[Update] Koronavírus kontra, kommentár nélkül

Fórumok

Ha már szétparáztad az agyad, kontra egy belgyógyásztól, gondolj amit akarsz:

[link lecserélve] http://www.tamasidr.hu/kategoria/media/

[Update]

Egy kontra oldal Svájcból, magyar fordítással, napi frissítéssel:

https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/?fbclid=IwAR317FQaGpr…

[Update 2]

https://youtu.be/VzUyMsK02Pc

Hozzászólások

áh, ilyent ne nézzetek. most megy az atv-n valami mszp-s., az mondja a tutit, mit kéne csinálni.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Ez a videó jó bizonyíték arra, hogy attól még, hogy valaki orvos, lehet hülye. A videóban szereplő pl. tök hülye a matematikához, mivel többször is azt állítja, hogy a SARS-nCoV-2 nem rosszabb, mint a mezei influenza, holott legoptimistább becslés szerint is legalább egy nagyságrenddel nagyobb a halálozási arány. Emellett nem tudom honnan vette azt, hogy a németeknél csak 2 halálos áldozat van, amikor mai adatok szerint már legalább 14 (mai a videó is).

Aztán 16:50 körül elkezdi mondani a további hülyeségeit, hogy "nem látja a veszélyt, a súlyos tüneteket (menjen Milánóba önkéntesnek), meg hogy megállítja a karantén a terjedést". Hát nem ártana egy kis továbbképzés az illetőnek, mert egyáltalán nem a megállítás a cél (mivel az nem lehetséges már régóta), hanem hogy kivészeljük a vakcináig hátralévő időt anélkül, hogy túlterhelődne az ellátórendszer.

18:00-tól aztán kiderül a motivációja: elkezdi sorolni, hogy az egész intézkedés a (átvitt értelemben) gyíkemberek és az ellenzék mesterterve arra, hogy megbuktassa a kormányt.

Még sosem mondtam ilyet, de szerintem tanácsos lenne törölnöd ezt a topikot, elég hülyeség terjed a neten enélkül is.

holott legoptimistább becslés szerint is legalább egy nagyságrenddel nagyobb a halálozási arány.

Ez azért egy elég pesszimista becslés.

Jelenleg csak annyit tudunk, hogy ezek az emberek meghaltak, és kimutatták náluk a koronavírust. Nyilván van összefüggés, persze, de jelenleg annyit tudunk, hogy öreg és beteg emberek halnak ebbe bele. Jellemzően nagyon öregek és nagyon betegek, akik egyébként is sokkal nagyobb arányban halnak meg bármiben, vagy akár bármi nélkül is. Simán lehet, hogy ezek az emberek meghaltak volna pár héten belül "természetes körülmények között" is, csak jött a korona, és meggyorsította. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a vírus veszélytelen, mert nem az. De abban nincs semmi meglepő, hogy meghal egy 80 éves szívbeteg, tüdőbeteg és vesebeteg ember.

A másik pedig az, hogy nem tudjuk, hogy valójában mennyien fertőzöttek. a föl 7,5 milliárd lakosából mostani állás szerint 951 ezernél mutatták ki a koronavírust, ami 0,013%, kb. semmi. Ehhez képest van egy csomó ismert ember, akik megfertőződtek. Színészek, modellek, sportolók, politikusok, egy csomó ismert ember. Tom Hanks, Idris Elba, Placido Domingo, Natalie Horner, Kevin Durant, Sean Payton, Paolo Maldini, Boris Johnson, Károly herceg, Rand Paul, Trudeau felesége, a győri polgi, weinstein, stb. Ezek csak azok a nevek, amik mondanak nekem valamit, pedig nem vagyok egy nagy celebkergető. TFH mond nekem valamit 1000 ismert ember neve, most felsoroltam belőlük 13-at. Ez véletlenül pont 1,3%, 2 nagyságrenddel nagyobb arány, mint a 0,013%. Szóval vagy az van, hogy ez a vírus valamiért sokkal nagyobb arányban fertőz ismert embereket, vagy ők sokkal nagyobb eséllyel kerülnek tesztelésre. Mi van akkor, ha valójában mondjuk a társadalom pár százalékán már simán átment a cucc, kb. tünetmentesen, vagy sima megfázásnak vagy influenzának félrediagnosztizálva, csak akkor még a covid-19 valami távoli probléma volt Kínában, és nem paráztunk rajta? Mi van, ha valójában a tünetmentes fertőzöttek száma 1-2 nagyságrenddel nagyobb, mint azoké akiket pozitívan diagnosztizáltak?

