[KV] Exit

https://index.hu/kulfold/2020/03/29/a_vonat_ele_vetette_magat_a_hesseni…

Nem ő az egyetlen. Azok akik a "fronton"  vannak a sorozatos kudarc  miatt nagyon el vannak keseredve. Ugyanis bármennyit is dolgoznak nem tudnak megfelelni a kihívásnak. Ezt átéltem én is sokan mások is akikkel beszéltem erről. Nálunk a cégnél ma már optimistán végezzük a munkánkat. Amikor elkezdődött a második hét vége volt a mélypont mentálisan.  Sokan akkor akartak kilépni.

Hozzászólások

Hajrá. Jó lenne ha lenne egy/több ilyen FFP3 gyártónk is, meg egyéb védőfelszerelés. 

A másik fele a dolognak, hogy akinek problémái vannak (nem csak most, nem csak az öngyilkosság gondolatával), forduljon szakemberhez. Lehet hogy hülyén hagzik, van ennek ilyen kicsit negatív visszhangja a tudatlan világunkban, de mindenkinek jobb lesz, neki is, a környezetének is.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pont ezért kell sokkal inkább behozni a köztudatba, hogy nem szégyen elmenni pszichológushoz/pszichiáterhez, mert a szakemberek sokkal valószínűbb, hogy tudnak segíteni, mint a körülötted élő random lények.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> elmenni pszichológushoz/pszichiáterhez

Amikor már egész mélyen vagy, akkor számodra már gyakorlatilag semmilyen segítség nem opció, tehát nem látod, hogy bármi is tudna segíteni. Csak az idő tud segíteni ha nem nyírod ki magadat, mert napok-hetek kérdése és kb. rendbe jönnek a dolgok.

Én az öngyilkosságig vagy az öngyilkosság gondolatáig komolyabb szinten még nem jutottam el, de voltak nagyon mély pontjaim. Érdekesség, hogy amikor depiztem, akkor nagyon sokszor úgy tudtam elaludni, hogy arra gondoltam, vagy is azt képzeltem és láttam, hogy zuhanok, vagy egy erőben futok. A zuhanást saját szemszögemből csináltam, az erőben futásnál meg mindig oldalról láttam magamat. Ez tudott megnyugtatni, vagy csak ezekre tudtam gondolni elalvásnál.

Viszont jó sok ilyen mélyebbre kerülés már megtanított, hogy az idő a megoldás, mert eddig mindig kisütött a nap. A "kisüt a nap" is érdekes, mert kézzel foghatóan világosabb lesz minden, tehát mintha valóban a sötétségről a fényre lépnék. :)

Szóval a legtöbb ember küzd és próbál nem megroppanni teljesen.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Ma volt szerintem egy pánikrohamom (szorító mellkas, izomgyengeség, kicsit sem keverhető a covid-19-el), amikor a testhőm felment (37.1), anyám és apám kicsit köhögve hívott, az egyik ügyfél elérhetetlen volt, a másik, akinek holnap kéne fizetnie bemondta, hogy hát neki most nincs pénze (2 hete azt mondta, hogy csak a gyengék kapják a covid-19-et el, mert ez csak egy nátha), és párom főnöke fenyegetőzik, mert nem fogadja el a közös megegyezéssel elbocsájtást. Az volt az utolsó, amikor a párom főnöke a mi lehetséges lakbér fizetési problémánkat az ő autóinak biztosításának lemondásához hasonlította.

Klassz lenne, ha ilyenkor nem úgy éreznék az emberek, hogy ez van, és gyenge vagy, ha bevallod, hogy van olyan, ami túl sok. Nekem nem jelent problémát, de egész közelről láttam olyan embereket, akik ma nagy eséllyel eltörtek volna. Én még hajlok, és kértem segítséget.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A beszámolók alapján Olaszországban élet és halál között kell dönteniük az orvosoknak - ki kapjon lélegeztető gépet és ki nem. Képzeljük bele magukat a helyzetbe! Nincsen külső szabály, útmutatás amit alkalmaznod kéne ill. inkább lehetne, hanem neked kell döntened. Én nem tudom, h nem roppannak össze! Mondjuk ebben a helyzetben a vezetőnek kéne egyértelműen szabályt hozni, és ezzel - némileg- mentesíteni az orvosokat ettől a tehertől: hogy tudjanak egy szabály alkalmazásába menekülni.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

... ez biztos hogy mély, életre szóló lelki sérülést okoz bennük. Sajnos dokik és ápolók részéről is van aki feladja, ők is emberből vannak. Tragikus dolgok ezek és lelkiismeretes szakemberként nincs menekvés.
Eddig is tiszteltem az egészségügyben dolgozókat, ahogy a bátor tűzoltókat is. A jövőben még inkább tisztelni fogom őket.

