Transparency: "nem szerencsés ..."

Fórumok

Transparency: " ... bírósági ítélet, de akár ügyészi vádemelés nem állapított meg soha olyat, hogy Mészáros Lőrinc vagy az ő cégei közvetlenül uniós csalásokban részt vettek volna elkövetőként ..."

BTW: Cseh Kata "minőségi" "érvelése" minden pénzt megér! :D

Hozzászólások

Nekem ezek az rtls -es beágyazások chrome alatt nem mennek. Az istennek nem tudom miért nem.

Kéne egy Lex ChehKatka is, Uniós szinten. Mondjuk azzal a tartalommal, hogy hazaárulók ne nyújthassanak be javaslatot és ne szavazhassanak annak az országnak az ügyében, amelyben a mandátumot szerezték.

> Sol omnibus lucet.

Egyébként viszonylag könnyű megoldani: amely cég részt vett olyan pályázatban, ahol akár a tagország ügyészsége, akár az EU-ügyészség, akár az OLAF talált valamit, legfeljebb 5 évig ne vehessen részt (ezzel pl. az Elios ki lenne baszva, bár több ízben bűncselekmény hiányában megszűnt ellene a nyomozás).

Szerk.: ja, igen: merthogy az OLAF viszont megállapított...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

EU-ügyészség

:D

Ez a gumicsont/sóhivatal működik már? A legutóbbi infóm az volt róla, hogy a frissen megválasztott, korrupciógyanúba keveredett román vezetője elkezdett sírni, hogy nincs elég kerete, nincs elég büdzséje.

Csődöt mondhat az uniós csodafegyver, Magyarország kacaghat a márkába

A román Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) élén hírnevet szervezett Laura Codruta Kövesit októberben nevezték ki európai főügyésznek, hogy vezényelje le az Európai Ügyészség megalakítását, majd folytassa annak irányításával az uniós pénzügyi érdekeket sértő csalás, korrupciós és pénzmosási ügyekben, illetve büntetőeljárást indítson az elkövetőkkel szemben. A szakembert csütörtökön hallgatta meg az Európai Parlament két szakbizottsága, és Kövesinek már panaszkodnia kellett.

Szigorúbban fellépnének az uniós támogatásokkal csalókkal szemben

"Csak azért akarunk Európai Ügyészséget, hogy elmondhassuk, van ilyen intézmény, vagy azt akarjuk, hogy hatékonyan működjön?" - idézi az Indexen az Eurológus a kifakadását. Ugyanis arra panaszkodott a főügyész, hogy a novemberben munkába álló szervezetnek 2000 üggyel kell majd azonnal foglalkoznia, évente pedig további 3000 ügy érkezhetne hozzá, de egyelőre se elég munkaerő, se elég forrás nem áll ehhez rendelkezésre.

trey @ gépház

OLAF-hoz valami?

Vagy csak tovább tapsikolsz, ahogy ipari mennyiségben lopják itthon az EU-s támogatásokat, hogy aztán közpénzből kifizessük a bírságokat, személy szerint téged is kétszer károsítva meg (csak hogy ne gyere "jajengemnemérint" szalmabáboddal, mert de, érint)?

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

OLAF-hoz, a szintén sóhivatalhoz?

ahogy ipari mennyiségben lopják itthon az EU-s támogatásokat,

Ja, valóban. Jobban örülnék, ha külföldiek lopnák és vinnék ki az országból. Ezerszeres loop. Kérlek, ne. 

Szép terelést mutattál be a botmixeres momentumszökevény, "nem tudok kimondani egy értelmes mondatot" Katától akinek "legnagyobb érvem őőő, őőő a közbeszédben is ez van" :D

trey @ gépház

https://atlatszo.hu/category/cikkek/eu-tamogatasok/

OLAF-jelzések sorozat...

Ja, valóban. Jobban örülnék, ha külföldiek lopnák és vinnék ki az országból.

Az mennyire beteg, hogy fel sem merül lehetőségként, hogy törvényesen és tisztességesen menjenek a dolgok. Tudom, kelet-balkán, de azért...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Egyelőre még ott tartunk, hogy a hozzád hasonlóknak meg a botmixerkirálynőnek jár a szája, pedig:

" ... bírósági ítélet, de akár ügyészi vádemelés nem állapított meg soha olyat, hogy Mészáros Lőrinc vagy az ő cégei közvetlenül uniós csalásokban részt vettek volna elkövetőként ..."

Tehát, először kéne valami, mert amíg nincs semmi, addig az ártatlanság vélelme kell, hogy legyen az első egy jogállamban. Tudod kinek ez a mantrája ...

trey @ gépház

Tehát, először kéne valami,

Volt, Polt személyesen kapott egy raklap aktát az OLAF-tól, néhány most a NAV-nál jár, néhányat már "bűncselekmény hiányában" megszüntettek (volt, amit többször is, csak azért, hogy utána az állam inkább visszafizesse a teljes támogatási összeget, hogy ne kapirgálják... helló, Eliosz), ...

