"Útmutatás" web

Fórumok

Szóval nem tudom minek kell nevezni, inkább leírom hogy milyen funkciót vagy plugint keresek, aztán mondjátok, hogy tudtok-e hasonlót. :)

Egy egyszerű, wordpress-szerű motor HTML editorral, ami a következőket tudja:

Két szerepkör van: publikátor és sima felhasználó.

A publikátor ír egy új cikket/bejegyzést, akkor erről a felhasználók értesítést kapnak emailben, hogy létrejött vagy frissült egy bejegyzés. A felhasználók be tudnak lépni, el tudják olvasni a bejegyzést, a bejegyzés alatt pedig van egy pipa, amivel nyugtázza hogy elfogadta/megértette a leírtakat. Ha módosul egy meglévő bejegyzés, akkor ez eltűnik, a usernek újra be kell lépni, elolvasni és elfogadni. Esetleg még tárolhatja az elfogadás dátumát.

Azért írtam wordpresst, mert ha lenne egy ilyen "Agree and understand" vagy "I confirm that I have read" plugin, akkor egy puci WP ezzel szerintem tökre megfelelne, de nem találtam.

Tudom, ha "ilyen egyszerű", akkor miért nem ugrok neki és csinálom meg? Mert ennyire nem értek sem a WP-hez, sem időm nincs.

Egyébként nem ragaszkodok a WP-hez, bármi más megoldás is szóbajöhet. Amihez ragaszkodok viszont, hogy self-hosted legyen.

Hozzászólások

Nem.

Szóval, egy puritán WP site, ami csak belépés után látható. Az admin ír bejegyzéseket. A user belép az oldalra, látja ugyanúgy a bejegyzéseket, az összeset, meg tudja nyitni, tud keresni, újraolvasni, akármi, mint egy sima WP site-nál... Annyival megfűszerezve, hogy a bejegyzés alatt nem a kommentek vannak, hanem az elfogadom/elolvastam/tudomásul vettem/akármi gomb/checkbox. Minden egyes bejegyzésre külön. Ez legyen követve és DB-ben tárolva, hogy melyiket nem olvasta és nem fogadta el még el, amit mind az admin lát és vissza tud nézni, mind a user maga látja egy ilyen spéci "nem elfogadottak" kategóriával hogy mik vannak vagy változtak.

"Sose a gép a hülye."

Konkret termeket nem tudok, de egy ticketing rendszerben el tudok kepzelni ilyen igenyt, szoval lehet, hogy azt keresel. Legrosszabb eset, hogy a funkcioi 99%-at nem hasznalod.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2020. 06. 02., k – 21:26

Közelítsük meg onnan, hogy mire is fog ez kelleni. Ha jól sejtem, itt policy-k és vezetői utasítások mennének ki a dolgozóknak, nekik pedig jelezniük kell, hogy elolvasták. Ennek megfelelően nem blog/CMS/stb. rendszerekben gondolkodnék, hanem olyanban, amit erre találtak ki. Néhány, ami hirtelen eszembe jut:

  • DocuSign (recommended, de ha nem feltétel, hogy a sztori jogilag bármennyire stabil legyen, akkor hobbicélra drága lesz)
  • SharePoint (neked kell a workflow-t összekattintgatni, cserébe ha már amúgy is van SP, nincs extra maintenance/költség)
  • Moodle (free, próbáltuk, működik, kevésbé triviális user oldalról a használata)
  • ServiceNow (leírás itt, nem free, ámde működik, és egyszerű)

Docusign - drága és overkill

Hát, ha van egy konkrét policy-küldő ember, és nem tud boldog-boldogtalan posztolni, akkor 25 dodó havonta. Ha ennyiből kéne lefejleszteni, üzemeltetni egy rendszert, akkor nem biztos, hogy olyan sok. :)

SharePoint - Nincs és valszeg nem is lesz, szintén overkill

Ha nincs, akkor csak emiatt valóban hülyeség lenne bevezetni.

ServiceNow - Ez sincs, szerintem ez is overkill erre.

Ugyanaz mint a SharePoint, ha eddig nem volt, ne önmagában emiatt vezessétek be.

Moodle - Talán... De megnézem majd.

Az működik, csak kicsit macerás a setup. Lényegében úgy tudod megoldani a dolgot, hogy a célcsoportot beíratod egy "vizsgára", ahol a kiposztolod a policy-t, és van egy megértettem-yes/no "feladat" benne.

Ilyen kis mennyiségnél bedobnám az egészet egy megosztott táblázatkezelőbe. Pl. Google. 

Oszlopok: dátum (létrehozás/módosítás), elfogadandó szöveg, Elolvastam pipa minden user-nek (User1, User2, stb). 

Jogosultság: A szerkesztő írhatja az összes oszlopot, a User csak a sajátját. 

Kezelni és átlátni is egyszerű. 

Ha hosszú a szöveg egy “post“-ban, akkor ki lehet linkelni egy szöveges doku-ba! 

szerintem annyira egyszerű a feladat, hogy a nyitó hozzászólás óta eltelt idő alatt pl. alap php-mysql skillekkel már lefejleszthette volna, aki rendelkezik ilyenekkel. evést, alvást és tesztelést is beleszámolva. (feltételezve, hogy alapfunkciókat, mint pl. user kezelés, privilégium szintek nem nulláról kell megírni, hanem van készen, frameworkből vagy bárhonnan.)

teljesen fölösleges erre a wordpress, ehhez egy vanilla microsite pont elég, fck editorral vagy bármi hasonlóval. innentől a maintenelés is okafogyott: nincs ami változna, elavulna benne, ezt a faék egyszerűségű funkciót, hogy új html bejegyzéseket vegyél fel, amiket a usereid egyenként ellátnak egy bináris flaggel, 10 év múlva ugyanígy el fogja látni, ha nem nyúlsz hozzá.

nem szívesen vállalnám az implementálást, mert izgalom, kihívás nincs benne, és gondolom pénz sem sok. de ha úgy érzed, neked megéri a reális árnál magasabbat fizetni, mert annyira fontos, és nem találsz más megoldást, jelezd, tárgyalhatunk.

Szerkesztve: 2020. 06. 04., cs – 10:30

drupal szavazasos "cikk", egy (vagy ket) valasszal. az alappal lehet nem latod ki szabazott mar, de van egy advanced poll is.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2020. 06. 06., szo – 06:59

Kérdőív?

Nem tudom, milyen kérdőíveztető lehetőségek vannak, de ha self-host kell, akkor akár egy LimeSurvey is teljesen jó: egy kérdőívet hozol létre, amin egy kérdés van, és persze a szöveg, amit meg kell érteni és el kell fogadni. A Survey participants funkcióval egyedi linkeket küldesz ki emailben, és adminként látod, ki "szavazott" és ki nem. Ha módosul a szöveg, lehetőség van gombnyomásra újra küldeni emailt.

A LimeSurvey hátránya: kicsit nehezebb elsőre összerakni egy kérdőívet, mint a Google Forms-szal, de ha a publikátorban van egy kis affinitás az informatikai programok iránt, meg fogja érteni, annyira azért nem bonyolult :)