Még egyszer: nem akarom bagatelizálni a problémát, de valójában semmit se tudunk a valós halálozási arányról.

Természetesen a halálozási arányról akkor lesz pontos infó, amikor véget ér a járvány (remélhetőleg lesz ilyen). Amit felvetettél, hogy a SARS-CoV-2 már sokkal korábban megjelent Kínán kívül is, csak nem ismerték fel, elképzelhető, és nyilván foglalkoznak is vele kutatók. De mivel a fertőzöttek ~20%-a igényel kórházi ellátást (amelyből 5% intenzív osztályos) feltűnt volna az orvosoknak, ha a lakosság jelentős része elkapja. Sajnos az is nagyon nagy baj, hogy akár több hétig is igényelnek a súlyos betegek lélegeztetőgépes kezelést. Az ilyen esetek hirtelen megnövekedett száma szóval biztos feltűnt volna az orvosoknak.

Meg igazából a halálozási szám önmagában csalóka lehet ez esetben. Hiszen ha túlterhelődik az ellátórendszer, olyan betegek is meghalhatnak, akik egyébként megfelelő kezelés hatására túlélték volna. Ha pl. meghal egy vesebeteg, mert nem tud venni fertőtlenítőszert az otthoni dialízishez és elkap valamit, az papíron nem COVID-19 eset, gyakorlatilag mégis az. Másik irányból meg egyes helyeken már eljutottak oda, hogy szelektálnak a betegek kezelésénél, mert nincs elég erőforrás, hogy mindenkit kezeljenek. Ekkor lesz egy mesterségesen generált tendencia a halálozási számban és a korcsoportban is.

Erre a 20% kórházi és 5% intenzív ellátást igénylőre is csak azt tudom mondani, hogy ezek a diagnosztizált esetekre vonatkoznak _valahol_. Ha valójában van 10x annyi fertőzött akit nem is teszteltek, akkor máris csak tizede. Ami persze számszerűen rohadt sok lehet, főleg ha tömegesen szakad rá az eü-re és túlterheli azt. Konkrét linkeket nem tudok most hozni, de olvastam olyat, hogy kutatók megnézték a kínai számokat, és sehogy se jött ki nekik a matek, szerintük a fertőzöttek (és fertőzők) 86%-a nem is lett tesztelve, simán átment raktuk. Lehet, hogy rajtam is simán átment pár hete, amikor volt egy komolyabb lázam és elvesztettem az ízérzékelésemet pár napra. És hát még most se tesztelnek tőlem sokkal komolyabb eseteket se, akkor pedig még fel se merült senkiben ez a korona téma.

Az olaszoknál pl. a kórházba kerülők átlagéletkora 60 év és a halottak átlagéletkora 80 év, márpedig ezek felülről eléggé korlátos számok, szóval nem arról van szó, hogy néhány 400 éves ember torzítja a statisztikát. Szóval az is lehet, hogy ha a veszélyeztetett csoportokat sikerül izolálni a társadalomtól, akkor mondjuk az 50 alatti népességen simán 1-2 hónap alatt is átmenne az egész komolyabb para nélkül. Persze nem értek hozzá, és bármiféle matekolás előtt le kellene párezer random embert tesztelni, hogy valójában mekkora is fertőzöttek, még inkább a fertőzésen átesettek száma.

Igen, a veszélyeztetett csoportokat kellene szigorúan elzárni a társadalomtól (és egymástól), mert ők a veszélyeztetettek. Azért nagyon nem mindegy, hogy valaki 0,2% eséllyel (erről még később) hal ebbe bele, vagy 15% eséllyel. Mert azért itt nem pestisről van szó, ami válogatás nélkül elpusztította a lakosság felét. (Bár akkor még nem voltak nagy számban öregek és krónikus betegek, közülük minden bizonnyal a pestis is nagyobb pusztítást végzett volna.)

