A lakossagnak nincs szuksege fegyverekre, mert ott a rendorseg es megvedi

https://m.hvg.hu/vilag/20200608_Feloszlatja_a_rendorseget_a_minneapolisi_onkormanyzat

Hogy ki ved meg? Mit?

Amugy ha ilyen iranyba mennek a dolgok mindegy ki nyeri ott a Novemberi valasztasokat. Nem marad senki, aki be meri tartatni a torvenyeket.

Ha nem ul le surgosen 10 CNN-es, 10 Fox News-os, 10 Breitbartos es 10 Guardianos ujsagiro egy nyilvanos eloben kozvetitett TV vitara, ahonnan nem johetnek ki addig, amig nem talalnak 10 dolgot, amiben egyetertenek, nagyon gyorsan megerik ott egy polgarhaboru.

Amiatt gyorsan kilabalhatnak viszont belole, hogy ott a normalisaknak is van fegyvere, nem csak azoknak, akiket eddig se erdekeltek a szabalyok.

"If we outlaw guns, only outlaws will have guns"

"Criminals prefer unarmed victims. Dictator prefer unarmed citizens"

"An armed society is a polite society"

Mi lenne ott, ha ott ebbe az iranyba haladva, ha ott is csak bunozoknek lenne fegyvere, mert illegalis lenne tartani? 

Ami pedig unprecedented: a media feltuzelt egy polgarhaborut. Ezt tortenelemkonyvekben fogjak tanitani. Ahogy azt is, hogy a media hogy provokalt ki megtriplazodo munkanelkuliseget.

Kapcsolodo: https://edition.cnn.com/2020/06/06/us/what-is-defund-police-trnd/index.html

Hozzászólások

>Ezt tortenelemkonyvekben fogjak tanitani.

Ez az amire nem vennék mérget... A történelmet a győztesek írják, és egészen más lesz benne, mint amire most számítanál. Én erre tippelnék.

Azért ami most folyik amoda az messze van még a polgárháborútól. Eddig is hány ilyen eset történt már az USA-ban. Minden évben van egy előszedett rendőri "túlkapás", afroamerikai halál, amit felkap a média és megy egy tüntetés hullám miatta. Történt ezelőtt bármi változás ezek kapcsán? Nem. Ebből sem lesz semmi. A média ezt most jobban hype-olta, mint a magyar esetet is. Jöttek a PC-k, BLM hívők, celebek és minden cég a közösségi médiában, hogy hát ők most nagyon együttéreznek, de nem lesz ebből sem semmi.

A jelenlegi helyzet elfajulása is inkább a Trump kormány hozzánemértése miatt alakult ki.

Minneapolis önkormányzata csak próbál tűzoltást végezni. Ha a tüntetések a rendőrség ellen vannak, akkor iktassuk ki az okot és hátha megszűnik a probléma. Csak hát ezzel nagyon mellé fognak lőni. Lehet, hogy az emberek egy része ezt elfogadja és hazamegy, de a zavargásokat szító csőcselék tovább fogja csinálni amit tesz, mert hát nincs ki megállítsa őket. Viszont így meg az önkormányzat a rendőrség helyett ilyen esetben közvetlen a nemzetigárdát hívhatja, hogy rendet tegyenek.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"A jelenlegi helyzet elfajulása is inkább a Trump kormány hozzánemértése miatt alakult ki."

Csak egyetlen lehetseges intezkedest mondj, amivel a Trump kormany megelozhette volna, hogy olyan rendorok, mint amilyen a George Floyd-ot megfojtotta, ne legyenek szolgalatban, vagy ne fojtsanak meg egy visszaeso bunozot, akihez erositest is kellett hivni. Megis mit tudott volna tenni a Trump kormany, amivel ezt megelozi? Obama utolso eveben is pont ilyesmiert voltak BLM tuntetesek.

"Minneapolis önkormányzata csak próbál tűzoltást végezni. Ha a tüntetések a rendőrség ellen vannak, akkor iktassuk ki az okot és hátha megszűnik a probléma."

Egy democrat varosvezetes, ez sem Trump kormanyanak a hibaja.

Megis - ebben az esetben - mit rontott el szerinted a Trump kormany?

