[KV] Gazdaságvédelmi akcióterv

Palkovics: a munkabér 70%-át fizeti az állam. (illetve mégsem, hanem a kieső munkaidő után járó bér 70%-át. nagy különbség!)

...ezt is csak májustól, szóval aki már márciusban rábaszott a munkaidő csökkentésével/fizetetlen szabadsággal/hasonlóval, vagy április elsejétől már nem 8, hanem 4 vagy 6 órába lett bejelentve, az nézegethet. meg a munkáltatója is.

(ebben a cikkben nem így van fogalmazva, de ebben a cikkben viszont ő maga pontosított)

annyira kurvára jól csűrik-csavarják, hogy minél kevesebbet kelljen erre áldozni, hogy eközben sima ügy a már 1700 milliárdba kerülő budapest-belgrád vasútvonal (aminek ugye az első teljhatalmi napjaiban adott zöld utat a kormány), melynek annyi ráhatása lehet a gazdaság újraindításához, mint halottnak a csók. vagy említhetnénk a 450 milliárdos pénzosztást, amiből megint mindenkinek jut, csak a gdp-t termelő cégeknek vagy népeknek nem.

eddigi sajtóinformációk szerint -úgy gondolom- 2ezer milliárdnál többet nem szánnak az egészre (pedig csak a rohadék tetűláda EU-tól kaptunk ennyit, amiből ~1400 milliárd már a MNB-nél van).

Parragh szerint pedig átképzésekkel lehetne megoldani a frissen munkanélkülivé váltak helyzetét. (azzal a felnőttoktatással, amiről a fideszkormány állította korábban, hogy csődöt mondott. békeidőben.)

hogy mi lesz azokkal, akik most kényszerszabadságon vannak, mert semmilyen munkájuk nem maradt, Parragh László azt válaszolta, hogy "Most erre mit mondjak? Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni."
 

a Gyurcsány által vázolt 3ezer milliárdos mentőcsomag több konkrétumot tartalmaz (pedig ez is csak egy iránynak tekinthető, nem pedig minden részletre kiterjedő akciótervnek). mondhatni vonzóbbnak és megbízhatóbbnak tűnhet a Viktor által rajzoltakkal szemben. ehhez add hozzá a fentebb vázolt EU-s "gyorssegélyt", aztán gondold végig. ez a nyomorék se hagyta ki a nyugdíjasokat, nyilván a szavazatok miatt.

 

szerk: Bendegúz is megmondta (inul a bakterház), hogy az a baj a világgal, hogy nem a tehénpásztorok kormányozzák. eddig röhögtünk rajta, most meg kiderül hogy ~40 éve nem hülyéskedett.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 08., sze – 19:30

A leglényegesebb illetve leghuprelevánsabb részét kifelejtetted:

"A vállalkozásnál épp nem szükséges munkavállalók online átképzését segítik. A legnépszerűbb az informatikus képzés, mely távoktatásban nagyon jól végezhető. A képzés díjat az állam állja."

Na ez érdekes lesz ... amúgy az ötlet kiváló, de hány alkalmas és erre fogékony van az épp jegelt emberek között, és ki és milyen formában fogja ezt csinálni? Milyen papírt kapnak? Milyen skillekkel és know-how-al fognak kijönni ezekről a képzésekről?

Lesz sok olcso bernigger/adosrabszolga. Win.

Vartal mast ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

hogy a viharba ne. mondjuk kompetens hozzáállást és kivitelezést. gondoltam, van annak oka, hogy 2010-től idáig (meg még vagy 300 évig) a fidesz került kormányra. (szólok Fercinek, hogy porolja le az "elkúrtuk" feliratú mappát, hogy kéznél legyen, amikor iktatni szeretnénk az eredményt)

Gyönyörű történetek lesznek itt. Viktorék most kb azt csinálnak, amit akarnak, eddig is iszonyat pénzeket loptak, most már a fejünket sem fogjuk tudni kapkodni.

Közben meg egyre több virulógus állítja, h ez a vírus már a népesség 50%-ban megvan, úgyhogy felesleges ez a házi őrizet. Románok is azért hagyták abba a teszteléseket, mert marha sok pozitív lett. Egyik haver egy otp fiókban fiókvezető, nem tudom, mennyiből, de kapásból 5 pozitív lett, ebből 4 tünetmentes, 1 kicsit köhögött. De nyilván viktoréknak ez a szitu most nagyon kapóra jött. A kis emberek meg le vannak tojva. Nem lepődtem meg. Ha sokáig tart ez, lesz itt olysan 30-50% munkanélküliségi ráta, h majd a fal adja a másik pofont. USA-ban bevállalták, h 30%-ra terveznek, itt nem tudom, mitől lenne jelentősen jobb.

Én kérek elnézést a negadít hangulatért. Félreértések elkerülése érdekében a bal oldal is pont ugyanannyit lopna.