Már az a 40 alatti 0,2% se tűnik annyira ijesztőnek, pláne ha még annak is csak a tizede igaz, vagy épp annyi se. Épp ezért a tünetmenteseket kellene random antitest teszttel tesztelni legalább olyan számban, hogy statisztikailag szignifikáns eredményünk legyen arról, hogy a hivatalos számokon kívül mennyi embert fertőzött már meg korábban ez a cucc. Olyat, akinél fel se merült az, hogy koronás lenne. Mert itthon ugye vicc a tesztelés, de pl. a németek keményebben elkezdték, és ha pl. ott kiderülne az, hogy mostani 90e fertőzött mellett még különösebb tünetek nélkül simán átment a cucc a lakosság 1-2 %-án (1-2 millió emberen), akkor azért jobban látnánk hogy mi is várható. Mert nyomjuk ezt a válogatás nélküli "karantént" (mi még csak vicc szinten, de fog ez még változni), és először mindenhol pár hétről volt szó, aztán 1-2 hónapról, mostanában meg már 5 hónapról és 1,5 évről is olvasok. Mert ugye lapítsd el a görbét. Persze, de a legjobban úgy lehet ellapítani, hogy a veszélyeztett csoportokat szigorúan hazazavarjuk és otthon tartjuk. Most bőven lenne ember az ellátásukra úgy, hogy a turizmusból és a vendéglátásból szinte mindenkit kirúgtak.

Ne legyen igazam, de ennek a korona cuccnak több áldozata lesz az ezért nem kezelt krónikus betegek, az öngyilkosok és a gyilkosságok áldozatai közül, mint amennyit a vírus számlájára fognak majd írni.

"és először mindenhol pár hétről volt szó, aztán 1-2 hónapról, mostanában meg már 5 hónapról és 1,5 évről is olvasok."

Hol olvastál per hetet? Úgy rémlik karantén, azt nem beszéltek sem az idejéről, sem arról hogy mit is értünk pontosan karantén alatt. 

Karantén a két véglet a kezdeti Olasz meg a Kínai. 

Nem voltam ilyen optimista.  Két esettel számoltam.

1 Kínai karantén, majd enyhe karantén időnként területenként szigorításokkal (komoly kontaktkutatásal aki a villamoson utazott vele mind karantén + teszt )

2 húzd meg ereszd meg.

Mindkettő addig ameddig nincs rá vakcina.

Nekem az 1 lett volna a jobb. Mert két 90 éves őreget kell megóvnom. Két hónapra összezárhatom őket, távetetés. A hosszabb idő veszélyes bár testvérek de simán összeveszhetnek, elállítgatják a telefont (egy évben durván 2x ezért dupla mobil van), a TV-t. Bármi tönkremegy a lakásban. Önállósodnak ablak pucolás (már megtörtént), bármelyik leseik a létráról/székről annyi. Meg azért 90 évesnek mit ígérsz lesz még 2 extra szar éved unoka gyerekek semmi. Mindkettő meghalna menne a férje után. Két évig elzárva és közben el kell hitetni velük hogy nem teher róluk gondoskodni, és még hasznosak is. Kínaiban ha lement az extra szar rész, szépen végig látogathatja a család van egy kis élet. (nem 30 fős buli, szépen egyesével)

 

Pontosabban a legjobb az lett volna ha be sem jut a migri virus megfogja a kerítés.

Pl. itthon is az óriásplakáton, ahol ezt a kijárási akármicsodát is 2 hétre tolták ki. Külföldi hírek között is olvasom, hogy újabb 2 héttel meghosszabbították az eredetileg 2 hétre kihirdetett kijárási tilalmat, nem is egy országból.

A linkelt és a következő hsz-re egyben válaszolnék itt: szóval nem tudom, hogy ki a veszélyeztetett, nem vagyok szakember. De azért nagyon jól meg lehet becsülni, hogy minél több/súlyosabb krónikus betegsége van valakinek (plusz a kor), annál inkább veszélyes rá a korona. A szakemberek dolga eldönteni.

A linkelt hsz-edben 10%-os intenzív ellátással számolsz, így futna át 2 év alatt rajtunk ez a szar. Csak ugye a 10% az _összes_ _diagnosztizált_ esetre vonatkozik. Vegyük az elejét, az összes esetet. Ha mondjuk március 13.-án orbán nem az iskolákat zárja be, vagy legalábbis nem csak, hanem a - szakemberek által megállapított - veszélyeztetett csoportokat szigorúan hazazavarja (és ezt be is tartatja), akkor közülük már tutira nem lennének új fertőzöttek, akik pedig korábban megfertőzödtek, azokat az eü. el tudta látni. Az olaszokról olvastam, hogy a kórházba kerültek átlagéletkora 60 év, a halottak átlagéletkora pedig 80. Pedig ott már régóta sorolnak, szóval ha választani kell a fiatal/egészséges és az öreg/beteg között, akkor az utóbbi nem kap kórházi ágyat és lélegeztetőgépet. Szóval a nem veszélyeztetett csoportban valójában sokkal kisebb arányban van szükség intenzív ellátásra. Számoljuk csak fele akkora számmal, akkor máris nem 100, hanem "csak" 50 hét, 1 év.

