Virusok es ujsagirok

2019-ig amikor az ujsagirok virusokrol irtak, az IT-sok fogtak a fejuket.

2020-ban amikor az ujsagirok virusokrol irnak, az orvosok fogjak a fejuket.

Hozzászólások

Hú ez tök jó! Le a kalappal előtted, ha te találtad ki! Hatalmas, de tényleg!

Barki mas irta volna ezt a kommentet, azt hittem volna szarkazmus. Aztan megneztem a szerzot

Ha erdekel, tenyleg az en elmem szulemenye, de nem kizart, hogy mas is velem parhuzamosan megfogalmazott valami kisertetiesen hasonlot. Jartam mar parszor igy.

Most teljesen meg vagyok zavarodva, "I lost the point". Miért lenne ez szarkazmus, akárki írta volna?! Áruld már el kérlek!

Én tényleg remeknek tartom. És egyszerűen mélyen csalódott vagyok, mert amit válaszoltál a dicséretemre, annak mintha érezném valami lekezelő jellegét (még ha csak enyhén is). Nem értem, miért baj már az is ha megdicsérek valakit, vagy valakinek az alkotását! Hát nem azért töltötted fel, mert remélted hogy tetszést aratsz vele egyeseknél?!

Ja, akkor oké!

Igen, én képes vagyok nagyon belelkesedni. De ezt nem is tartom bajnak. Nagy lelkesedés nagy energiát ad, ami segít a dolgokat befejezni, létrehozni, megcsinálni, tető alá hozni...

Épp ezért nem jut a legtöbb (átlag)ember sehova a világban mert nem lelkesednek, és csak félszívvel akarják a dolgokat. Sőt sehogy se akarják, csak „szeretnék”, sóhajtoznak érte...

Ezért szerintem kár volt, mert szvsz polinak igaza van abban, hogy vannak projektek, amiket nem fogsz végig csinálni lelkesedés nélkül. Attól, hogy valamit fontosnak tartasz, és beleadsz apait anyait, még nem leszel Amway árus MLM ügynök.

Csaba

Ennel mar csak az a jobb, amikor IT-sok irnak egeszsegugyi temaban :)

:)

Elso gondolatom: igazad van, tenyleg vicces

Masodik gondolatom: tenyleg jobb: csak nem ugy, ahogy ertetted. Az IT-sok es az orvosok eseten legalabb az kozos, hogy a logika alapjaival tisztaban vannak. A szakmai sikeruket ritkan erik el logika nelkul. Mikozben ujsagirok odaig sem latnak el, hogy nem kene lehozni, hogy valaki milyen viccet csinalt a WC papir hianybol Ausztraliaban, plane nem olyan koritessel, hogy "vilagszerte WC papir hiany lett" nehany kattintasert, ugyanis ennek kovetkezteben minden statisztikus fogni fogja a fejet (google: "toilet paper shortage", ijeszto, hogy mi okozta valojaban).

Az IT-sok es az orvosok akkor lesznek sikeresek, ha megfelelo logikaval megfelelo kovetkeztetest vonnak le, tudnak szamolni, stb. Az ujsagirok akkor lesznek sikeresek, ha az o cikkcimuk triggereli a legtobb erzelmet. Nem szamit se a logika hianya a tartalomban, se a tenyek. Ha erzelmeket triggerelo cimet adnak, megvan a sikeruk. Es fogalmuk sincs a data science alapjairol, fogalmuk sincs milyen felelosseg van a kezukben.

Raadasul erinthetetlenek. Minden birosag automatikusan diktatorikus, ami eliteli oket pl ragalmazasert. Meg autokraciakban se nagyon lehet egy nyilvanvaloan kart okozo ujsagiroval mit kezdeni.

"Fire an elected politician, no one bats an eye. Fire a journalist and everybody loses their minds"

"I figured it out. CVE actually stands for Corona Virus for Electronics.

It gets the elderly architectures first."

 

:D