Folding@Home & Rosetta@Home (boinc) Coronavirus prozse'

Fórumok

Az imént hívták fel a figyelmem, hogy folding@home-ék mindenestül ráálltak a Coronavirussal kapcsolatos szimulációkra. Akit érdekel, azoknak itt van néhány link:

- https://foldingathome.org/2020/02/27/foldinghome-takes-up-the-fight-aga…

- https://foldingathome.org/2020/03/10/covid19-update/

- https://github.com/FoldingAtHome/coronavirus - ide mindent felpakolnak, ami kutatóknak érdekes lehet

- https://foldingathome.org/start-folding/

Az "Any" disease-t választva Linuxos gépen még nem-koronavírusos projekt jött le, de Windows-oson a cpu és a gpu slotra is az érkezett. A github leírás szerint GPU-s "számológépek"-et nagyon várnak.

Nemrég a BOINC -os hasonló Coronavírusos történetre, a Rosetta-ra világítottak rá, ő itt található: http://boinc.bakerlab.org/rosetta/

Hozzászólások

Ubuntun sajnos olyan függősége van a control alkalmazásnak, ami nincs a tárolóban (python-gnome2). Ettől függetlenül működik, csak épp az apt rendetlenkedik miatta. 

Ilyenkor hiányolom, hogy nincs egy snap, amit csak felrak az ember és nem kell ilyesmik miatt aggódni. 

Nevetek Arch Linuxban:

 

[*@* *-*]$ yay foldingathome
3 aur/foldingathome-beta 7.5.1-1 (+1 0.00%)
    Folding@Home is a distributed computing project which studies protein folding, misfolding, aggregation, and related diseases - beta version.
2 aur/foldingathome-noroot 7.5.1-1 (+8 2.47%)
    Folding@Home client that does not run as the root user.
1 aur/foldingathome 7.5.1-1 (+80 1.00%)
    Folding@Home is a distributed computing project which studies protein folding, misfolding, aggregation, and related diseases.
==> Packages to install (eg: 1 2 3, 1-3 or ^4)
==>

> Ilyenkor hiányolom, hogy nincs egy snap

Csak nagyon halkan és félve – és bocsánat, anélkül hogy a szóban forgó progiról bármit is tudnék:

Vagy kérdezhetnénk akár azt is , hogy miért kell egy alkalmazásnak bármiféle gnome library. Vagy azt, hogy 9 évvel a gnome3 megjelenése után miért a gnome2 kell neki.

> Vagy kérdezhetnénk akár azt is , hogy miért kell egy alkalmazásnak bármiféle gnome library.

+1

> Vagy azt, hogy 9 évvel a gnome3 megjelenése után miért a gnome2 kell neki.

Mert a GNOME3 9 évvel a megjelenése után is használhatatlan.

Ugy latszik szerettek segiteni jelszavakat es kriptografiat torni. ;) Vagy biztosak vagytok benne, hogy ez tenyleg az adott szamitasokat segiti?

The Pande Lab is the founding scientific group of Folding@home. Directed by Professor Vijay Pande, Ph.D., the lab is part of the Departments of Chemistry and of Structural Biology, Stanford University and Stanford University Medical Center, and works on theory and simulations of how proteins, RNA, and nanoscale synthetic polymers fold.

 

Azért azért elég hitelesnek hangzik. Ráadásul egy 20 (!) éves projektről beszélünk.

az csak a keretrendszer, nem a feladat :)

Egyébként inkább az bosszantó, hogy némelyik kutató nem tölti ki a projektje adatlapját így azt sem tudod mit ígér, hogy csinál. 
Bár most a 11743 -as a csúcs, mert úgy tűnik nem töltötte ki a gazdája a collection server címét. Így majd 8 óra energia égetés után rájön, hogy a 0.0.0.0 -ára nem tudja beküldeni az eredményt... 

windowsra felraktam, elsokorben csak a Ryzen 8 magjat hasznalta, aszonta nincs kompatibilis gpu, neztem is, hogy a Vega 56 Red Dragon miert nem kell neki, de reggel azt vettem eszre, hogy boszen porognek a ventik a gpu folott.

HUP te Zsiga !

Úgy látom eléggé le vannak terhelve a munkaosztó szervereik vagy simán hektikusan válaszolnak. Valszin ez úgy egyébként belefér, de most nem biztos, hogy nyerő ha sokszázezer gép üresben megy órákat, ha már csapatnák a számolást. Én órák óta CPU-s csomagot se kapok, egy GPU-s még fut, ami hajnalban lejött, de előtte az is legalább fél napot állt.

Ismerem azt is, mindjárt beteszem a nyitóba is, hogy legyen választási opció.

Közben meg is jött a válasz, hogy miért nincs csomag: https://foldingforum.org/viewtopic.php?f=24&t=32424#p312692

Annyi önkéntes jött számolni, hogy elfogytak a csomagok és kifutottak a helyből... már újra pörög a történet, azaz hajlik.

Egyedul is lehet tolni. Amugy is uw.hu?:)

https://stats.foldingathome.org/teams

Team: Default (No team specified) ok a maganyosfarkasok..