Politikától mentesen. Akinek nincs 3-4 hónapnyi tartaléka, mert olyan fasza minden évben kétszer nyaralni horvátba', megvenni a még nagyobb tévét meg az iphonet évente (persze kofidisz hitelből), az így járt, le se szarom. Nem tanultak az emberek semmit 2008-ból.

Engem inkább az aggaszt, hogy részben az én adómból lesz megmentve a picsájuk megint. Pont mint 2008 után.

ne terelj

Politikától mentesen: azért jól lehúzod az összes átlag gyári munkást, aki megcsinálja neked a szarjaidat a futó szalagnál. Bruttó kétszázból te se raknál félre semmit, meg Horváthba se mennél. E miatt kb az az életük, hogy végre egy évben egyszer kiköhögték a TV-t, mert más szórakozásra lehetőségük (meg pénzük) sincs.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Alaposan mellélőttél.
Gyárban dolgozok, termelésben, átlag gyári munkások között nap mint nap, akik megcsinálják neked a szarjaidat. Mivel ismerem a bérezésüket és a műszakrendjüket, januárra számolva az a bruttó kétszáz valójában nettó 275e (+ 25e cafeteria + 5-10% mozgóbér + opcionálisan túlóra).

A 3-4 hét leállás mellett is kapnak alapbért, de egy részüknek az sem okozna gondot, ha nem fizetne. Meg van a fent említett csoport. Ennyit az összes átlag gyári munkás dumádról.

ne terelj

Sokan vannak, akik egyáltalán nem tudnak elmenni nyaralni, mert éhbérért dolgoztak. Tudom, sokak szerint (de Lázár János szerint biztosan) ők annyit is érnek - de a helyzet azért nem ennyire egyszerű, nem lehet mindenki sikeres, viszont ennie a kevésbé sikereseknek és azok gyerekeinek is kellene valamiből. Az lenne a normális, ha ebben a szar helyzetben a te és az én befizetett adómat is használnák a most bajba jutott emberek, családok helyzetének könnyítésére, de nem úgy fest a helyzet, hogy ezt tervezik, szóval komoly bajok lesznek, és az még a kisebbik baj, hogy te ezt leszarod.

Why so butthurt? Nem gyün az ingyenpíz meg a segíly? Érdekes módon, megint jön egy krízis és mindenki vinnyog, hogy nem kap segélyt.
Az elmúlt években mikor nem volt krízis, mit csináltak ezek az emberek?  Hol voltak, mikor ment az üzlet? Hol vannak megtakarításaik? A tartalékaik?
Jahm, könnyű röhögni az emberen mikor főállás mellett szombaton hajnalban kel, hogy szemetet szedjen, meg MÉHbe vasat vinni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az adómra már keresztet vetettem.

T'od kurva ironikus, hogy amikor ugyanezen taplók után összeszedek két 200l-es zsák sörösdobozt közterületren és elviszem a MÉHbe, akkor automatikusan levonnak belőle 8% adót amit ugyanezen taplók segélyébe fizetnek ki, hogy sörikét vehessenek.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

a cimborád árnyékából okoskodva odáig merészkedtél, hogy a népeknek adható/adandó segélyekre gondoltam, pedig nem. ha nem lett volna világos: a gazdaságot működtető cégeknek, vállalkozásoknak (akik alkalmazottakat tartottak) gondoltam több lóvét kiosztani annál, mint amit mostanság a kormányzat szeretne.

Melyek a gazdaságot működtető cégek? És nekik miért nincs tartalékjaik? Miért akarnál több pénz kiosztani? Miből? Mi lesz a korábban megkötött szerződések fedezeteivel? Miért az adókedvezményes/adóoptimalizáló multik sírnak a legjobban?
Érdekes, mindenki azt szajkózza, hogy az embernek legyen x hónapnyi tartalékja, a cégekre ez miért nem vonatkozik?

Végül, melyik cimborámra gondolsz?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"Melyek a gazdaságot működtető cégek?"
elég sok van belőle (még). olvass utána a top 500 cégnek, amelyik itthon termel árut/szolgáltatást, amellyel része az európai áruelőállításnak/kereskedelemnek. a lőrinc-féle cégeket most hagyjuk.

"miért nincs tartalékjaik?"
a regnáló hatalom elviszi/fejlesztésekre költi - már ha van akkora bevétele, amiből a működésének finanszírozása után el lehet pakolni.

"Miért akarnál több pénz kiosztani? Miből?"
2010 óta ami eltűnt ilyen-olyan módon, abból sima ügy. de ha csak a felét szórod ki, akkor is jóval nagyobb segítség (lehet).

"Mi lesz a korábban megkötött szerződések fedezeteivel?"
mármint a folyamatosan dráguló budapest-belgrád (vagy bármelyik viktornak kedves) faszságra gondolsz?