És ott a másik, hogy valójában nagyon sok fertőzöttet (és fertőzőt) nem tesztelnek, mert teljesen tünetmentesek, vagy épp annyira enyhék a tüneteik, hogy el se mennek orvoshoz (pláne ugye ilyenkor). Valami kínai matekolást olvastam, hogy a kutatóknak sehogy se jött ki a matek, szerintük a fertőzöttek 86%-át nem tesztelték. Az is beszédes, hogy az ismert emberek között baromi sok a fertőzött, 1-2 nagyságrenddel nagyobb, mint a teljes populációban. Szóval vagy az van, hogy ez a vírus a celebeket kifejezetetten szereti fertőzni, vagy pedig az, hogy őket sokkal nagyobb eséllyel tesztelik, legyenek a tüneteik bármilyen enyhék, vagy akár teljesen tünetmentesek. Ha azt mondom, hogy a fertőzöttek 80%-a felderítetlen marad, akkor 10 hét lenne az 50-ből. De (túl) sokan tolják ezt a görbeellapítós-otthon maradós témát, szóval...

Ja, és nem lesz 4x akkora a lélegeztetőgép-kapacitás, pláne hogy a komplett kórházi személyzetet végigfertőztük az elmúlt hetekben, és őket nehezebb lesz pótolni, mint a gépeket.

Sok országban nagy gond a fertőzött kórházi személyzet, akiket karanténba dugnak. Azt nem értem, hogy egy tünetmentes ápoló védőfelszerelésben ápol egy fertőzött beteget, akkor veszélyezteti azt? Lassabban gyógyul, vagy visszafertőzi? Ezt komolyan kérdezem, mert nem értek hozzá, nem értem, hogy az amúgy is fertőzött betegeket miért nem ápolhatják tünetmenetes ápolók?

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Félreértetted a kérdést.

A fertőzött betegeket miért nem kezelheti fertőzött de tünetmentes személyzet? 

Egy csomó helyen fertőzött tünetmentes ápolók rendszerből kizárása okoz komoly gondot.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

"Igen, a veszélyeztetett csoportokat kellene szigorúan elzárni a társadalomtól"

Kik azok? Öregek ok. Cukorbetegek? Az alkoholisták? A szerv átültettek? Az asztmások? (hosszútávfutót ismerek ő "asztmás" állítása szerint mind azok legális dopping, gondolom a van még pár sportág ami érintett) stb.

Hogyan?

Új a vírus nincsenek hosszútávú tapasztalatok meddig ad védelmet ha elkaptad? Mutálódik-e azaz jövőre jön e belőle egy másik törzs?

"Ne legyen igazam," de igazad lesz. Meg kellet volna kérdezni a népet, 2008 kilátástalanság? De nem tették. Nem azért mert az öregeket féltik, magukat féltik. Az elit jó része öreg.

When Can America Reopen From Its Coronavirus Shutdown?

"However, the value of a statistical life is not universally accepted by economists. For one thing, what an individual is willing to pay to reduce risk might be very different from what society should pay. A person nearing the end of life might find it rational to expend all of his or her wealth on potential life-extending treatments. But society, which will endure past any of our individual lives, ought to be more frugal with its finite resources."

Úgy érzem, te is benyelted ezt a 'csak betegekre veszélyes' propagandát. Ez megy a kormány mantrájában is nagyjából. Pedig érdemes elgondolkozni rajta, hogy ha tényleg csak azokra veszélyes, akik meghaltak volna pár héten belül amúgy is, akkor miért kell bármiféle intézkedés, nem beszélve a mostani elég súlyos dolgokról, illetve vajon miért ugrott meg a halálozások száma. (nem a megbetegedettek halálozási arányáról beszélek) Ha csak pár hét (na jó, pár hónap) 'előrehozott halálozás' lenne, akkor nem lenne ennyi (itt ne a magyarországi, hanem mondjuk az olasz, spanyol, amerikai statisztikákat nézd).

