A KDE átállt GitLab-ra

Címkék

Május közepén jelentette be a KDE projekt, hogy elkezdett GitLab-ra migrálni. A friss hír ezzel kapcsolatban, hogy a projekt hivatalosan elkészült az migráció első fázisával, így a hozzájárulók, közreműködők elkezdhetik napi szinten használni az GitLab-ot. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Közvetlenül nem érint, úgyhogy csak érdekesség képpen kérdezem - beleolvastam és nem találtam meg - hogy miről állnak át GitLab-re? GitHubról? SVN-ről és hozzá csatolt egyéb toolokról? Különböző saját megoldásokról? Nem könnyű megtalálni :-)

Mi elég extenzíven használtuk a gitlabet a céges projekten, de elköltöztünk $whatever git providerre, és általunk épített jenkins -re. A gitlabbel két gond volt:

- lassú remote git operációk (0,5-3 sec)

- egész jól összerakott de korlátos tudású ci/cd

https://docs.gitlab.com/ee/ci/yaml/

Itt a korlát :)

Lehet hogy nekünk voltak nagy vagy speciális igényeink de elég kemény workaroundokat kellett benyomni, hogy kerülgethessük az előírt dolgokat, amiket be lehet etetni ebben a gitlab-ci.yml -ben. Megváltás volt utána áttérni Jenkinsben, ahol sokkal szabadabban lehet megalkotni a pipeline -t (igaz a groovy is fos, de azt könnyebben elfogadjuk)