"Miért az adókedvezményes/adóoptimalizáló multik sírnak a legjobban?"
mert ha az elmúlt 10-15-20 évben nem kaptak volna adókedvezményt többször is, akkor összepakolnak mint a philips és elhúznak (távol-)keletre, mert ott ötödennyiért (is) doloz(hat)nak neki.

"Érdekes, mindenki azt szajkózza, hogy az embernek legyen x hónapnyi tartalékja"
veled együtt. de egyikőtök sem meséli el, hogy 220-240 nettóból a megélhetésed és lakhatásod mellett ha marad havi 20-ezer, abból hogyan sikerül évente 3-6 havi tartalékot képezni, hogy egy ilyen probléma esetén ne legyél földönfutó. de még alternatívával sem álltok elő, mint elgondolás (az útszéli sörösdoboz-gyűjtögetés nem alternatíva, nem hoz annyit a konyhára).

"a cégekre ez miért nem vonatkozik?"
hol van megírva, hogy bárkinek is kötelező volna 3-6 havi likviditás? cégeknél nem utolsó szempont az biztos. amelyiknek van, az is fizetés nélküli szabadságra küldte az alkalmazottait, hogy a telephelyét/eszközeit NE kelljen eladni/lízingből visszaadni.

"Végül, melyik cimborámra gondolsz?"
már nem emlékszem a nevére, de mindegy is.

Kérlek segíts, nem igazán találok olyan listát, ami a top 500 befizetéseinek az arányait is mutatja. T'od, nem csak az számít mekkora a cég, mennyit termel, mennyi embert foglalkoztat, de az is, hogy mennyit fizet be a kalapba. Ahogy  arról sincs lista, hogy ezek a cégek hány százaléka dolgozik magyar KKV beszállítókkal. Szóval melyikek is ezek a cégek?

Bocs ez picit röhejes. Mindig a gonosz hatalom, aki elviszi a pénzt. Ha nem vetted volna észre, a hatalom mindig elviszi a pénz valamekkora részét. És ha volt a kezed alatt cég, akkor tudod, hogy egy komolyabb fejlesztés alaphangon akár több éves működési költséget is felemészthet. Ha nincs tartalékod, ilyen vagy olyan formában a legkisebb zavar esetén is megy a cég a levesbe. Szerintem, Oregonnak lenne erről pár jó sztorija.

Igen, és mi a biztosíték, hogy ezek nem húznak el, ha lejárnak a kedvezményeik?

Hosszú ideig egyedül tartottam el rokkant szülőmet kevesebb mint 240k nettóból, mégis tudtam félretenni havi 20-at. Hogyan? Rohadtul leadtam az igényeimről, és mellette ami pénzkeresési lehetőség volt azon rajta voltam. Útszéli sörösdoboz gyűjtögetés nem alternatíva? Kispofám, mikor nincs pénzed bármi alternatíva, aminek pozitív az egyenlege. Évi 80.000 HUF-ig SZJA mentes minden bevétel, ezt csak hulladékozásból hosszú évekig hoztam.
De mondok neked alternatívát: Legolcsóbb kártyás telefoncsomag, mobilnet elfelejtve . (3000 HUF megtakarítás/hó). Mosógép nem villany alapú melegvíz hálózatra kötve. (2000 HUF megtakarítás/hó). Tárcsás mosógép (4500 HUF megtakarítás/hó) Vezetékes telefon, kábeltv lemondva (4000-6000 HUF megtakarítás/hó) Cigiről leszokás (min. 20k HUF megtakarítás/hó) Kocsi letámasztása a sarokba (min 15k HUF megtakarítás/hó). Bérlet leadása (havi. 9500 HUF megtakarítás/hó) Szar kaják (párizsi, WiFon leves, májkrém, löncshús) evése (20k HUF megtakarítás/hó) Termosztát lecsavarása 3 fokkal. (5-8000 HUF megtakarítás/hó)

Falun ezt még meg lehet fejelni szezonálisan 50-150k-val némi kertészkedéssel.

Ehhez hozzájönnek másodállások, és egyéb pénzszerzési lehetőségek. De ezek mindegyikéhez fel kell emelnie az embernek a seggét. Főállás mellett, bontottam házat, tetőszerkezeteket, gallyaztam, vágtam ki fákat, ástam alapgödröt, kertet, vízvezetéket, szereltem villanyt, hegesztettem vasszerkezeteket, javítottam háztartási gépet, számítógépet, laptopot, rendszergazdáskodtam, töltöttem fel adatbázist, reszeltem weboldalt, pixelesítettem tetoválásokat prostik képein, szórtam röplapokat, ültettem panelokat, fejlesztettem mérésadatgyűjtőket, vettem részt K&F projektekben, alvás helyett bámultam monitorokat, és még csináltam kismillió más dolgot. Igen, ezek többsége filléreket hozott, de hó végén ennyivel több volt a számlán.

