EUR 342,11 Ft: COVID-19 vs Ft

Fórumok

Mi lesz ebből, ha hónapokig tart a vészhelyzet? Remélem  a nagy önállóságnak (Nem kell csatlakozni az Euro-övezethez!) nem isszuk meg a levét. Vagy jól is kijöhetünk belőle?

Helyesbítés: 344 Ft

Hozzászólások

Amúgy is lett volna idén 350ft. Kuszaszeműéket nem zavarja (nyilván insiderként kaszálnak), most max még kevesebbet fog érni.

valami stabil valutába kell váltani. de én félek az eur/usd pársotól is.

Ezt, hogy érdemes csinálni? Nyit az ember bankszámlát valami más pénznemben? És miben?

Vagy ha mondjuk revoluton más pénznemre váltok, akkor már rendben vagyok?

Nagyon nem vagyok otthon ilyen pénzügyi dolgokban, ha valakinek van kedve jól jönne valami minimál know how, arról, hogy hogy ne szívja be az ember :D

Revoluton ne váltogassatok ész nélkül devizák között, mert felmondják a szerződést.

Ökölszabály:

- A feltöltött pénzt többségében az ő bankkártyájukkal költsétek el.

- Ne forexezésre használjátok, akkor váltsatok nagyobb összegeket ha valóban később abban a devizában szeretnétek elkölteni.

- Ez nem egy teljes értékű bank. Tekintsetek rá úgy mint egy vásárlási utalványra és ne itt tároljátok a vagyonotokat.

A hivatalos megfogalmazás így néz ki:

11. Are there any restrictions on using the Revolut app or Revolut Card?

Please act reasonably and responsibly when using the Revolut app or Revolut Card.

For example, the Revolut app or Revolut Card must not be used (directly or indirectly) as follows:

- to trade in foreign currencies for speculative purposes (that is, to take advantage of any expected rise or fall in the value of a currency) or to take advantage of discrepancies in the foreign exchange market.

Ezt hogy érted, nem vágom.

Én úgy gondolom, hogy a forint árfolyama romlik mondjuk más fizetőeszközökhöz képest amivel addig nincs is gond amig itthon vásárolunk, de! kimondottan hazai terméket Ilyen "termék" PL a turizmus addig oké, hogy ilyenkor érdemes forintban gondolkodni, de Magyarország alapvetően sokmindent importál, igy ebből a szemszögből nézve viszont már azt érezzük, hogy minden drágább.

Igazából nekem úgy jön le, hogy alapvetően ügyes üzletember vagy és valamit máshogy látsz mint én egyszerű földi halandó.

Mert én valahogy úgy gondolkozok, hogyha van forintban megtakaritásom, akkor ilyenkor jobb ha mentem a pénzem devizába/valutába mert relative megmarad a pénzem,

De tényleg nagyon nem vágom ezt.

Milyen pénzt vált át?

Tej kenyér árát?

Komoly megtakarítást?

KV csak minket érint?

Szent eurot dollárt nem érinti?

 

Oké. Te mentsd. Én veszek még MÁP+-t.

 

 

ps.: Onnan tudhatod, hogy hülyeséget csinálsz, hogy mindenki azt teszi amit te és egymást biztatjátok mekkora zsenik vagytok. na ez gari arra, hogy baj lesz.

Vegyél benzint szerdától, az most olcsó, majd a válság után add el.

trey @ gépház

En vennek olyan 1000 liter uzemanyagot. Igazabol apropenz (300k?).

De hogyan kene normalisan tarolni?

Es mennyi ido alatt romlik meg?

Utana kene olvasno, de nem er annyit az a 60khuf...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

azt hittem, hogy gyakorlati oka van.

Miszerint a 95-os oktant ado 10% alkohol kiparolog es kapsz egy alacsony oktanszamu maradekot, ami nem tesz jot a motornak.

Az alkohol valami 120 oktan korul van ha jol tudom.

Olyan 3 honapot mondanak a "szakik".

 

Tuggya fene.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nyugi. Az euro övezet nagyobb szarban van mint mi.

Lehet, hogy ok elsulyednek nyakig, itt mi mar eleve nyakig voltunk. Berendezkedesunk egyertelmuen az ottani helyzet gyuruzese szerinti alakulast predesztinalja. Imadom ezt a patriotizmust csak amikor vaksaggal es hulyeseggel keveredik az mar nem jo.

Szamtechnikailag a vilag most arazott be max. par 100k emberi veszteseget.

Hogy is volt es kinek a mondasa, hogy kell egy nagy panik es a birkak azonnal bologatnak mindenre utanna mert a felelem a legjobb baratunk ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Nem értek vele egyet. Önszopatás mesterfokon. 

+1

Ilyenkor okoskodni IMHO felesleges. Aki eddig nem lett az allovizben FX trader, annak most mar kurvara mindegy. :D Legjobb esetben is csak oruletes kapkodas lenne a vege, hova tedd a penzt, stb.