Annyira nem ugrott meg.

https://www.euromomo.eu/outputs/zscore_country_total.html

Még nehéz számoni mert tart, de egyenlőre egyedül az olaszoknál közelítette meg a 2016 influenza járvány számait

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Bergamo adatok:  https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-04-01/coronavirus-italy-shows-we-may-be-underestimating-death-toll

2015-2019 március: 255-213 halál, 2020 március: 881 halál

persze ez lehet, hogy ez csak regionális szinten kiugró stat

Last week, two researchers from northern Italy made this point forcefully when looking at Nembro, a small town near Bergamo that has been very severely hit by the outbreak. Writing in Italian newspaper Corriere della Sera they found there had been 158 deaths in the town in 2020 so far, as opposed to 35 on average in the previous five years. They noted that Nembro had only counted 31 deaths from Covid-19, which looks like an underestimate.

Az biztos, hogy jó időre munkát fog adni az elemzése a dolognak. Ez is egy igen érdekes szám:

https://www.nimblefins.co.uk/which-countries-europe-have-most-hospital-…

És a BCG (TBC) oltás is igen érdekes, de azt még csak most kezdik elemezni:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3062527/

Még ez is érdekes:

Németország: A német Robert Koch Intézet nem tanácsolja a pozitív teszteredményt mutató elhunytak boncolását, mivel állítólag túl nagy az aeroszolos cseppfertőzés kockázata. Így viszont sok esetben már nem határozható meg a halál valódi oka.

Egy patológus szakorvos ezt így kommentálja (a levél szövege a videó alatt): „Rossz az, aki rosszra gondol! A patológusok számára eddig is természetes volt, hogy megfelelő óvintézkedések mellett fertőző betegségek – HIV/AIDS, hepatitis, tuberkulózis, Prion-betegség stb. – esetén is elvégezzék a boncolást. Azért az furcsa, hogy egy olyan járványban, amely az egész Földön több ezer beteget elragad az életből és országok gazdaságát állítja le szinte teljesen, csak nagyon kevés boncolási lelet áll rendelkezésre (Kínából hat betegről). A boncolási eredményeket mind járványrendészeti, mind orvosi szempontból különösen nagy, nyilvános érdeklődésnek kellene öveznie. És pont az ellenkezőjét tapasztaljuk. Félnek attól, hogy megtudják a pozitív teszteredményt mutató elhunytak valódi halálozási okát? Lehet, hogy akkor úgy elolvadna a korona-halottak száma, mint hó a tavaszi napsütésben?“

https://www.youtube.com/watch?v=gSn_YaOYYcY

 

Még ezt is találtam:

Ausztria: A média tudósításai szerint a „korona-haláleseteket“ úgy tűnik, Ausztriában is „nagyon liberálisan“ kezelik: „Akkor is korona-halottnak számít valaki, ha megfertőződött vírussal, de valami másba halt bele?“ „Igen“, mondja Rudi Anschober és Bernhard Benka, az egészségügyi minisztérium korona-különítményének két tagja. „A mostani szabály világos: koronavírusba halt bele, vagy koronavírussal a szervezetében halt meg“, mondja Benka. „Az összes ilyen eset beleszámít a statisztikába. Nem tesznek különbséget aszerint, hogy mibe halt bele ténylegesen a beteg. Pongyolán fogalmazva: ha egy 90 éves ember combnyaktörésben meghal és a halála előtti utolsó órákban megfertőződik koronavírussal, ő is korona-halottnak számít, hogy csak egy példát mondjak.“

 

És egy olasz "kontra"

A Velencéhez közel fekvő, észak-olaszországi Treviso számai azt mutatják, hogy a városi kórházakban március végéig mért teljes halandóság a pozitív teszteredményt mutató 108 elhunyt ellenére nagyjából megegyezik az előző évi értékekkel. Ez újabb, arra utaló jel, hogy a néhány helyen átmenetileg megnövekedett halandóság inkább harmadik tényezőkkel – pánik, rendszer összeomlása – függnek össze, mint a koronavírussal.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Az olaszoknál eléggé bedurrant ez a járvány, ott a kórházba kerülők átlagéletkora 60 év, a halottak átlagéletkora 80 év. Pedig ott már régen sorolnak, inkább a fiatal kap lélegeztetőgépet, mint az öreg. És nyilván az öregek között elég sok krónikus beteg van, nyilván rájuk veszélyes ez a cucc. Most ezzel nem azt mondom, hogy másra veszélytelen, de nagyságrendi a különbség. TFH Magyarországon a 6 milliónyi 50 alatti emberből elvinne 2000-et, az 1,3 milliónyi 70+ korosztályból pedig 15 ezret.