Nem azt mondom, hogy a Trump kormány előzhette volna meg a dolgokat, hanem nem kellett volna hagynia, hogy idáig fajuljon a helyzet. Igazából amiket látszólagosan tettek is, csak olaj volt a tűzre.

  1. Kijelentette Trump, hogy a katonaságot is bevetik, hogy ha az államok nem tudnak megfelelően intézkedni. Ezzel a kijelentéssel már egyből elidegenít mindenkit magától, hiszen a katonaság bevonása hallásra is nagyobb erőszakba torkollik, mint ha csak a rendőrség intézkedne.
  2. Mikor kikerült a hírekbe, hogy Trump elbújt a Fehér Ház bunkerébe, akkor is először tagadta majd bevallotta, hogy tényleg így volt. Ezt is nagyon titokban kellett volna meglépnie, hogy ha annyira fél, mert így nyíltan a tüntetők egyből arra a következtetésre jutnak, hogy bármit is el tudnak érni, mert maga Trump is fél tőlük.
  3. Elvileg a Fehér Ház körüli zavargásokban eleinte a rendőrök magukat védték a dobált törmelékektől, de belső utasításra kezdtek el végül könnygáztól kezdve mindent bevetni.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Mind a 3 altalad felsorolt dolog akkor tortent, amikor mar ugyanakkora baj volt, mint most. Esetleg valami, amit elotte rontott el?

(Raadasul mindharom esetben meggyozodesem, hogy barhogy mashogy cselekedett volna, a tomeg es az aggressziojuk merteke semmivel sem lenne kisebb, nem hatekony peldak egyaltalan, nem csak kesoi peldak).

https://www.imdb.com/title/tt2184339/

Oszlassák fel bátran a rendőrséget, nézzük meg, mi lesz. Egy szűk réteget (aminek a fegyvertulajdonosok közül sem mind tagja) leszámítva az átlag user ott sem ért ám jobban az ön- és objektumvédelemhez, mint itthon a csőcselék, aki otthonvédelemre vásárolta fel az összes gázfegyvert kora tavasszal.

Szerkesztve: 2020. 06. 08., h – 13:57

Úgy tudom hogy egyelőre a városi tanács tagjai nyilatkoztak arról, hogy miként szavaznának a rendőrségi költségvetés csökkentéséről és egy újfajfa rendőrségi modell kidolgozásáról. Nincs szó róla, hogy holnaptól nincsenek rendőrök. Természetesen a világsajtót, a social media -t (és a hupot) körbejárta a hír, hogy nincs rendőrség Minneapolis-ban.

(ti. rendszerszintű rasszizmus)?

 

en nem latok itt rasszizmust.

Egy repulogep szerencsetlensegnel se feltetlen hiszem hogy a rajta utazok etnikai hovatartozasa befolyasolta volna. a vegkimenetelt.

Ertsd: az a rendor barkin terdelhetett volna, hisz o maga se fogta fel, hogy ebbol halal lehet.

Es akkot most lehet jonni, hogy dehat mennyi neger ellen vegzalnak a rendorok. Jah kerem, nem kene bunozni. Es ez megint borszintol fugggetlen.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hát igen... Pont a napokban volt, hogy a rendőrség ott pont egy fehér embert ölt meg hasonló körülmények között. Részleteket nem tudom, most hirtelen nem is találom, de azt valahogy a média nem kapta fel.

Az sem állja meg a helyét, hogy a rendőrök a négereket szemelik ki ilyenekre. Csak egy statisztika az elmúlt évekből a rendőrök által lelőtt bűnözőkről 2017-től 2020-ig:

https://www.statista.com/statistics/585152/people-shot-to-death-by-us-p…

Az meg nem rasszizmus, hanem sztereotípia, amikor a négerekre valaki azt mondja, hogy bűnözők mind... Viszont mint minden sztereotípiának, ennek is kell alapja lennie:

https://www.conservativereview.com/news/can-incarceration-rates-racist-…

Egy jó jutott eszembe erről, de nem találom sehol, úgyhogy fals számokkal írom: Mi az ami egyszerre 5% és 70%? Amerikai négerek a lakosság 5%-át teszik ki, de a bűnözési rátában 70% hozzájuk köthető

