reCaptcha anyázás

Szóval próbálok egy formot beküldeni, amit a reCaptcha véd a robotoktól. Oké.

  1. Válasszam ki a négyzeteket, amin jármű van. Kijelölöm őket, submit. Nem elég jó, következő feladat.
  2. Válasszam ki a buszt ábrázoló négyzeteket, vagy skip, ha egyik sem. A képen egy lószállító kamion van, "live horses" felirattal, úgyhogy skip. Nem meggyőző, még mindig lehetek robot, úgyhogy következő feladat.
  3. Újabb feladat jön, valamit ki kell válogatni a kis képek közül. Na de gondoltam magamba, nem vertek át, kérem az audio feladványt, ezek szerint nem jó a szemem

Az audio captcha helyett ezt kaptam:

Lehet, hogy az Ön számítógépe vagy hálózata automatikus kéréseket küld. A felhasználóink védelme érdekében kérelmét jelenleg nem tudjuk feldolgozni.

Őszintén remélem, hogy lesz valami karmikus büntetése a reCaptcha összes fejlesztőjének, azoknak, akik anno eladták a többé-kevésbé jól működő projektet a Google-nek, és különösképpen minden webfejlejlesztő, akinek volt választása, és mégis ezt a szemetet implementálta az oldalán.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 15:49

Arra nem is gondoltál, hogy azért nem mész át az ellenőrzésen, mert lehet hogy robot vagy? ;-)

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 16:43

I feel yer pain, brada...

A kedvencem az, amikor úgy kell bekattintani az összes négyzetet, amin X dolog látható, hogy nem ám kijelölöd mindet és majd klikk a next-re, ha végeztél, hanem egy überlassú fadeouttal eltünteti a beklikkelt képet, majd egy szintén überlassú fadeinnel behoz egy másikat, amin jó eséllyel ugyanúgy rajta van az X dolog, úgyhogy kattinhatod be megint. Na, mi van, mégis elfogytak? NEM BAJ, ADOK MÉG, SZOPJÁL!

Ezeknek nem is versenyzongora kéne, hanem megtüzesített és kitüskézett kerekű úthengerrel lentről felfelé végrehajtott lassú kivasalás.

BTW, hogy az ember fennakad ezen a foson, az egy dolog, de a robot átmegy.

hanem egy überlassú fadeouttal eltünteti a beklikkelt képet, majd egy szintén überlassú fadeinnel behoz egy másikat

+1, ez a legalja az összes közül

Na, mi van, mégis elfogytak? NEM BAJ, ADOK MÉG, SZOPJÁL!

Persze mindig az utolsónál ad be újat, sosem az első-második környékén, nehogy legyen ideje betöltődni befade-elni, amíg a többit vadászom, dehogy, ott kell ülni és várni, a büdös k*rva anyját.

de a robot átmegy.

:D

Szia!

Esetleg tudsz helyette valami olyan alternativat ami latasserulteknek (hogy kb. minden usecase-t lefedjek) is hasznalhato megoldast ad? A hCaptcha-ban nem lattam ilyen funkciot.

Udv. 

Idk, pl. lehetne egy tizenpár kérdésből álló lista, amiből random renderelődik egy a formra, ami olyanokat kérdez, hogy "milyen évszakban építünk általában hóembert? (3 betű)", "ki süti a kenyeret? (3 betű)", stb.

Ez azért is jó, mert a kérdéseket tetszőlegesen nehezítve nemcsak a robotokat szűri ki, hanem a droidokat is, if you know what I mean.

Amúgy jó is, hogy felhoztad a látássérülteket, van ismerősöm, aki érintett az ügyben, és hát a csudi javascriptes reCaptcha rák audio ikonjára nem tud rákattintani, mert nem tudja értelmesen rávinni a fókuszt. Szóval lényegében az audio feature a reCaptchánál két esetben nem működik:

  • vakoknál, mert nem tud rákattintani a megfelelő ikonra
  • mindenki másnál, mert hibát dob :D

En ezt egy ideje ugy oldom meg, hogy ha egy szolgaltatasnal mondjuk a belepo formon (vagy meg jobb: a regisztracional) reCaptcha van akkor keresek egy masik szolgaltatot. (Ha van olyan formjuk, amit en is tudok hasznalni, akkor megirom nekik, hogy miert masnal koltom a penzem. Ha nem, akkor nem.)