Az emberek többségének az a baja, hogy a 1000-2000 HUF nekik már nem pénz, 50-100-200k kell azonnal, kézbe, munka nélkül. Eszméletlen pénzeket fizetnek ki kényelmi dolgokra és olyanokra amit nem engedhetnek meg maguknak. Ülnek a seggükön, még akkor is mikor a szar a szájukig ér és várják, hogy jöjjön a megmentő. Pedig semmi más nem kell hozzá, hogy éljenek a pillanatnyi adott lehetőségekkel. Van céges bérleted? Naponta jársz be faluról városban? Csak egy marék szórólap kell és napi 2-5000 HUF-ot kereshetsz, 1-2 óra plusz munkával.

3-6 havi likviditás nélkül, hogy a pékbe akar bármilyen cég, önállóan bármiféle kockázati tevékenységet végezni. Fejlesztés, új termék indítása, piacbővítés, mind ilyen. Normálisan azt látod, hogy ezt hitelből csinálják, de ennek megvan a fedezete valahol.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

le a kalappal. de tényleg. ám egy távfűtéses lakásban -hiába a költségmegosztó- nem igazán szabályozod a számládat. a pillanatnyi adott lehetőségekről meg kellene kérdezni azt a 80-90ezer munkanélkülit, amelyik az elmúlt hetekben került utcára. meg a többit, aki meg ezek után fog. vélhetőleg egy része talált már kenyeret, de azok, akik mondjuk az ország keleti régiójának eldugott helyeiről jöttek (közvetítő cégen keresztül) multikba melózni, szállásmegoldás híján majd alszanak az utcán... vagy hazamennek és lesnek, mert a falujukban, de még a környéken sem építenek vagy bontanak, ha mégis, oda úgyis a megfelelő mennyiségű emberrel vonult fel a kivitelező.

nem azt gondolom, hogy orrba-szájba munkanélküli vagy akármilyen segélyeket kell osztogatni. biztos kell ilyet is, de én nem ezt a kérdéskört basztattam.
gondolom látja a kormányzat is, hogy mi folyik itt, de úgy vélem, talán felét óhajtják megtenni/beletenni annak, mint amire talán szükség volna. vagy nem igazán látod a kormány megnyilatkozó "képviselőin" az érdektelenséget...?

Szép mentési kísérlet. 10 felsorolt spórolási módból, kiszúrtál eggyet, hogy távfűtéses lakásban pont nem lehet. De lehet. Egyéni méréssel. Csak át kell verni a lakóközösségen.
Az is szép terelés, hogy hirtelen munkanélkülivé lettekkel példálózol. A probléma, hogy nem ilyen helyzetben kellene másodállást kezdeni keresni, hanem amikor van munkája az embernek, pont azért, hogy az ilyen helyzeteket elkerülje. Csak az átlag gyári melós, ha van állása Iphonet vesz, nulla forintért, két év hűséggel, extradrága számlával.

Te úgy látod, hogy ész nélkül kell munkahelyet teremteni mindenki részére, mint ahogy ment a szocializmusban. A vezetők meg azt mondják, hogy látnak egy az ország szempontjából megengedhető költségkeretet és ennyi. Ez nem érdektekelenség, szimplán nem akarják túllépni a lehetőségeket.
Hidd el, ez az elkövetkező 2 hétben változni fog.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

kiragadhattam volna többet is, csak minek fokozni. egy lakóközösségen meg nem versz át semmit sem, sok tömbház még a költségmegosztókkal sincs kibékülve. a hirtelenjében utcára kerültekkel lehet példálózni amióta az utcára kerültek, úgy gondolom nem saját hibájukból. de majd megkérdezünk, ha téged is kibaszkodnak a munkahelyedről a válságra hivatkozva, hogy mi a véleményed. érdekes módon téged nem zavar(t), hogy főleg 2010 óta az országunk egy rétege (népcsoportja) munka nélkül él olyan kurva jól, amiért neked is kétszer ennyit kéne gürizni az általad felsoroltakban, együtt. ehelyett elvakultan kajabálsz, hogy sipákolnak itt egyesek mert nem jön a segély...

te azt gondolod, hogy békeidőben dögöljön meg mindenki a munkába meg a pénzkeresésbe, míg én azt gondolom, hogy a normál felállás az egy darab munkahely amiből megélsz. ahhoz meg senki ne vegye a bátorságot, hogy valamiféle válságot kirobbant, ami után népek ezrei/tízezrei/százezrei kerülnek utcára, mert neki éppen nem fasza az a globális gazdasági helyzet, ami éppen van. értem én hogy az autóipar világviszonylatban vitte a prímet a gazdaságban és már nem lehetett vele mit kezdeni, de azt is feltételezem, hogy ez a víruslófasz valamelyik idióta ország kibaszása a világ egy másik részével (összeesküvés-elmélet). legalábbis addig, amíg elő nem adják az állítólagos állatot, amelyikről átmászott a dögvész az állítólagos emberre...