De van valasztek boven, prohardver is van ha erdekes lehet. Esetleg csinaljatok hup-ot.

https://apps.foldingathome.org/team

En itt vagyok: https://stats.foldingathome.org/team/227802 , bar senki nem kerdezte :)

Egyedul is lehet tolni. Amugy is uw.hu?:)

https://stats.foldingathome.org/teams

Team: Default (No team specified) ok a maganyosfarkasok..

De van valasztek boven, prohardver is van ha erdekes lehet. Esetleg csinaljatok hup-ot.

https://apps.foldingathome.org/team

En itt vagyok: https://stats.foldingathome.org/team/227802 , bar senki nem kerdezte :)

Van egy xeon gépem (HP Z420), viszont két gpu is van benne, melyik a jobb erre a célra? (Mindkettő be van kötve jelenleg, egyiken számol csak)

- NVIDIA Quadro K2000 (GK107)

- ATI RADEON RV770 LE (RADEON HD 4800)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

FAHControl-t néztem, ott csak azt írja, hogy letölteni próbál, a CPU is, meg a 2-es GPU is. 1-es GPU teker, a másik kettő nem kap munkát épp. Tegnap a CPU tekert csak, a GPU-k nem, reggel volt egy rövid időszak, hogy ment az 1-es GPU és a CPU. Gondolom feladathiány van, remélem megoldják, itt áll 6 mag feladat nélkül, és remélem a 2-es GPU is megmozdítható.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ezeket orvosolták. Annyi hajtogató lett relatív gyorsan, hogy több új szervert, illetve projektdarabolást kellett csinálniuk. Létrehoztak CPU only projekteket, ezek kollaborációk másokkal.

Sapphire HD 5830 -ra raprobaltam 1 csomagot, arra igy wuhianyos idoszakban aszondanam energiapazarlas volt, benyal 150W -t, es 1+ napig szuttyogott. A Powercolor Vega 56 Red Dragon -25% powerlimittel ( kb.140W  fogyi ) ugyanezt megcsinalja 2 ora alatt.

HUP te Zsiga !

Mennyi egy kilowatt ára óránként? Na, azt szorozd meg 0,15-tel. Annyit "elpazaroltál" óránként.
(A legdrágább díjszabás (most néztem) a fene tudja mikor, milyen viszonyok között: 43,42 Ft óránként. 6,513 Ft egy óra alatt. "Elpazaroltál" egy nap alatt 156,312 Ft-ot.)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Nyilván minnél hatékonyabban kellene számolni, de itt most arról szó, hogy ezt relatív félre kell kicsit tenni. A fentebb linkelt két új cikk egyikében írják, hogy kb. 100 évbe telne adott dolgokat kiszámolni, de így közösségileg már sikerült részben kiszámolni dolgokat.

Mindenki maga el tudja dönteni, hogy beszáll-e és ha igen, akkor milyen mértékben a "számológépezésbe".

Sajnos az sem járható, hogy mindenki az aktuális csúcskártyákkal robbant hirtelen, sőt lehetőleg kettővel gépenként.

a 3400G gpuja lehet erosebb, mint az 5830. de hogy energiahatekonyabb az biztos.

most megint 1+ oraja nincs meloja a v56 -nak, csak vissza tudok utalni arra amit mar a threadnyitoban irtam, amig wu hiany van, addig a regi kartya felesleges,  ha majd folyamatosan lesz terheles, es keveslik azt az 1+ exaflopot, ahol most tart a projekt, akkor majd elpazarlom azt a 150 forintot is.

HUP te Zsiga !

de az ket 75 wattos izzo legyen, semmi energiatakarekos hulladek.

amugy ugy 3 hete megy folyamatosan a folding. es nem 1 napra tartom energiapazarlasnak.

akkor ki sem probaltam volna. most pl. masfel oraig nem kaptam uj csomagot a vegara. ez is pazarlas :D csak epp nem az energiae, mint az 5830, hanem a kihasznalatlan kapacitase.

de pl. a zaj miatt sem latom ertelmet a regi zsuganak, az 5830 hutese egyventis, maxra tekeri a program, sivit mint allat, szerintem a szomszed ejjel atjonne, hogy ne vagjak disznot.

a vega56 meg 3 ventis, es maxra jaratva is meglepoen halkan elvan 68-70 fok koruli gpuhomerseklettel.

HUP te Zsiga !

nem feltetlen az energia arara gondoltam. illetve arra is.

de perpill neha a vega56 is all, mert nem kap feladatot, holott ugyanazt 12x gyorsabban leporgeti.

ha nalam 1 napot all a szamitas, mert csak az osdi zsugan megy, mikor mashol volna ures eroforras, ahol mar reg meglenne, a hogyantovabbrol donto agytroszt meg emiatt elmegy aludni, mert valoszinuleg emberbol van, es meg nincs meg minden szukseges adat ; aztan ezert fel napig nincs mit szamolni... Persze nembiztos, hogy ez a forgatokonyv, de szvsz amig tobb kapacitas van a rendszerben,  mint szamitando feladat, addig az osdi zsuga bealltasa pazarlas.

HUP te Zsiga !

A WCG is hamarosan csatlakozik.

<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3