Mert mondjuk atulteteseknel szerinted mikent nezik a listat ? Ott is halnak meg mert 1 majra jutnak harmican. Ez van. osztalyozasra vannak technikak es tanitjak is, ahogy azt is hogyan kell ezeket magadban lekezelni.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nem tudom, h az átültetéseknél h van ez! Nem nagyon hiszem, h azt lehet nyugodt lelkiismerettel csinálni!  Ezen nem lehet túllépni azzal h "ez van".  Senki nem gondolhatja komolyan, h ennyivel el lehet intézni! És nem is tanítás kérdése!

Ha van két lélegeztető géped és száz betegnek lenne rá szüksége, akkor 98 -an jó eséllyel meghalnak. Ilyen teher viselésére nem lehet vállalkozni és talán nem is várható el senkitől. Mindezt úgy h közben agyon vagy hajszolva - nem aludtál napok óta, folyamatosan szolgálatban/ügyeletben vagy.  Meddig bírnád?

Közben a fertőzött betegek izolálva vannak a szeretteiktől és utolsó napjaikban csak maszkos ismeretleneket látnak, mielőtt bekövetkezik fájdalmas haláluk. A holtesteket utána a katonaság szállítja el, nincs temetés, búcsúztatás, végtisztesség. Iszonyatos - nem csak az orvosoknak! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Köszi a linket! Úgy érezem megerősíti amit írtam abban a tekintetben, h van egy rendszer, ami mentesíti a döntés terhétől az átültetést végző orvost. Neki "csak" a munkáját kell végeznie és nem kell döntenie életről vagy halálról. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Útmutatót kaptak a brit orvosok, kit mentsenek meg, ha rosszra fordult a helyzet

Ebben az szerepel, hogy amennyiben szükségessé válik, akkor az idős, kisebb túlélési eséllyel rendelkező betegek helyett egészségesebb pácienseknek adják a lélegeztetőgépeket. Az útmutató több pontja is arra vonatkozik, hogyan osszák majd be a szűkös mennyiségben rendelkezésre álló életmentő eszközöket.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Sajnálom. Másrészt meg olyan, mintha az egyik tábornokod csata előtt fejbe lőné magát. Ciki, nem túl jó előjel. 

Ez eléggé egoista hozzáállás a dologhoz és elég jó jellemrajz az illetőről. Az ilyen típusú öngyilkosságban mindig ez egoról, az önzésről, az énről szól.

Öngyilkos politikusért az ember ne morzsoljon el egy könnycseppet. Mert nem véletlenül lett politikus. Ha kellett neki a hatalom, ha vezető akart lenni, akkor ne csak akkor legyen ember, mikor a szavazókat kell megvezetni, politikai ellenfeleket eltiporni, milliós fizetést felnyúlni, hanem mikor beesik a trágya a ventilátorba. És a leggerinctelenebb megoldás egy kríziskor kilépni az életből és utána középső ujjal tisztelegni, hogy "oldjátok meg seggfejek".

Az ember lehet krízisben, lehet depressziós, lehet idegösszeomlása. De ezeken túl lehet lépni, csak le kell szállni a magas lóról, leülni a tükörrel szembe és szembeköpni önmagát. Igen. Szembe kell köpnie önmagát azért, mert olyan emberek értékrendje és véleménye alapján élt akik ebbe a helyzetbe juttatták. Szembe kell köpnie önmagát, mert rosszul ismerte fel a képességeit, vágyait, lehetőségeit. Szembe kell köpnie magát a saját gyávasága és tanulásra való képtelensége miatt. Szembe kell köpnie magát a butasága és gyengesége miatt.

Ha ez megvan, akkor jó eséllyel az ember képes felismerni a problémák okát és azt, hogy miképp változtathat ezen. És sokszor itt jön el a végzetes pont, mert az alany a könnyebb utat választja. Mert könnyebb azt elvárni, hogy más oldja meg az ember problémáit, mint szenvedni, küzdeni akár újra és újra. 
Ezért fontos, hogy az embert érjék kudarcok az életében, kerüljön padlóra, csalódjon az emberekben, a világban, és ezekből álljon fel. Egy idő után vagy kiszelektálódik, vagy megtanul veszteséget leírni és röhögni az embereken.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerkesztve: 2020. 03. 30., h – 08:05

A HUP olvasói MINDENhez is értenek! :)

Viccet félretéve ez nem egyedi eset a világtörténelemben. Sajnos ilyen ez a filmipar, nézve a JHU-n közölt számokat lassan talán úrrá lesznek az országok ezen a járványon. Aztán talán nem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk.

