BKK vs COVID-19

Fórumok

A súlyos járványügyi helyzetben elismerte korábbi hibáját a Budapesti Közlekedési Központ, ezért sűrítik a járataikat. Korábban beszámoltunk róla, szerda reggel tömegek álltak a megállókban, mivel szombati menetrendet vezettek be. A döntés ellen többen tiltakoztak. 

[...]

A kialakult helyzettel kapcsolatban Vitézy Dávid azt írta, sok tízezer ember háborodott fel szerda reggel, amikor szembesült azzal, hogy a BKK mostantól a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait.

[...]

A Fidesz pedig arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy azonnal vonja vissza elhibázott döntését, és vezessen be több járatot, hogy az utasok tudják tartani a biztonságos távolságot!

Ref: 

Hozzászólások

A BKK a fővárosi közösségi közlekedésben ma reggel tapasztaltak alapján április 2-től, csütörtöktől gyakoribb járatindulást biztosít számos vonalon. A járatsűrítés célja, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a járművek kihasználtsága a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, azaz az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól.

Forras: https://bkk.hu/2020/04/holnaptol-mainal-surubb-menetrend-lep-eletbe-szamos-fovarosi-vonalon/
 

London es Madrid ugyanezt baszta el. Mar Londonban is felszolitotta Boris a TFL-t, de arra fogjak, hogy sokan mentek sick leave-re mikozben a buszok full kapacitason mennek.
 

Meg Los Angeles-ben is volt annyi eszuk, hogy ilyenkor boviteni kell. Nem is ertem, hogy lehetett egyszerre ennyi mindenki ilyen hulye ennyi nagy varos elen. Mit vartak megis?

Szerkesztve: 2020. 04. 02., cs – 06:53

 A Volánbusz leállítja a kizárólag távolsági utazási igényeket szolgáló országos autóbuszjáratai közül azokat, amelyeknél az eljutási lehetőségek vasúttal megfelelően biztosítottak. A fővárosi agglomerációs járatok esetében a BKK hasonló intézkedésével összhangban 2020. április 1-jén, szerdán üzemkezdettől szombati menetrendet vezetnek be. A kijárási korlátozás szabályai szerint a másik embertől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot kell tartani a tömegközlekedésben is. Az előírás betarthatósága érdekében a helyközi járművek ülőhelyeinek kihasználtsága nem haladhatja meg a 30 százalékot.

Az ITM másolja Kalgerit mi lesz itt :( (Ha ezt Viktor tudná biztosan nem hagyná :()

https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/kozlekedespolitikaert-felelos-allamtitkar/hirek/ingyen-utazhatnak-az-egeszsegugyi-dolgozok-a-helykozi-kozossegi-kozlekedesben

Szerkesztve: 2020. 04. 06., h – 13:09

A tömeg nem lett sokkal kisebb -> Hétfőtől ingyenes a közterületi parkolás az egész országban

„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját”– mondta Orbán, aki szerint emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése.

trey @ gépház

Hat figyu, eddig veszteseges volt egy csomo keruletben a parkolas, szoval most, hogy ingyen van, tobb penz marad a kasszaban. :D

Naiv emberek megkerdezhetik, hogy ha penzert berbe adsz valakinek kb. 10 m^3 levegot, az a vallalkozas hogy tud veszteseges lenni. En ehhez nem vagyok ideologiailag eleg kepzett.

A 444 elég sokáig foglalkozott az üggyel: mély politikai kapcsolatokkal rendelkező parkolási cégek, akik kiskirályként, megkülönböztető jelzéssel mászkálhatnak a városban, feketén foglalkoztatott ellenőrökkel, számla nélküli automatákkal.

Tolem bezzeg egy lakossagi varakozasi engedelyt is sajnal a faszszopo onkormanyzat. :(

Csak mert lizingelem a kocsit. Bezzeg ha devizahitelre vettem volna, akkor jarna az engedely. Indoklas: a parkolas mar igy is veszteseges, nem tud tobb engedmenyt adni az onkormanyzat. Hat, ha elhetnek egy javaslattal, akkor toroljek el a picsaba a parkolast, es akkor megmaradna a zseton. Nalam is, meg naluk is. Win-win.