Stressz szempontból hogyan jellemeznéd a saját munkádat?

Címkék

Gyomorideggel kelsz, fekszel? Vagy éppen ellenkezőleg? Unalmadban azt sem tudod, hogy mivel üsd el a munkaidőt?

Életveszélyes szintű. Az egészségem is ráment.
6% (57 szavazat)
Nagyon stresszes. Már-már az egészségem veszélyezteti.
16% (159 szavazat)
Stresszes, de még kezelhető mértékben.
44% (436 szavazat)
Semleges.
21% (207 szavazat)
Egyáltalán nem stresszes.
14% (142 szavazat)
Összes szavazat: 1001

Hozzászólások

A stressz és unalom nem ellentét. Én nem stresszelek, de pörgök, megy a flow.

Nem ellentét, de unatkozva nem nagyon lehet stresszelni.

A klasszikus grafikon szerint vízszintesen van a szükséges skill, függőlegesen meg a kihívás mértéke és a 45 fokos egyenes mentén van a flow, mindegy, hogy mennyire vagy képzett az adott téren, ha pont megfelelő ahhoz, amit várnak tőled. Ha túlképzett vagy, az az unalmas tartomány, ha meg alulképzett, akkor az a stesszes tartomány.

Ilyesmi: https://www.researchgate.net/profile/Mahya_Saghravani/publication/321318455/figure/fig1/AS:565368512933889@1511805765631/Flow-Theory-Csikszentmihalyi-1988-1991-1993-cited-in-Hood-2007.png

Vállalkozásomat tavaly egyetemi "karrierre" cseréltem. Pont ez volt az egyik döntő érv. Mit ér a milliós bevétel, ha pár év múlva az egészet az egészség helyreállítására kell majd költeni.

Szerencsere "egyaltalan nem stresszes" (nyilvan van valamennyi, de a normal allapot eleg laza). Palentine's day alkalmabol az egyik uzenet peldaul kiemelte, hogy tok jo a "chill presence"-m, szoval itt most ugy tunik jol erzem magam :)

Nem stresszes, de ettol fuggetlenul azert tudok olyan ideges lenni hogy mar majdhogynem agyverzes kozeli allapotban vagyok.

I hate myself, because I'm not open-source.

Az melyik kategória, hogy mindenki azt hiszi, hogy szupermen vagyok, ingyen, és nálam nem telik az idő?

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

Szvsz hibás a kérdés, mert egy munka sem stresszes csak az ember reakciója lehet stressz egy adott körülményre  és ez ember függő. Én például nem vagyok stresszelős, van aki meg sepregetésen is kiidegeli magát.  Valahogy úgy lenne jó, hogy te mennyire stresszeled magad a munka miatt, de lehet, hogy szőrszálhasogató vagyok.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

De nem a munkán stresszelsz, hanem amit gondolsz róla, ha nem izgat, nincs stressz.

Ennek a csúcsa a pszichopata nulla érzelemmel :)

 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Középsőt jelöltem. De csalóka, mert azért a körülöttem állók mondják, amit látnak rajtam, illetve most voltam vérvételen és a stressz hormon lehetett volna jobb. 

Ahogy oregszem, igyekszem egyre kevesbe engedni a stressznek.

Szerkesztve: 2020. 02. 19., sze – 11:20

Huawei szerint 30-40 közötti a stressz "számom" amikor ébren vagyok.

80-99 Magas
60-79 Közepes
30-59 Normál
1-29 Nyugodt

...és 30 alatti amikor alszom.

stressz=(munka_mennyiség*munka_nehézség)/(munkakedv*munka_érdekessége);

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ugyanez a munka a jelenlegi munkakörömben is és a korábbi területen is stresszes volt amikor kezdtem. Azután elkezdtem magamon dolgozni, megtanultam helyesen meditálni és rendszeresen gyakorolni is, valahogy egyre kevesebb a düh és félelem van bennem és szinte semmi nem maradt a stresszből. Nagyon észrevehető magamon, hogy nem mindegy milyen lelki alapállással állok neki a feladatnak, amit kapok.

Milyen meditációt tolsz? Sajnos én stresszes típus vagyok alapból, hiába nem nagyon indokolná külső tényező. Próbáltam én is ilyen irányban tapogatózni (mindfullness), de alapvetően annyira nem fogott meg a dolog, alaposabban utánaolvasva meg messze nem annyira csodaszer, mint mondják, embere válogatja kire hogyan hat. Nyilván akinek beválik, az utána hirdeti az igét, akinek meg nem, arról nem hallani (survivorship bias). :)

Zen és néhány más egyszerű japán meditációs technika. Nagyon hasonlóak egymáshoz. A mindfullnesst nem ismerem, nem tudom milyen. Meditáció kapcsán nem tudom, hogy mit vártál el, milyen eredményt és azt milyen gyorsan? Nekem a saját tapasztalatom az, hogy jó ha nincs előzetes elvárás. Az eredmény majd jön menet közben és minden ülés más. Az a tapasztalatom ezzel kapcsolatban, hogy a meditáció olyan mint a testedzés. Egy folyamatos, rendszeres gyakorlásra van szükség, ami nagyon apró változást eredményez meditációról meditációra, de hosszab távon visszatekintve észrevehető, hogy elveszítünk dolgokat. Kevesebb félelem, kevesebb düh, kisebb stressz. Ehez türelem kell és kitartás. Nem csodaszer és nem is való mindenkinek.

"Milyen meditációt tolsz?"

... segédmunkáskoromban: 2 óránként 3 deci medina... :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Én a kezelhető stressz-t jelöltem be.

Többen említették a "leszarom tabletta" kiváló stressz ellenes hatását. Itt a munkahelyemen is sokan "szedik". Sajnos, ha az ember igényes önmagával szemben, akkor egy kicsit problémás a leszarom tabletta alkalmazása. És nem ritkán az okozza a stresszt, hogy akitől függünk (vagy aki helyett is dolgozni kell), az "szedi" rendületlenül.