Az emberi vonatkozasa viszont erdekes a temanak. A kisbefekteto mindig akkor kezd leglelkesebben spekulalni, amikor a hivatasos trader epp keszul kiugrani az ablakon. Arrol a kisbefektetorol van szo, aki eddig bankbetetben tartotta a penzet, mert ahhoz is lusta volt, hogy nyisson egy AK szamlat. Most FX trader akar lenni. A sajat tudasomat a temaban 1% korulire tennem ugy, hogy egyetemen is tanultam rola evekig es a temaban dolgozom. Ez az egy szazalek boven atlag feletti tudast jelent. A "lakossag" egy kurva nagy alomvilagban el.

szerintem kár ilyen rossz színezetben látni ezt. a kisbefektető nem azért tartja bankszámlán a pénzét, mert lusta, hanem mert eleve kevés pénze van amit megtakarításnak észlel és így nem szedte fel az idevaló tudást. meg nem fx trader akar lenni, hanem csak szeretné, hogy az a pénz amit nagy nehezen összeszedett ne folyna el rakta kívül álló hatásokban. (és talán pont az az egész rendszer gondja, hogy aki nem tanulta ezt és nem rendelkezik akkora összegek felett, hogy felszedjen nagyobb tudást, annak a pénze apránként vándorol át a felsőbb rétegekhez alulról fölfelé)

Nezd, a 0.01%-os banki kamat es a 4.95%-os MAP+ hozam kozott az egyetlen akadaly egy online regisztracio ugyfelkapuval. Ha 1 evig minden honapban felreteszel 20.000 forintot, akkor mire az elso MAP+ lejar, mar tobb mint 60 ezer pluszban leszel. Nyilvan nem ebbol fogsz meggazdagodni (havi 20k megtakaritassal max a lotto segithet), de 60k-ert en mar lehajolnek, foleg mert tenyleg csak egy online regisztracio kell hozza.

Itt boven nem daytradingrol van szo, meg a Postan is vehetsz ilyet, szerintem ha valaki ilyen feltetelek mellett is 0.01% EBKM-n tartja a penzet, az tenyleg csak lustasag, nem tobb.

szerk: egyebkent pont nem erre gondoltam a fentebbi kommentben, hanem a spekulalo kisbefekteto tomegekrol, akik a kiszamolon kerdezik, hogy mar be lehet-e szallni. Nekik uzenem, hogy sem most, sem maskor! :)

ehetővé tette hogy ezek a kisbefektetők sokat "nyerjenek"

Nem lehet, hogy nem ugyanazokrol az emberekrol beszelunk? :)

Arrol a kisbefektetorol van szo, aki eddig bankbetetben tartotta a penzet, mert ahhoz is lusta volt, hogy nyisson egy AK szamlat. Most FX trader akar lenni.

a spekulalo kisbefekteto tomegekrol, akik a kiszamolon kerdezik, hogy mar be lehet-e szallni

A fogalom nelkuli kereskedesen nem segit az IBKR, ha arra gondolsz. Csak olvass bele a kiszamolos kommentszekcioba, olyan durva kerdesek ropkodnek, hogy mar elore boritekolhato a bukta. Vagy miert relevans itt Peterffy?

euroban kapják a fizut csoport kedveli ezt.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

figyeljetek már, nyú jorki tőzsde esése is a zorbán hibája? janem, az a trumpé. booocs

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerkesztve: 2020. 03. 17., k - 11:50

Covid vs SP500

Covid vs bitcoin

Covid vs olaj

Covid vs ezüst

Covid vs CZK

Covid vs NOK

 

A román leit nem néztem, az lehet, hogy erősödött, mert ők csatlakoztak a korrupcióellenes ligához, meg az európai ügyészséghez. Talán még az isztambuli szerződést is aláírták.

 

stb...

> Sol omnibus lucet.

Miért kéne fordítva lennie? Egy csomó embernek így lesz rengeteg pénze most, amit szabadon felhasználhat, mert a fix kiadásai csökkennek, attól függetlenül, hogy elvesztette-e az állását vagy nem -> azaz elszállnak az árak. Minél több pénz van az embereknél, annál többet lehet kérni az árukért.

Ennek természetes velejárója az EUR árfolyamának növekedése.

Kevés.

Miért nem engedik el a tőketartozás 10% át mit a tízet a 50% áá lehet jobb az egészet.

Banca Popolare di Barit, mennyi bankot kell majd megmenteni?

A BANK szektor nagy szerencsénkre nagy részben magyar kézben van szóval nem lesz gond a tőkepótlás.

Hogy ne csak mindig a rosszat lássuk a forintgyengülésben: amikor megközelíti, majd eléri a 400 Ft-ot, végre át lehet térni a "szorozd meg néggyel és rakj utána 2 nullát" számolásra. Jövőre (?) 500-nál még könnyebb lesz: rakj utána 3 nullát, majd oszd el kettővel. 1000-nél meg triviális lenne már az átváltás, csak akkor már nem lesz valszeg Forint alapú pénzforgalom az országban.

360-at ma át fogjuk lépni, 359,62 a rekord eddig. A jövő hét végére akár 370 is lehet ez szerintem.

A hülye akkor vesz amikor az okos elad. Okosból kevesebb van.