Ami először kéne, az a tényleg független ügyészség, jobb híján marad a nemzetközi szervezetek nyomozásaira mutogatás.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Egyetlen valamit hagysz ki a számításból. Még pedig azt, hogy a korrupció egy idős az emberiséggel:

http://epa.oszk.hu/02600/02687/00001/pdf/EPA02687_jogi_tanulmanyok_2010…

Kis túlzással az emberiség permanens háborúban áll a korrupcióval az idők kezdete óta. Sajnos az emberiség egy része még mindig azt hiszi, hogy legyőzhető a korrupció. Ezt kihasználva sokan érdekeltek is a korrupció ellenes harcok örökké valóságában. Pedig a korrupció nem legyőzhető, mert az az emberi természet szerves része. Én is megfizethető vagyok. Apró szépséghiba, hogy még senki se akart ennyit fizetni! :D De ami késik az nem múlik.

Ez oké, csak a mennyisége és a kezelésének módja a kérdéses. Szélsőséges példa, de keress rá a japán politikusra, akit megvádoltak, hogy néhány alkalommal a családját is vitte magával külföldi utazásra: a sajtótájékoztató közepén sírógörcsöt és idegösszeomlást kapott és mindent beismert :) Itthon "cseppet" máshogy vannak kezelve a korrupció-gyanús ügyek...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Meg lehet élni a korrupció ellenes harcból is (szerencsére, máskülönben nem lennének ilyen emberek), de azért igy egy kalap alá venni a kettől elég nagy faszság. 

Nem véletlen, hogy Mészáros Lőrinc se a korrupció ellenes harcot választotta a meggazdagodásához.... :)

Cserébe, ha komolyabban nekimész a korruptaknak, akkor még meg is járhatod... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem jó a kérdés! Kinek áll érdekében Mészáros Lőrincet porondon tartani? Miért áll érdekében bárkinek is Mészáros Lőrincet a porondon tartani? (Mészáros helyére tetszőleges ellenzéki vagy kormánypárti politikus behelyezhető.)

Nem érték alapú világban élünk, hanem érdek alapúban! Nem, a népnek (jelentsen ez bármit is) egyikhez se fűződik érdeke! A korrupció ellenességet értéknek igyekeznek beállítani, de valójában érdek(ek) lapul(nak) meg mögötte.

Mit értesz "porondon tartani" alatt? Azt hogy kinek áll érdekében a figyelmet ráirányítani? Gyakorlatilag mindenkinek, akit egy kicsit is zavar, hogy korrupt szarzsákok gazdagodnak közpénzből. Meg úgy általában a korrupció.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez egyrészt nem igaz, másrészt meg nem baj, ha esetleg egy renegát buktatja le a többieket.

"A korrupció az, amiből engem kihagytak."

Na ez egy másik brutálisan alibista mondás... jól ráhajt a buta emberek irigységére.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

>Én azt mondtam, hogy minden lebukás érdek sérelemnek indul.

Mivel nem ismerem az osszes lebukas korulmenyet, sot, egyet sem, nem vagom ra errre, hogy mekkora hulyeseg.

Viszont ha nekem lenne relevans informaciom korrupcios ugyben, siman felnyomnam az erintetteket valamelyik ujsagnal vagy NGO-nal (harcoljanak ok) es nem azert mert en nem kaptam belole, hanem mert "tolem", a gyerekemtol, apamtol, anyamtol loptak el. De ezt nyilvan nehez nemhogy megerteni, elkepzelni is.

" Sajnos az emberiség egy része még mindig azt hiszi, hogy legyőzhető a korrupció. "

Teljesen sosem győzhető le, de erősen csökkenthető. Pl. nyilvánosság/szabad média egész jól működik a korrupció ellen, nem véletlen, hogy Magyarországon a mindent eltitkolunk/ellenőrizzük a közmédiát vonal erős a korrupt politikusok irányából.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezek azok a mondások, amelyek arra vannak, hogy megerősítsék az embert abban, hogy tulajdonképpen neki jó, hogy egy gyáva, konform birka...

És valakinek tényleg jó, ezzel se vitatkoznék...

De úgy általában, nekünk, hoszabb távon nem az.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mert téged nem önt el Nemzethy Büszkességgel, hogy néhány éven belül a világ leggazdagabb embere hazánk fia lesz? Nem éri meg azt a pár ezer milliárdocskát? Nalátod, hülye lypsi, mit rinyálsz!

Egyébként tartom, hogy a legnagyobb gond, hogy már olyan nagyságrendekben mozognak, hogy az egyszeri ember nem fogja fel, a hülye ellenzék meg nem képes ezt egy-egy emberre lefordítani. Vegyük pl. a legújabb kínai kisvasutas sztorit, amire idén 143 milliárdnál járunk (lesz az még több is, mire meghosszabbítjuk Bicskéig): minden magyar lakosnak majdnem 15 ezer forintjába fáj az idén, hogy felvegyünk egy valószínűleg soha meg nem térülő 700 milliárdos hitelt nem megismerhető feltételekkel, ami gyakorlatilag 1:1-ben megy Mészároshoz. Átfordítva: Mészáros egy olyan projektre, aminek a megtérüléséről nem tudjuk (bocsánat: nem tudhatjuk!), készült-e tanulmány, minden hónapban egy ezrest kivesz mindenkinek a zsebéből, ami mondjuk a nettó 54k-t kereső közfoglalkoztatottak (tavaly belőlük 84 ezer darab volt) fizetésének 1.8%-a.
Most képzeld el, hogyha Lölő ezt a Tesco-parkolós csöves módjára, szemtől szembe csinálná, akkor mi lenne az átlagember reakciója.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

> Kis túlzással az emberiség permanens háborúban áll a korrupcióval az idők kezdete óta.