Viktor mondta: annyi munkahelyet fognak teremteni, amennyit a járvány elpusztít. az egy dolog, hogy én hogyan látom, bár a szocival jönni mintának hülyeség, az nem ugyanez a világ volt. igazad van, akár kapálni is elküldheti őket. ekkor azonban megkérdőjelezhető az alaptörvénye egy része (XII. 1. bek.), amiben leírták, hogy nem csak a munkához van jogod, hanem annak szabad megválasztásához is. az meg nem opció, hogy csak két lehetőség van: az "akarod" vagy "nem akarod" azt az egyet, ami mellett/helyett más meg nincs. vagy írjuk bele a "kivétel válság idején" szavakat. szóval a válságot lehet felszámolni kibaszott gyorsan, mert kurvára unatkozok itthon, a pénz fogy, nemsokára fizetetlen szabi jön, ez meg hozza a szemöldökfelhúzkodást, homlokráncolást meg egyebeket...

hogy a vezetőink látják, mennyit lehet belefeccölni...? ne basszál már ki velem, hát 1990 óta melyik mennyit kilopott már a közösből? csak a fidesz 2010 óta sikkasztott el annyi lóvét évente, amit a szoci kormány a 8 éve alatt összesen! ezek után azt gondolom, ha volt miből megtömni lőrincet, tiborcot meg a sleppet, akkor legyen miből nyugati mintára beletolni a gazdaságba a lóvét. nem segélybe, a gazdaságba. (azért a fideszt ekézem, mert éppen ők vannak kormányon, de természetesen a volt szocikormányok tagjai/sleppje is adakozhatnak visszafelé bátran, az elvárás feléjük is ugyanez)

hogy változni fog az elkövetkező 2 (vagy esetleg 4-6) hétben? jaja, de az eddigi ötleteik alapján nem hiszem, hogy részünkre pozitív irányba.

Ingatlantulajdonosként, de még bérlőként is, jogod van hitelesített fogyasztásmérők felszerelésére, és amennyiben jelentősen eltér a mért fogyasztás az általad fizetettől akkor jogod van peres úton visszakövetelni. Sőt, még a perköltségedet is rájuk terhelheted. A legszebb, hogy amennyiben ez ismétlődik a  fenntartót simán lehet perelni folytatólagosan elkövetett csalásért. Elég sok ismerősöm van/volt, akiknél ezt többször is végig kellett játszani, különösen azokon a helyeken ahol a nyugger lakóközösség kitalálta a "szociális teherviselést". Volt olyan eset, ahol radiátoronként kellett hőmennyiségmérőt felszerelni, mert olyan volt a lakás csövezése. De, különösen hosszútávon, ez mindig megtérül. Igen, ez nem két fillér, de ehhez kell a havi 20k-s megtakarítás.
Bocsi, de nem tűnik úgy, hogy kétszer annyit kéne güriznem az elmúlt 10 évben, mint előtte. Sőt, mintha kevesebbet kéne, mint mondjuk korábban, mert több a maszek és jobban fizettek (eddig).
Nem érdekel, hol és mennyit lopnak a poltikusok, mert mindegyik ugyanúgy lop. Nem őket nézem napi 24 órában, hanem a saját bankszámlámat. És mikor nem megy felfelé számláló, nem kezdek el rinyálni a politikusok miatt, hanem azon kezdek pörögni, hogy miképp tolhatom azt felfelé.

A te elgondolásod a proli elgondolás, "nyóc óra munka, nyóc óra pihenés, nyóc óra szórakozás ". Igen, ezt lehet egy munkahelyből csinálni, de nem kisértékű szalagmunkával, 8 általánossal és nem nyugateurópai mérnöki igényekkel. Feszülj bele a tanulásba, szerezz piacképes diplomát, villantsd meg a tudásodat, kitartásodat, kockáztass és meglesz. És mielőtt belekezdenél, tőlünk nyugatabbra is csak a munkába való beledöglésre elég a 8 általános és a beosztoti lét.
Az megint csak a korlátolt, szűklátókörűség amikor azt mondod, hogy "csak egy munkalehetőség" van, nem rengeteg lehetőség van, de ezekhez erőfeszítést kell tenni. Képzettséget szerezni, kockáztatni, nyolc órán felül teljesíteni. Szerinted, miért én aprítom a fát alpintechnikával és nem a helyi alkesz súlyemelők? Mert ahhoz bátorság, kitartás, és józanság kell. (Jut eszembe, lenne egy krisztustövis amit me kellene gallyazni. Ahhoz már mazohizmus is kell.) Ezek egyike sem diplomához kötött képesség, de nagyon sokan nem rendelkeznek vele. És a legfinomabb, mikor egy ilyen okostojás ossza lentről az észt, "Ő fel nem menne egy kézifűrésszel baszakodni, mert nem ér az annyit".
De ott a networkingelés, szociális háló építése is. Ma pl. felraktam ingyen egy ufolámpát. Közben jött az ötlet, hogy jópénzért feltehetnék pár napelemtáblát egy hajóra. Ilyen ez a villanyszerelő szakma, az első szerelés még ingyen van, a másodikért már fizetned kell.
Te mit csináltál az unatkozáson kívül? A kényszerszabadság még nem tette be zabszemet a seggedbe? Vagy várod mentőkötelet?