Szerk.: 2010-es adat szerint az USA lakkosságának 13%-a fekete. Az akkori börtön elítéltek 40%-a fekete volt.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Bennem negy dolog otlott fel:

  • Vajon kit szeretnenek azzal buntetni, hogy a rendfenntartoktol vonnak el penzt?
  • Mi a rendvedelmi szervek eredeti feladata?
  • Mi tortenik akkor, ha a gyereked nem eszi meg a spenotot, erre ugy dontesz, mostantol kenyer es viz jut neki es ugyanezt teszed a tobbi testverevel is?
  • Mi van akkor, ha egy rendor buncselekmenyt kovet el? Elzavarod az osszeset? Utana ki fogja ezt hivataskent vallalni Neked?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mi tortenik akkor, ha a gyereked nem eszi meg a spenotot, erre ugy dontesz, mostantol kenyer es viz jut neki es ugyanezt teszed a tobbi testverevel is?

Teljesen mindegy. Elmondom neki, hogy

Spenót (nem szeretem), igen a spenót (papa nem szeretem), itt van egyél spenót (de nem szeretem), a rostban gazdag spenót... a táp-ér-ték!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9GHkXP7WH4

Ugyan ez is majd elul. Paran meg elhullanak, a hatterhatalom, meg dorzsoli kezeit, hogy ujabb szeletket fog sikerulni levagni innen onnan legfokeppen a "jopolgar" jogaibol.

Eloben lehet nezni, hogy milyen rendszer az, ahol nehany erdekcsoport, vagy egyen, akkora velemenyformalo hatalommal es koncentracioval rendelkezik, hogy barmikor barmire tudja programozni a biodroidokat.

Ertelmesebb helyeken, ertsed ugy, hogy kevesbe szines kornyeken siman megy a hetkoznap, amit mutatnak az egy nehany nagyvaros ugyis mindegy melyik nap lovik le reteg altal generalt showmusor. Insider benszulottektol szoktam kerdezni, engem nem erdekel mit mutat a fostvinternet ugyis tudhato , hogy omlesztik a szart.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem arról van szó, hogy nem lesz rendőrség. Hanem hogy feloszlatják, majd - más formában - újra alakítják. Ott ugye kicsit egyszerűbb ilyet megtenni, mert a rendőrség helyi önkormányzati szervezet. Ilyen egyébként már történt korábban is más városokban.

Arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak a helyi rendőrség, hanem megyei, állami és szövetségi rendfenntartó szervezetek is léteznek az USA-ban. Legrosszabb esetben tehát nem Police hanem Sheriff feliratos rendőrautók fognak járőrözni az utcákon.

És végül egy videó arról, milyen, amikor az emberek megvédik a saját városukat: https://www.youtube.com/watch?v=lkFM-hgY4Kg

Defundinggal kapcsolatban pedig itt a kulcsmondat: " Those dollars can be put back into social services for mental health, domestic violence and homelessness, among others. Police are often the first responders to all three, she said. " Tehát az alapvető probléma, hogy most gyakorlatilag a rendőrséget hívják mindenért. Egyszerűen egy ilyen szervezet nem erre való. A megfelelő szociális intézményeket kell felkészíteni a nem rendészeti feladatok ellátására, és az ezzel kapcsolatos összegeket lehet átirányítani.

Illetve mar az is hibas koncepcio, hogy egy varos kezeben van a rendfenntartas. Ha megnezed, a jelenleg vinnyogo donteshozok azok az emberek, akiknek eddig is koszonheto volt, hogy a rendorseg igy mukodik, legalabb 2018 januarja ota.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Addig is jopar artatlan ember fog ennek az amokfutasnak, anarchianak aldozatul esni. Ez szerintem nem fer bele. Az onjelolt miliciakbol alkotott  un. regularis erokkel kapcsolatban nekem a szerb szabadcsapatok ugranak be, nem tunik jo iranynak, raadasul ha ez rasszizmus, ami most folyik, mi lesz abbol, ha feketek es feherek csapnak ossze a sajat torvenyeik alapjan.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2020. 06. 11., cs – 20:19

mert a rendőrre nem tudsz

rendőrt hívni.

Berosszulás demo, 2015