Szerkesztve: 2020. 03. 16., h - 20:22

Van valami tuti kis homeopata szara rá?

Ha küldök neki pénzt, akkor küld energiát? :)

Az inkább most ajurvéda lesz az oldalából kiindulva... ott pl. az urinoterápia nem csak placebó, hanem tényleg megiszod :)

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Szerencsére már nincs ott a videó. Aki lemaradt róla, ne búslakodjon, biztos lesznek még hasonló idióták.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

figyeljetek már, a sok szájmaszk. a sok szájmaszk mennyi műanyag. hol a fuckban van a gréta?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Valószinűleg otthon örül, mert úgy tűnik a járványnak nagyon jó hatásai vannak a környezetre :)

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

gyuri23 figyelmébe ajánlom: rájött a linkelt videót készítő "orvos", hogy mekkora balfasz volt, törölte a blogot és a videót is. Remélem megkapja a szakmától is a magáét, konkrétan életeket veszélyeztetett a hülyeségeinek terjesztésével, amit te is tovább terjesztettél.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Most komolyan, mintha alapvető, "1+1=2" szintű matematikával nem lennél tisztában, hogy még mindig ezeket nyomatod. Pedig nem olyan bonyolult. Ez a vírus exponenciális gyorsasággal terjed, tehát ___rövid___ idő alatt nagyon sokan megfertőződhetnek. Az esetek ~80%-a (az egyik hivatkozott WHO-s forrás szerint) hiába tünetmentes, 15% igényel kórházi és 5% intenzív ellátást. A kezelés továbbá nem 1-2 napos, akár több hétre is lefoglalhat egy lélegeztetőgépet és személyzetet. Gondolj már bele abba légy szíves, hogy mi történne az ellátórendszerrel ha ~1 hónap leforgása alatt az ország lakosságának 5%-a szorulna intenzív kórházi kezelésre. Ezt próbálják kinyújtani nagyobb időre, hogy elkerüljük az összeomlást, ami jelentősen megnövelné a halálozási arányt (a nem COVID-19-es eseteknél is, nem lesz aki ellása őket).

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Jogos, pár hét múlva kiderül jól döntöttek-e. (persze történjen bármi is ez még nem azt jelenti, hogy más országban is ugyanaz történt volna)

Mindenesetre tegnapi adatok tőlük: +407 fertőzött, +34 halott (10 milliós lakosság mellé)

Ott van az oldalon a lehetséges válasz:

The answer is that increased mortality that may occur primarily at subnational level or within smaller focal areas, and/or concentrated within smaller age groups, may not be detectable at the national level, even more so not in the pooled analysis at European level, given the large total population denominator. Furthermore, there is always a few weeks of delay in death registration and reporting. Hence, the EuroMOMO mortality figures for the most recent weeks must be interpreted with some caution.

Therefore, although increased mortality may not be immediately observable in the EuroMOMO figures, this does not mean that increased mortality does not occur in some areas or in some age groups, including mortality related to COVID-19.

Az is egy érdekes kérdés, hogy ez a mostani, bizonyos szempontból nyugodtabb helyzet csökkenti-e valamilyen más jellegű elhalálozások számát. (közlekedési baleset pl. vagy kocsmai késelés :) )

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Félreértettél, vagy félreérthető volt. Annyit akartam mondani, hogy a momo számai meglehetősen pontosak, mert a halálozás minden normális országban elég bürokratikus. Ha nem jön ki az elképzelésemnek megfelelő szám, jöhet a kontextus, ami már rengeteg "játéknak" ad lehetőséget. Biztos ismered azt a mondást, hogy a statisztika nagyon veszélyes fegyver, mert akkor is van eredmény, ha hibásak a kiinduló adatok. A momo számai szvsz igen pontosak, mindenki következtethet belőle amire akar.

Én magam, még nem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak, itt csak az a célom, hogy halgattasék meg a "másik fél is". Nem mindenki ugyan azt gondolja a járványról pl ők sem az átlagosak: https://hvg.hu/vilag/20200326_svedorszag_koronavirus_kiserlet_korlatoza…

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

A válaszlevél lehozásával eléggé azt, az amúgy hamis dolgot sugalmaznák, hogy a két vélemény hasonlóan erős.