Megint a politikusokkal jössz. És te mit tettél az elmúlt 18 évben? Mennyit kerestél? És miért csak annyit? Miért nem loptál? Miért nem mentél politikusnak? Összejött a napi nyolc óra munkából a lakás, kocsit? Vagy legalább 6 hónap tartalék? Nem? Nem gondolod, hogy a politikusok nézegetése helyett valami mást kéne csinálni?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"És mielőtt belekezdenél, tőlünk nyugatabbra is csak a munkába való beledöglésre elég a 8 általános és a beosztoti lét."

Ez fura, haverom lánya amikor kiment Angliába (húsüzembe szalagmunkára az első heti fizuból vett egy iphone-t) ezzel cukkolta az itthon maradt osztálytársnőit akik mentek kórházba dolgozni mint ápolónők.

"Miért nem loptál?" De ha az emberek elkezdik ugye nem lesz sírás.

Hát persze. 9 és 12 font között van az óradíja az átlag húsüzemi szalagmelósnak, az iPhone 8 meg 479 font. Gondolom a kislány képes volt napfényből táplálkozni és lakhatásának a rezsije is nulla fontos volt.  Vagy az is lehetett hogy ez eufémisztikus húsüzem volt, mint a német takarítói, meg a dubai bébiszitter állások. Agyagozz még ezzel a történettel, hogy kerek legyen.

Az emberek már most is lopnak. Ha a fogukat nem is, a vérüket rendszeresen itt hagyják az udvaromban a rozsdás vasaimon és az üveghulladékaimon. Minap humorizáltam is a rendőrrel, hogy a vasaim között lassan jobban kell a hepatitisztől és a HIV-től tartanom, mint a tetanusztól.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az volt hogy a kicsi lány itthon maradt ameddig le nem érettségizik.Kicsi lány az utolsó két évet szülői felügyelet nélkül (nem) tanulta végig. Értségin kibukott a nem tanulás. Apu megüzente innentől nix mani. Kicsi lány értett a szóból kipattant a család után, és azonnal elhúzott dolgozni. 

Nem nem kellet napfényből táplálkoznia, beállhatott az öccsére vigyázni, főzni mosni takarítani, meg dolgozni, vége lett a jó világnak. Igen lett neki rögtön iPhone. Meg elég gyorsan rengeteg túlórája meg hétvégi műszakja.  Van előnye meg kis hátrány ha oda mész dolgozni ahol apu évek óta kecsöl és épp rohadt ideges. 

"Nem érdekel, hol és mennyit lopnak a poltikusok"
ahogy az ország nagy hányadát sem :(

"hogy "csak egy munkalehetőség" van, nem rengeteg lehetőség van"
arról pofáztam, hogy a kormányunk majd átirányítja a hiány felé a népeket (pl kapálás, vasúti talpfa lerakása bp-beograd), más meg nem biztos hogy lesz, főleg amikor egyik cég mindenkit kirúgott, egy másik csak a felét, egy harmadik meg még nem döntötte el. maga gulyásficsúr nyilatkozta, hogy százezres munkanélküliséggel számolnak, csak azt nem tudják, hány százezres lesz :/

"Képzettséget szerezni" -> Parragh: van egy felnőttoktatási intézményünk, ami több-kevesebb sikerrel de működik >> hónapokba telik a képzés, persze fizu nélkül. ettől egyszerűbb a gazdaságot újraindítani, hogy legalább nagyrésze visszamehessen a korábbi munkahelyére, ahol meg még tudja is, mit kell csinálnia... hihetetlen, de egyszerűbb és gyorsabb.

"kockáztatni, nyolc órán felül teljesíteni" -> kockáztattam eleget, 2008 után szoptam is egy nagyot, többet nem szeretnék, azóta ennek érdekében meg is tettem minden tőlem telhetőt. de válságot helyrerakni még nem tudok, pont egy ilyen jellegű képzésre várok két napja. 8 órán felül meg teljesítettem több munkahelyemen, ahol és amikor a feladat megkívánta. volt olyan hogy szóra se méltatták, volt olyan ahol meg díjazták.

"miért én aprítom a fát alpintechnikával"
az idén kétszer szerettem volna ilyen embert felbérelni. egy fához, meg egy antennarúdhoz a tetőn. én fel nem megyek, mert fosok a magasban. ezért inkább fizettem volna. már ecseteltem, hogy az ilyen irányú terveimenk lőttek az idénre.