 

ui.: Ja és Oregon fasza gyerekek vagytok ti ott a gyárban! :)

> A HUP olvasói MINDENhez is értenek! :)

Mindig is így volt ez. :) Sok éve azon röhögtünk, hogy ha jól emlékszem itt még mikrohullámú sütő szereléséhez is azonnal jön a segítség. Nincs olyan, amit a huperek nem tudnának megszakérteni, megoldani. :)

Tehát az olyan megoldandók amik nem köthetők az informatikához, azt itt hupon biztosan megoldjuk/megoldják. :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

"Aztán talán nem ott folytatjuk, ahol abbahagytuk."

Pontosan onnan folytatjuk majd tovább ahol abbahagytuk, rossz társadalmi berendezkedéssel, környezetszennyezéssel, kitettséggel a következő járványnak ami lehet hogy fél év, lehet hogy 10 év múlva jön majd, és lehet hogy ötször halálosabb lesz.

Személy szerint én azért most egy fokkal nyugodtabb lennék, ha a megtakarításaim nem forintban lennének, hanem euróban.

de most elevezem a pillanatot, hogy

- olyan csend van most itt ujbudán, mintha egy tanyán élnék

- tiszta a levegő

- az emberek tiszteletben tartják az intim szférámat

- homeoffice

Ezzel nem leszek kedvenc...

A politikusok sok ev-evtized utan most talalkoztak az elso kihivassal, ami nem arrol szolt, melyik zsebuk a nagyobb, vagy hogy mikent kellene az ellenfelet beleverni a betonba.

Nekem azt mondta valaki egyszer, hogy az ongyilkossag gyavasag, megfutamodas a problemak elol. Ugy gondolom, igaza van/volt. Az edesanyja nem azert hozta vilagra, hogy ongyilkos legyen; a szeretteit is tonkretette ezzel, s nem különben a valasztoit is. Pont most.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Azért mindenkinek részéről megy a másik fölötti pálcatörés. Ez a faszi 54 éves volt. Ideális kapuzárási pánikos életkor. Lehet, hogy épp megcsappant a libidója, s úgy érezte, visszafogottabb szexuális vágyakkal és a szerényebb képességekkel semmit sem ér már az élete. Ezek után jött egy társadalmi nyomás, hirtelen marha nagy elvárásokkal, ahol akárhogy sakkozott a pénzekkel, valakik mindenképp csalódottak lesznek, rosszul járnak. S ez csak az utolsó csepp volt a pohárban. Egész egyszerűen nem érezte férfinak magát az élet egyik területén sem.

Tudja bárki, hogy valójában miért lett öngyilkos? Talán a felesége többet tud erről, vagy még ő sem. De mi itt a HUP-on megint mindent is tudunk?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Cserbenhagyott embereket, pusztan azert, mert gyenge volt. Ilyen alapon az emberek 90%-a ongyilkos lehetne. Neki gazdasagilag kellett fenntartania/rendbehoznia egy ilyen kritikus helyzetet. Nem sikerult. Szerintem lehet palcat torni egy olyan ember felett aki a gyavasaga/gyengesege miatt masoknak okozott szomorusagot, kart, stb.

A szexualis kepessegek es az ertektelenseg hamis erzete kapcsan fel lehetne hozni ellenpeldakent Stephen Hawkingot is.

Az, hogy miert lett ongyilkos, reszletkerdes. Az idozites itt a lenyeg. Es az, hogy erre nincs elfogadhato magyarazat. Cserbenhagyott masokat, akik ra szamitottak, csak azert, hogy neki jobb legyen.

Attol, hogy mi az IT -ban mozgunk, lehet onallo velemenyunk.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Véleményünk lehet, de a tényeken mit sem változtat. Lehet, hogy sokakat megbotránkoztatok, de az öngyilkossághoz is kell bátorság, nem olyan egyszerű azt meglépni. Továbbá igen, volt feladata, de mint ahogyan akár le is mondhatott volna a tisztségéről, a saját életéről mindenképpen ő hozza meg a döntéseket jól vagy rosszul. Ráadásul nézőpont kérdése az is, mi a jó és mi a rossz. Nem mindenki születik Jézusnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Néha brutális, hogy mennyire nincsenek az emberek képben a lelki betegségekkel.

