Linksys wrt 1200 AC eladó updated: 27 ezer

Fórumok

Linksys wrt 1200 AC eladó

Keveset használt hibátlan.

27 ruggó

Hozzászólások

Szia mennyiért adod veteránoknak ;-) ?

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h – 10:11

Bocsi duplán ment

Remélem könnyebben elmegy mint a macbook :)

Ez mitol ilyen draga? Miben jobb mint egy fele arban kaphato TP-Link Archer C7?

jó a WRT54G az egy legenda. ez a modell kb úgy vonult be a történelembe mint A hackerrouter. mondjuk 22 ropiért kicsit kikerekedett a szemem.

halál komolyan kérdezem, ennyiért ki vesz ilyet újonnan? (nekem is van, cimborától kaptam azért cserébe hogy nem neki kellett kerülgetnie)

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Mert a ma kapható soho routerek olcsó instabil hulladékok, ez meg egy bizonyított, működő betonstabil dolog. Akinek a sebesség megfelel, és/vagy szükséges a bombabiztos üzem, az fogja venni. Mivel láthatóan még tucatnyi hely forgalmazza, biztosan van rá vmilyen mérhető rétegigény.

Amúgy ja, elég őskövület, az első darabok már akkor megérkeztek amikor én elkezdtem a középiskolát.

sok helyen nincs ido/energia/kedv hetente ujrainditgatni, kihuzni a konnektrorbol es utana evente kukazni a tplink foschtalichka eszkozeit csak azert mert olcso, de pl az ubiquiti mar feleslegesen tul draga (tipikusan pl ipari kornyezet ahol alacsony savszel kell csak de az stabilan, viszont ha a targonca megborit valamit akkor nem sirod el magad mert a 50-100khufos ubiquiti/mikrotik cuccot zuzta porra)
egy par negyzetkilometeres ipari teruleten dolgoztam mas ugyben de ott lattam, hogy a vezetekes halozat mellett minden epuletbe ment backup halozat SXT-ken keresztul utana pedig a fent emlitett linksys wrt 54ek voltak APnek beallitva, gondolom az se utolso, hogy a kesz konfigokat lehet tarolni egy halozati meghajton es csak felmasolod aztan megy, nem pedig az evente/havonta frissulo termekpaletta szarjait kezzel ujra beallitgatni, arrol nem is beszelve, hogy a tplinkekkel velem sokszor megesett, hogy a beallitasait elfelejtette es elkezdett DHCP-t szorni amivel eleg nagy gondot okozott, nalam azota ilyen markaju eszkoz nem jon a lakasba

az ubiquiti mar feleslegesen tul draga

mert a 50-100khufos ubiquiti/mikrotik cuccot zuzta porra

A 100-300khufos Arubára gondolhattál :D

Az UAP AC Lite ~30 rugó. Pár hete vettem egyet, úgyhogy tudom. Nem igazán van olyan csillagzatállás, ami mellett egy 19 rugós WRT54G jó alternatíva lehetne céges finanszírozásnál (csak a PoE-t, mint feature-t említeném, de a központosított menedzsmentet is szokás szeretni), SOHO usernek meg ugye már régen kevés, mint mackósajtban a brummogás.

grove es basebox kornyeken gondolkoztam inkabb
egy olyan "fejlett" orszagban mint pl az UK, ahol a legtobb user egy 15-20mbit/sec vagy annal lassabb neten log otthon oda meg talan boven sok is....
a halozatos fonok el volt ajulva, hogy mi a fasznak volt nekem otthon gigabits switchem meg gigabit kepes routerem
egy darab helyi szolgaltato ad gigabites netet a kornyekemen de abbol a gigabites digit egy orok eletre befizethetnem a szomszedoknak is ha csak az egy eves minimum dijjal szamolok

Régen UAP-LR-t használtam, nagyon jók voltak.

Egy ideje UAP-AC-LR van helyette, de valahogy nem jött be.

Az elmúlt idők Unifi kontrolleres és AP-s "furcsaságai" miatt, elkezdtem ismerkedni az Aruba Instant eszközökkel.

Árban hasonló.

 

WRT54G(L) nosztalgiázni jó, szolgáltatásairól nem kell beszélni : )))

van egy kb 17 éves darabom, ami a mai napig teszi a dolgát gondtalan (még eredeti WRT54G, vxworks előtti, ropogós openwrt -vel).

A WRT54GL azért született meg, mert az eredeti WRT54G szériában chipset csere volt (korábban linux csücsült rajta, utána vxworks). Mivel nagyon-nagyon sokan használták openwrt-vel (vajon honnan a név? :D), létrehozták ezt a külön ágat mert a fél iparág fellázadt ellenük. Azért volt kifejezetten kellemetlen, mert szinte mindenki csak ezért vette az WRT54G-t és két revision között csöndben cseréltek, mivel a név sem változott. Egy debreceni szolgáltatónál mi is használtunk pár ezer darabot egy alaposan átszabott openwrt-vel, emlékszem amikor jött két új raklapnyi belőle, már a vxworks verzió, két napig fűztük a nagykert mire sikerült visszaküldeni

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

a VXW-s verzióra nem megy fel a pingvin? sorry eléggé nem vagyok képben vele. rémlik hogy valami olyan gond volt vele hogy kevés a flash, erről van szó?