"Te mit csináltál az unatkozáson kívül?" -> senkinek semmi köze hozzá. legyen annyi elég, hogy nem a cerkát hegyeztem.

"A kényszerszabadság még nem tette be zabszemet a seggedbe?"
dehogynem. látszik a hangulaton, úgy gondolom.

"Vagy várod mentőkötelet?"
ha a gazdaság elindulását mentőövnek lehet tekinteni, akkor igen. ha a segélyekre gondoltál, akkor nem, nem azt várom (bár már említettem, hogy nekem kurvára mindegy, ki fizeti a napjaimat, csak valaki fizesse azok közül, akik miatt idáig jutottunk, aztán felőlem szabadságon lehetek akár 20 évig is, mit baszok én rá).

az utolsó "baszogatós" összegzésedhez: ha már téged sikerült kibillenteni az egyensúlyodból, akkor pont eleget tettem :>

nagyon örülök, hogy neked bejött az élet, de nem vagyunk egyformák, nem lehetünk egyforma helyzetben sem. szóval ami neked megadatott, az nem biztos, hogy másnak is megadatik, és vica-versa.

És hogyan gondolod ezt az átirányítást? Korbáccsal verik majd a munkanélkülieket a sinek mellé? Miért büdös ha ők adnak plusz egy vagy két plusz opciót az újrainduló gazdaság mellé? Vagy azt vízionálod, hogy a járvány levonulása után semmi nem fog újranyitni? Szerinted, a befektetők már nem melegítik a számláikat a csődbement üzletek felvásárlására? Szerinted ezekben, kik fognak dolgozni?

Igen, hónapok, évek a képzések. És minő borzalom, még így is bukhat vele az ember. Nekem öt évem és másfél millám bánta. Talán ezért kell, tartalékolni és ezért kell olyankor belevágni, mikor van rá lehetőség. Nem pedig akkor, mikor a miniszter épp beszélni kezd róla.

Mesélj mit kockáztattál 2008 előtt? Vállalkoztál és buktál céges hitelt? Elvitte a lakásodat a forex? Elvitte a válság a részvénpakettedet?  A lakásra felvett devizahitel nem kockáztatás.
Több mint tizenöt éve, miután egy hajnali kettőig tartó munkát egy pizzával akartak kompenzálni, nem dolgozom ellentételezés nélkül 8 óra felett. Csak azzal csinálnak ilyent aki hagyja magát. Nem kötelező ugyanott 8 óra felett teljesíteni, lehet azt 4-5 helyen is tolni.

Bocsika, ki miatt is jutottál oda ahol vagy? Ha nem találnád, akkor ajánlom a tükörben keresni a fürdőszobádban.

Óh, messze nem billentem ki az egyensúlyomból, akkor már megint "Esés magasból k.n.m" lenne a kórlapomon. Ilyen meg utoljára 11 éve volt. Viszont, terelés helyett,  tanulási céllal, igazán válaszolhatnál ezekre a kérdésekre. Ha másért nem, az önreflexió kedvéért. Lehet, megtalálnánk azt a pontot ami kibillentene a mostani heylzetedből és növekedési pályára állítana.

Ami nekem megadatott, azért megdolgoztam. Nem lobbizásból, nem politikából, nem makkos polírozásból lett. Közben buktam hibás döntéseim miatt egy-két jobb autó árát, de ezek az én döntéseim, én kockázataim voltak. És  to'd mi a vicces? Valószínűleg fogok még bukni párat. Fogok még padlóra kerülni, de hidegen hagy, mert amíg nem ül meg a seggén az ember addig lesz felfelé.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Látod, itt kezdődik a különbség a felnőtt és az infantilis felnőtt gondolkodása közötti különbség. A felnőtt fel tudja mérni, hogy mit, hol hibázott el és ebből tanul. Az infantilis felnőtt másban keresi a hibát. A balszerencséjét, tévedéseit, hibáiért másokat okol.  Ez tipikusan proli, csőcselék gondolkodásmód, ezért tudják kihasználni őket. Csak egy ellenség kell nekik, egy bűnbak akire az összes balszerencséjük okaként meg lehet nevezni. Ehhez kell még irígység, lustaság, butaság, kapzsiság és kész is az átlag plebs.

Mesélj, mikor szoptam nem a saját hibámból? És mikor szoptál te nem a saját hibádból?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Miből gondolod, hogy mindenki olyan mint te? Szerintem, igen sokan vannak felnőttek ebben az országban. Ha úgy gondolod, hogy ez a megállapítás dehonesztáló számodra, akkor a korábban feltett, meg ne válaszolt kérdések megválaszolása után megvizsgálhatjuk és ütköztethetjük nézeteinket.

Magamat valahova félútra teszem, kinőttem már a képzelt barátokból, elhagytam a képzelt ellenségeimet és legtöbbször ugyanazt a hibát max. kétszer követem el.

