na, ez a módszer bejött, végre van egy scriptem amiben felvehetek ablakokat (névvel) és hozzá társíthatok olyan értékeket, hogy hova tegye, és mekkorába. És az oda teszi. Kicsit olyan mint amit a KDE alapból tud, de persze nem fair az ingyenes KDE Desktop Environment beállítási lehetőségeit a fizetős, Windows operációs rendszer GUI -jával, mert hát a KDE -ben nagyjából minden IS beállítható (de tényleg!), a  Windowsban meg lassan már semmi.

Szóval győztem! Fél nap alatt lefejlesztettem egy workaround -ot arra a ma is létező problémára, amit a Microsoft egy évtizeden keresztül nem érzett fontosnak megoldani. Pedig még ma is fáj a népeknek...

Én most boldog vagyok, kiadtam magamból a feszültséget, megyek haza.

Üdv:
Greg

ps: A Microsoft akkor is kapja be!
 

Teljesen offtopic a siralmad és ha a probléma megoldására törekednél a mutogatás helyett, akkor már régen megoldottad volna.
https://www.windowsphoneinfo.com/threads/help-how-to-prevent-monitor-auto-detection-on-win10-multimonitor.293319/
- Fogod a drivert a monitorod mellé kapott cd-ről, vagy letöltöd a gyártó honlapjáról. Valsz van egy inf fájl vele, amiben van edid info. Ha nincs, akkor te csinálsz egyet
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/display/overriding-monitor-edids
- A monitorodon megnézed, hogy van-e edid kikapcsolásra opció, vagy ha más nem kitéped a hdmi / dvi kábel ilyen lábát.
- Az sem tiszta, hogy most a kvm switch displayportos és arra van-e dugva egy dvi monitor, gondolom erről van szó. Na az buta módban valsz hdmi alternate módra akarna úgy váltani. Vegyél aktív dp-hdmi / dvi adaptert, ami maga állítja elő a hdmi jelet. PS176 chipsetre keresve találni.

Koszi, aranyos vagy, de mint ahogy azt az utolso elotti szakaszban leirtam, megoldottam a problemat.

Merthogy siras kozben a problema megoldasara is torekedtem egy kicsit. :-P

Munkahelyi gep, nincs hozza admin jogom.

Igen, a MS is azt ajanlotta, hogy vegyek valami uj ketyeret, mert az jo a fogyasztoi tarsadalomnak, de nekem van az a hulyesegem, hogy egy ujabb elektronikai szemet vasarlasa helyett inkabb megoldom szoftveresen a problemat. Az kevesbe kornyezetszennyezo.

De a chipset tipusat koszonom! Mielott megint ilyen helyzetbe keverednek kiverem a cegbol hogy jo KVM switchet vegyenek. Igazabol ehhez a tudomanyaghou sosem ertettem, ezert ert meglepeteskent, hogy az uj gep nem ugy szuperal mint a regi, ugyanarra a KVM switchre dugva.

Ez, amit a topiknyitó akar, azt úgy hívják, hogy tiling WM, és ha feltesz Linuxot, könnyen megkapja. Elég sok olyan tiling WM van, amiben van multimonitor, meg virtuális asztaltámogatás. A windowsos világtól ez azonban idegen, sose lesz rá alkalmas, mert hagyományos, GUI-s, egerészős, stacking WM workflowhoz csinálták, és a MS-nak köszönhetően az egy megoldást mindenkinek, egy megoldást minden igényre elv érvényesül.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ja, hát így soha, ha a játékfejlesztők telerakják a játékokat DRM-mel, meg anti-cheattel, hogy csak Windowson menjen szándékosan. Ilyen ellenszélnek mindig is nehéz lesz szembe menni. Ezt viszont elég nehéz a Linux hibájaként felróni. Ennek ellenére a Linux ebben is fejlődik, minden évben van előrelépés, vagy mert játékokat portolnak át, vagy most a DXVK, Proton, ACO shader compiler, stb. miatt.

Meg igazából azt is el kell ilyenkor dönteni, hogy mi a fontos, a munka vagy a játék. Munkára olyan rendszert kell tartani, ami arra alkalmas, játékra olyat, ami arra. Nem muszáj összeerőltetni a kettőt, ma már UEFI bootban kulturáltan megférnek az OS-ek multibootban, szabad helye is bőven van mindenkinek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egyenként amit a windows gomb jobbra/balra nyíl csinál az miért nem jó?

Én közben megértettem mit akar. Nem tilingot, amit a Win+ jobb/balra billentyűkombó is csinál. Ő lényegében egy monitoron akar két monitort látni, úgy, hogy nem két maximalizál ablakos, hanem pl. két teljes képernyős ablak fut egymás mellett.

De mint mondtam, erre linuxos tiling WM lenne való. Azokban sokszor lehet definiálni, hogy a multimonitor melyik pixelen váltódjon, és ezzel ki lehet trükközni,hogy a képernyő felénál másik kijelzőnek értelmezze a képernyőt, meg a tiling WM-ekben letiltható az ablakdiszítés, ablakkeret, ablakgombok, így a legtöbb normál futó program teljes képernyőre tétel nélkül is olyan, mintha már teljes képernyőn futna.

Sajnos az ilyen speciális workflow-k a windowsos világtól teljességében idegenek, sose lesznek rendesen támogatva.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerintem a szokásos, hogy nem ezt akarja ő, ez a megoldási ötlete a valódi problémájára:

> Ennek az lenne a lényege, hogy egyszerűen tudok ablakokat egymás mellé pakolni anélkül, hogy precízen kellene őket méretezgetnem kézzel.

Ezt simán tudja

> Illetve cél lenne az is, hogy pl YouTube, Twitch menne jobb oldalt full screenben, még a bal oldalt bármi mást tudnék csinálni.

Ezt sajnos valóban nem.

Kérdés, hogy mennyire éri meg mindenféle virtuális monitorokkal szenvedni a kő triviális megoldás helyett,  azért, hogy ne látsszon az ablakkeret videó közben, miközben a monitor másik oldalán úgy is dolgozik

De mi lenne a triviális megoldás?

Két monitor? Nem, mert akkor ugrott az UWHD videózás és gameing.

Linux? nem, mert akkor ugrott a gameing.

Az egyetlen jó megoldás erre a virtuális monitorokra osztás.
És erre a Virtual Display Manager progi jó is alapjába véve. Ha még pár kényelmi funkciót belepakolnak, akkor tökéletes lesz!

Jó, hogy közben megértetted, hiszen már a nyitóban leírta. :D

Nem az ablakkeretet akarja eltüntetni, hanem a képernyő jobb oldalán fekete pixeleket és a videót akarja látni. Nem a böngésző felületét, nem a videó leírását, nem a hozzászólásokat/chatet, csak a videót.

Kitől és milyen támogatást hiányolsz?

:)

Frissült a topic egy új kérdéssel :)