Ez kb ugyanaz, mint amikor meghívnak egy beszélgetől műsorba egy fizikust, meg a szomszéd Józsi bácsit, hogy beszélgessenek arról, léteznek-e chemtrailek. Ez megvan, hogy miért rossz?

Tamasi József még általad is egyszerűen leellenőrizhető módon hordott össze ordas hazugságokat. Ezek után miért kellene neki még több nyilvánosságot adni?

Én nagyon remélem, hogy minél kevesebb sarlatán kap nyilvánosságot a járvánnyal kapcsolatban...

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Egy apró korrekció, ez nem a MOK véleménye, hanem Dr. Nagy Marcell jelentette fel Tamasit a MOK-nál.

Válaszul Tamasi is feljelentette a Nagy Marcellt

http://www.tamasidr.hu/bejelentes-a-mok-elnoekenek-es-etikai-bizottsaga…

És kiadott egy nyilatkozatot

http://www.tamasidr.hu/nyilt-level-etikai-vadakra-nagy-marcell-uezemorv…

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ennek a vége.

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Én érdekesebb kérdést tudok:

1. az anyag a tudattól függetlenül létező valóság (Marx)

vs.

2. ha meg akarod érteni a világot, akkor fogd fel úgy, mint amit egyedül a tudat teremt (buddhista szerzetes)

 

Az 1. ugye a materializmus alapja. Valaki bizonyítsa már ezt be a tudaton kívül (belül ugye nem lehet). Ha nem sikerül akkor az egész materializmus és járulékos szerzeményei csak hit.

Én tudok neked segíteni. Habár az Istenhitet kihagytad a felsorolásból, azért elmagyarázhatnád, miért van olyan sok hívő tudós,  holott a te logikád szerint materialistáknak kellene lenniük.

2008-ig a konzervatív tudomány képviselőjének számított, aki azokkal a kérdésekkel, amire a tudomány nem tudott egzakt választ adni, nem is foglalkozott.                   2008-ban dr. Eben Alexander harvardi idegsebész komoly E. coli meningitis fertőzése megtámadta az agyát és egyhetes mély kómába taszította őt. Az agyi képalkotó vizsgálatok azt mutatták, hogy az egész agyterület nem működött és az orvosok kevés esélyt jósoltak az életben maradásra. Ám, a várakozások ellenére Alexander felébredt és azt állította, hogy rendkívüli utazást tett a mennybe. Szerinte az örökkévalóságban tökéletes pompa vár ránk az angyalok, a felhők és az eltávozott rokonok mellett.

https://ecolife.blog.hu/2020/01/09/egy_harvardi_idegsebesz_aki_azt_alli…

„Állandó megfigyelés, valamint a világ szerkezetének isteni bölcs rendjével fenntartott értelmi kapcsolat következtében ki ne csodálkoznék el mindenek Teremtőjének nagyságán.”

Kopernikusz

„A fizikai törvények belül esnek az emberi szellem felfogóképességén. Isten azt kívánta, hogy felismerjük őket.”

Kepler

„Isten létének legmeggyőzőbb bizonysága… az a nyilvánvaló harmónia, amely a világegyetem rendjét fenntartja, és amelyben az ott élő lények megtalálják mindazt, … amire szellemi és fizikai fejlődésükhöz szükségük van.”

(André Marie Ampere

Newton állandóan a Jelenéseket tanulmányozta fizikai kutatás  helyett

„Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körű ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezőleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.
Ernest Rutherford, Nobel-díj fizika, 1908

„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”
Paul Sabatier,  Nobel-díj kémia, 1912

https://777blog.hu/2017/09/16/isten-letezese-legnagyobb-felismeresem-vi…

Azért hagytam ki az Istenhitet (és Allah-ot is) mert itt valójában az a kérdés, hogy materializmus vs. Kreátor (ezzel nem negligálva egy hitrendszert sem ). Mivel Marx a tudatot említette, ezért állítottam vele szembe a buddhizmust, mely a jellemzően a tudat (szellem) 'üdvözülését' tanítja. Az Istenhit a jellemzően a lélek üdvözüléséről szól, az Iszlám pedig a testéről.

Nem a logikám szerint materialisták a tudósok, hanem a tapasztalatom szerint. Legalább is így indulnak neki a pályájuknak. A liberalizmus politikája is ez irányba nyomja őket. Aztán amikor benő a fejük lágya akkor akkor már sokan kiáltanak a Kreátorért, van akiknél ez hitben nyilvánul meg.