Több időm nincs, vár a maszek és az ágdaráló, mert ha nem tekeri az ember a verklit nem jön a pénz.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Úgy érzem, a beszélgetés számodra kényes témájának a teljes népességre történő interpolálásával szeretnéd. annak a fókuszát magadról eltolni. Hasonlóképp, a saját ideológiai és világlátásbeli koncepciódat, a teljes népességre vonatkoztatva, generikusnak, helyesnek és általánosnak próbálod beállítani, miközben annak teljesmértékű megismerését és más koncepciókkal való összevetését, a felmerülő kérdések megválaszolatlanul hagyásával akadályozod és ellehetetleníted.

Az állításaim eltorzítása, általánosítása, és személyem felsőbbrendűségi kényszerképzetekkel való felruházása, nem biztosít semmiféle etikai alapot vagy kibúvót a diszkurzus további folytatása alól, sőt, egyfajta bizonyítványt állít ki rólad és a vitakultúrád érettségéről.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

azert vicces ez a szal: egy olyannal vitatkozol a hibakrol, aki tudatosan beszopatta _sajat magat_ a hetvegi szallassal :)

 

Ez annyira tipikus. Biztosito, bank, kozvetitoceg, mindig ha az emberunk beszivja akkor o a hulye kocsog, azert szopta meg.

De mi okosak vagyunk velunk ilyen *soha* se tortenhet meg, mert mi mindent elolvasunk.

 

Most fizetett a casco 180khufot egy gazdasagi totalkaros autoert. Levonta a tavalyi (szinten) cascos eset kifizeteset belole. Most halljam, hogy megint en nem olvastam el az aprobetut. Gyerunk!

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ennek eldöntéséhez kellene pár információ:
Mennyi is volt a kocsid piaci értéke? Mennyi hitelt vettél fel rá? Ki volt fizetve? Mi volt szerződésedben? Feltöltenéd a a szerződésdet? Mennyi pénzt is kerestél  a kocsival? Mióta volt nálad? Mennyi kilómétert mentél vele? Hány káreseményed volt? Kik voltak a hibások a káreseményeknél?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

es az mit valtoztatna a vegeredmenyen? Azt hogy majd itt jol megokoskodjatok?

1.5-2MFt, nem volt hitel rajta, elso tulajdonos 0 km-tol.

Eszem agaban sincs szerzodest feltolteni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azért, kellene a szerződés, mert abban annak az apróbetük. Pl. van amikor kikötik, hogy adott káresemény után mennyi idővel, milyen mértékben fizetnek ki egy másik káreseményt. Vagy épp egy káreseménynél mekkora részt fizetnek ki. Az sem mindegy, kié volt a baleset sara.
Hasonlóképp  nem mindegy, hogy mennyi pénzt termelt neked a kocsi. Egy tisztán magáncélra használt autó ára a kifizetés pllanatában bukó. Hogy n+1 évvel később történő értékesítésnél kapsz valamennyit vissza az nyereség. Ugyanígy a befizetett casco mértéke sem mindegy. Az esetedben, kb. ez lett volna a pont amikor casco kifizetésed nem fedezi tovább a befizetéseidet. Naívság azt hinni, hogy bármelyik biztosító majd a kocsi teljes értékét kifizeti egy totálkáros eseménynél.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Összeesküvés elmélet on:

Most lehet csemegézni a féltérdre esett vállalkozások között. Ha valamelyik potentátnak megtetszik egy vállalat abba az állam beszáll. Majd ahogy lenni szokott megveszi valamelyik Lőrinc. Ha meg nem nem megy akkor vissza veszi az álam 3x áron=Mátrai Erőmű.

Most a Wizzair-re leszek kíváncsi.

Off.

azt hallottam 2-3 hete, hogy kína először eladta az ott lévő multikban álló részvényeit, melynek hatására mindenki más is így tett, majd ezzel a lendülettel a padlón lévő árakon bevásárolta magát mindenhova. azt mondják, hogy az ottani cégek részvényeinek igen nagy hányada már a kínai állam kezében van.

Te mit csinálsz jelenleg? Én új technológiákat tanulok, hogy ne kerüljek olyan helyzetbe, hogy közmunkára kelljen hagyatkoznom. Volt két hónap lezárás; az alatt sok olyan ismeretet fel lehetett (volna) szedni, ami előnyt jelenthet a munkaerő piacon.

elkezdtem tanulni inkscape/illustrator dolgokat, lézervágással ismerkedni, valamint (momentán éppen) reklámkamionokkal kereskedni. meglepően hamar túladtam az adott cuccok kétharmadán (pedig azt hittem hónapokig nézegetni fogom őket). köv hétvégére várom a köv adagot, nem tudom mennyi idő alatt megy el. remények vannak. célok is mindkettővel kapcsolatban.

tervek még vannak ezeken túl is, de diplomát vagy mestervizsgát tőlem ne várjál.