/MEGOLDVA/ UE32ES6200 Samsung SMART TV youtube lejátszást nem találom.

Fórumok

A kedvesemnek vásároltunk egy használt smart tv-t ami a címben szerepel és nem tudom elővarázsolni a youtube-t. Böngészőn nem játszik le semmit sem, aszongya, hogy öreg már a böngésző, nem támogatott. Arra sem találtam érthető magyarázatot, hogy mire találták ki a SMART HUB funkciót, mert arra klikkelve egy szép kép fogad, de semmit nem lehet ott csinálni, csak a visszanyillal visszalépni. Van olyan, aki ismeri a varázslatot erre a problémára?

 

MEGOLDÁS: DLNA használata.

Hozzászólások

Pl. egy andoridos telefonon a Youtube appot elindítva megjelenik a TV a castolható eszközök listájában?

Gondolom a firmware-t frissítetted?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nemrégiben szüntették be a régebbi okos tv rendszerek támogatását a YouTube-nál.

Konkrét tipus? Mert a D-sorozatúak (és az E-k) már nem támogatottak. Nálam egz úgy nézett ki, hogy az app ott volt, majd amikor le akartam játszani valamit, akkor feldobott egy ablakot, hogy frissíteni kell (az app-ot). Választás:

- nem akarom frissíteni, ekkor visszalépett a menübe

- igen akarom, ekkor lement a fdrissítés, majd ennek hatására eltűnt az app :-(

Megerősítem,

Lent Fateréknál egy 2009-es (pontos típusát nem tudom fejből) modell van, Full HD + 3D, a vásárláskor volt rajta YouTube, aztán egyszer csak jött egy frissítés 2010-ben és kérdés nélkül lecserélte DailyMotion-re. :(

"Magic Disco Rádió, ami elvarázsol!"
www.magicdiscoradio.com

F5300 benne lesz a következő nem támogatott batchben, mert az 2013-as. Először majd frissítéskor kiírja TV, hogy bizonyos funkciók támogatása megszűnik, aztán frissítés leszedi magát az appot is. Ha nem frissítesz, akkor még fél évig kb menni fog, aztán lelövik a szervert és nem fog tudni kapcsolódni. Ugyanezt csinálták Skype támogatással is. Most itt van egy több, mint 20e Ft-os kameránk, amit direkt ezért vettünk és semmi mással nem kompatibilis (se Linux, se Windows) csak a Samsunggal, amivel pedig már nem lehet használni. Persze Samsung is csak saját kameráját ismerte fel, aminek fejlesztése gondolom kimerült abban, hogy megvették fillérekért, felszorozták az árat, majd tettek bele egy speciális ellenőrzést, hogy csak egymással tudjanak beszélni.

Remélem ezt nem komolyan mondtad. Az egész okosTV-nek az a lényege, hogy valahogy be kellett építeni egy elavulást a termékbe, ami miatt a laikus:

- vesz majd egy másik TV-t, ha nem működik már az okos funkció

- hajlandó többet fizetni a TV-ért (a mai TV-knek  egyébként is olyan processzora, memóriája van, hogy gyakorlatilag "ingyen" van a gyártó számára az okos funkció, sőt még jobban is járhat a TV gyártó a partnerektől kapott jutalék miatt, tehát olcsóbban is adhatná, mint egy buta TV-t)

Kinek a pap kinek a papné. Nekem mint előző commentben említettem DLNA volt a fontos, mert se skypeolni, se böngészni, játszani stb nem akartam soha se TV-n nem is fogok. Azt hogy youtube megy rajta max néha jól jött, de miután sok erőfeszítésem ellenére is bejöttek a reklámok, nem hiányzik igazán. Ha nagyon youtube kell akkor meg NAS-on youtube-dl aztán DLNA-n hadd szóljon :D

Az egyszeri ember meg ahogy mondod, fizessen többet ha youtubeozni akar a TV-n.

Fedora 38, Thinkpad x280

Van egy ~10 éves plazma TV-m, ami pont azt a két dolgot tudja amire szükségem van: 1080p felbontás és egypár HDMI csatlakozó. Meg pluszban DVB-T tuner. Tettem rá egy 20 ezer forintos Mi Box S -t (Android TV, nem kínai másolat), és tök jól üzemel.

Amennyi idős a TV meg amennyi ideje használom így (illetve korábban Rpi/Kodi -val) azalatt vagy három okostévé generáció avult el. Ez abszolút benne van a bizniszben hogy x évig megy a támogatás, aztán hát-hát jönnek a frissítések meg a letiltások. Persze ettől még a display része működni fog, de magára a sw stack-re nem lehet hosszú távon számítani.

Késő bánat, eb gondolat (mert értesz a kutyákhoz), de korábban kellett volna ezzel kapcsolatban kérdezned (mert nem értesz az okostévékhez), pl. ezt:

"Szeretnék venni egy Samsung UE32ES6200 okostévét, szerintetek x Ft-ot megér-e ez most? Fontos, hogy a Youtube-ot kezelje."

Ha jól láttam, ebben aTV-ben nincsen lehetőség arra, hogy a DLNA-ra csatlakozzak, csak akkor, ha egy Samsung-ra akarok csatlakozni?

A DLNA működés nem olyan, mint a Samba vagy az NFS, hogy simán távolról felcsatolom.

Más megközelítésben meg olyan mint a Samba vagy az NFS, azaz hogy kell hozzá egy szerver szoftver, jelen esetben a DLNA-szerver. Ha van valami lnuxos gép, akkor a MiniDLNA-t ajánlom - nem transzkódol, de a Samu pl. képes vele szóba állni. Windows-on ha jól rémlik a hivatalos gyári mediaplayer nyújt DLNA-t, meg a Samsungnak is van saját wines alkalmazása. Meg kb., minden OS-hez van, a plusz szoftver az kell hozzá mindenképpen.

Alapvetően egyetértek, de én már találkoztam 8,5 GB-os DVD-rippel, amiben a natív (film) tartalom is valahol 6-7 GB között volt - az meg már nem megy fel a FAT32-re. (Ezt értettem "komolyabb DVD" alatt.)