Egyébként úgy látom, hogy ha a tudomány rájön arra, hogy nem csak anyagból és energiából áll az univerzum, akkor ők fogják bebizonyítani a Kreátor létezését. Jó esély van erre, mert megfeneklett az univerzum keletkezésének a kutatása. Fogalmuk sincs, hogy mi történt és mi volt az első 10^-42 másodpercben.

Egyébként a hitrendszereken és a tudományon kívül helyezkedve, pusztán filozófiai úton is tudható, hogy mi az a 'mi volt'. Itt van köztünk is most is.

Nagyobb gond, hogy mi lesz akkor ha a tudomány sikerrel jár. Tutira ki fogja magának sajátítani a Kreátort, a hitrendszerek pedig 'magasztos' nélkül maradnak. Megjósolhatatlan mi következik utána.

> Egyébként a hitrendszereken és a tudományon kívül helyezkedve, pusztán filozófiai úton is tudható, hogy mi az a 'mi volt'. Itt van köztünk is most is.

Szeretem ezt a sort :)

> Egyébként úgy látom, hogy ha a tudomány rájön arra, hogy nem csak anyagból és energiából áll az univerzum, akkor ők fogják bebizonyítani a Kreátor létezését. 

Ezt rosszul látod. A modern tudomány pontosan azon igyekszik, ez a valódi és egyben rejtett mozgatója, h elválassza (részben önmagát, de főleg) az embereket a transzcendenstől.  (Ezen semmit nem változtat, ha vannak olyan tudósok, akik egyben hívőnek is tartják magukat - nem kell őket komolyan venni, mert eléggé el lehetnek foglalva önmaguk meghasonlásának leplezésével!) Szerintem ha valaki képes őszintén magába nézni, fel kell ismernie érvénytelennek és visszataszítónak azt a folyamatot ahogy a "minden tudomány alapja" absztrakt matematika a valós világot megpróbálja a számaival feloldani. Ezen felismeréssel állnak szemben a modern tudomány csodái - hidak, repülők, gyógyszerek stb formájában. A nyugati mentalitású ember - szemben a keletivel - valamiért hajlamos ezen csodáknak hinni inkább. Ez rendkívül aggasztó jelenség! 

Julius Evola az ókorig visszalátva próbálja számunkra is érthetően leírni a konfliktus kialakulását. Feltárva az árja és szemita népek világlátása közti különbséget, mint harmónia és a felbomlás alapindukcióit. Érdemes elolvasni, és megpróbálni értelmezni - már csak azért, h ráérezzünk micsoda történeti ill filozófiai  mélységekből fakad a most tárgyalt konfliktus: materializmus-idealizmus; tudomány-hit. 

http://www.pannonfront.hu/29/evola.zsidosagmatematika.htm

"A modern tudomány pontosan azon igyekszik, ez a valódi és egyben rejtett mozgatója, h elválassza (részben önmagát, de főleg) az embereket a transzcendenstől. "

Ez szerinted miért van? Illetve téged is megkérdeznélek, hogy szerinted mit jelent az, hogy valami "tudományos" és miben különbözik ez a transzcendenstől? (ami utóbbinak szintén hasznos lenne a jelentését definiálni)

"azért elmagyarázhatnád, miért van olyan sok hívő tudós,  holott a te logikád szerint materialistáknak kellene lenniük."

Milyen logikára gondolsz? illetve a tudósok (és főleg milyen szakterülető tudósok) hány százaléka hívő és mit jelent a sok?

 

 

 

"2008-ig a konzervatív tudomány képviselőjének számított, aki azokkal a kérdésekkel, amire a tudomány nem tudott egzakt választ adni, nem is foglalkozott.  "

Mit gondolsz, mit jelent, hogy valami "tudományos"?

dr. Eben Alexander harvardi idegsebész

A fenti ajanlasodra tegnap este elolvastam a konyvet. Erdekes! Mikor eloszor hallottam rola, viszonylag szkeptikus voltam, de azota egy igen kozeli baratom is beavatott a nemregiben tapasztalt NDE-je reszleteibe; ugyan meg mindig nem tudom teljesen eldonteni, hogy mit higgyek az egesz temarol (tenyleg csak az agy kemiaja allitja ezeket a kepzeteket elo, vagy van valami mas is...?), de ez most megadta a lokest, hogy kicsit beleolvassak a temaba.

Koszi :)