A spanyolok és az olaszok egy nap alatt mindenkivel összevesztek az EU-ban

Fórumok

A  spanyol és olasz kormányok, illetve kevésbé hangosan a franciák is, hetek óta arra kérik az európai kollégáikat, hogy a szolidaritás szellemében bocsássanak ki közös eurókötvényeket, amelyekből finanszírozni lehetne egy új EU-s Marshall-segélyt a koronavírus utáni gazdasági újjáépítéshez.

A költségvetési fegyelem iránt hagyományosan elkötelezett német, holland, osztrák és finn kormányok számára azonban a válság ellenére is elfogadhatatlan, hogy ilyen mértékben kezességet vállaljanak a magas államadósságot felhalmozó és megítélésük szerint túlköltekező déli államok iránt, mert az hosszabb távon oda vezethet, hogy állandó transzferekkel kell majd ezeket az a gazdaságokat életben tartaniuk.

Link:  https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/04/08/megosztott_eu_eurokotveny…

Hozzászólások

Te ennek a konfliktusnak örülsz? Mert ha az EU szétesik, nekünk sokkal rosszabb lesz.

 

okok, rosszat kérdeztem. Gondolom, elképzelésed sincs arról, mi történne ilyen esetben, csak nyomod a kormánypropagandát gondolkozás nélkül

Trey nem örül, és senki sem örül ennek. Trey arról beszél egy kurta mondatban, hogy nem aktuális az Európai Egyesült Állatok koncepciója. Egyébként honnan veszed azt, hogy nekünk sokkal rosszabb lenne az EU nélkül? Svájcnak és Norvégiának sem olyan nagyon rossz. Élvezik az EU minden előnyét annak hátrányai nélkül.

Az pedig egyenesen hazugság, hogy az EUellenesség a kormány propagandája legyen. A kormány EUellenességére hivatkozni viszont nagyon is része az ellenzéki propagandának, így, most mint itt kiderült a tiédnek is.

Szebb NOmentumot!

> Sol omnibus lucet.

az Eu nagyrészt azért is ilyen falábú jelenleg mert nem országként működik, hanenm sok-sok állam összességeként és szinte nulla költségvetése van és alig van döntési jogköre, mert az államok nagyon sok mindent maguknál tartanak. Ezeken a problémákon pont az segítene, ha nagyobb lenne az integráció és több dolog lenne közös.

 

norvégiát és svájot már megbeszéltük ezerszer itt a hupon. Egyrészt pénz fizet mindkettő az EU-nak az EU szolgáltatásaiért, másrészt, majd ha Magyarországnak is lesz olajmezője, amiből mondjuk 1000 milliárd dolláros tartalékot képez (Norvégia) vagy számos Nestlé méretű világcég lesz az országban (Svájc), akkor majd beszélhetünk erről a témáról. Addig nincs értelme.

 

"A kormány EUellenességére hivatkozni viszont nagyon is része az ellenzéki propagandának"

Bizonyára elkerülte a figyelmedet a brüsszelezés :-)

Nekem nem lesz rosszabb. A korona-cirkuszbol megtanultam azt, amit regota sejtettem. A fejlett Nyugat mar csak egy illuzio, es az itteni demokracia es sajto szabadsag csak arra jo, hogy egymasra mutogatva egyhelyben totyorogjunk es felelosokre koncentraljunk megoldasok helyett. A fejlett Nyugat jogallamanak a kovetkezmenye a sok innovaciot es versenyt nyilvanvaloan gatlo szabadalom es 70 ev utan orokosoknek fizetendo jogdij. A fejlett Nyugaton 2021-ben egy rakas seggfej muhibaperekkel fogja fenyegetni az orvost, aki 4-bol csak 3 csaladtagjat tudta megmenteni az intenziven. A fejlett Nyugat es a szolasszabadsag kovetkezmenye a laposfoldhivok, az oltasellenesek de meg az 5G tornyok rombolasa is.

Amig a Nyugat megemeszti magat en megtanulok vagy kinaiul, vagy koreaiul vagy japanul es a Tavol-Keletre emigralok. Nem akarok tobbe ilyen seggfejekkel egy kozossegen osztozkodni. Ennel meg a kinai rendszer is jobb, akkor is, ha mar valasztast se irnak ki Xi Jinping halalaig. Gondolkodom, hogy inkabb a Japan/Del-Korea vonalat eroltetem, jogilag szabadabb vilag, de meg a kinaiaknal is kevesbe van work-life balance kulturajuk, es ez az utobbi mostanra nekem tobbet er.

Es hogy tisztazzuk: nem Magyarorszagrol vandorlok ki. UK-bol. Es nem a brexit miatt (amiatt inkabb meg maradt egy pici eselye, hogy maradok)

Na erre kíváncsi leszek. Ha most minden más negatívumtól eltekintünk, akkor is óriási a kulturális szakadék egy átlagos magyar meg egy kínai között. Szerintem oda tényleg születni kell hogy beilleszkedjen valaki. Nekem nem tudnának annyit fizetni hogy Kínában éljek. De ettől érdekes a világ, különbözőek vagyunk.

"Everything fails, all the time."