Nyugodtan lehetne az iskolában is tanítani a törött láb meg a nátha mellett: A depresszió betegség. Nem azt jelenti, hogy valaki szomorú, nem működik ellene az, hogy azt mondom egy depressziósnak, hogy ne legyél szomorú és szedd össze magad. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Viszont egy pofonnal vagy kokival remekül tudták gyógytani a bambázást, figyelemhiányt, a csúnya írást, hiperaktivitást és egyéb "rendellenességeket".

Na ez az, ami nem mukodik, bar tenyleg sokan hisznek benne, de ez inkabb a felnott gyengesege. Persze hogy sokkal egyszerubb lekenni egy pofont, mint megoldani valamit normalisan. (meg sok esetben sok ev elbaszott neveleset probaljak igy megoldani a szulok...  )

Meg alapvetően nem az a cél, hogy a gyerek kifele ne mutasson semmit, mert tudja, hogy akkor kap. Márpedig a fentebb felvázolt módszer ide vezet.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Működik vagy nem, nem tudom. Az biztos, hogy még gimis koromban sem ismertem ilyen problémákkal küzdő gyereket.

Szülőként még eddig nem volt szükség pofonra vagy egyéb testi fenyítésre. De nem is zárkózom el előle teljesen, bár osztom a véleményed, hogy ez a szülő gyengesége valamilyen szinten, de ha szükségét érzem, megkapják :-)

Van egy sejtésem, hogy abban az időszakban nem lett elhanyagolva a nevelés olyan mértékben, mint most. Nem érte annyi inger, és annyi JAJJ LEMARADOK ERRŐL IS kényszer az egyszeri halandót, hogy az információ tengerébe belefulladjon.

 

Akkoriban is voltak depressziótól szenvedő emberek, de a gyerkőcök még hamar ki lettek pofozva belőle, nem lettek magukra hagyva, hogy elsüllyedjenek.

A pofonnal megoldani dolgokat pont a nevelés elhanyagolását jelenti.

Elszartam a gyerekem nevelését és/vagy komolyabb problémái vannak, ezért most kap. Milyen elmebeteg hozzáállás ez?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem azt mondom, hogy folyamatosan verni kell. De van egy határ, mint pl amikor már késsel ront rád a lurkó, mert az szerinte vicces.

Nyilván ott is már sokkal sokkal korábban el lett szabva az egész; köszönhető a túl liberális szemléletnek a szülők részéről.

 

Megvan a helye a vonalzós körmösnek, az órán alvó lurkó fejére lesújtó naplónak is, mint ahogy az értelmes párbezédnek és dolgok mikéntjének elmagyarázásának is. (már amennyiben vevő rá a gyerek)

Kölyökként én soha nem tettem olyan rossz fát a tűzre amiért bármi ilyet is kaphattam volna, és amikor a tanár ilyen agresszívan lépett fel az osztálytársam ellen, csak annyit gondoltam magamban: kellet neki húzogatni az oroszlán bajszát, a hülyéje megérdemelte.

 

És igenis úgy gondolom, hogy amennyiben a múltamban itt-ott kaptam volna egy észhez térítő atyai pofont, valószínűleg nem laposodok el mint szar a fűben.

"Nyilván ott is már sokkal sokkal korábban el lett szabva az egész"

Itt a lenyeg. 
 

"z órán alvó lurkó fejére lesújtó naplónak is"

Lehet hogy ilyenkor a gyerekek jobban jarnanak, ha az ilyen unalmas orat tarto tanar fejet vernek a naploval...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Lehet hogy ilyenkor a gyerekek jobban jarnanak, ha az ilyen unalmas orat tarto tanar fejet vernek a naploval...

Ez napi gyakorlat lesz mindenütt, ahol többségben vannak a jövő rejtett erőforrásai. Szerintem is a tanár a hibás, ha verik, leköpik. Biztos unalmas az óra. Taníthatna elvégre zsebmetszést, unokázási gyakorlatokat, orgazdasági ismereteket is.

Nem tudom, mennyire figyeltél arra, amire válaszoltál, de ott alvó gyerekről volt szó, és hacsak nem alvajáró az a gyerek, közben valószinűleg nem inzultál másokat, tekintve. hogy nem olyan egyszerű ezt a két dolgot egyszerre csinálni. Próbáld ki, ha nem hiszed.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az biztos, hogy az iskolában nem csak tanítottak, hanem neveltek is rendesen. Otthon, a csládban is több idő volt egymásra.

Az esetemben inger az inkább anyámékat érte, de őket bőven, mert nem igazán voltam mintagyerek. Ennek ellenére csak egyszer verték el a seggem. fakanállal.. :-)

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 14:46

ezt nem ide .