Csak mi olyanok vagyunk, mint az Asterixben egy bizonyos Ápulszbéazix (Cassius Ceramix avagy Aplusbégalix), aki harcolt ugyan rómaiakkal, de a többi gall a rómaiak ellen harcolt, ő meg a rómaiak mellett.

Avagy te például arról hallottál már,

  • ...hogy Németországban csak úgy tudja megelőzni a gazdasági visszaesést, hogy 10 éve nem emelkedik a bérszínvonal?
  • ...hogy Görögország gazdasági csoda volt, rekordidő alatt zárkózott fel a nyugathoz évi 6-13 százalékos GDP növekedéssel, a csatlakozás után viszont egy évtized alatt Európa koldusává vált?
  • ...hogy Spanyolországban az euró bevezetése előtt szinte nem keletkezett költségvetési hiány, azóta folyamatosan az államcsőd szélén állnak?
  • ...hogy Olaszországban az euró bevezetése előtt az általános életszínvonal megegyezett az angollal, azóta viszont egyre nagyobbra nyílik köztük az olló?
  • ...hogy az eurózóna bevezetése után az ahhoz nem csatlakozó országok jóval dinamikusabban növekedtek, mint annak tagjai?

Mire fel ez a nagy ellenszenv?

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Az eredeti:

"– Ha már a választások szóba kerültek: az már világosan látszik, hogy az ellenzék egyik fő csapásiránya az állítólagos korrupcióra való hivatkozás lesz. Hogyan lehet ez ellen védekezni?
– Vajon korrupció volt az 1948 utáni kommunista államosítás vagy az 1989 utáni rendszerváltás privatizációja? Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó.

– Ez egyfajta jelentéstágítás?
– Mára olyan jelentésbővítésen ment keresztül a fogalom mind a balliberális, mind a radikális jobboldali ellenzék szóhasználatában, hogy az orbáni politika teljes elutasításának a szinonimája lett. A korrupciónak van 13-14 kidolgozott társadalomtudományi értelmezése. Ám az nem szerepel köztük, ha a nemzeti érdekért tesszük ezt vagy azt, az eleve korrupció. Lehet korrupciónak nevezni, de aki ezt mondja, az valójában önmagát is becsapja. Az ember nem szeret az ellenfeleinek segíteni, az ellenségeinek meg pláne nem, tehát nem fogom megmondani, hogy rossz úton járnak! Ezért tévedés a „maffiaállam” kifejezés is. Mi jut az ember eszébe a maffiá-
ról? Az ellenfelek fizikai megsemmisítése. Kit öltek itt meg, szeretném megkérdezni! Annyira túlméretezik a gyűlöletből fakadó helyzetmegítélést, hogy ez legfeljebb egy viccpártnak lehetne az intellektuális háttere, csak ők a végén el is röhögik magukat."

A 444 interpretációja:

"Arra az újságíró kérdésre, hogy mit lehet kezdeni majd a Fideszt ért korrupció ügyekkel, Lánczi úgy felel, hogy

"amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája".

A Századvég vezetője szerint a Fidesznek fontos, hogy a hazai vállalkozói réteg megerősödjön. 

"Erre mondják azt, hogy „de hát ez maga a korrupció!”. Ez politikai nézőpont, itt valójában a korrupció szó mitikussá tételéről van szó." "

Tehát, először kéne valami, mert amíg nincs semmi, addig az ártatlanság vélelme kell, hogy legyen az első egy jogállamban. Tudod kinek ez a mantrája ...

Erre az lesz a válasz, hogy orbán irányítja a bíróságokat, a kúriát, mindent...

Remélem pár év múlva az index százszámra készíti a riportokat a sok iskolázott, becsületes jómódban élő cigánnyal akiket most kitömnek az adófizetők pénzével. Csak, hogy lássuk mennyi értelme volt a cirkusznak.

fixme, de eddig is 23 szintu alvallalkozoi lancolat dolgozott mindenhol. akkor most mar nem meszaros kft fog palyazni, hanem a csigabiga kft. aki meg elsore felberli az elobbi ceget+halozatot a tenyleges munka elvegzesere. sikerult egy 'nagyon fontos' dologban gyozniuk... /o\

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Igen, minden módszert meg lehet kerülni valahogy, de ha a csigabiga kft-nek nyerni, akkor a rá méretezik a közbeszerzést, és így azért több hasonló kis cég is indulhat egyedül, szóval kicsit kijebb lennénk ebből a korrupciós körből.

Persze ahhoz kicsit több kell, de kezdésnek nem rossz...
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”