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series#WRT54G

A vxworks változatnál lefelezték a hardvert (2MB flash, 8MB RAM), abba nem fért bele már az akkori linux/wrt sem.

Amúgy értem én ezt a romantikázást a wrt54gl-el kapcsolatban, valóban jó termék volt a maga idejében (nekem is volt 2-3, használtam vagy 8-9 évig). De ezt leszámítva semmi indokot nem látok 2020-ban ilyen rútert használni. 12 éves 200mhz-es ARM proci max 30-40mbit-es WAN-t bír lekezelni (főleg ha ADSL v. PPPoE protokollt kell terminálnia, ill. a NAT-olás is megeszi).

Kicsi flash: 4 megabájt! Honnan a francból szednek még ilyen kis kapacitásút, gyárt még ilyet bárki újonnan? Vagy 12 éve legyártottak 1000 raktárra valót, és azóta is ez a 12 éves raktárkészlet apad hónapról hónapra?

Kevés RAM: 16MB, semmi nem fér már bele ennyi memóriába egy mai OS esetén, hiába linuxról beszélünk.

Csak 10/100mbit, a LAN lábakon is (WAN-on amúgy sem bírná ld. feljebb), a G-s wifi 2,4ghz-only, szintén nem túl jövőbemutató.

De ha még ezeken túl is lendül az ember, 1 indokot látok rá miért árulják még mindig a kereskedők: kihasználják a hozzánemértő embereket, és azt h. ennek az 1 típusnak valamiért megmaradt az ismertsége. Semmi más nem indokolja h. egy ilyen 12-13 éves elavult eszközt ma is 18 ezer pénzért.

Nem kell mindig feltételezni az aktuális maximum igényeket. Random példa: ha nekem pl. lenne egy nyaralóm, amiben van valami olcsó net, biztos ilyet vennék hozzá, mert egyszer beállítom, aztán a következő évtizedre felteszem a szekrény tetejére :)

"kihasználják a hozzánemértő embereket, és azt h. ennek az 1 típusnak valamiért megmaradt az ismertsége"

A hozzá nem értő sosem hallott sem linksysről, sem wrt54gl-ről, hanem odasétál a media martban a rúterekhez és érzésre lő egyet (nem a legolcsóbbat, nem a legdrágábbat, dikkmá asus, ismerjük, buy). Nem lealacsonyítva senkit. :)

Nálunk igazán sok WRT54GL volt forgalomban. Egy megváltás volt utána a "filléres" TP-Link 843ND. Egyrészt, a sokkal jobb Atheros "N"-es rádió miatt, másrészt, annyival több RAM/Flash volt benne, hogy a korabeli OpenWRT remekül ment rajta akkor is, amikor a WRT54-re már fel sem lehetett rakni. (A mai OpenWRT-k már a 841ND-re sem férnek fel.)

.. és, TP-Link ide vagy oda - az OpenWRT-vel bombabiztos volt.

Alaphelyzetben nem, teljesen zárt rendszer lett, illetve egy tonnányi issue volt az új chipsettel és a driverekkel (a wifi-hez pl nem is volt). Igaz sokkal később (talán 1 évvel később), de valaki barkácsolt egy "vxkiller" nevezetü szörnyet amivel ismét lehetett 3rd party firmware-t felgyömöszölni a vxworks-os csodákra, de a flash és a ram mérete miatt egy teljesen esetlen rendszer volt, inkább ilyen "ezt is sikerült megoldani" dolog volt csak

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

mert az eredeti WRT54G szériában chipset csere volt (korábban linux csücsült rajta, utána vxworks)

Ugye azért cserélték az OS-t, mert Linux alatt nem tudták fele annyi flashbe és RAM-ba bezsúfolni a kódot, a vxworks meg elfért rajta így is. És azért raktak bele fele annyit flasht és RAM-ot, mert akkor pár dollárral kevesebbe kerül... :/

Nekem több is van a felügyeletem alatt. Egyiket rokontól kaptam vissza egy zacsiban azzal, hogy nem akarták csak úgy kidobni, hátha jó még valamire. Elsőre azt gondoltam, hogy csak a tápkockát reciklálom, aztán csak találtam neki rendes funkciót is. Nagyon király, hogy bele lehet forrasztani a serial csatlakozójához mikrokontrollert és OOB működik vele a kommunikáció és bármire jó. Egyszerű mikrokontroller netre kötésének a legolcsóbb módja. Közben a légdrótos netet is szórja, nekem elég sávszélességgel. Sajnos a mainstream image-ek már nem férnek rá, valami réginél meg kellett rekedni, ha jól emlékszem.

Van egy adásvétel fórum kategória

Ez alaplap, vagy egy eladó router aminek megvan a maga helye...

Én is ilyet használok, kb ~4 éve megvan és kiszolgálja a digis 1Gb/s netet OpenWRT-vel is.

Szerintem méltó - és nem utolsó sorban modern -  utódja a WRT54GL-nek.

Csak ajánlani tudom.

nah srácok 30 ezerért senki többet 3x4x stb?

Kevesebbért nem adom, akkor inkább megtartom. Ha majd újból lesz lakásom ezt a típust venném akkor is max újabbat ami kb 6-80 e.. szoval ... akkor inkább megtartom.