Hehe. Van baj a Catcha-val. több is.

Userként csak a szívást látjuk vele. 

Ha az egyik ábrán elfogadja a csak a közlekedési lámpát, oszlop nélkül,  akkor a következőn miért nem?

Lehet ennek köze a régebbi blogbejegyzéshez, ahol a fórumtárs ilyen captcha-kat oldott meg fillérekért távmunkában realtime? Azaz nem a digital footprint alapján  mondja a google, hogy nem vagy robot, hanem 3. fél tölti ki?

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 22:19

Nekem az tetszik mikor gmaps-en nezegetne'k pl olyasmiket hogy turazas kozben/utan hova lehet beulni enni/inni vagy melyik hegyoldali utcaban vannak lepcsos szakaszok, vagy barmi hasonlo ami miatt az ember terkepet hasznal. Na, es akkor kitalalja ez a google-szintu fos hogy robot vagyok es jon pont ugyanezekkel a megoldhatatlan captcha-kkal. Szoval igen, erre meg openstreetmaps. Szebb (kontrasztosabb), pontosabb, es tenyleg marcsak az kell hogy ne ket klikkantas hanem egy legyen egy adott item meta-adatinak kiiratasa. 

Ez melyik ország internetén keresztül történik? Lakossági hazai neten ilyesmivel még ismeretségi körben sem találkoztam.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 22:47

Az egesznek a letezese is zavar. Ha scraper-rel vagy egy jol iranyzott curl-lel akarok mindent leszedni egy site-rol, ugyan ne fajjon mar nekik..

Na most teljesen egy oldalon állok veled. Ezt a reCaptchát én is iszonyatosan gyűlölöm, és amikor csak lehet eleve ki is kerülöm azokat az oldalakat amik ezt használják.

Érdekes oldalakat látogathatsz, mert nálam ez sose három másodperc. Mindig újabb meg újabb példákat ad, ritkán úszom meg 3 PERC alatt, azaz szó sincs másodpercekről...

És fogalmam sincs, miért szivat. Azt sose írja ki, mi a hiba. Mittudomén, autó esetén ha a visszapillantó tükör sarka alig láthatan átnyúlik a másik négyzetbe, azt is be kell kattintani?!

Közlekedési lámpának számít-e a gyalogátkelőhely előtt a gyalogosok számára kitett lámpa is?

Egyáltalán, egy lámpa esetén az oszlopát is be kell kattintani, vagy csak az égőit?!

A traktor autónak számít-e?!

A motorbicikli kerékpárnak számít-e?!

A roller közlekedési eszköz-e?!

És még lehetne sorolni. Azaz a szabályok NEM VILÁGOSAK. És ez a baj.

Komolyan, ennek a SZARNAK a kitalálóit semmivel se gyűlölöm kevésbé, mint a Microsoftot...

Újabban van olyan, hogy csak rá kell kattintani a checkbox-ra (nem vagyok robot), és beenged. Valahogy érzékeli, hogy kavarsz az egérrel, keresgéled a kockát, nem azonnal kattintasz. Mert a hülye robot ezt nem tudja (még).

Átkozom én is a kitalálóját, meg azt is, aki használja. Van az http://www.snbforums.com/, amin sok hasznos infót találtam már, de sima olvasáshoz is át kell mennie ezen a szaron. Mégis miért? Tudom, ezt a kérdést talán ott kéne feltennem...

nekem a kedvencem amikor 4x4es negyzetekbol kell kijelolni hogy melyik erinti az autot/jelozlampat. altalaban olyan nagy a dolog hogy min 8 negyzetet lefed

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Meg amikor a jelzőlámpába bele kell érteni a szárát is.