RPi3 alaplapi BT-t nem látja a rendszer

Ha az alaplapi BT-t próbálom használni a bluetoothctl-lel, akkor csak egy db. "?LOAD ERROR" "No default controller available" feliratot kapok. (Rendszergazdaként, nem kell sudo.) hciconfig -a semmit nem ad vissza a prompton kívül. hcitool dev dettó.
Rákerestem persze, de amiket találtam, nem segítettek. Újraraktam a raspberrypi-sys-mods csomagot, de nem értem vele semmit. Megpróbáltam felrakni a raspi3-firmware csomagot is; miután leszedtem a vele ütköző firmware-brcm80211 csomagot, a postinst hasalt el, hogy a /boot/firmware nem létezik/nincs csatolva (nem segített, ha létrehoztam), kézzel ugyan beöntöttem a helyére (cp /usr/lib/raspi3-firmware/* /boot/ && sync), de ugyanúgy semmi hatása nem lett.

Van valakinek valami ötlete?

Hozzászólások

milyen rendszer?

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

/boot/config.txt -ben nincs letiltva? Ilyesmit keress: dtoverlay=pi3-disable-bt

illetve próbáld ezt: sudo apt-get install pi-bluetooth

Nem derült ki, hogy eddig ment vagy ez egy friss telepítés? Nem jött le valami csomag? RPi3(b+) nem szokott csomagokkal baj lenni.

Próbáld ki egy szűz telepítéssel másik SD-re, abból kiderül, hogy HW hiba van-e.

Szűz telepítéssel a bluetoothctl megtalálja az alaplapi BT-t, szóval nem HW hiba. Valamelyik csomag hibádzik neki. Vagy csak nem elég friss, pl. a raspberrypi-sys-mods.

Sz*rk: Nope. :( Valakinek van ötlete, mi hibádzhat és hogy találhatnám meg? Nem segített sem a /etc/udev/rules.d/99-com.rules törlése, sem ha felraktam a pi-bluetooth csomagot.